Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horika

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén lett először (de remélhetőleg nem utoljára!) augusztus 27. International Gamebook Day-nek, azaz Nemzetközi Játékkönyv Napnak kikiáltva. Azért esett erre a napra a szervezők választása, mert 1982. augusztus 27-én jelent meg angolul a kultikus Fighting Fantasy sorozat nyitányaként Steve Jackson…..
horika 2020.08.27 14:43:15
Jön az ősz, esnek végre keményen a repjegyárak, most már könnyű válogatni a nagyon olcsó ajánlatok között. Bőven több mint 10 útvonalon kukkantottak be a jegyárak 5 ezer forint alá, kis híján 3 ezres jegyekből is össze tudtunk volna gereblyézni egy tízes listát. De inkább legyen 5 ezer a határ, ezen…..
Nyitó megjegyzés: bár szerkesztőségi név alatt született a cikk, az egyik szerző véleménye fajsúlyosan jelenik meg benne, amivel a blog közösségén belül nincs teljes egyetértés. Úgy is fogalmazhatunk, hogy szinte mindenkinek eltér a véleménye valamennyire a témában. :) Most, hogy már csak egy hetet…..
Újabb fasza célállomásokra juthatnak el fillérekért a magyar utasok, Lengyelországba fapados busszal, Macedóniába repülővel. A Polskibus naponta kétszer és már egy ezresért elvisz Krakkóba, ha a borzasztó weblapjuk nem rettent el a foglalástól. A Baltikumra fókuszáló, de két…..
2015. március 1-jétől több járat közlekedik Budapest és Krakkó között Eurolines színekben. Sőt, a krakkói járatok meghosszabbodnak Katowice érintésével egészen Wroclawig, így újabb lengyel városok válnak közvetlenül elérhetővé Magyarországból.  Budapest és Krakkó…..
Hiába mondták neki, hogy rossz ötlet, David Cameron brit miniszterelnök nem hallgatott a tanácsadóira és Boris Johnsonra, London polgármesterére és Barack Obamához hasonlóan elment az amerikai tévébe haknizni egy kicsit. Cameron David Letterman talkshow-jába ült be tegnap este, és…..
Istenem, ezt nem hiszem el, komolyan. "Újabb csúcskísérletre készül a magyar Himalája-expedíció". Miért nem lehetne ezeket csak úgy simán, itthon, még az indulás előtt kivégezni? Annyi stresszt, útiköltséget, energiát, felesleges komplikációt megspórolhatnánk. Esetleg…..
Szia Tibi! Tavaly is akkor írtam meg A modoros otthont, amikor betegség miatt kényszerpihenőn voltam. Most pedig eltörtem a lábam, úgyhogy újra jelentkezem egy poszttal a betegágyból. :) Üdv.MoDorka A modoros félműveltA modoros félművelt azt hiszi magáról, hogy művelt, és vélt…..
 -Tessék, vegyél a fasírtból is. Vegyél, vegyél! Én csináltam, a legjobb karajt teszik nekem félre a piacon mindig. Nem eszel sertést? Ez valami vallási dolog? Büdös az eszed tokja büdös, ártalmas ám... nézd meg: ide leteszem, ártalmas? Bánt, megharap, tökön…..
horika 2011.07.08 16:53:31
@oldalazó gnóm: Van egy vega kolléganőm, az ebédlőben rendszeresen szokott olyat csinálni, hogy leül egy húsevővel szemben, amint az éppen egy kirántott hússal küzd, majd rábök, és megkérdezi: "Tudod te, hogy mit eszel?" - majd egy 20 perces kiselőadás a húsevés aljasságáról. Na, őt is ütném... :))
horika 2011.07.08 17:26:07
@Möff CAT:

"tartanak attól, hogy a fenti szóáradatot fogják megkapni részben vagy egészben és próbálják előre lezárni a témát"

Szerintem jól gondolod. Nem egyszerű a posztbéli reakciókkal, kioktatásokkal együtt élni, főleg Magyarországon. (És akkor jöhet a bezzegezés pl. Németországgal.)
Modorosblog A túravezető 2011.06.05 16:58:00
-Hejj, micsoda túrák, micsoda emlékek, kalandok... amikor összetrombitáltuk a családokat, aztán szombat reggel 8-kor találkoztunk a szentendrei HÉV-állomáson, a Nyugatiban vagy éppen a Bécsi útnál, a buszoknál? Sok kis csúnya, gombafrizurás, SZTK-keretes gyerek tépőzáras…..
horika 2011.06.17 23:40:03
Subba Dzsudzsiék Dagesztánban 2011.06.08 18:00:33
Máris beilleszkedtek!..
horika 2011.06.09 00:03:59
@Viktus:
Sziasztok!

Valaki le tudná írni a videó tartalmát? 3 mp-et láttam belőle, de nem mertem tovább nézni. Mitől durva?
Köszi!
horika 2011.06.09 00:46:31
@Viktus:
Pfff, köszönöm. De mi, levágják a fejüket?
Modorosblog Mi célból? Acélból! 2011.03.14 07:00:00
-Nyugalom, a hosszú élet ritka! -Nyelvében él a nemzet - de nyelvével még senki nem nemzett. -Egy a lényeg: ragadjon a bélyeg! -Mit néző? Nem vagy te intéző. -Mi az ott a kezedben? -Nagyító meg terítő. -Nem azt kérdeztem, kitől kaptad. -Hova mész?  -Laposelemért.…..
horika 2011.03.14 23:12:20
Modorosblog A lánybúcsú 2011.03.08 06:00:00
Sziasztok Csajok!Pénteken találkoztunk néhányan és megbeszéltünk nagy vonalakban (sőt elég részletesen) Kinga leánybúcsúját. Akik nem tudtak eljönni azokat most tájékoztatom néhány dologról.Március 12-én lesz 16.00-tól Vonhinten Helgusnál (Párisi u. 12. Ferenciek tere),…..
Modorosblog Az internet aranykora 2011.02.23 06:00:00
Nosferatónak köszönöm szépen a gyönyörű bekezdéseket (mindig tudom, kihez kell fordulni jó téma esetén), az ő sorait emeltem ki idézetként.Internetto, Törzsasztal, Drukkerkocsma. Na, ide lépj be: freemail.hu. Itt tudsz drótpostafiókot létrehozni. Nekem tibor@. Neked lehet jozsi@.…..
 Kösz, hácsé. Egyebet nem is szólok, szívemből jön az iromány. Az okoskodó, kötözködő, vitázni szerető emberektől mentsen meg az ég. Bár a klasszikus blogolás már nagyon gagyi. Én már csak twittelni szoktam. Regisztrállak, jó? De, jó lesz az. Hát azért nem ugyanaz,…..
horika 2011.02.01 02:44:43
@Professor Pizka:
Ennél is rosszabb, ha a telefonját isteníti fotó-ügyileg.
"Mijafasznak cipeled magaddal azt a nagy dögöd? Ezt figyeld: Nokia 9990, 10 megapixel, mindent tud. Hallod, ezt figyeld... na, ne mozogj. [Klikk] Idess, egy kattintás és akvarell lesz belőled. Jó, mi? De tud bajszot tenni is, figyuzz. És az mi? Teleobjektív? Na, én ezt megoldom ezzel a 4x digitális zoommal, figyuzz. Látod ott azt a fát? Pam-pam-pam.. Jó, mi? Amúgy nem kéne? 60-ért a tied. Jól van, hülye vagy akkor"
Csernobil - ha ezt halljuk, nem az a dinamikusan fejlődő, korszerű, erős iparú, nagy népességű város jut az eszünkbe, ami egykor ez a település volt... és ez teljesen érthető: a név az emberi hanyagság, nemtörődömség, sőt, nyerészkedés, és a katasztrófa szinonimája lett a…..
Februárra várjuk az újabb nagy bejelentést. Közügyeink intézése egy ideje már inkább a mozifilmek és kereskedelmi televíziók megoldásait követi, a ’coming soon’ típusú sejtelemes előzetesekkel meglebegtetve, korábban sosem látott, ennek megfelelően soha senki által…..
Modorosblog A németül nem tudó 2010.07.23 06:00:00
Méghozzá a németül büszkén nem tudó. Persze most már a magyar lakosság többsége tényleg nem beszéli a nyelvet, de azért nem volt ez így mindig. Nehéz elképzelni, hogy míg Budapest lakosságának 40%-a az 1800-as évek végén német anyanyelvű volt, a németnyelv-tudás mára…..
A mai utazós írás A magyar turista méltó folytatása, Horikától - az oly' gyakran hiányolt és követelt klasszikus, nyelvi modorosságokkal. 1. A társasutak visszatérő élcelődési formája a buszsofőrök feltételezett ittasságán vagy vezetési képességén való poénkodás. Pl.…..
horika 2010.02.25 15:06:08
@brodaclop: ÖÖÖ... Bevallom, igazad van... :))
horika 2010.02.25 15:11:25
@soldat: Eltaláltad, a Baraka útjain alapul a mögöttes élményanyag.

@hawkeye: Nagyon szeretem a barakás utakat és az útitársaimat is - engem csak ezek a szemét mondatok zavarnak.

@Intizar: lásd előbbi kiegészítés. Egyáltalán nem érzem magam antiszociálisnak, de aki csilliárd alkalommal is jön ezzel a "készül a művészfotó?"-val, azt kb. 10 mp-ig nagyon utálom.
horika 2010.02.25 15:14:22
@@ndtomas: Pásszámeg, ez kimaradt! :))

Még valami: én bavallom, hogy saját magam is hergelem, amikor "várom" ezeket a mondatokat. Amikor tudom, hogy mindjárt jön, mindjárt mondani fogja valaki, már nézi a gépem, most fogja mondani, MOST......
Modorosblog Lakásvásárlás 2010.02.12 07:00:00
  -Bandesz! Hogy kerülsz ide már megint? Legközelebb fizetsz! Azt hittem, nem is BKV-zol! -Á, csáo! Ja, nem szoktam, csak a verda most szervizben van, én meg megyek pecót nézni. Ancsával kezd szűkössé válni az albi, meg hát idestova három év után már tervezni kell, neki…..
  A modoros nosztalgiahullám ihlette első, de nem utolsó olvasói posztja következik most kp-tól. A szokásostól ellentétben csak 10 évet megyünk vissza az időben, de azért már ez is távoli múltnak tűnik. Karácsony Kupa - első rész   1999. december 18., hétfő. Az Y2K…..
Laci leveléből jól látszik, hogy nem mindig történnek a valóságban úgy a dolgok, mint ahogyan azt elképzeljük. Csak az adott helyzetben derül ki, hogy reagálunk. Persze biztos lesz most is olyan, aki szerint hülye a posztoló, mert a földbe gyökerezett a lába ahelyett, hogy elugrott…..