Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tachauer Éva

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem bírom tovább... Elvették a boltunkat, barátaimat, a szabadságunkat és most az álmaimtól is megfosztottak.  Tíz éves korom óta az az álmom, hogy állatorvos lehessek. Nagyszüleimnél a farmon nagyon sok állattal megismerkedtem és sokakon segítettem is. A világ legjobb állatorvosa akartam lenni,…..
Egyik nap hallottam, hogy a nővérem nagyon sír a szobájában. Kiváncsian bementem és megláttam, hogy közös fényképüket szorongatja. Megkérdeztem, hogy mi a baj. Elmesélte, hogy vőlegénye, Pisti felbontotta az eljegyzésüket, mert bevezették a törvényt, miszerint zsidó és keresztény között nem…..
Mikre képesek ezek az emberek? Megaláznak és megrémisztenek egy ártatlan kisfiút.  Délután elmentem Feriért az óvodába. Miközben hazafele sétáltunk néhány nagydarab katona megállított minket és elkezdtek ordibálni az öcsémmel. A törvény szerint 6 éves kor felett kötelező a sárga csillag viselése,…..
  Hazaértem az iskolából és szokás szerint indultam volna Julihoz tanulni, de ekkor apám megállított. Leültetett beszélgetni. Finoman próbálta elmagyarázni, hogy itt járt Juli apukája, aki nem szeretné, hogy továbbra is barátkozzak a lányával. Nem találtam szavakat. Mi ez? Miért veszik el a…..
Azt hittem végre vége... De nem! Nekik nem elég, hogy bezáratták a pékségünket, és most a tartalékainkból kell élnünk. Édesanyámék próbálnak spórolni, amin csak lehet. Többek között Róza ruháján, amit az eljegyzési partijára néztünk. Pedig olyan gyönyörű volt... Hosszú, rózsaszín csipkés és nem…..