Regisztráció Blogot indítok
Adatok
feriboi

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az van, hogy Pumpednek sürgősen be kellene ülnie egy válságkommunikációs tréningre, illetve, ahogy az utolsó jelenetet elnéztem az epizódban, egy színiiskola vagy színjátszókör sem ártana, de ne szaladjunk ennyire előre. A előző részben Pumpedné megtudta, hogy az ura csalfa típus, és egy csalánszájú…..
feriboi 2017.04.04 11:59:00
@JanaJ: hát nem tudom, nálunk reanimálás-stabilizálás kombó után szúrták ki a roko kerekeit(!).. pedig rajta van az "ámbulance"
A napokban került hozzám – mindannyiunk szeretett világhálója segítségével - egy „2010 M” (hivatalos nevén: „módosított 2003 M sivatagi”) gyakorlóruha, mely annak idején már szerepelt a Combatgear Blogon, majd „titkotkvédelmi okokból” eltűnt. Úgy vélem azonban, helye…..
feriboi 2015.04.26 12:12:29
@joni firpo: Bocsi, a barettemet tőlem se vegyék el, és nem divat miatt, hanem azért mert tudom hogy milyen súlya van.
A medic zsákok az alapokat tekintve javarészt megegyeznek. Szögletesek, sok zsebesek és nagyméretűek. Az 5.11 próbált ezzel szakítani. A zsák vállpántjait a hagyományos módon készítették el, és megtalálható a derékpánt illetve a vízszintes csatos pánt is. A heveder…..
A NAV járőreinél nem általános dolog az elsősegély készlet, leszámítva persze a járművekben lévő kötelezően előírt elsősegély dobozt, de ezt ugye elég nehéz lenne mindig maguknál tartaniuk. Az egyénileg összeállított elsősegély zseb egy nagyméretű, villámzáras zseb,…..
feriboi 2015.03.31 20:06:35
@Baxter Paul: teljesen értelmetlen dolgot akarsz elmagyarázni. Ahhoz hogy a nyakon elláss bármilyen artériás vérzés, ahhoz bőven elég egy izraeli vagy egy kerrlix. Szúrni nem szúrhatsz, mert nem vagy mentőtiszt, vagy orvos. Mert erre civil világban engedély kell, méghozzá egy hozzáértő szájából. Egy egyszerű vénabiztosításról beszélek, nem varrásról, vagy ptx-ről, vagy preparálásról. Az első ellátásnak, amire ez a táska ki van találva nem a sebkezelés a feladata, hanem a nagyvérzések csillapítása, lehetőség szerinti megszüntetése. A combtokban egyetértek, bár én baget használtam, de nem ugyanaz a munkakör, nem ugyanaz a testület. A zsebben inkább csak saját részre tudsz cuccot tartani, ha nálad ütne be a sz@r, de azt is előre kell felrakni, nem oldalra, meg hátra meg egyéb ilyen nagyon hülye helyekre, de ezt nem is te írtad. Nem értelmetlen elmagyarázni itt semmit sem, vannak laikusok, vannak hozzáértők, és van egy vagy két darab totál csőlátású egyén, de az tuti hogy mindegyiknek van kérdése, véleménye, hozzászólása.
Combat Gear Blog Police Medic 2015.02.18 08:00:00
Jelenleg a világ számos országában a rendőröket alapvetően rendvédelemre oktatják, és természetesen ez is az elsődleges feladatuk. De mi van ha a járőrpáros egy helyszínre kiérkezve mérgezéssel, artériás vérzéssel vagy egyéb sérüléssel találja szembe…..
feriboi 2015.02.20 10:46:23
@JanaJ: Mentősként dolgozom másodállásban, és nagyon sok rendőr is melózik velem együtt, kell a fizu mellé a kiegészítés. Gondolom így értette CGA.
feriboi 2015.02.22 19:51:42
@JanaJ: Az izraeli kötszer áll egy rugalmas bandázsból, annak közepén egy erős rétegelt gézlapból. Ez a belső oldala, a külső oldalon található egy műanyag kallantyú (nincs rá jó szavam, mea culpa) melybe ha beakasztod a bandázst erős szorítást tudsz kifejteni. Működhet úgy mint egy CAT magyarul. Sajnos a rendvédelem, honvédelem beosztottjai csak egy bizonyos rendfokozat után pihennek szabadidejükben, addig viszont megy a másodállás, műszakolás stb.. A stadion pedig nonszensz :D :D
feriboi 2015.02.22 22:58:01
@Hummer: szívesen, a videó nagyon fasza. A legjobb hogy volt amikor egy tollal csavartam el a bandázst, mert a fülnek a teteje el volt lőve.
Combat Gear Blog A vizsga 2015.02.20 08:00:00
A két hetes Police Medic tanfolyam záróakkordjaként a résztvevőknek számot kell adniuk a megszerzett tudásukról, egy igen komplex és realisztikus környezetben. A feladatot párban kell végrehajtaniuk és ügyelniük kell, hogy az intézkedés során, a taktikai fogások alkalmazása…..
feriboi 2015.02.22 19:48:01
@JanaJ: a tact. kesztyűdet hidd el egy artériás vérzés után eldobnád, és akkor elúszott 12k. Plusz nem is olyan egyszerű benne az ifakból, vagy a rendőröknél rendszeresített tatyóból kibányászni az ellátáshoz szükséges dolgokat. Ezzel szemben a gumikesztyű kb. 50 huf (lehet hogy sokat mondtam), abban is szar dolgozni, de valamivel kézreállóbb mint a rendes, játszós kesztyű.
feriboi 2015.02.22 22:55:50
@Hummer: én megmondom őszintén, hogy a caton kívül még vagy nyolc párat elraktam a zsebeimbe, az ifakben, meg a medic bagben is volt bőven. Általában sima kék latexet használtam, nyolcasat, de a hatos volt a legjobb. A lényeg itt a sok offomban, hogy inkább zsebben volt, gyorsabban hozzáfértem, egy paracorddal meg letudtam dobni a tacopsomat, így nem nagyon hagytam el.
Az utóbbi napok híreiben több helyen emlegették a francia rendőrség bevetési egységet, viszont még nyugati lapokban is sokszor összekeverték őket, vagy csak simán rosszul nevezték meg. Fényképek és videók alapján viszont elég jól belehet azonosítani a résztvevő egységek…..
feriboi 2015.01.15 13:12:32
@durczás: támadásnál, kiváltképp épületnél lényeges ugye a legalább 3X túlerő, épületnél, egy ajtóval ami jól belátható nem árt ha az 5X. Az AS ne legyen mérvadó, mivel itt nem üvölt fel a delikvens hogy "hit" aztán ácsorog, vagy maónika sót rendez :) Attól kapok idegbajt, amikor az erszoftos okoska (tisztelet a kivételnek) megpróbálja elmagyarázni, hogy "játékbaneztígyszoktamcsinálni" és itt meg nagyon élesben történik minden, és kurva gyorsan. Ami itt látszik, hogy nagyon nagy létszámmal próbáltak bemenni, fullosan frontálba, és ahogy felnyílt az ajtó, elfogyott lendület, nem repült a frászgránát, egy kolléga pajzzsal bemegy, a maradék meg kint kezd el puffogtatni. Hiányzik a rutin, a gyakorlat, az aggresszió. Ez nem feltétlen dilettanizmus, egyszerűen féltek bemenni és kész. És ez nagyon is emberi, senki sem rambo, vagy iddqd. Az orosz kollegákat azért nem érdemes túszmentésben idézni, mert volt nekik iskolájuk, színházuk, ahol bemutatták hogy hogyan nem szabad csinálni ezeket a dolgokat. Over, out
feriboi 2015.01.15 16:29:48
@durczás: félreértés ne essék, nem szólom le az orosz kollegákat, szedtek le reguláris rendőri erők ott is buszról úgy nyolc okoskát, hogy a túszoknak haja szála sem görbült (2005,Dél-Oroszország).
Október 30-án jelent meg, hogy az MH 34. Bercsényi László KMZ tíz katonáját tüntették ki a Combat Infantry Badge-el, a „műveleti szerepvállalásban nyújtott teljesítményért”. A szűkszavú sorok sajnos nem térnek ki pontosan arra, hogy mi is ez a CIB, és miért is szokták…..
feriboi 2014.11.07 01:15:17
@Combat Gear Admin: konkrét, hiteles leírást, okot nem fogsz kapni, érthető okokból.. Ennek a SOTUnak kijutott a jóból.
feriboi 2014.10.07 09:33:58
@gyula0910: Azért mert szoktál "játszani", meg alukálni egyet odakint, azért ne legyél már ennyire elszállva, hogy ténylegesen kipróbált embereket szóljál le. Te gányolsz, pont. És ezt megpróbálod mindenkire ráerőltetni, és ha valaki meg meri jegyezni hogy ez nem biztos hogy jó, akkor te nézed hülyének. Te patológiás eset vagy.
feriboi 2014.10.07 23:46:04
@gyula0910: Mi, a mostani "elit" (bár ez egy elég furcsa szóhasználat az MHn belül, de te voltál ilyen bátor) jót nevettünk, egy egész körlet összegyűlt, köszönjük neked. Most pedig gányolunk egy akasztófát. U.i: Hidd el, többször használtam felszerelést élesben, nem csak túrán, de köszönöm neked hogy elmondod a tutit, ezután csak azt fogom csinálni amit belinkeltél, kiokoskodtál, megmagyaráztál, feltaláltál, elneveztél.. ehh, több dolog most nem jut eszembe. De megint én voltam, vagyok a hülye hogy a te szintedre merészkedtem.
feriboi 2014.10.07 23:55:07
@gyula0910: A fejlesztési osztályos sztorid (fejlesztés és a magyar honvédség, ja azért használunk mi is hurka taktikált) meg nagyon izgi, az meg hogy egyenesen "terepen" vagy, egyenesen észveszejtő.. De gondolkozz már el, hogy hol is tartunk felszerelés szempontjából, és nem a mostani számvetés szerint. A gyakorló egy vicc, a tártáska horror, a szaloncukker meg egyenesen borzalom. Tehát kérdezem, mivel akarsz te képben lenni ember? A kilencvenes évek óta csúszunk a szargödör aljára, mert annyira fejlődünk. De hál'Istennek ha beindul a "fejlesztés" akkor pont az olyan jólképzett okosok fogják tovább öregbíteni félelmetes felszerelésünk hírnevét, mint te, akinek mindig igaza van.. Fuh ez de kísérteties. Na jó, nem fárasztom magam, itt tényleg befejeztem, úgy sincs semmi értelme a hozzászólásaimnak, hisz' itt vagy és megmagyarázod.
feriboi 2014.09.20 16:50:47
@gyula0910: Ahgy dudi írta: Az ausztrál camelbakre vette fel, középső képen meg a felcser zsákját cipelik, mert az ő hátán meg hordágy van..
feriboi 2014.09.20 17:34:36
@gyula0910: attól az van hogy ez szükségmegoldás, nem fog így harcfeladatot végrahajtani. A linkelt képen meg van hátul egy rádiózseb, egy hydra zseb, meg az eü. zseb. De nem egy egy napos, három, vagy expedíciós zsák.
feriboi 2014.09.20 17:53:53
@gyula0910: Na asszem én itt befejeztem.
Combat Gear Blog Lopott Bátorság 2014.07.29 08:00:00
A katonai szolgálat nem csak áldozatokkal jár, hanem bizony kedvezményekkel és előjogokkal is. Az államokban például az egyenruhásokat több tucat írott és íratlan előjog is megilleti. Például akár ingyenes utazás lehetősége, kedvezményes menük az éttermeknél, szintén…..
Combat Gear Blog SPOSN Edelweiss 2014.05.26 08:00:00
Az oroszoknál érdekes tendencia tapasztalható a felszerelések tervezésénél és elnevezésénél. Egyrészről látható, hogy jó néhány már meglévő nyugati mintát vesznek alapul. Amit utána a saját megoldásaikkal javítanak fel. Az Edelweiss első látásra a CFP90-es egy…..
feriboi 2014.05.26 22:10:00
@joni firpo: szvsz. nem a fíling miatt veszem meg hanem azért mert nem adnak normálisat. És ha nekem kell megvennem, akkor nem a gírdó faktort nézem meg a fílinget, hanem a használhatóságát meg az árát. Prózai, ugye?
feriboi 2014.05.26 23:04:30
@dudi01: te kérdezted ;) nyocvannyócékná' most úgyis ment a susnyázás rendesen
feriboi 2014.05.27 12:20:13
@durczás: ennyire nem akartam offolni, de hát te kezdted. Csak szólok hogy m4 van megint, kacsintgass úgy ahogy jól esik. És ha jók a legutolsó értesüléseim, akkor nem te akarod az összes ak, rpk replikát eladni, aztán összerakni valami megbízhatóbbat? Már megint kezded az orosz vs amerikai összehasonlításodat, ami asben teljesen lényegtelen, max. poén. Viszont IRL meg se próbálj engem győzködni. Off vége.
Combat Gear Blog Osprey MK 4 2014.03.28 08:00:00
A brit hadseregben rendszeresített MK 4-es Osprey mellény legújabb változata némileg eltér a korábbi MK 4-esektől, bonyolultabb, kényelmetlenebb de MTP színű. Az előd MK 2-es hibáit kijavítva a „hard plate”-eket a mellénybe sülyesztették, és nem állnak ki annak a síkjából.…..
feriboi 2014.03.28 22:10:14
@durczás: Durci úr mintha egy kicsit elvakult lenne a "nyugattal" szemben :P Amúgy jó mellény ez, a cummerbundos konstrukció nem a legelőnyösebb, viszont ops panellel nagyon viselhető. A zsebeket én meg kifejezetten élvezem, hogy masszívak, nem nyúlnak, hanem ott vannak ahova rakom őket. Kúszás közben nem szeretem dolog elhagyni a zsebeket. Amikor megvettem akkor már volt egy TAG Bansheem, battleproof, de ezt sem bántam meg. Egyszerű műveletekre, ahol nem a mobilitás hanem a pakolhatóság, és a védelem az elsődleges inkább ezt használnám.. ha nem nyúlták volna most le :)
feriboi 2014.03.31 21:30:54
@gyula0910: örülök hogy ennyi cuccod van, meg hogy ennyire értesz hozzá, csak azt nem értem hogy miért nem tudod megállni hogy egyszer nem a tied az utolsó szó. Hol voltál te katona, ahol ennyi cucchoz hozzáfért az ember? Mert lassan tényleg mindegyiknél van valami szakmai megnyilvánulásod.
A fenti kép kering már egy ideje az interneten. A kép Kínában készült, és nyolc nemzet katonája látható rajta, bár tán az indiai katona kakukktojás lehet. Na de mennyire változott a személyi felszerelés az elmúlt 113 évben, és hogy nézne ki ma ez a csoportkép? Íme: Nagy…..
feriboi 2013.10.10 19:52:30
@Combat Gear Admin: ez egyébként jogos, pláne a francia kollégáknál. Tapasztaltam személyesen is, hogy nagyon sok felszerelésüket maguknak veszik meg, mert amit kapnak az használhatatlan, szétesik, tré, ptüj. Viszont az cáfolhatatlan tény, hogy a mi felszerelésünk csakis odakint változik drasztikusan, itthon sok esetben az elavult, dzsuvás vackot kapja meg az ember.
Combat Gear Blog Találós kérdés 2013.08.12 08:00:00
Ez a kép a Magyar Honvédség egyik harcjárművéről készült. A kérdés az, ki az aki felismeri a fotón látható logót?..
feriboi 2013.08.12 08:05:46
Az MH-nál talán a gyakorló póló az egyetlen olyan ruha darab, amit nem ér úton-útfélen súlyos kritika. A korábbi 65M egyenruhánál használt atléta és ing kombóhoz képest szerintem sokkal kényelmesebb. A póló anyaga 100% pamut, a szabása is elfogadható. Az anyag minőség…..
feriboi 2013.04.12 23:43:45
@gyula0910: egy pár éve azért nyüstölöm már azt a bocit :) és eddig nekem a zubbony no póló kategória jött be.
feriboi 2013.04.13 19:34:39
@gyula0910: lehet, lehet :D bár inkább a szőr mennyiség okozhat problémát :D de a neugranormon csodákra képes :) off: nem tudja valaki hogy mi van a darktaccal? ki van lőve a honlapjuk :(
A múlt heti hóhelyzettel kapcsolatban három dolog jutott eszembe, ami úgy gondolom még az oldal témájába is vág. A megtörtént események egészét nem szeretném minősíteni vagy véleményt mondani róla, több okból sem, illetve ezt sokan mások már megtették.   Tehát a…..
feriboi 2013.03.21 20:39:16
@BigJoe: Rosszul emlékszel, a bocskai téli és nyári verzióban létezik.

@kószák egyike: sokkal melegebb mint a barett, vagy mint a jó képességű kalandkalap.
Combat Gear Blog Ironclad Tac-Ops 2012.01.23 07:00:00
A taktikai kesztyűnek két feladata van. Védeni a kezünket a különféle környezeti behatásoktól, és elősegíteni a fegyverek kezelését. Megizzadva csúszós lehet a markunk, illetve a fegyver részei felsérthetik a kezünket.   A környezeti behatások is lehetnek többfélék.…..
feriboi 2012.01.24 17:47:32
@Big-B: mert az 6 liter t@kony felfogásán kivül nem igazán alkalmas semmi másra..
A POG kifejezést olyan Tengerészgyalogosokra használják, akik a harcoló beosztásokon kívül bármilyen más feladatkört látnak el. Általában logisztikusokat vagy (support)támogatókat szokták ezzel a kifejezéssel illetni. A POG-nak több jelentése is lehet, de a legvalószínűbb a…..
feriboi 2012.01.09 17:48:27
@dudi01: művelet támogatókra gondolsz a harcbiztosítóval kollega?
feriboi 2012.01.10 17:53:24
@dudi01: no megnéztem, harctámogató meg műv.tám... igazodjon ki rajtatok aki tud :)
  A múltkori cikknél már szerepeltek a rohamlövészek, de akkor a HVG fotósa kísérte el őket, egy rövid egy napos gyakorlat, „air assault”, során. Az ott készült képek mellett kiderült, hogy a hír tv stábja a tanfolyamot az elejétől a végéig megörökítette,…..
Combat Gear Blog Stridsväst 12 2011.08.19 07:02:21
feriboi 2011.12.13 15:42:51
engem az érdekelne hogy ehhez a mellényhez ( www.recon.se/recon-/-snigel-stridsvastar/snigel-design-gordel-lag-avancerad-2010 ) hol lehetne hozzáférni, mert a legfelső képen is ez látható.

köszi előre is.
  A következőkben egy olyan mellényt fogunk bemutatni, ami egy másolat, és korábban már szerepelt egy MBSS-hez hasonló, de eredeti verzió. A bemutatással két célunk van, egyrészről írni erről a jelenségről, eredeti katonai cuccok másolata, másrészről egy eddig nem ismert…..