Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sz.attila

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sorrendiség kicsit borult, de akkor most végre ismertetem az egész éves munka gyümölcseként megszületett termékeimet. Az út nem volt könnyű, a termesztés mellett őstermelővé és kistermelővé is kellett válnom, aminek igen komoly feltételei voltak, de minden akadályt sikerült leküzdeni. A…..
Egy jó hangulatú piacon volt szerencsém megjelenni a budapesti Anker't-ben. A solymárihoz képest most nem késtem el, így tudtam egy kicsit beszélgetni a többi kistermelővel is, valamint végigkóstoltam a termékeiket, ami legalább olyan élmény volt, mint a megismerkedés velük. Mindegyikük termékéből…..
Sajnos egyedül sikerült eljutnom az idei Solymári Chilifesztiválra, ezért túl sok képi emlék elraktározására nem volt lehetőségem. Sőt egyre sem, minden fotó mástól származik. Igazából nem is bánom, hogy ez így alakult, örültem neki, hogy annyian érdeklődtetek a termékeim iránt, hogy a rendezvény…..
A következő bemutatkozót az Anker't piac rendezvényre küldtem, de ez egyben elárulja a Betyár Chili történetét is röviden: 2014-ben kezdem a chili paprika termesztése felől információkat gyűjteni. A következő évben kísérleti jelleggel felneveltem 40 tő, különböző fajtájú chilit. Idén már 400…..
Kicsit lemaradt a blogolás a beláthatatlanul sok teendő miatt, de most igyekszem bepótolni a lemaradást. A chili paprikák feldolgozás előtti állapotát láthatjátok a következő képeken...
Nemzeti ügyünk október 2. a kényszertelepítési kvóta elleni népszavazás Tisztelt Törteli Polgárok! Miről is szól ez a népszavazás? Magyarországról, a magyar nemzetről, sorsunkról és Európa sorsáról. Leszögezhetjük a kényszer betelepítési kvóta elleni népszavazás nem pártérdek, ezért világnézettől,…..
        Október 2-án újra népszavazás lesz Magyarországon. Olyan népszavazás, amely évtizedekre meghatározhatja Magyarország sorsát, és az európai politikára is nagy hatást gyakorolhat.  Szeretnénk bemutatni az európai migrációs válság hátterét, a brüsszeli kvótacsomag és lehetséges hatásait,…..
Tisztelt Törteli Lakosok!      Az elmúlt időszakban többféleképpen is meg lettek szólítva Önök, buzdítva arra, hogy döntsenek a saját és Magyarország sorsáról, és vegyenek részt az október 2-i Népszavazáson.    Most egy kicsit másképpen vázolnám fel ezt a problémát, a megszokotthoz…..
Nemcsak a jövőnk, a múltunk, a kultúránk a tét A kvótareferendum nemcsak "a mi életünket, hanem a gyermekeinkét, unokáinkét" is meghatározhatja, sőt ennél is nagyobb a tétje: az elmúlt ezer év kulturális, hitbeli alapjait tehetjük kockára, ha nem vigyázunk - jelentette ki az emberi erőforrások…..
Forrás: Törteli Híradó, 2016.  szeptember, XXII. évfolyam 9. szám 22. oldal..
Tisztelt Falubélim! Kedves Ismerőseim! Nagyon szeretek itt lakni, mindenkit ismerek, ha nem is névről, de látásból! Köszönünk egymásnak, üdvözöljük, akivel találkozunk, megadjuk a tiszteletet a Falubelinek! Sokszor elég egy mosoly, biccentés, érdeklődés a családról, egészségről és megyünk tovább,…..
Nagy hangsúly van az október 2-i Népszavazáson! Tulajdonképpen egy emberöltőre és lehet, hogy még azon is túlra formálhatjuk meg az ország jövőjét! A példánkat követve talán még Európa jövőjét is. Ezért a törteli FIDESZ és KDNP is megteszi itthon, amit meg kell tenni ebben a helyzetben és kampányol…..
Folyamatosan növekednek a növényeim, egyre több a munka velük és a leendő profil kialakítása is sok időt emészt fel. Mint ahogyan korábban írtam, a kistermelővé válás a cél, ami folyamatban van most már. Ezért megint a fotók fognak mesélni a júliusi helyzetről. Még egy hír: elindult az instagram…..
Tavaly ellátogattam a Solymári Chili Fesztiválra, élményt gyűjteni és megismerkedni a magyarországi chilisek termékeivel. Első alkalommal vettem részt ilyen rendezvényen és mint ahogyan a fotók is el fogják árulni, nem a fesztivál hangulat volt számomra az elsődleges szempont. A termékek kóstolásán…..
 Úgy döntöttem, hogy érzékelhetőbbé teszem a növényeim fejlődését, ezért a májusi bejegyzést elhagytam, így a június első hetének állapotát fogjátok látni a következő fotóösszeállításon. Azóta már pár chili fajta termését fogyasztom is. Sőt! A napokban érdeklődtem az őstermelői igazolvány és a…..
Ismét találtam egy elvetemült bátrat, aki megtapasztalta, hogy a szellem chili nem játék...
Csillagokat látsz, miközben csipegetsz a chiliből?  Cseppet sem kell csodálkozni, hacsak nem azon, hogy mi mindenre jó a chili! Az a jó, ha csíp! Az Amerikából származó apró piros paprikának több mint negyven fajtája terjedt el az egész világon. Erejét, vagyis csípős mivoltát a növényben található…..
Ez egy jó videó, de nem feltétlenül mutatnak követendő példát a srácok...
Betyár - Chili blog S-1. - 90. nap 2016.06.27 13:46:41
Igen, egy másik nagy hiba amit elkövettem, az átültetés ideje volt. Ez sajnos idő és hely hiány miatt alakult így, nyilván jobb eredményt lehetett volna elérni, ha az 1 dl űrtartalmú poharakból, palántatálcákból 30-60 nap között 2 dl-es tárolóba kerülnek a növények, majd egy hónap múlva fél…..
Betyár - Chili blog S-1. - 70. nap 2016.06.27 13:44:54
Közvetlenül a kiköltözés előtt járunk. Az átültetés késése miatt nem fejlődtek úgy a növények, ahogyan ezt terveztem, de azért némi fejlődés látszik még a tíz nappal ez előttihez képest is. Persze kapják a számukra megfelelő tápot, most már teljes dózisban. Némi meglepetésre, a vörös-kék fényű led…..
A blogolást kicsit megszakítva megosztom veletek egyik kedvenc videómat, amelyen kitűnően látszik, hogy mi a különbség chili és chili között. Már valahogy várom magam is, hogy a saját termésemből részesedjek az élményből, vagy éppen elszenvedője legyek. Persze igény szerint másokkal is szívesen…..
Betyár - Chili blog S-1. - 60. nap 2016.06.25 15:46:24
Kicsit lassabban fejlődnek a palántáim, mint ahogyan az kívánatos lenne, ami annak köszönhető, hogy a szobában ahol el lettek helyezve standard 20 C fok van. Egyértelműen eredményesebb volna 28-32 C fok esetén a projekt, de a lehetőségek most ezt tették lehetővé. Kockázatmentesebb is volna a…..
Betyár - Chili blog S-1. - 30. nap 2016.06.25 14:54:03
Körülbelül a magvetés utáni 30. napon szinte az összes magonc előbújt. Fontos, hogy az első csíra megjelenésével le kell kerülnie a fóliának a palántatálcáról. Volt egy pár későn kelő fajtám, konkrétan a 30. napra derült ki, hogy lesz belőlük valami.  Természetesen a mesterséges fény is innentől…..