Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ClarkNova

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokakkal ellentétben fiatalon nem a mangák és az animék vonzottak a japán kultúra felé, sokkal inkább a folklór, a mitológia és a klasszikus rémtörténetek. Éppen ezért egy jó Edo-kori kísértetmozinak sohasem tudok ellenállni. Az Otsuyu: Kaidan botan-doro egy ízig-vérig japán kísértettörténet, melyet…..
Ha found footage horror, akkor egyértelmű, hogy a japánok verhetetlenek. Elég Shiraishi Koji ismert (Noroi, Okaruto stb.) és kevésbé ismert (Senritsu Kaiki File Kowasugi stb.) alkotásaira gondolni, hogy azonnal elfelejtsd a műfajon belül korábban ajnározott nyugati klasszikusokat. De említhetnénk a…..
Villanásnyi rémtörténetek, amelyek garantáltan elültetik benned a szorongás magvait. Üdvözlet a Fuan no Tane világában! Gyerekként sok dologtól rettegtem. Leginkább az emberrabló idegenektől, de akadtak absztraktabb félelmeim is. Apró agyamban minden furcsa hanghoz egy elképesztően torz képet…..
Tarao Bannai magándetektívnek különös ügyet kell felderítenie: egy fiatal lány hétköznapinak legnagyobb jóindulattal sem mondható halálát egy kis japán faluban. A japán detektívtörténetek különleges helyet foglalnak el a szívemben. A kedvenc könyveim listáján egyaránt előkelő helyet foglal el…..
Szereted nézni, ahogy egy fiatal, meztelen nő művérben tocsogva hempereg egy fürdőszoba padlóján? Akkor, kedves barátom, van egy remek hírem a számodra: a japán Lady in the Sea of Blood sorozat második része éppen erről szól. Se többről, se kevesebbről. Az értelmetlen vagy igazságtalan erőszak…..
Tomomatsu Naoyuki 2012-es filmje, a Reipu Zonbi (Rape Zombie) ingoványos talajra építkezik. A nemi erőszak nem vicc, még akkor sem, ha kanos élőhalottakkal próbálják meg eladni azt. Ez a film viszont annyira bájosan gagyi, hogy képtelenség haragudni rá. Szexuális erőszak és nukleáris holokauszt:…..
A fiatal Ichiro Kure egy elmegyógyintézet cellájában ébred. Nem emlékszik semmire, fogalma sincs, miért van itt és kicsoda ő valójában. Mint később megtudja, brutális gyilkossággal gyanúsítják. Az esetét két orvos egymással versengve vizsgálja. De lehetséges, hogy ebben a történetben már mindenki…..
"– Lepke, – mesélte, – igen, lepke voltam, s a lepke vigan táncolt a napon, és nem is sejtette, hogy ő Dsuang Dszi… És felébredtem… És most nem tudom, most nem tudom, – folytatta eltünődve, – mi az igazság, melyik lehetek: hogy Dsuang Dszi álmodta-e a lepkét vagy a lepke álmodik engemet?…..
Kutatás egy elveszettnek gondolt, de talán sosem létező anime után. A Go for a Punch / Saki Sanobashi története. Mi a legelcseszettebb dolog, amit valaha láttál a deep weben? Teszi fel a kérdést valamikor 2014-ben egy anonim felhasználó a 4Chan egyik népszerű tábláján. A válaszok közt természetesen…..
Egy fogorvosi rendelő, két páciens és némi altatógáz. Vámpírok, erotikus fantáziák és túlfűtött erőszak. Takechi Tetsuji 1964-es filmje minden, csak nem hétköznapi. A furcsa művészfilmek a hatvanas és hetvenes években sok esetben nem voltak többek komoly jelentéstartalmat hordozó artmozinak…..
Mi történik akkor, ha egy átlagosnak tűnő iskoláslány túlságosan rajong a zombifilmekért? Hát természetesen megöli, majd feltámasztja egy osztálytársát, csak azért, hogy éjt nappallá téve egy valódi zombival hempereghessen. A Bite Me if You Love Me furcsa szerelmi történet, melynek tanulsága, hogy…..
Sho, a fejvadász új megbízást kap. Meg kell találnia egy kétes ingatlanügynök elrabolt szeretőjét, akit kamerák előtt megerőszakolt és talán meg is ölt egy bűnbanda. A dolog azonban a háttérben szövevényesebb, mint első látásra gondolnánk. A bérgyilkos saját, elfojthatatlan vágyainak köszönhetően…..
Nem Oscar-díjas alkotás, és még csak remake-nek is gyenge. Ez a film a combokról és az egymással élet-halál küzdelmet vívó, matrózruhás diáklányokról szól. Az első horror amit életemben láttam, Roger Donaldson Lény (Species) című filmje volt. Nyolc éves voltam, és édesapámmal sokat jártunk a…..
Vetettünk egy futó pillantást az ázsiai HBO Folklore című horror-antológiájára, és egyáltalán nem bántuk meg a rászánt időt. Az a fajta ember vagyok, akinek az agya kissé furcsán lett huzalozva. A legtöbb popkult-fogyasztóval ellentétben ugyanis képtelen vagyok arra, hogy sorozatokat nézzek.…..
Bizarr történet egy elátkozott kisvárosról, mely előtt H.P. Lovecraft is kalapot emelne. Junji Ito kultikus mangájának 2000-es filmadaptációja groteszk tinédzser rémálom, ami működik is, meg nem is. A japán horrorral kapcsolatos megszállottságom nagyjából hét évvel ezelőtt kezdődött. 2012 nyarán,…..
Az extrém horrortól, legyen szó akár ázsiai, akár kelet-európai filmekről, az esetek többségében a víz is kiver. Egyaránt iszonyodom az értelmetlen, tehetetlen emberek, állatok ellen elkövetett erőszaktól, és a mentális problémák túlzottan életszerű, drámai bemutatásától is. Sikerült tehát jól…..
Takashi Shimizu nevét a horror szerelmesei leginkább a 2002-es Átok (The Grudge / Ju-on) című filmről ismerhetik. A 2004-es Marebito egy kevésbé népszerű alkotás, mely kis túlzással a művészfilmbe hajló, réteges, lélektani horror iskolapéldája. Leginkább a lovecrafti hagyományokból, az ismeretlentől…..
A totálisan betépett Alex Murphy találkozása David Cronenberggel egy kétes hírű sushi-étterem hátsó traktusában. Édesanyámék gyakran emlegetik, hogy valami biztosan félrement nálam gyerekkoromban. Rendes ember ugyanis harminc felett már családot alapít és a Bosszúállókra viszi moziba a gyerekeket…..
Látványos anime antológia, melynek epizódjai után nemhogy a sötét utcán, de a saját otthonunkban sem érezzük magunkat biztonságban. Akadnak olyan filmek és sorozatok, melyek megvalósítása a végletekig egyszerű, mégis van bennük valami mágikus többlet. Valami egészen pici extra, ami képes minket a…..
"Te jó ég, hát mégis, mi az Istent nézek!?" –A 2001-es, Katakuriék Boldogságban horror elemekkel tűzdelt, abszurdista musical-vígjáték, ami kicsit Jean-Pierre Jeunet, kicsit Wes Anderson, kicsit pedig Rocky Horror Picture Show és Monty Python is egyben. Kis hazánk filmes közegeiben a musical,…..
Villogó pengék, látványos akciójelenetek! A Földön túlról érkező rettenet! Vér, erőszak és formás hátsók bőrnadrágban! Hát persze, hogy az Alien vs. Ninja a Vico filmje is lehetne! Az Alien sorozat sikerét meglovagoló mockbusterek és ripoff-filmek megjelenése nagyjából két, számottevő korszakra…..
Képzeljünk el egy olyan, nem túl távoli jövőt, ahol az egész világ a gasztronómia körül forog. Nem léphetünk be a Gundelbe, hacsak nincs három évre előre szóló, méregdrága foglalásunk. A minőségi házi tormát drágábban mérik a fekete piacon, mint napjainkban a színtiszta kokaint. A rangos séfek…..
Démoni megszállás, rejtélyes öngyilkosságok, sikátorokban embereket szétszaggató kóbor ebek hordája. Jaj annak, aki felbőszíti a kutyaistent ! A japán horrortörténetek alapvető sajátossága, hogy legendákból, ősi hiedelmekből, félelmekből építkeznek. A rémtörténetek hagyománya az Edo-kornál is…..
Valami nem kóser a város kedvenc gyorséttermének háza táján. A hússal töltött gombóc-specialitásokért megőrülnek az emberek, azonban senki sem tudja, az ízletes falatok miből is készülnek valójában. A 2008-as Cruel Restaurant művégtagokban, szexben és erőszakban gazdag J-sploitation, ami komoly…..