Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Asas66

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mediterrán vacsorák nyomában újabb gyöngyszemre bukkantunk. Akiknek összefut a nyál a szájukban a gyerekkori tepsis krumplis vacsorákra gondolva, azok hamar meglátják benne a fantáziát. De még a többiek is. ..
Azt mondják, felnőtt korban azt próbáljuk gyermekeinknek, illetve unokáinknak megadni, amit mi a saját gyermekkorunkban nem kaphattunk meg. Talán ilyen indíttatásból döntöttünk mi is úgy, hogy kisunokánkat az idén egy Mikulásvonatos utazással lepjük meg. Elemezve a hazai választékot, végül a…..
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
Asas66 2019.12.06 17:24:35
@Laciii:
Ami vicc, az a 300 font fűtésszámla -- kivéve, ha minden ablak tárva-nyitva éjjel nappal...
Nekünk a házban (kb. 100 nm a két szint) 150-180 GBP maximum egy hónapban télen a gáz+villany havonta. Tehát télen, mondjuk novembertől márciusig, nem egész évben... Ebben benne vannak a számítógépek, konzol, TV, minden -- a 2 gyerek az iskolaidőn kívül folyamatosan fent van a neten (na jó, éjjel nem). ;-)
300 fontból nekünk a teljes rezsi, vízzel, internet/TV/telefon csomaggal kijön Havonta. Éves átlagban főleg. A council tax mondjuk nincsen benne, az igaz, de ő se írja, ha jól emlékszem?
300 fontnyit mi a mo-i házunkban (relatíve új, 140 nm, de hőtechnikailag finoman szólva se tökéletes) fűtöttünk el, még anno, az ún "rezsicsökkentés" előtt se.

Vízre havi 60? Akkor az óra nélküli kell legyen: mi sokat mosunk, "pancsolunk", 30-35 havonta.
A telefont nem is mondom, nekünk a 4 előfizu nem kerül 70-be, jó mondjuk nincs 10-20 GB adat senkinek se.

Veretes önigazolás az egész.
Akkor ígéretemhez híven nekifutok új, terveink szerint kéthetente jelentkező sorozatunknak, ami egy 1894 ben épült angol ház felújításán keresztül próbálom bemutatni egy másik ország építési szokásait, különbségeit és megfejteni, hogy miért kel szőnyegpadló a fürdőszobába, miért folyik külön csapból…..
Sokat utazva feltűnő, hogy Magyarország wannabe légitársasága elég mostohán bánik a nem A-listás nőkkel, ha azok arra vetemednek, hogy jelentkeznek légiutaskísérőnek. A Wizz-sztyuvik szinte mind 40 alatti, magas, sovány, kifejezetten csinos arcú hölgyek és hozzájuk illő urak. Még elvétve sem látni a…..
Az ingatlanhirdetésekben vagy az ingatlan megtekintésénél szinte kivétel nélkül találkozhatunk olyan jól csengő kifejezésekkel, amik a lakás mihamarabbi eladását kívánják szolgálni. De mit is takarnak ezek a szófordulatok valójában? Itt van néhány elsőre viccesnek tűnő magyarázat, ami kis túlzással…..
Asas66 2018.03.06 09:47:02
A címben feltett kérdés megválaszolása több szempontból is komoly nehézségbe ütközik. Az első, és alapvető probléma, hogy azt sem lehet megmondani (csak megközelítő találgatások vannak), hogy egyáltalán mennyi ember ment külföldre. Ebből következik a második nehézség: ha nem tudjuk, mennyi ment el,…..
Asas66 2018.01.24 18:14:46
@Virago_1000: Még egyszer, és utoljára -- ha _tényleg_ súlyos eset vagy, akkor nem vársz 6 órát, mert ha már bejelentkeztél, és egyértelműen súlyos eset vagy, nem váratnak annyit. Onnantól kezdve, hogy bejelentkeztél, alapvetően az ő felelősségük, hogy lehetőleg időben kapjál ellátást (mondjuk mielőtt életveszélyesre fordul az állapotod például).

Olyan fogalmak, mint triage, nincsenek meg, ugye? Olvass utána.

Nem mértem az időt, kisebb gondom is nagyobb volt annál, de visszapörgetve az eseményeket _biztosan_ nem volt fél óra (15-20 perc lehetett maximum), amennyit mi vártunk a bejelentkezéstől, amíg az első "Isten" színe elé kerültünk.
Asas66 2018.01.24 21:29:50
@London2009: A mint Accident & E mint Emergency -- remélem érted. Ne most vesszünk össze. Szerinted, akinek valamilyen súlyos akut betegsége van (magyarán nem balesetet szenvedett, de sürgős ellátásra szorul), és nem speciális unitra tartozik, mint az infarktus vagy a stroke azt hová viszik a mentők?
Szerintem kérdezd meg az igazi briteket a környezetedben, mit mondanak, mi az Emergency az A&E-ben.

Elfáradtam tőletek, de komolyan. Gondolom mindketten a sürgősségi ellátás angolszász és egyéb megoldásait A-tól Z-ig vágjátok, azon túl, hogy hibátlanul besoroltok mindenkit a megfelelő helyre.

Leírtam elég érthetően, hogy mi történt. Senki nem kérdőjelezte meg a az ottani személyzetből, hogy ott van-e a helyünk, és ellátták a beteget teljesen korrekten.
Asas66 2018.01.24 21:29:50
@Mrs. Clayton: Neked meg csak annyit, hogy kicsit se vagyunk rászorulva az ingyen gyógyszerre.
Stephen King egyike azon íróknak, akik tapasztalatom szerint erősen megosztják az olvasóközönséget: vagy nagyon szereti valaki, vagy nem bírja elviselni. Én előbbi csoportba tartozom, elsősorban azért, mert nagyon szeretem, ahogyan a kisvárosi Amerikát ábrázolja. Ezen belül is elsősorban Maine-t, és…..
Sokan vágnak bele felelőtlenséggel kevert vakmerőséggel a határátkelésbe (bár remélhetőleg egyre kevesebben vannak olyanok, akik nem tájékozódnak előzetesen), nyelvtudás és/vagy megfelelő információk híján. Pedig nem árt tudni, hogy a munkavállalás külföldön sem feltétlenül diadalmenet. A következő…..
Asas66 2017.11.16 19:14:02
@neurotikus bunkocska: Ennél kevesebb egyszerűen megoldható dolog létezik. Kell kérni a születési hely szerint illetékes anyakönyvvezetőtől egy új, EU-s születési anyakönyvi kivonatot. Azt el _kell_ hogy fogadják, mindenféle fordítás nélkül (egyébként, ha jól emlékszem, eleve a rovatok fel vannak írva angolul és franciául is a magyaron kívül). Némi pénzbe kerül, de nyilván egyszerűbb és jóval olcsóbb, mint a fordítás.
Alig egy órája jött ki a hírlevél, hogy a Air France - KLM csoport akcióba kezdett Budapestről bizonyos Egyesült Államok-beli nagyvárosokba. Természetesen ez nem a véletlen műve. Röviden az akcióról: Budapestről indulva, amszterdami vagy párizsi átszállással lehet eljutni Chicagoba 103.900Ft-tól,…..
Asas66 2017.11.11 16:51:07
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja, csak nem fog nekik sikerülni -- legalábbis BUD-ra repülve nem. Pesten még magyar útlevéllel se egyszerű bejutni az országba. Éberen őrzik a határt rendőreink. Egy élmény.
Asas66 2017.11.12 18:15:21
@HaD: Schengeni egyezmény, illetve schengeni zóna, mint fogalmak megvannak? Arról szól az egész, hogy csak _kivételes_ esetben lehet a belső határokon határellenőrzést végezni. Ez a lényege az egésznek. Nekem nem hiányzik a sorbanállás a határon. Sehol, semmikor. Álltam Hegyeshalomnál eleget anno. Ahol elkerülhetetlen, ott nyilván csinálni kell, ez a normális. De az, hogy magyar útlevéllel Magyarországra belépéskor többet sz@rakodnak az ellenőrzéssel, mint bárhol máshol, az sok (nyilván nem az USA-ról beszélek). Nem kicsit, nagyon.
Ma reggel órát tekertünk, életbe lépett a téli menetrend és a Wizz erre a napra időzítette az új csomagszabályának bevezetését. Nem adott ki róla újabb közleményt, de egy nyilatkozat alapján nagyjából sejthetjük, hogy kitől veszik el a kézicsomagját és kitől nem. A változásról annak bejelentése…..
Asas66 2017.10.30 14:34:05
@Távoli Fitymacsattogás: Szerintem meg nagyon is mindegy -- de kiszámolhatod, abból, amit fentebb írtam. Egyébként elég régen nem Budapest már a lakóhelyem, de egy ideje megint egy fővárosban lakom. ;-)

Szerintem itt fejezzük is be, mert ez már nagyon off.
Ass blaster Bankrablás 2017.11.07 09:22:36
A külföldre költöző magyarokat gyakran éri az a vád hogy túl rózsás képet festenek a befogadó országról. Engem is gyakran támadnak ezzel. Hogy itt minden szép és jó minden ki van találva és a kolbász is kerítésből van. Én azért általában le szoktam írni a negatívumokat is, sőt most is egy ilyen…..
Asas66 2017.11.07 19:18:43
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Te annyira okos vagy, hogy az hihetetlen. Ennél már csak az a jobb, hogy _mindenhez_ értesz is.
Csak egyetlen egy dolgot árulj el: hány "angol" banknak voltál (esetleg még most is vagy) az ügyfele?