Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PTom70

59 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon régen voltam már Pécsett, de most úgy döntöttünk ismét megnézzük és nem bántuk meg. Összegyűjtöttem, hogy mi miket néztünk meg. Nyilván, ha gyerekekkel mentünk volna, akkor máshogy alakul a program, de ketten voltunk, a feleségemmel. 5 nap alatt ez kényelmesen belefér, nem kell reggeltől…..
PTom70 2020.07.23 06:05:53
@asdf: Szívesen tolnék minden kép után egy sört, de akkor a végét már nem tudnám megírni. :) Nyilván sorra gondoltál, amiben teljesen igazad van. Köszönöm, hogy jelezted.
20 könyvet ajánlok különösebb közös téma nélkül, azzal, hogy felolvasom az első mondatukat. Hirtelen ötletből csináltam a videót, kíváncsi vagyok mi a véleményetek róla. :) Nektek mi a kedvenc első mondatotok?..
Ezekben az időkben nyilván nem repkedünk, nem utazgatunk még belföldön sem, maradt a budapesti biciklizés. Kevesebb, mint egy éve vettem kerékpárt Budapesten, miután vidékről felköltözve a kocsinkat is eladtuk. Pesterzsébeten lakunk és, ha az idő engedi, munkába is biciklivel járok, a VI. kerületbe.…..
Buda legjobb kerékpáros útvonalainak bemutatása után a pesti oldal legjobb bringás helyeinek ismertetésével folytatom írásomat. Most sem fenyeget az a veszély, hogy nem fog kiférni a mondanivalóm, azonban aggodalomra semmi ok: Pest is rendelkezik néhány olyan útvonallal, hogy ne kelljen elhagynunk a…..
Írásomban kísérletet teszek arra, hogy egy csokorba szedjem Budapest főváros területén található, nagyobb összefüggő szakaszokkal rendelkező kerékpáros útvonalakat, amelyek „szabadidős kerékpáros tevékenység űzésére” alkalmasak lehetnek. City, trekking vagy MTB kerékpárral javaslom elsősorban…..
Tudás vs látvány. Hitelesség kontra dramaturgia. Tanulás helyett cirkusz. Ezt kapjuk manapság a legtöbb „műveltségi” vetélkedőtől. Azért, hogy minél változatosabban teljen az idő, amit itthon a négy fal között töltünk, igyekszünk mindenféle programot kitalálni, így például elég sokat puzzle-özünk.…..
Újabb pontra érkezett a koronavírus elleni harc, mégpedig függetlenül a járvány terjedésétől. Az idő az, ami sürgeti a dolgokat, ugyanis érettségi lesz, és erről ugye, szabályozás kellene, hogy hogyan és miként lesz lebonyolítva a rendkívüli érettségi. Mondhatnánk azt is, hogy ez egy szükséges…..
PTom70 2020.04.18 20:06:02
@neet-: Vagy az olyanok tesznek előrehozott érettségit, akik jóval többet tudnak a többieknél, mert például kémiaversenyekre járnak és 10.-ben emelt szinten 98%-ot csinálnak. Őt azért nem nevezném félkegyelműnek. Szóval azért mert neked rossz tapasztalataid vannak, nem kell félkegyelműnek nevezni okos gyerekeket.
(Bogdán Viktória beszámolója) A válasz: 2026 novemberében! Az utazást édesapám kapta születésnapi ajándékba: focimeccsre vittük el őt a bátyámmal. Az út előtt a következő gondolataim voltak: adott egy város egy világhírű futballcsapattal, nyilván egy nagyszabású stadionnal… ez érdekel. Ezen kívül…..
Valójában 3 napot töltöttem ott, de kettő is elég rá. Kedden mentem, csütörtökön jöttem Wizzairrel. A reptér kb. 20 kilométerre van a várostól, beutazáshoz a buszt ajánlom. Én a Luna társaság kisbuszával mentem (van, amikor nagy busz megy), ami minden egész órában indul, a kijárattól balra található…..
Egyre drágább hazánkban a sör, és úgy tűnik egyre kevesebbet iszunk. A lehetséges magyarázatok között lehet az alkoholos italok választékának növekedése, a borfogyasztás előretörése, de lehet, hogy egész egyszerűen nem iszunk már annyi alkoholt, mint korábban. Természetesen az infláció is…..
PTom70 2019.08.14 18:04:54
  Mai hír, hogy a fővárosi kormányhivatal 300 millió forintos bírságot szabott ki a Wizzair-re öt repülőjárat jelentős késésével illetve törlésével kapcsolatban, mert a cég elmulasztotta az utasok megfelelő tájékoztatását. Ez így igaz, ezt én is megerősíthetem, mint az egyik érintett járat pórul…..
Stockholm kiváló nyári célpont azoknak, akik a strandolás helyett inkább a városnézést választják és el akarnak menekülni egy kis időre a kánikulából. Nagyon érdekes látnivalók vannak, nekünk 3 teljes napba - annak ellenére, hogy esős idő volt - elég sok minden belefért.    Ha Stockholm Skavsta…..
Ez, természetesen egy szubjektív válogatás, minket ezek érdekeltek, erre volt időnk, az ott töltött 3 teljes nap alatt. Ha tudsz jobbat, írd meg kommentben! Vasa Múzeum  Ez tényleg kihagyhatatlan! 333 évig volt 30 méterrel a tengervíz felszíne alatt a Vasa nevű hadihajó, ami gyakorlatilag az…..
1881. Az arizonai Tombstone városkája. Aki szereti a westernt, az biztosan hallott róla, esetleg ismeri O.K. Corral  vagy Boot Hill történeteit..
Ez egy kicsit hosszabb bejegyzés, de nagyon tanulságos. Úgy kezdődött, hogy 2017 augusztusában 4 db Wizz-utalványt kaptam ajándékba, egyenként 7250 Ft értékben. Még 2017 őszén egyet beváltottam, gond nélkül. Majd január elején akartam a többit felhasználni, de nem sikerült. Hívtam őket (250…..
PTom70 2019.02.19 03:45:20
@geegee: Szerintem egész jól tudok számolni. De ez nem csak a pénzről szól.
PTom70 2019.02.19 06:53:47
@Bkkzol: Köszönöm. Igen, ez lenne a lényege a posztnak.
PTom70 2019.02.19 16:52:32
@geegee: Nekem ez pozitív. Én most nagyon jól érzem magam. Köszönöm.
Másfél évvel ezelőtt írtam egy hasonló posztot, azóta újabb európai fővárosokban jártam, melyeket most az egyszerűség kedvért időrendben ismertetek. Ezekre a helyekre el lehet jutni Budapestről, a Wizzairrel. 1. Szófia Bulgária fővárosa olcsó és nagyon sok szép épülete van. Autót bérelve pedig…..
Athén nyáron nagyon meleg és rengeteg turista van ott, ezért érdemes más évszakban oda látogatni. Én januárban utaztam, a Wizzairrel, péntek délután. 12-14 celsius fok volt és nem volt sehol nagy tömeg. A reptérről metró megy a városközpontig, én olyan 3 napos bérletet vettem (22 euróért), ami a…..
PTom70 2019.01.30 19:16:20
@Trouw: Köszönöm a kiegészítést, nagyon hasznos információkat írtál, amiket én nem.
Kedves barátaim beszámolója római útjukról: Advent második hétvégéjét töltöttük Rómában két gyerkőccel, egy 14 és egy 8 évessel. Tudtuk, hogy Rómát nem lehet megismerni ennyi idő alatt, de arra elég volt, hogy belekóstoljunk, megszeressük, és tudjuk, érdemes lesz még visszatérni, gyerekekkel…..
Monaco Nizzából könnyen megközelíthető vonattal (oda-vissza 10 euró), de buszok is mennek oda. Mindenből süt a gazdagság: a házak, autók, jachtok. Az utcán sem szemetet, sem kátyút, sem koldust nem látni. Tisztaság mindenütt, az árak egyébként nem magasabbak, mint pl. a Côte d'Azurön, mondjuk az sem…..
Sokszor kérdezik tőlünk ismerőseink, hogy hogyan jutunk ki a budapesti reptérre az utazásaink alkalmával. Felmerül a lassú és körülményes BKK járat, vagy a horror árú megoldásnak gondolt közvetlen reptéri parkolás. Kipróbáltuk már szinte az összeset. Most bemutatunk nektek 6 lehetőséget, ahogyan ki…..
Kissé nehézkesen indult ez az utazás, hiszen odafelé még elvitt minket a Wizzair, de a visszautat már törölte, megszüntették a járatot. Helyette felajánlották, hogy Malpensáról jöhetünk haza. Mivel már a szállás ki volt fizetve, bevállaltuk ezt is.  A reptérről megy a 98-as és a 99-es busz is a…..
Európai utazás volt ez is, de ne legyünk rá büszkék! Magyarország, 2018. Egy kis bakonyi faluba utaztunk el egy nyári hétköznapon. Bár lehetőség lett volna, hogy busszal menjünk, mi inkább a vonatot választottuk, mert hát azon legalább van mosdó, meg hát kényelmesebb is. A Déliből indult…..
PTom70 2018.08.18 14:28:04
@totii: Az miért rosszindulat, hogy szeretnék egy WC-t a vonatra?
PTom70 2018.08.18 17:34:37
@totii: Nem általánosítok, csak a tényeket közöltem. Sólyba és a menetrendek.hu ezt az utat adta ki. Visszafelé a vendéglátóink elvittek Hajmáskérre kocsival.
PTom70 2018.08.18 19:07:02
@totii: Természetesen tudom, hogy nem ez a jellemző, mert sokat utazom vonattal és ilyen még nem fordult elő, most meg egy nap kétszer is. Nagyon bosszantó tud lenni.
A Wizz bejelentett két új útvonalat, arról persze elfelejtettek szólni, hogy kettőt hármat meg bezárnak. Az átlag magyar turista kifejezetten rosszul járt. Két új útvonalat jelentett be örömködve a Wizz Air az elmúlt két hétben, a sajtóközleményük miatt ezt sokan megírták, az viszont szokás szerint…..
A tesztünk alanya a Xiaomi középkategóriás 18:9-es képarányú telefonja, amelyet ha nem lenne két telefonom mindenképpen megvennék. Nézzük miért is...
Podgoricai szállásunkról ismét busszal mentünk a felkapott tengerparti nyaralóhelyre: Budvába. Mindenképp a buszozást javaslom (erről itt írtam), mert a városban kocsival közlekedni szinte lehetetlen, a sok turista miatt. A buszállomástól - ahol ingyenes térképet adnak - egy kis gyaloglással…..