Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holland Birodalmi Hivatalnok

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dóra nem is olyan régen írt arról, milyen is Hollandiában egyetemistának lenni és mivel a kommentekben is elég sok kérdés felmerült, most írt egy posztot arról, hogyan is telnek a napjai és merre tovább. Mint a cím is mutatja, úgy érzi, körülbelül félúton jár, és az is…..
Holland Birodalmi Hivatalnok 2016.01.28 23:00:35
@Dorie02: kozen elolvastnam az elso postodat, tenyleg nem egyszeru.

Viszont utananeztem egy kicsit. Az 56 ora nincs kobe vesve, kulonleges esetekben van kivetel. Tehat erdemes fellebbezni, ha ala csuszol. Az EU birosag kimondta, hogy az 56 ora nem lehet egyeduli kriterium.

A migrans munkavalloi statuszodat viszont meg kell tartanod, gyakornoksagra akkor van penz ha ez a kepzes resze.

En 20 kreditet is osszeszedtem igy mesterszakon, igaz az reg volt. Az eleg volt hogy elhiggyek hogy tudod dolgozni, es a fonokom jo referenciat adott.

Megoldas 1: Olyan mesterszakon valasztassz, ahol van kotelezo gyakorlat.

Ha surgosebb, akkor is az egyetem aldasa kell hozza. Ez egy kicsit razosabb verzio.

Kell legyen valami tanulmanyi felugyelod, coach , mentor vagy valami hasonlo aki vigyaz a diakok mentalis egeszsegere, meg megoldja a tanulmanyokkal kapcsolatos gondokat.

Egy ilyenek kene valami konkret tervvel eloallni, hogy te nagyon szeretnel pl. a Ghanai oktatassal foglalkozik, van egy lehetoseg itt es itt, szukseged van ra a szemelyes fejlodesedhez, csak nehezen kombinalod a tanorakkal a munka miatt. Sot, neked nem eleg a kotelezo gyakorlat, neked ennek tobb kell, es konkretan megmondod mi es miert.
Es kene valami papir amiben benne van, hogy ez a tanulmanyaidhoz kapcsolodik, megha nem is kotelezo, es elviekben tamogatjak hogy csinalod. Ezt valami bachelor- koordinatorral ala kell Iratni.

A lenyeg, hogy valaki segitsen. Ha van konkret terved, ennek sokkal nagyobb az eselye, foleg ha emiatt nem tolodik ki a diplomad. Motivalt diakra altalaban szakitanak idot az akademiai eletben, tapasztalatbol mondom, ritka kincs..... Es ha megis elvennek a stufi-t, akkor konnyebben tudsz fellebbezni egy papirral, mondvan hogy resze a tanulmanyaidnak.

Sikert nem garantal, viszont szeretnel kb. ilyesmi a megoldasi irany, hasznaldd a diaksegito rendszert, nekik gyakran meg jobb otleteik vannak.