Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skót

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IntroLefolyt némi víz a Dunán, mióta utoljára nekifogtam a kérdésnek (a vállalkozó kedvűek kimatekozhatják, a budapesti szelvényen másodpercenként cirka 3500 m3 megy át, középvíznél). Azóta történt egy s más, érdemes összefoglalni őket, leginkább azért, hogy lássuk:…..
Hartay "hácsé" Csaba, kedvenc kortárs költőm a legsokoldalúbb honlappal és Komolcsák Dáviddal visszatér. Az átlagról ír nekünk. És szerencsére mi nem vagyunk átlagosak, és egyre többen vagyunk. És hamarosan mi leszünk talán a többség! Az átlagos balfék…..
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
w Kommunista, fn. 2010.03.14 21:30:00
Kedves emberek, szükségem lenne a "kommunista" kifejezés minél pontosabb, vagy legalább minél bőségesebb definíciójára. Szótárazni, sőt Márait olvasni én is tudok, leginkább az érdekel, hogy kábé mit, kit, kiket értünk "kommunista" alatt a mai…..
Skót 2010.03.15 17:20:54
@Tóta W. Árpád: "jó, akkor jöjjön már egy jobbos, és magyarázza el."

Kicsit nyögvenyelősen megy. Hadd segítsek:

Kommunista: akinek nem tetszik a pofája.
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
Skót 2009.12.11 14:39:57
Természetvédő és LMP-szavazó vagyok, egyelőre.

Teljesen egyetértek, hogy a Föld nem anyácska vagy cuki állatkák gyülekezete, akik szeretnek bennünket, mi meg cserébe teleszarjuk ill. kiirtjuk őket. Az állatok kb. úgy viszonozzák az ember szeretetét, ahogy a South Park PETA-ról szóló része bemutatta. Gaia pedig buta, mint a föld, és a saját pusztulása iránt totálisan közömbös.

Bálnákra és bánáti bazsarózsákra (lásd a NATO-radar témát) nincs szükség. Nem is azért vannak. Az emberek, sőt az egész világegyetem sem azért van. És rájuk sincs szükség.

Ha nincs ránk szükség (márpedig nincs), akkor minden problémánkra tökéletes és olcsó megoldás az emberiség gyors és fájdalommentes (elvégre nem vagyunk mi szadisták) kiirtása. A technikai feltételek már egy ideje adottak.

Egy műszakilag fejlett, magát racionálisnak, sapiens-nek tartó fajtól csalódás, hogy még mindig nem hajtotta végre önmaga megboldogítását a fentiek alapján, igaz, részeredmények már voltak. Sajnos van valami, ami akadályozza az endlösungot: sok egyéb mellett az élet is egy ún. érték, amihez az emberek ragaszkodnak. Érdekes módon leginkább a saját életükhöz, pedig tisztában vannak vele, hogy ha meghalnak, tökre nem fog nekik hiányozni.

Na, hosszú lesz, rövidítek. A változatosság, ugyanúgy, mint az élet, önmagában érték. Az ökológiai/faji ugyanúgy, mint az emberi/kulturális. Ami közös bennük, az az információ. Az ember élete is egyfajta információ (az élmények összessége). Az információ érték. Nem lehet és nem kell indokolni, hogy miért.

A szeméthegyek előáshatók és felhasználhatók (a szilárd szemét egyébként sokkal kevésbé gáz mint a gáz. Sokkal könnyebb összeszedni, mint a CO2-molekulákat). A víz és a levegő megtisztítható, a globális felmelegedés visszafordítható. Egy folyamat van, ami nem megfordítható: a fajok kipusztulása. Úgyhogy lécci addig semmiképpen ne töröljük a bálnákat a vinyóról (főleg ne úgy, hogy a delete után még felül is írjuk a szektort szeméttel) mielőtt ki nem raktuk őket egy olyan adathordozóra, amiről vissza is lehet őket tölteni. De egyszerűbb lenne nem törölni őket. Ha kevés a hely, inkább a szemétkontinenst töröljük. Annak kevesebb az információtartalma, mint 1 db bálnasejtmagnak.

A lényeg az információ. Ugyanazért siratjuk a dodógalambot, a tasmán farkast meg a többi kipusztított fajt, amiért az alexandriai könyvtárat.

A prolit mindez nyilván nem hatja meg, ő csak kajával és HDTV-vel él. Pedig nem csak az LMP-s hippinek, hanem neki is le kéne nyelni 10-20, talán 30% életszínvonalcsökkenést is, hogy stabilizálódjon a helyzet. A politikusok soha nem fogják meglépni.

Csak a technológiai fejlődésben bízhatunk.
A Kárpátcipóról írt pozitív hangvételű bejegyzés után itt az ideje annak, hogy ismét "panaszra hajoljon gyászos énekem". Mert bár szidom ezerrel a külföldi termékeket, amelyek sok esetben egészségtelenek és van olyan is, amelyik csak szimplán mindenféle hulladékból…..
Skót 2009.10.22 08:32:49
Még talán a legvérmesebb ellendrukkerek is csak egy soványka londoni ikszben bíztak, de a United őket is meg tudta lepni azzal, hogy darabjaira hullott a Fulham ellen. Szombaton a Craven Cottage-i kettőnull árnyékában bújt meg Hiddink első veresége és az Arsenal…..
Modorosblog Egy sör ereje 2008.11.11 12:48:00
Csá csumi csá!Tibi sajnos kicsinyég be van táblázva mostanság munka okán, így produktivitása a nullához konvergált az elmúlt napokban.De ne csüggedjetek, Nyelvész Józsi tanult kollegámtól kölcsönzött módszerrel élve néha be kell érnetek 1-1 kifejezéssel.A mai szócikk…..
w Felülnézet 2008.10.22 07:30:00
"Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"…..
w Rakétákról lányoknak 2008.08.22 07:15:00
Rakétapara, már megint. Tiszta retró. Its so 1980’s. Lengyelország amerikai rakétákat fogad be, Oroszország atomcsapással fenyegeti Lengyelországot, Irán műholdat bocsát fel. Általános iskolában mi – hat-nyolcévesen – többek között nukleáris rakétákról…..
w mikola istván áruló 2008.07.15 05:20:00
Re: Kitennék Mikolát, de nem merikAh, Mikola István! Ó, pirsenő morgolosta! De rég volt már, hogy utoljára villantott! Pedig a valóságshow legizgalmasabb jeleneteinek főszereplője volt valaha. Keveset szólt, de olyanokat, hogy hetekig lehetett fetrengeni tőlük. Egy igazi Pongó volt,…..
w Olcsó húsnak 2008.07.10 06:00:00
Drágább lett a minden. Megyen fel az ára a benzinnek, attól akármi másnak, amit vinni kell, és az élelemé meg magától is, főleg mert benzint gyártanak belőle. Csináljon tehát valamit a kormány, nyergelje fel az árzabálót, aztán gyí. Különben dühbe jövünk. Legelőször is…..
w Babilon bukása 2008.07.01 05:50:00
Sok víz lefolyt, amióta itt szcientológiáról esett szó. Online a víz gyorsan folyik. Azóta a magyar szcientológia-kritikának forgalmas főhadiszállása alakult ki, hazánkban megjelent az Anonymous aktivistacsoport, és a mainstream sajtó vérebként csap le szegény Schmitt Pálra,…..
Skót 2008.07.01 18:42:13
w Temetném a munkát 2008.06.13 05:05:00
Magáról a monoki modellről (segélyt közmunkáért, családi pótlékot iskolalátogatásért) és annak filozófiájáról Csányi Vilmos leírt mindent, úgyhogy azt már nem nekem kell. Ingujjra tehát, és nézzük, van-e esély arra, hogy értelmes dolgok történjenek. Szóval a…..
w A nyolcadik utas 2008.05.13 08:00:00
Hiába már a felháborodás, a dühödt kiátkozás. A vak is látja, mi folyik itt. Magyarországon működik egy alig mérhető, idegenszerű törpepárt, amely fikarcnyisága ellenére arcátlanul, gátlástalanul próbálja a többségre kényszeríteni az akaratát. Ez az akarat ráadásul nem…..
w Salo, avagy 2008.04.29 05:00:00
Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb ígérete a pártfinanszírozás kifehérítése volt. Reménytelenségbe fulladó, dögletes egyeztetések után a miniszterelnök forradalmi újítással állt elő. Puch László államtitkár lett. Ha megváltoztatni nem tudod, állj az élére. Minden…..
Csak a megtévesztés kedvéért hímnemű nevű hölgy postolóm - Béla - újabb randin esett túl, amit pár sorban leírt. Tanulsága? Talán a különbség a magyar és külhoni, itt speciel olasz, férfiak udvarlási stílusa közt. Pár pontba szedte, hogy milyen alapvető tulajdonságokkal…..
És még valaki kiakadt, amikor Szilágyi János oknyomozó újságíróként a független Fresenius Minőségvizsgáló Intézetbe látogatott, hogy kiderítse, az Arielnél semmi nem mos jobban. És most 20 százalékkal nagyobb kiszerelésben változatlan áron.Pedig Vitray még mélyebbre…..
w Lopók között szegényember 2007.11.19 10:00:00
Talán a nagymamákhoz is eljutott a Nagy Warezrazzia híre. Megrohanták az ávósok a szerverszobákat, elhurcolták a jajveszékelő gépeket kihallgatásra. Az intézkedés nyomában, mint rendesen, ott hetvenkedett az ASVA, az Artisjus, meg a BSA. Mivel e szervezetek jobbára értelmetlenül…..
w A tök napja 2007.11.07 07:45:00
Vettem tököt, lámpást faragandó. Nekem töklámpást adott kezembe az Úr. Jó kis jack-o-lantern lett belőle. Babának tetszik, kurjongat neki. Nekem is tetszik, jól néz ki. Csudaszépen narancssárga a tök belseje. Még a Fidesz-narancsnál is szebb. KDNP-logónak pont jó volna. A…..
w Szofi a vérzivatarban 2007.10.08 08:00:00
Nyilasok 1956-ban? Bizony, volt olyan is. De nemcsak olyan...
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
w Igaz történet 2007.07.27 04:30:00
Elfogyott a tömlőssajt, úgyhogy lefáradtam a boltba, ahol persze került még a kosárkámba néhány apróság. Néha rámtör a háborús romantika, meg a konzervek iránti kíváncsiság, tehát páncélosételből is bevásároltam. No, még a pénztárhoz vezető soron egy jókora…..