Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipulus

9 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogolgatunk 2016-08-04 2016.08.04 12:09:07
Most láttam csak, hogy a legutóbbi bejegyzésemet elfelejtettem élesíteni. Ejnye. A téma még mindig költözés, most adogatjuk el a bútorokat, legalábbis a nagyját. A szintit, a biciklit, az egyik dupla matracot visszük, meg az összes konyhai cuccot, plusz ruhákat és könyveket. Az egész ér vagy…..
Blogolgatunk Háziúr 2016.08.04 11:00:18
A költözésünk legkellemetlenebb része, és amire nem számítottam, hogy a háziurunk ki akarja fizettetni velünk az egész évet, január 17-ig - és sajnos nagyon úgy tűnik, hogy joga is van rá. Én azt hittem, csak a kauciót bukjuk, de a szerződésünk és az összes netes forrás szerint fizetnünk kell végig,…..
Blogolgatunk Egy kis hipochondria 2016.07.14 18:03:12
A költözésről szóló hírfolyamot megszakítva, örömmel jelentem be, hogy NINCSEN csontrákom. Két nappal ezelőtt ugyanis felmerült bennem a gyanú, hogy van...
Blogolgatunk Költözés 3. 2016.07.12 12:25:29
Még mindig költözés a téma - az is marad kábé egy hónapig...
Ma jött el a nagy nap: felmondtam a munkahelyemen. Első dolgom volt, mikor bejöttem, és majdnem sikerült is stílusosan 8:00-kor kiküldeni az emailt, de a francia feltartott, így megcsúsztam két percet. Anita szerint a nagyfőnököt szíven ütötte a dolog, nem számított rá.  Főnökasszony egyébként…..
Blogolgatunk Költözés 2. 2016.07.06 15:38:20
Mióta nem írtam, minden a költözésünk körül forog, és elég sokat változott a terv is: a legfontosabb változás, hogy nem várunk februárig, mert rájöttünk, hogy ugye minek is. Októberre gondoltunk egypár napig, de ma megszületett bennem az elhatározás, hogy legkésőbb jövő héten felmondok. A nyár végét…..
Blogolgatunk Költözés 2016.06.28 14:42:15
Vasárnap kirándulni mentünk, vettünk egy vasárnapi egész napos vonatjegyet, és felmentünk északra megnézni a Larne nevű városkát. Larne-ról egy óra alatt megállapítottuk, hogy nincs mit rajta nézni, úgyhogy átmentünk Whiteheadbe. Sok látnivaló Whiteheadben sincs, de legalább szépek a házak meg a…..
Blogolgatunk Izland - Magyarország 2016.06.21 16:30:36
Még az Ausztria elleni meccs előtt feldobtam az ötletet a Belfasti Magyarok Facebook csoportban, hogy szervezhetnénk közös meccsnézést. Vérmes reményeket persze nem fűztem a dologhoz, de azért egy-két választ, legalább olyan "De jó ötlet!" szinten elvártam volna; ehelyett kaptam 3 lájkot és…..
Az epilepsziás rohamot okozó kép alatt találjuk a feladványt. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Sipulus 2016.06.21 09:15:53
Blogolgatunk Első bejegyzés 2016.06.15 14:09:35
  No, elkezdtem blogolni megint, hogy hasznosabban töltsem el a tenger szabadidőmet a cégnél. Íde írom majd le az életem történéseit, meg a mindenféle véleményeimet, amik túl hosszúak ahhoz, hogy máshol kommentben kifejtsem őket. ..
Magnus Carlsen, a sakkozás jelenlegi világbajnoka és Szergej Karjakin, a kihívójának eddigi mérlege egymás ellen: 20 döntetlen, 17-szer Carlsen nyert, 8-szor Karjakin. Legutoljára, azaz tavaly Karjakin tudott győzni egy snell partiban Carlsen ellen. Ez év őszén, november 11. és november 30. között…..
A fonalas feladványok általában nagyon egyszerűek, mivel "egy merő kényszerítés" az egész. Sok sikert! Világos lép! Világos lép! A megoldásokat a hozzászólásokhoz várjuk!..
Gyanítom, hogy már az idősebbek sem emlékeznek Henrique Mecking, brazil nagymesterre, pedig hát Mecking a 70-es években valódi üstökösként ragyogott fel a sakkozás égboltján. Olyannyira végigverte a világot, hogy 1978. januárjában a világranglista 3. helyéig jutott. Szárnyalásának egy súlyos…..
Sipulus 2016.03.22 09:15:39
@General Ludd: Nem olvastam a posztot Fleschről, most megtettem. Jó a bőröndös sztori. :)

Flesch vakszimultán rekordja a wiki szerint sajnos nem hivatalos, mert utólag kiderült, hogy megnézhette játszma közben a játszmalapokat.
Péter a legutolsó moszkvai versenyén az azóta tragikusan fiatalon elhunyt Ivan Bukavsin nagymester ellen kihagyta a nyerő lebonyolítást. Szerencsére Péter a játszmát ennek ellenére is megnyerte. Te megtalálod a nyerő kombinációt? Világos lép! Második feladványunkban rettenthetetlen Ivancsuk küzd…..
Minden edző elmagyarázza a tanítványának, hogy miképpen kell feltörni a királyállást. Lássuk, hogy a most következő tankönyvi példával miképpen boldogultok! Világos lép! Másodjára egy cseles nyitólépést kell megtalálnotok. Utána már nem nehéz. Sötét lép! A megfejtéseket a hozzászólásokhoz…..
A gibraltári sakkfesztivál kilencedik fordulója után a 16 esztendős Gledura Benjamin - az általa elért 6 ponttal - másodszorra teljesítette a nemzetközi nagymesteri normát. Kiváló eredménye előtt le a kalappal. Ez a fiatal fiú olyannyira kitűnő sakkozó, hogy menet közben még a korábbi világbajnok, a…..