Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Afrikai Szabóság

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!    A héten beleakadtam egy csodás afrikai anyagba, amin táskák voltak. Mint kiderült Michelle Obama ihlette amikor Afrikába érkezett és a repülőgépből kiszállva azt a táskát viselte, ami a textilen is megjelent. Obamáékból kiindulva gondoltam körbenézek milyen…..
Mai utunk Ugandába visz minket, azon belül is Bugandába, ahol megismerjük a kéregruhát. Buganda egy királyság a mai Uganda területén. Más néven a ganda emberek országaként emlegetik. Buganda a legnagyobb ősi királyság Ugandában; teljes egészében magába foglalja a Központi régiót és…..
Aso oke napjainkban         ..
Aso OKe az Aso ilu OKe rövidítése, melynek jelentése ruhák a felső-országból. Ez a yorubák által kézzel szőt szövet Nigéria délnyugati részéről származik. Az egyedisége abból fakad, hogy szövetcsíkokat varnak össze így kapnak egy egész ruhát. A ruházatuk teljes szettet alkot, ami a következőkből…..
Akwete – álomból szőt varázs Utunk  a 9. században indul, ugyanis ebből az időből származik az egyik legrégebbi, felfedezett afrikai textil, amit Nigériában találták. Nigériában az igbó népcsoport készít  textileleket. Ezeket akwete és ukaranak hívják. Az akwete szőt , addig az ukara indigóval…..
Mi várható? Milyen kalandra lelünk most Afrika varázslatos utait járva? Elviszlek titeket Nigériába az igbo népcsoporthoz, ahol megismerhetünk új szövetünkkel az akwetevel. Az igbo nép Nigéria délkeleti részén lévő etnikai népcsoport. Körülbelül 30 millióan vannak jelen az országban. A…..
ÉLETBÖLCSELET   NÖVÉNY     ÁLLAT     EMBERI TULAJDONSÁGOK   NŐ     FÉRFI ÉS HARC     VALLÁS   RUHA  ..
  Kultúra és szimbólum – a múlt megelevenedik A világon megannyi szimbólum (jelkép) található.  Mindben közös, hogy merítenek az ősi gyökerekből, és egy nép történelme, kollektív tudása, kultúrája él tovább a jelképekben.  Így hát minden nép szimbolikájának megvan a maga jellegzetessége.  Az…..
Afrika egy szegletének ősi művészete 2. rész A ruha mindig fontos szerepet töltött be az ember életében. Azon túl, hogy védelmet nyújt, az önkifejezés egy nagyszerű eszköze. Az ashantik (akan népcsoport) az adinkra szimbólumokkal emelték ezt igazán művészi szintre. A tudatos öltözködéssel átadják…..
Jelek rajtunk, és ami mögötte van! 1.rész   Sokan sokféle módon használják a szimbólumokat önkifejezésre, tudás átadására, tapasztalás vagy érzés megörökítésre. Történhet ez egy márka viselésével, amivel kifejezzük sportos énünket például egy Nike vagy Adidas…..