Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SMARTme Building Technologies

84 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt gondolhatnánk, hogy az automata öntöző robot és a biztonsági kamera egy furcsa kombó, pedig hidd el, nagyon jól összepasszolnak. A Yard Guardian egy erős biztonsági kamera, amely valós idejú felvételeket készít a kertről, egyrészt ezzel nyomon tudjuk követni a gyep fejlődését, növekedését és…..
Pokémom Go őrület tombol a világban. Lehajtott fejű vadászok járják az utcákat, hajkurászva a Pokémonok különböző fajtáit, bízva abban, hogy egyszer ők lesznek a legjobbak. Ebben az eszement és sokak által kedvelt és űzött játékba szállt be egy cipőgyártó. A cipőbe egy navigációs szenzort építettek…..
Nyár idusánál járva sokan kezdik szabadságukat távol otthonuktól, lábat lógatva a selymes vízbe, gyöngyöző fröccsel a kézben, amint egyik szemükkel a lángosos stand előtt pásztázzák a kínálatot. Az évközben felgyülemlett gondok, terhek ilyenkor pillekönnyűvé válnak, átadva a testet és szellemet az…..
Tudod, amikor jön feléd a pöttyös labda, elkapod, és kérhetsz egyet a nagy, zenés bácsitól, aki még a lemezeket is tudja pörgetni. A Bagel egy olyan mérőszalag, ami valójában nem tartalmaz nyomelemekben szalagot, de ettől még pontosabban tudja a tutit. Azt gondolom eljött a várva várt messiás,…..
Ismét új fejezet íródik az okos kütyük nagykönyvében. Szinte már minden szolgáltatási területen átlépte a küszöböt az innovatív technológia, elég, ha csak az okosotthonokra gondolunk. Nagyjából 4-5 éven belül érkezhet el a totális katarzis a magyar piacon, amikor az okos, intelligens technika a…..
Dr. Dollitlenek még könnyű dolga volt, mert értett az állatok nyelvén, és nem lengte körül életét az állandó bizonytalanság, hogy vajon mi történik a házi kedvencekkel, amikor távol volt otthonától, rendelőjétől. De vége az izgalmakkal és aggódásokkal teli hétköznapoknak, mert már állandó…..
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a nyár és a hozzá tartozó pillanatok, sokkal szabadabbá teszik napjainkat, amelyek észrevétlenül suhannak el egyik pillanatról a másikba, közölve velünk, hogy ismét eltelt egy nap. A pihenés oltára előtt térdepelve mindig csak másnap szembesülünk azzal, hogy ismét…..
Valószínűleg a cikk olvasása közben pár édesszájú olvasónk fenyegető mozdulatokkal veszi tudomásul, hogy már a jó bevált palacsintatésztát sem kell a hagyományos úton-módon, otthon a konyhában sütni. Mielőtt még a furcsán felhúzott szemöldökök tulajdonosai szomorúan vennék tudomásul, hogy ismét…..
Azt gondolom, hogy azok a jóslatok, mi szerint az okosotthonok száma a következő években meghaladja az 50 milliót Európában valósnak tűnik. A gyártók szinte minden héten a piacra dobnak egy-egy új kütyüt, szinte már forradalmi hevület és fejlődés jellemző az okos eszközökre. Ennek a nagy halmaznak…..
Manapság már minden kütyüre mondanak okosat és manapság már minden kütyü csatlakozik fűhöz-fához. Látva az orbitális és sebes fejlődést a technológia számegyenesén, nem lepődünk meg azon, hogy 10 év múlva az okos városokban csak okos emberek fognak élni. Mai írásunkban egy 24 órás, interaktív…..
Az elmúlt évek egyik legszebb kütyüje a Sentri, amely egy okos otthon központi vezérlő. A több mint 10 colos kijelzővel rendelkező eszköz 120 fokos, nagy látószögű HD kamerával rendelkezik, és képes irányítani az otthonban lévé egyéb okos kütyüket, forgalmazótól, márkától függetlenül. A…..
A CES 2016-os innovatív díját megnyerve kezdet el hódító útját, a hőmérők királyának is nevezett okos kütyü. Az eszközt elég a homlokhoz érinteni és két másodperc alatt a beépített infrás szenzoroknak köszönhetően 4000 mérés meg végbe. Wi-Fi és Bluetooth képes, a mért adatokból napló készíthető,…..
Az intelligens és multifunkcionális karpánt a kisebb gyerekek védő eszköze, ami a nyár beálltával óriási segítség a szülök számára. A gyerek kezére felcsatolható kütyü legfontosabb funkciója a távolsági riasztás. Amint a karpánt viselője kikerül az okos telefon hatóköréből, egyszerre riaszt, hangos…..
Május közepe felé kacsingatva, nem vagyunk hozzászokva, hogy az idő kellemetlenül, meglepetésszerűen hideget küld ránk. Ennek ellenére az életünk nem áll meg, éljük a hétköznapok megszokott ritmusát és a szabadban érezzük leginkább, hogy jöhetne a nyár simogató melege. Vajon hányan aggódnak közben,…..
Ha a zenelejátszók közötti best design díjat kellene jelen pillanatban kiosztani, nálunk a Prizm biztos dobogós lenne. A Prizm egy új, innovatív lejátszó eszköz, amellyel bármelyik hangszóróhoz tudunk csatlakozni, figyelembe veszi, hogy ki van a szobában és mi a kedvenc zenéje. Az eszköz megjegyzi…..
Mindenkit levesz a lábáról az automatizált redőnyök működése, ahogy azok alkalmazkodnak az aktuális fény- és hőviszonyokhoz. Az okos otthonban lévő központi vezérlő egység a felhasználó igénye, szokása szerint végzi a dolgát, szabályozza a modulokon keresztül a sötétítő eszközt. Keltse életre…..
Ugye az meg van, hogy amikor reggel felkelsz és egy okos eszköz lefőzi a kávédat, közben egy intelligens vezérlő eszköz már rég felhúzta a sötétítődet, mialatt a hiper-szuper lejátszó kedvenc zenédet duruzsolja füledbe. Na már most az okos rendszerek oly népszerű kavalkádjában a tervezők nem akarták…..
Szakemberek szerint egy okos otthon rendszer telepítése, beépítése a lakásba igényfelméréssel kezdődik. A felhasználó napi, heti rutinjához igazodva lehet a felépítményt az össze tartozékéval együtt – érzékelők, vezérlőmodulok – installálni a házba. Ergo csak és kizárólag, egyéni igény kérdése, hogy…..
Hányszor megígértük már magunknak, hogy hetente többször időt szánunk kedvenc növényeinkre, kapnak vizet, tápoldatot, napfényt és a hétvége közeledtével akár pár becéző szót, simogató gesztust. A felejtés és lustaság csapdájából kievickélve vegyük szemügyre a növények messiását a Planty-t. Nincs…..
A Pronto Peel segítségével Apple készülékünket univerzális távirányítóvá alakíthatjuk. Egy kis kiegészítő, amivel az otthoni szórakoztató eszközök, mint televízió, DVD, Blue-Ray lejátszók, Apple TV, távirányítását oldhatjuk meg. A Pronto bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál iPhone vagy iPad…..
  Valós idejű költségbontás: monitorozza az energiahasználat mentén az elköltött összeget. Készülékre bontva, vagy zónára bontva kapunk információt. Számla becslések és értesítések: a villanyszámla határértékének beállításával jelzést kapunk, ha közel járunk a felső értékhez. Biztonsági…..
Texasban is sorra nőnek ki a semmiből az érdekesebbnél érdekesebb start-up cégek, akik hivatásuknak tekintik, hogy az okos kütyük világában eddig még nem látott eszközökkel lássák el a piacot. Ezek az eszközök természetesen egyszerűbbé, vagy épp viccesebbé teszik majd, vagy épp már teszik a…..
Mindenki ismeri az alap tézist, hogy 8 pohár vizet meg kell igyon ahhoz, hogy tökéletesen hidratált maradjon, és hogy az egészségmegőrzéshez is hozzájáruljon.Nos, mint nagyon sok más mítosz, ez is megdőlt. Ahány ember, annyira más víz kell mindnyájunk szervezetének, hogy a vízháztartásunkat a…..
  Kérdezzen meg öt különböző embert arról, hogy mi is az otthonautomatizálás, és öt különböző választ fog kapni. Ezek a rendszerek olyan technológiát használnak az otthonában, vagy az irodában, amik a mindennapokat könnyebbé, költséghatékonyabbá és biztonságosabbá teszik. Az otthonautomatikai…..
Lifx a neve annak a körtének, ami az okos otthonához is tud csatlakozni, vagy akár egy kiépített rendszer nélkül is tökéletesen vezérelhető. Csatlakozik a Wi-Fi-hez, és a szivárvány minden színében pompázik. A Lifx egy igazi „plug & play” eszköz. Csak be kell csavarni a megfelelő foglalatba, és…..