Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Voznyák Pista2

0 bejegyzést írt és 338 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az atomerőmű működése egyszerű. Most öt perc alatt elmagyarázzuk, simán meg fogod érteni. Ha atomenergiáról van szó, az emberek többsége valamilyen földöntúli dologra gondol. A csillagokból származó kozmikus energiára, a modern tudomány és az ősi varázslat, az űrtechnológia és a mágia találkozására…..
Voznyák Pista2 2017.04.14 12:01:57
@Jakab.gipsz:

"Tehát az urán bányászatától a kiégett fűtőelem közömbösítéséig bezárólag, menyi energiát kell befektetnünk, beépítenünk és mennyit kapunk cserébe.
Remélem van ilyen számítás."

Meg arra is kéne egy felmérés, hogy egy ennek megfelelő naperőmű előállítása mekkora környezetterheléssel, (a félvezetők nyersanyagának kibányászásától kezdve) mekkora beruházási költséggel, az elhasználódott napelemek elhelyezése, ártalmatlanítása, vagy esetleg újrahasznosítása milyen környezetterheléssel pluszköltségekkel járna.
Egymást érik a a fővárosi tüntetések, demonstrációk és tiltakozások a CEU ellen folyó kormányzati fellépés kapcsán. Persze az elmúlt években volt már hasonló helyzet: emlékezhetünk az alkotmánymódosítás miatt zajló megmozdulásokra, a netadós ügyre és még néhány egyéb, állóvizet felkavaró esetre.…..
Voznyák Pista2 2017.04.13 18:09:52
@ben2:

"de a választókat - ha máshogy nem intuitív, zsigeri szinten - alapvetően az motíválja, hogy ki képes a mindennapi problémáikra hiteles megoldást kínálni."

Hát, ez az, mert a ballibsik nem. ezt 2006, vagy 2010 óta tudjuk.
A jobbik, meg ebbe a húzásába fog belebukni. Egyszerűen elolvadnak.
Voznyák Pista2 2017.04.13 18:24:06
@Különvélemény blog:

"De mi azt gondoljuk a posztban említett 4-5 párt helyből jobban csinalná és kevesebbet lopna."

Tényleg ? Hű b.meg a legközelebbi választáson mindjárt rájuk szavazok. :)))

Az MSZP, meg a DK már bizonyítottak (bocs a DK vezetők) momentum ? Kis performanszaikkal ? A jobbik nálam már egy ideje kuka. Egyszerűen beálltak a ballib mellé.

Értelmes ember egyenlőre marad a jelenlegi kormány mellett. Végső soron kikormányozták az országot az IMF befolyása alól, és egyenesbe került a költségvetés. Pragmatikausabb kormányzást látok operatív szinteken. (Jó most ezekről a béna nemzeti konzultációkról ne beszéljünk). Ez legalább eldöcög valahogy.
Az oktatás, pedig már 27 éve sínylődik. Akár az egészségügy. Nem véletlenül került elő annak idején a vizitdíj ötlete sem.
A magyar költészet napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. A színházak, könyvtárak és iskolák ezen alkalomból mindig különleges programokkal készülnek és azt hiszem, hogy nekünk is illendő a témába vágó tartalommal szolgálni olvasóinknak a délelőtti ajánló…..
Voznyák Pista2 2017.04.12 09:41:33
Voznyák Pista2 2017.04.11 19:07:18
@s:

"A demokrácia ugyanis nem a többség véleményterrorja mindenki más felett."

Vágom én, hanem a kisebbség véleményterrorja a többség felett. Ez nyugateurópában meg az USA-ban még működik, mert tele a has. Persze ott sem teljesen működik, mert a különböző blogokon már vannak jelei annak, hogy a megvezetett emberek kezdenek zabosak lenni. És ha a migráns kérdéssel összefüggésben gazdasági gondok kezdődnek, akkor a te "Demokrata" haverjaid fognak a lámpavason lógni, persze ott is vagyonelkobzás mellett.
Nem bonyolult. Az atomenergia messziről olyan tökéletesnek tűnik, mint az örökké termő fák: alacsony szén-dioxid-kibocsátás, tisztán működő erőmű, a környezetet nem terheli, megbízhatóan, csendesen, észrevétlenül és teljesen hibátlanul működik. Az egész olyan, mint egy szmájlis matrica az…..
A világhírű kínai ellenzéki művész, Ai Wei Wei a menekültek drámájáról gondolkodtatja el az embereket a Prágában kiállított Law of The Journey című installációjával. A Trade Fair Palace nagytermében felállított mű egy hatalmas, 70 méteres medencéből és 250 felfújható figurából áll, amelynek…..
Mikor ezt a blogot írni kezdtem, megfogadtam hogy 3 dologról nem fogok bejegyzést készíteni, annyira megosztják a közvéleményt: politika, foci, vallás. Úgy vagyok ezekkel, hogy otthon a 4 fal közt a családommal és barátokkal megbeszélem, de nyilvánosan nem feszülök senkinek. Ez a bejegyzés sem a…..
Vajon mi vesz rá pár igen jól élő, a hatalma teljében lévő politikust és pártot, hogy ilyen picsafing dolgokkal, mint a CEU rombolja le hatalmát? Pedig pont a Fidesz az a párt, amelyik anno rájött arra, hogy a kilencvenes évek elején jellemző programoknak ideje lejárt. Emlékeztek még, mint ment a…..
Voznyák Pista2 2017.04.07 14:32:58
@bluebear:

"Olvasva a hozzászólásokat, nem is gondoltam, hogy ennyi fideszbirka olvassa az indexet, és még van ereje hozzászólni is. Ez jó jel, hogy az álláspontjuktól merőben ellentétes véleményeket olvasgat ez a sok birka."

Igen, olvassuk az indexet, és ez erősít meg bennünket abban, hogy még mindig a Fidesz a kevésbé rossz.
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
Voznyák Pista2 2017.04.06 16:25:36
@Frady Endre:

"Dolgoztak, van fogalmuk arról, mit jelent termelni, pénzt keresni, nem csak nyikhaj koleszosként esnének be a parlamentbe, mint egykor a narancsuralmisták. :)"

Aztán hol dógoztak arany szívem ? Ilyen fiszem f.szom intézeteknél, meg asszem valami Európa parlamenti akárki mellett gyakornokként. Erre gondolsz ?
Voznyák Pista2 2017.04.06 16:33:25
@fordulo_bogyo:

"Sok sebbol verzik az a level..."

Amúgy sem tűnik egy tipikus fideszes röppályának, pont a dátumok miatt.

Ez a tipikus "Fideszes voltam de most felnyílott a szemem" béna és feltehetően kitalált forgatókönyv.
Nagy mókamester ez a kis Simicska, apja vérmérsékletét örökölte, ennyit biztosan tudhatunk. Ízlelgessük ezt a Facebookra kiírt szösszenetét egy kicsit, mert érdemes. Azért a családdal csak ésszel! Viktor! Most az kell neked, hogy teljes coming outot toljunk a kis pereputtyodról??? Teljeset????…..
  Tanulságos megnézni, hogy a múlt évszázadban Európában mely országok területén mennyi ideig tartottak háborúk és hogy mennyi ideig állt fenn náluk háborús kormányzás (hadiállapot vagy kemény diktatúra). Meg fogjuk látni, hogy a mérleg mennyire a mai gazdag államok javára fog billenni. Az…..
Régóta ismert tény, hogy galaxisunk, a Tejútrendszer közepén egy szupermasszív, a Napunknál négy milliószor nagyobb tömegű fekete lyuk található. Ez még csak nem is számít kirívónak, úgy tűnik legalábbis minden óriásgalaxis rendelkezik egy gigászi monstrummal a centrumában. Olyanra viszont, amilyet…..
Oswald Spengler pont száz évvel ezelőtt, 1917 tavaszán zárta le A Nyugat alkonya első kötetének kéziratát. A hatalmas történetfilozófiai mű eredeti módon értelmezte újra az emberiség történelmét. Ezzel persze sokan kísérleteztek már, és ha szkeptikusak akarunk lenni, azt mondhatjuk, hogy csak a…..
Voznyák Pista2 2017.03.23 09:51:35
Spenglernek igaza van.
A társadalmak fejlődése ciklikus.
Most azonban érdekessé teszi a dolgot, hogy az újkor kezdetétől a játszótér már globális.
A technológia, pedig végtelenül felgyorsította az információcserét.
De a tudomány továbbra sem mindenható. Sőt, több a kérdőjel, mint régen, egyszerűen azért, mert távolabbra látunk a szó átvitt, és közvetlen értelmében is.

A nagy eszmék idealizálnak, hogy aztán bebizonyosodjon, hogy hosszútávon fenntarthatatlan az érvényesítésük. Figyelemre méltó, hogy a Marxizmus magasztos eszméiből mi lett. Miért ? Mert az emberi hatalomvágy, kapzsiság és hamis küldetéstudat, (a hatalmi pozíciókban (már önmagában az, hogy léteztek rettegett hatalmi pozíciók, kudarc volt)) és az egyéni érdekeltség hiánya (alsóbb hatalmi szinteken) rombolta porig.
Mi magunk vagyunk alkalmatlanok arra, hogy boldog társadalmat építsünk. Mert ennek tönkretételén dolgozik szorgalmasan az elit, és a plebs is , ha nem is mindig tudatosan.

Lássuk be, hogy az idealizárt társadalomról formált fikciók, (liberalizmus, marxizmus) bár morális értelemben megkérdőjelezhetetlenek, éppen az emberi természet hibái miatt megvalósíthatatlanok.
Én úgy gondolom, hogy valamiféle egyensúlynak kellene kialakulnia, ami a különböző társadalmi rétegek közötti átjárást biztosítja, teret ad, az egyéni érdekeken alapuló motivációknak, de erős kézzel egyben tudja tartani a társadalmat is.
Ez azonban nehéz ügy, mert az egyensúly mindíg eltolódik valamilyen irányban.
Most a pénz az úr, a hatalmas vagyon felett rendelkező befektetői csoportok ha nem is közvetlenül, de irányítanak. Egyszerűen azért, mert meg van rá a potenciáljuk. És ki ismer olyan embert aki a ziccert nem lövi be, ha arra alkalma van.
Azért is tetszett ez a cikk, mert különös aktualitása van, most a globális túlnépesedés, és a migráció kapcsán. Nagy összegbe lefogadom, hogy ez lesz az utolsó szeg a liberalizmus koporsójában. Miért ? Mert sem a migránsok felől, sem a befogadók felől nincs meg a potenciál, hogy a multikulti liberális eszményképe működjön. Ez feszültségekhez, robbanásokhoz fog vezetni.
Ezt ő maga terjeszti "közéleti szereplőkkel" folytatott beszélgetéseiben. Legalábbis ezt állítja a Hetek egy hosszabb cikk egy eldugott mondatában. Meg azt is, hogy a Fideszben tartanak a dologtól...
Voznyák Pista2 2017.03.19 19:12:33
@pamut:

"Titeket fideszeseket egy percig nem zavar ha valaki spicli volt, komcsi, vagy ha lop csal hazudik, tolvaj maffiózó. Ha nem fideszes, hanem más párt színeiben lop/komcsi, az zavar. Azt el nem bírjátok viselni. Ha viszont fideszes, mint pl. Tasnádi, vagy a rablókormány összes tagja, akkor semmi gond."

Tévedsz, zavar, de ez nem fog differens tényező lenni a szocikkal meg libsikkel szembeállítva. Talán a jobbik szóba jöhetne, de akkor meg fennáll a veszélye, hogy egy utolsó cukisági dobás keretében, beveszi a korányzásba a ballibsiket (tudom hülyén hangzik, de mit tudni.) Onnantól meg kiszámíthatatlan, mi történik. Talán egy Ukrán mintára felálló kormány, amely persze működésképtelen lenne.
Visszatérve az ügynök kérdésre, Konkrétan az MSZP pl. az MSZMP utódpártja. De a liberális pártok is tele vannak olyan emberkékkel, akik, vagy akiknek valakije egykori párttitkár, vagy besúgó vagy ez, vagy az volt.
Bármi is van a tarsolyban k.va nagyot kell szólnia. De ha nagyot szól, akkor valóban, felmerülhet a kérdés, hogy miért csak most került elő. Talán mert titkos szolgálati eszközökkel valaki kívülről besegített ? És ha besegített miért tette ? Mert azt tudni kell, hogy ilyen külső "segítség" a legritkábban az adott ország polgárainak érdekében történik, (legalábbis ilyen döntéseknél az nem szempont) sokkal inkább hatalmi, politikai érdekből.
Voznyák Pista2 2017.03.19 20:04:20
@pamut:

Nem figyeltél amit írtam. Zavarni zavar, a dolog, de ez alapján nem kerülnek nálam kedvezőbb helyzetbe a szocik, vagy a libsik.

Ennek egy oka van, mégpedig a kormányzásuk minősége.
94-98 ciklus, Bokros csomag, (nekem nagy cumi volt).
2002-2006 eladósodás költsévetési gondok.
2006-2010 politikai instabilitás, államcsőd közeli állapot.
Ezzel nyugodtan szembe lehet állítani a legutóbbi 7 évet. Amelyet a pénzpiacok, és a nemzetközi minősítők is respektáltak.
Orbán Viktor folyamatosan harcban áll és folyamatosan idegen vagy idegenszívű zsarnokoktól, ügynököktől és hadoszlopoktól menti meg hazánkat, nemzetünket. Néha az USA akarja megdönteni a kormányt, persze sikertelenül, hiszen Matolcsy vicekapitány résen van, néha Soros György által mozgatott –…..
Voznyák Pista2 2017.03.18 10:24:45
@Silo:

"Viszont aki épp kormányoz, az igenis figyeljen oda a kritikákra és igenis próbálja meg azok igényeit is beépíteni a rendszerbe akikkel nem mindenben ért egyet."

Feltéve, ha azok a kritikák konstruktívak. Sajna azonban a ballib oldalról jövő kritikák többnyire ésszerűtlenek, céljuk mindössze a politikai klíma megváltoztatása.
Emlékszel pl. a Valutaalapos hisztire anno ?
Meg hogy 2 éven belül csőd lesz, ha nem tesszük azt amit "neves szaktekintélyek " javasoltak ? Aztán nem lett csőd. Viszont a kisvállalkozókra kirótt illetékek se emelkedtek, mint anno a Bokros csomag idején.
A körülöttem álló sípolók nyálcseppei pöttyözik fényképezőgépem kijelzőjét, és mintha mindenki suttogna. Pedig nem, csak én hallok még mindig tompán. Juhász Péter és az Együtt bizony lelkiismeretesen kifütyülte a március 15-e alkalmából a Nemzeti Múzeumnál ünnepi beszédet tartó Orbán Viktort...
Voznyák Pista2 2017.03.18 09:51:02
@bandigyerek:

"Erről az jut eszembe, mikor a gyurcsány nevű volt a főfasz, és október 23.-án a gój motorosok brümmögték szét a nemzeti ünnepet, ez a sok nemzeti izgága nyugdíjas hol hőbörgött??"

Nekem meg az jut eszembe, hogy amikor a szocik meg a libsik voltak kormányon, aztán az autópályák épültek horror áron, meg alagutak a szelíd lankás vidékre, akkor ezek a füttyögők hol voltak ?
Egyik lehetőséget sem zárnák ki – meghallgatva a március 15-i beszédét, ám az elmebetegség mindenképpen a jóindulatúbb megközelítés. Orbán megint olyan háborúkat vizionál, amelyek nem léteznek. Kérdés: valóban hiszi-e, amit mond, vagy csak hatalmat (és pénzt) akar, bármi áron...
Voznyák Pista2 2017.03.17 16:39:30
@Frady Endre:

"Gondolkodó ember ritka,
Ez a fidesz-vallás titka."

Szerintem épp azért esett ki a ballib a pixisből, mert az emberek elkezdtek gondolkodni. (Remélem) Vagy ha azt nem, hát kezdtek a zsigeri reflexek működni.
I. Ballibsi kormányzás=szopás, Bokros csomag
II.ballibsi kormányzás=szopás, költségvetési államháztartási gondok, választások előtti hazudozások.
III. ballibsi kormány, megszorítások politikai instabilitás, majd államcsőd közeli állapot.
IV. ballibsi kormányzás (Bajnai) a valutaalap diktál. Szopás.

Talán igazad van, hülyék az emberek, mert ebben az országban az MSZMP utódpárt a libsikkel együtt 3 ciklust is végig nyomhatott, (2016-ban én is azt gondoltam, hogy ez az ország menthetetlen.) De ez olyan, mint az állatoknál, mikor ecetet szagoltatnak velük, és ezzel egyidőben megb.szatják őket árammal. Ezt többször megismétlik, aztán egy idő után már nem kell áram, hogy összeránduljanak, csak ecetszag. Na, nálunk a ballibsiknek van ecetszaguk. De ahogy elnézem, elég tartósan.

Van olyan balos ismerősöm, aki utálja Orbánt. De képzeld, se 2010-ben, sem 2014-ben nem ment el szavazni. Kérdeztem tőle hogy miért ? "Mert egy nagy baromság az egész. "
Ennyi. Be nem vallaná, hogy így még mindig jobb, mint a balf.sz ballib kormányzatok idején, nem is beszélve a politikai harakiriről, amit a migrás válság elején produkáltak a ballibák, Gyurcsánnyal az élükön.
Voznyák Pista2 2017.03.17 16:51:04
@$pi$:

"És a ténytár síró hangú, döbbenetes vészeket jósló cikkeket bír írni arról, hogy közel már a vég, itt a teljes romlás, nem vagyunk versenyképesek. Végtelenül aranyos. :D"

Ezt nyomták már 2010-ben is az Orbán kormányzás elején is. "2 éven belül államcsőd mert hogy jövünk mi ahhoz, hogy visszautasítjuk a valutaalap javaslatait" meg hasonló f.szságok.
Már eszembe jutott az is, hogy a ballibsiket fizetik hogy ilyen hülyék legyenek .
Voznyák Pista2 2017.03.17 17:02:26
@1ghost:

"Recseg-ropog a fideszes tákolmány. Ezt a gané tolvaj, korrupt, hazug bandát kiismerték immár a magyarok, akármerre járunk kellünk"

Hát ez az hogy nem kelletek.
Mindenki tud a mutyikról, vágja ezt mindenki. Nekiállsz bárhol izmozni, hogy milyen korruptak Zorbánék, meg hasonló. Senki nem fogja azt mondani neked, hogy az nem úgy van, mert a gázszerelő egy üzleti zseni valójában, ilyet senki nem fog neked mondani.
De hidd el nekem, a legközelebbi választáson megint arra a bizonyos helyre fog kerülni a legtöbb X most már harmadszor. Miért ? Mert pontosan tudja mindenki, hogy a szocik legalább ennyire korruptak voltak, (nem véletlen, hogy a szocik (most hogy már nem kormányozhatnak) kerültek anyagilag taccsra, ).
Ez van. De én is azt mondom, találkozunk 2018-ban az urnáknál.
Reflektor Erika néni visszavág 2017.03.15 18:32:18
A Mindenki című, nemrég Oscarral kitüntetett magyar kisfilm kapcsán heves vita bontakozott ki itthon nézők és kritikusok között egyaránt. Tökéletes alkotás vagy épp rettentően kevés? Fanyalgók VS. azok, akik még tudnak őszintén örülni? A vita keretében mi is helyet kívánunk biztosítani a különböző…..
Március 15... Valakinek egyet jelent egy szürke munkaszüneti nappal. Mások ilyenkor büszkeségük teljében érzik át magyarságuk eget rengető tényét, míg a tahó baromarcúakból, idiótákból verbuvált füttyhadsereg ki fog vonulni tönkretenni mások ünnepét.  Az 1848–49-es…..
Szelestey Lajos nemzetközi lapszemléje, 2017. március 14.  Hangos sajtószemle...
Voznyák Pista2 2017.03.15 10:14:39
Mostanában kering az interneten egy cikk, amit a szemlelo.com jelentetett meg, mely elvileg címe alapján simán a segélyekről szól egy henyélő roma kisebbségivel illusztrálva a dolgokat, ám inkább a feltétel nélküli alapjövedelemre van kihegyezve hevenyészett stílusban. De nézzük meg, mi is pontosan…..
Voznyák Pista2 2017.03.14 17:42:51
@Drednaught:

"Ha a cigány most nem hajlandó dolgozni, miért menne el, ha pusztán kúrással megkapná tőlünk, dolgozóktól a "neki járó" 300-at?"

Erre lenne megoldás az a korlátozás, amit fentebb írtam, az egy háztartásban élők közül csak maximum 4 fő kaphatná. Aki több helyre lenne bejelentve, az is csak egy hely után kapná. És pont.
Voznyák Pista2 2017.03.14 18:30:34
@Drednaught:

"Jó példa erre, hogy szar anyagi helyzetre való hivatkozással 2 család is beadja a gyerekeit állami gondozásba, majd kiveszik a másik családjának gyerekeit onnan az állami támogatásért, d epersze a kölkök mind a saját családjuknál vannak életvitelszerűen, csak a kapott pénz az extra...
Aztán botrány volt belőle, hgy mivel sérült/fogyatékos gyerek neveléséért több apanázs jár, kalapáccsal verték a magzat testét még az anyja hasában."

Ezekről az esetekről én is tudok, éppen ezért vezetnék ki minden ilyen támogatási formát.
A baj ott van, hogy bonyolult a támogatási rendszer. Különböző kedvezmények, ilyen olyan eseti juttatások stb. Ezeket persze hogy könnyű kihasználni.
Az én verzióm egyszerű mint a faék. Éppen ezért nehéz átjátszani.
Vedd észre, hogy nem arról van szó, hogy most hirtelen több pénzt adunk az ingyenélőknek, mert ezt eddig is megkapták, hanem egyszerűen átcsoportosítjuk azokat a pénzeket, egy egészen más szisztéma szerint.
Az könnyen lecsekkolható, ha valaki 2 bejelentett lakcím alapján kérne jövedelmet. És kész.

És van egy másik szempont is. Ha te mondjuk pék vagy, és el akarod adni az árudat, akkor kell egy fizetőképes kereslet. az a 20%-nyi keresőképes és dolgozó ember, és család nem fogja fenntartani a pékségedet.

A Mercédeszben dolgozó néhány ezer ember sem fogja, az általa előállított összes Mercit megvenni. Akkor sem, ha mondjuk 4000 Eurot keresne havonta. Kell tehát egy piac, amely felveszi a termelt javakat. A történet erről is szól.
Jó van egy szolgáltatási szektor is, de mindenki nem lehet műkörmös vagy masszőr.
Egyébként meg én az elsők között üdvözöltem, hogy közmunkára fogták az inaktív réteget, de annak is csak akkor lenne értelme igazán, ha ezek az emberek, valamilyen terméket állítanának elő közben.
(Különös, de régen ez ha nem is általánosan elterjedve, de létezett. Kosárfonás, teknővájás pl.)
Ezért mondom, hogy mindenképpen olyan rendszer kell, hogy azért továbbra is megérje dolgozni, de semmiképpen sem olyan, hogy a szaporodás lehessen a fő jövedelem forrás. Lehetne ez után is valakinek 6 gyereke, de innentől rá lenne bízva, hogy ennek a + forrásait hogyan teremti elő.
Ha létezik fix 1-es a totóban, az a magyar köztársasági elnök megválasztása volt március 13-án. Már hónapokkal a parlamenti voksolás előtt egyértelművé vált, hogy Magyarország köztársasági elnöke az lesz, akit Orbán Viktor kijelöl erre a posztra. Ilyen alapon akár Fásy Ádám vagy Bunyós Pityu is…..