Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frequentflyer

674 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször értekeztem már arról, hogy a legjobb járat a KÖZVETLEN járat. Különösen akkor, ha Budapesten felszáll az ember és Bangkokban leszáll. Nos, ez eddig csak álom volt, valamikor a Covid előtt suttogtak róla, most viszont úgy tűnik, valóra válik. Szijjártó Péter pár órája jelentette be…..
22 százalékkal több utast szállítottak a világ légitársaságai, mint tavaly, az adatok szerint az utasszám meghaladta a Covid előtti utolsó év, 2019 rekordforgalmát. Szépen nő a légitársaságok profitja is, ez mégis probléma: az utasok számához és az árbevételhez képest meglehetősen alacsony, a net…..
–– This article was written in Hungarian. Feel free to use Deepl to translate to your language. –– Enyhítené az utasok kártérítését szabályozó EU-rendeletet a IATA, pontosabban szétterítené a felelősséget az értéklánc szereplői, az irányítás, a repterek és a földi kiszolgálók, valamint maguk a…..
568 járatra jut egy rendbontó utas. Olyan kis szám, hogy sokan csak legyintenek. De ha azt mondom, korábban 835 járatra jutott egy renitens? Az majdnem ötven százalékos növekedés. a IATA adatai szerint 61 százalékkal nőtt a fizikai abúzusok száma a légi közlekedésben – 17200 járatra jut egy eset –…..
Idén alig 12 százalékkal marad el a globális légiforgalom a Covid előtti év rekordjától és a légitársaságok nyereségessége is rakétaként lőtt ki, de még így is elégedetlenek az egy utasra jutó nyereséggel – hangzott el a IATA, azaz Nemzetközi Légiszállítási Szövetség 79. éves közgyűlésén…..
A napokban egy igen ügyesen megírt, ám végtelenül szomorú levelet kaptam az egyik KEDVENC légitársaságtomtól, a Finnair-től. Tudni kell, hogy nagyon kedvelem a skandinváv stílust, a makulátlan udvariasságot, a magas minőségi küszöböt, amit a fedélzeten nyújtanak, nem is szólva a Helsinki reptérről,…..
London, Genf és Zürich után Bécsben is megjelent az airportr.com szolgáltatás, amelyik egy hasznos premium szolgáltatás: 26 euróért otthon is fel tudod adni a csomagot. Nem minden légitársaságnál. Sajnos.  Ez nem egy olcsó szolgáltatás – 26 euró. De nagyon hasznos. Sokkal hasznosabb, mint amikor…..
Disclaimer: kedvenc légitársaságaim egyike a Qantas. Hiszen akik tudják, hogyan kell repülni a leghosszabb útvonalakon, azok biztosan jól csinálják. Lerepültem velük a Perth-Heathrow-t leszállás nélkül Dreamliner Business-en, imádtam. Kevés jobb repülési élményről tudnék beszámolni. Nos a Qantas…..
Nem kevés pénzt öl a Lufthansa a hosszú távú járatokat teljesítő gépeinek megújításába. Hosszas cikkbe nem bocsátkoznék, de ha kíváncsi vagy, milyen lesz az új utazási élmény a Star Alliance vezető légitársaságánál, nézd meg ezt a videót!  ..
Igen sokat mondó grafikonon mutatta meg a IATA képviseletében Linda Ristagno, a szervezet a Global Media Days rendezvényén, milyen növekedésben van a segítségre szoruló utasok számában a világ repülőterein, régiónként. Magyarázatként rögtön hozzá kell tenni, hogy nem Afrikában ugrott meg a…..
Az Air France (IS) folyamatosan újít, különösen, ha business classról van szó, apró szépséghiba, hogy gyorsabban tervezik újra a business terméket, mint hogy azt a teljes szélestörzsű flottán implementálni tudnák, így fordulhatott elő, hogy a nyolc éve bemutatott, teljesen vízszintes ággyá…..
A globális légiközlekedés lassan túl van a Covid sokkon, Kína is nyitás alatti üzemmódban van, az International Air Transport Association (IATA) összesítései szerint a légitársaságoknak 2022-ben sikerült jelentősen csökkenteniük veszteségeiket, és az előrejelzések szerint 2023-ban újra nyereségessé…..
A légiközlekedésben uralkodó káosz ezekben a napokban talán véget ér – de nekünk, utasoknak a következő időszakban talán még az e nyárinál is turbulensebb időszakra kell felkészülnünk, amennyiben utazni akarunk. Nem vigasz, de tény: miközben az utasok tapasztalnak némi megnyugvást a káosz után, a…..
Sydney és London, valamint Sydney és New York között indít új ultra hosszú járatokat a Qantas ausztrál légitársaság, amellyel várhatóan a prémium repülés sztenderdjeit is frissítik. A közel húsz órás járatok indítása egy hatalmas kísérlet, mert operációs és üzleti szempontból is szinte mindenben…..
Néhány napja Miamiból repültem hazafelé - ez alkalommal turistán - és mivel a jegyvételkor még a Heathrow átszállás egy indulás előtti PCR-t is jelentett egyben, inkább a Miami - Madrid - Budapest átszállást választottam, nem titkoltan azzal a céllal is, hogy megnézem az Iberia felújított váróját a…..
A Virgin Atlantic VS3-as járata 10.51-kor, a British Airways BA001-es járata 11.00-kor landolt New York John Fitzgerald Kennedy repülőterén - mától a schengeni övezetből szabad az út az Amerikai Egyesült Államookba, több, mint 600 nap utazási korlátozás után. A repülőkön a töltöttség átlagosan 63…..
Ismét egy business váró nyitásáról adok hírt, de ezúttal egyértelműen Budapesttel kapcsolatos a hír, megnyílt ugyanis a felújított ex-Malév, hivatalos nevén SkyCourt váró. Hosszas és azt kell mondjam, siralmas vegetálás után történik a megújulás, remélhetőleg az új üzemeltető méltó színvonalon fogja…..
Először nyitott saját márkázott várót egy diszkont légitársaság Európában, ami jó hír, bár a név választása nem sikerült olyan acélosra... Mivel magam is kommunikációval foglalkozom a korántsem szürke hétköznapokban és cirka 20 év újságírás van mögöttem, talán őszintén mondhatom, hogy egyáltalán nem…..
Új business várót nyitott az Air France a Charles de Gaulle Nemzetközi Repülőtér 2F terminálján, ami lényegében a schengeni terminál - aki Párizsból Budapestre és más EU városokba, utazik, vagy Budapestről párizsi átszállással utazik másik európai városba, ezt a terminált használja. Volt itt eddig…..
A Qatar business egyfajta fogalom - kis túlzással persze. Az ikonikus Qsuite elrendezésű business class-t, amelyről itt írtam korábban, most egy új koncepcióban beépítik a 787-9 Dreamlinerekre, business class suite néven. 30 fős utazóközönséget fog szállítani a gép elejében. Az új koncepció lényege…..
Néhány hónap egészen tudatos csend után 2020 márciusában megérkezett a koronavírus, így összességében több, mint két évig volt majdnem teljesen néma az Egek Ura. De ezalatt az idő alatt is történtek dolgok, így az Egek Ura visszatér a fedélzetre. Hadd mutassam meg a TE helyed a megújuló tartalomban!…..
A Oneworld teljes jogú tagja lett az amerikai Alaska Airlines - hogy ez miért említésre érdemes hír nekünk Magyarországon, azt mutatom be a következő pár sorban. Aki nem jár az USA-ba, annak teljesen érdektelen hír. Aki viszont igen, annak azért fontos, mert ezzel jelentősen bővül az a hálózat,…..
Majdnem pontosan két éve készült a témában ez a poszt és magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden megváltozott azóta, sőt inkább mondjuk úgy, hogy alig maradt valami, ami ma is ugyanúgy működik. Ezért aztán itt a friss, felújított verzió, már csak azért is, mert idén is szépen nőtt a két…..
frequentflyer 2019.12.22 08:23:45
@theman: Magáért a csomagtartóért nem, de a kis gurulósért ami oda fér el csak, mindig fizetni kell, méghozzá a priority nevű szolgáltatásért.
Thaiföldi utakban érdekelt Star Alliance törzsutasoknak lehet jó hír, hogy a Thai Airways regionális cége, a Thai Smile elindult a Star Alliance csatlakozás útján és connect partner státuszban működnek náluk a légiszövetség szolgáltatásai. Elsősorban a prémium törzsutasok élvezhetik az arany- vagy…..
Európa légtere megtelik a nyári csúcsidőben - lényegében így lehet lefordítani Rafal Schwartzman (a képen balra) szavait, aki a légitársaságokat tömörítő nemzetközi szervezet, a IATA éves konferenciáján Szöulban arról beszélt, hogy a légtér kihasználtság a nyári csúcsidőben kritikus szintre ér, és…..