Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_iMaginer_

0 bejegyzést írt és 288 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaim az Úrban,  rég jártam errefelé, de a szívemnek oly kedves e-könyv-témát azért nem engedtem el. Ahogyan azt egy e-könyv faragó harcostárs említette a napokban, a "minimálszabványunkat" több, mint öt éve fogalmazuk meg itt a blogon. Azóta pedig sok víz folyt már le a Dunán, az…..
_iMaginer_ 2019.11.08 16:06:37
@mbm: Itt szerintem nem az a kérdés igazán hogy kell-e, hanem hogy szabad-e csinálni. Én még nem láttam olyan megoldást ami jó lenne bármilyen betűméretezés, vagy betűtípus váltás után. Egyedül az egysoros, felfelé megnövelt karakterrel működik. Szerintem.
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
Kedves Barátaim az Úrban,  írtunk már ezen a blogon a Kobo újhullámos olvasóiról, az Aura HD-ről itt, a H2O-ról meg itt. És az a szép a Kobo fejlesztési filozófiájában, hogy amikor "ráncfelvarr", akkor alapjában véve nem rúgja fel a korábbi verzió előnyeit, azaz az előzményposztok igen jól…..
_iMaginer_ 2018.08.21 12:05:39
@Palcso: Az én Glo HD-m pont 3 éves, és pont pár hete volt frissítése
Kedves Barátaim az Úrban,  mégiscsak eljött az ősz, és a tavalyi unortodox (értsd: tavaszi) bejelentés után ismét jelentkezett az Amazon egy, mondjuk úgy, ráncfelvarrott modellel. Annak idején nagyon nem értettem, hogy mire jó a tokba rejtett akku, és miért nem képesek egy kicsit is követni a…..
_iMaginer_ 2017.10.18 15:00:43
@Gukker: két éve használok egy Kobo glo hd-t, de talán kétszer ha lefagyott olvasás közben, szerintem most felhasználóbarátabb (pl metaadat megjelenítése) olvasó nincs a Koboknál. Ráadásul látszik hogy a szivükön viselik a termékeiket mert állandóan dolgoznak a firmwaren.
_iMaginer_ 2017.11.21 11:20:00
@MeeCee: Nekem sem volt még problémám :) (két év alatt)
_iMaginer_ 2017.11.29 09:12:43
@Attilazeg: Semmit nem kell mókolni rajta, és a könyveken sem. Ha az akku lemerülőben van, sleepben megjelenik a kijelzőn hogy tölteni kéne. Ha gyorsan merült, valószínű hogy ment a wifi folyamatosan, és a világítás a pw-n is kb. ugyanannyit fogyaszt.
Szerintem minden eszközzel meg kell ismerkedni :)
Intro Kedves Barátaim az Úrban, mint azt bizonyára észrevettétek, az utóbbi időkben megritkultak a posztok a blogon. Szerencsére ennek semmilyen drámai oka nincs. Egyrészt a polgári munkám most kicsit jobban kitölti az életemet, mint egy-két évvel ezelőtt, másrészt az ekönyvek ügye is eljutott oda,…..
_iMaginer_ 2017.09.05 08:10:34
@Dworkyll: A home screenen is mennie kell (csak legyen benne a metaasatokban) :)
_iMaginer_ 2017.09.05 08:11:38
@_iMaginer_: metaadatokban :)
_iMaginer_ 2017.09.06 10:53:09
@Dworkyll: A Kobo GloHD-men az aktuális érintetlen software van
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
_iMaginer_ 2012.08.29 15:53:08
@nagygabe: a nookomon az elválasztás elvileg bent van a systemben, de mégsem működik. a letöltött modulnál figyelni kell valamire? mert sikerült egy kb 600 kilósat és egy 7 megásat is letölteni (a 600-asat tettem bele) úgy néz ki mintha minden rendben lenne. előre is köszi
_iMaginer_ 2016.09.08 13:56:25
@Sampri: a zip-et kell bemásolni a dict könyvtárba
E-könyv olvasók Könyvradar! 2013.10.01 21:17:13
  Ez az idő is eljött, kedves olvtársak. Egyre több forrásból jönnek a piacra az új ekönyvek, és egyre több helyen is bukkanak fel. Eddig a Radaron gyűltek az ilyen tárgyú bejegyzések, de mostanra kiérdemelték, hogy saját gyűjtőposztjuk legyen. És tessék, itt jön ez. Kedves…..
_iMaginer_ 2015.02.13 15:09:41
@csakb: szerintem a calibre nem ír bele automatice, már néztem vele olyan epubot amiben tényleg nem volt nyelv beírva. A Wayward-ban csak nálam kétoldalas a címlap? (nook glowlight) Már én is kényszeresen kinyitok minden könyvet hogy kipucoljam a sallangokat. :)
_iMaginer_ 2015.02.13 21:44:18
@csakb: a kétoldalast úgy értettem hogy akkora bötüvel van a szerző meg a cím, hogy nem fér ki egy oldalra a logóval együtt.
Keves Barátaim az Úrban,  az Amazon új olvasót jelentett be a héten (április 27-től már szállítják is az USÁban), és bevallom, nem értem. Első meglepetés, tavasszal tették mindezt, pedig majdnem tíz éve, hogy mindig ősszel frissítik a modellpalettát. Az új vas neve Oasis, lássuk messziről, hogy mi…..
_iMaginer_ 2016.05.06 09:09:51
@modav: Ha jól értem akkor kindle-ön olvasod. Az epubban vannak beépített fontok. Lehet hogy a mobiból kimarad?
A sorkizárásról: nekem pl ezért nem tetszik a kindle, a sorkizárt bekezdésbe ha nagyok lennének a szóközök akkor azokat a sorokat balra zárja. Ezért tök jó az epubba a calibrével berakatni a soft hyphent, és a kobon közel tökéletes élményt kapok (ha fejezetcímek vagy egyebek spéci fonttal vannak automatice azzal jeleníti meg)
A minap az egyik hozzászólásban felbukkant a Kobo, és kicsit utánanéztem. És találtam az alábbi remek videót: Azt kell mondjam, meglehetősen inspiráló. Egyrészt megnyugtatott, hogy a Kindle Voyage hiányával azért nincs vállalhatatlan űr az életemben, nem látszik az a kvantum-ugrás a felpimpelt PW…..
_iMaginer_ 2016.04.04 21:33:15
@kopogi: Én egy GloHD-t használok, csak rámásolom az epubot és tökéletesen kezeli a beépített fontokat. Eddig a legjobb olvasóm amit használtam (PW, nook ST, nook GL). Végre egy eszköz ami mindent úgy jelenít meg ahogy kell, mindenféle bűvészkedés nélkül is. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
PS. És még az aktuális borító is kiteszi alvóban :)
Kedves barátaim az Úrban,  megzsendült a sajtó, hogykéremszépen új, nagyfelbontású "Kindle-killerrel" jön a Kobo. (Gukker olvtársnak innen is köszönöm a kapacitálást és a tippeket :) Április végétől-május elejétől lehet majd kapni Kanadában 129 dollárokért, június…..
_iMaginer_ 2015.09.07 22:04:03
@Dworkyll: Sikerült beszereznem egy ilyet, eddigi olvasóim (pw, nook st, nook glowlight) közül eddig a legjobb választásnak tűnik – pár nap használat után. Beágyazott fontok kezelése, testreszabhatóság, világítás, betűkép stb., nagyon meggyőző. Bárkinek nyugodt szívvel ajánlanám. Kanadából meg kimondottan baráti az ár :)
Ezer éve rágta már a fülemet az egyik hölgy ismerősöm, hogy mint audio- és zenebuzi ajánljak neki egy fülhallgatót, amivel a metrón is tud bólogatni a liquid drum and bassre, nem csak nálam. Derékszögben megtört Nehéz kérdés. Az átlag felhasználót nem nagyon érdekli,…..
_iMaginer_ 2015.02.25 08:41:24
@kadibela: Nekem ez az első agybadugós (alapvetően a hangfalakban hiszek@badwater: ), először én is így éreztem, de kiválasztva a megfelelő gumit és passzentosan fülbedugva teljesen jó lett a hangzás. Hihetetlen különbségek jöttek ki.

@badwater: Ez azért nem teljesen igaz, Apple-től a BMW-n keresztül elég minőségi dolgokat tudnak gyártani
_iMaginer_ 2015.02.25 08:43:58
@_iMaginer_: rossz helyre kattintottam :)
Bár alapvetően politizáló blogot írok, most szeretnék egy kis kitérőt tenni, a másik nagy szenvedélyem, az olvasás felé. Már régóta felgyülemlett bennem egy adag feszültség, méreg, a magyar kiadók felé, és gondoltam önterápiás céllal kiadom magamból. Előre közlöm,…..
E-könyv olvasók Résjátékosok 2014.11.22 23:48:57
Intro Közeledik a karácsony, és ilyenkor kicsit jobban nyílnak a pénztárcák. Kedvenc forgalmazóink pedig próbálkoznak, hogy valami újdonságot villantsanak ezen nyugodt kis piacon. Mert azt látni kell, hogy ha valakinek van már egy jól bevált olvasója, akkor azért olyan nagyon nem…..
Mottó: „Gazdagságot zabált, most aztán kihányja, testéből az Isten újra kihajtja. Vipera mérge volt, mit magába szívott, és ami megöli, kígyó fullánkja lesz. Nem nézhet vidáman olajpatakokra, sem a tejjel-mézzel tele folyamokra. Visszaadja, amit nyert, nincsen örömére, s mit…..
_iMaginer_ 2014.11.20 14:01:25
@konyvKodR: Pontosan. Volt már hogy megvettem, pár hét múlva elkezdtem olvasni és a reklamációra válaszolták hogy már elérhető a javított; tök jó lenne ha kapnánk értesítést a javításról (neadjisten még arról is hogy mi volt a probléma +1 az ekönyv előnye)

Hogy lehetne elérni, hogy a vásárlás után csak olvasni kelljen a könyvet és nem mókolni. Múlt héten is vettem akciósan egy csomó könyvet és azzal kell kezdenem hogy kijavítsam, mert olvasás közben már baromira rühellem a hibákat.

@tetsuo_: Aki az ekönyvet csinálja, nem kapott egy eredeti könyvet vagy pdf-et hogy a kérdéses részeket összehasonlítsa? Nem tartom valószínűnek hogy a könyv első bekezdése szabadsoros lenne :(
_iMaginer_ 2014.11.20 14:04:21
@tetsuo_: Vettem is az Adastrától egy könyvet ami a 3.0-ás volt, és minden dőlt betűs szöveg után hiányzott a szóköz és utána még valamennyi szöveg. Állítólag valami generál cserével sikerült elérniük ezt :)
_iMaginer_ 2014.11.21 21:34:11
@Dworkyll: Évek óta dolgozom indesignnal, rengeteg könyvet tördeltem, de ilyen hibáról még nem hallottam :O
Ha komolyan gondolta Kamu Miska azt, amit tegnap benyújtott, akkor ezek a narancslegények tényleg nem szarral gurigáznak. A nagy külföldi kiskerláncok régóta tartó molesztálása úgy tűnik, gyilkossági kísérletté fajul, többfrontos támadással most már azt üzenik a fiúk a mocsok…..
_iMaginer_ 2014.11.19 11:40:11
@Tom66: Arra van sok embernek igénye, de meg lehet venni a francia sajtokat és a svájci csokikat is a spanyol sonka mellett. A cba-ban meg a kisboltban nem. Nálunk a kisboltban még a kenyérre is előző nap kell feliratkozni, és nem a multik miatt.
Szerkesztői előszó Mindig jó érzés új hangokat üdvözölni a blogon. Fogadjátok sok szeretettel konyvKodR sorozatát. Olvtársunk még Max barátunkon is túltesz, amikor a csúcsokat ostromolja. És bár jól van ez így, remélem nem szorulunk ezzel holmi elitista…..
Ilyen is lesz. Ma. Ha tudok róla, hamarabb kirakom a plakátjukat ;-)     Részletek itt. A tippért köszönet a Hármaskönyvelésnek...
_iMaginer_ 2014.10.17 08:37:03
@Dworkyll: Életem során elolvasott többszáz könyv közül egyikbe sem jegyzeteltem, nem húztam alá semmit, nagyon beteg vagyok?
Filmrajongókként gyakran panaszkodunk, hogy manapság egyre kevesebb eredetiség lelhető fel a filmekben. Legtöbbször a klisék halmozására negatívumként tekintünk, de bizonyos filmekben olyan jól idomulnak a cselekményhez, hogy egyáltalán nem zavaróak. Tulajdonképpen az is…..
Mindenki tudja, hogy a kóla egészségtelen. Marketing ide, szöveg oda. De nem érdekel annyira, mert szeretjük az ízét, mert jó passzol a whiskeyhez, a porhoz, de még a vodkához is. Ez a videó azonban olyan gusztustalan, hogy most egy darabig biztosan kerülni fogom a fekete csodát. Egy…..
_iMaginer_ 2014.06.06 10:09:10
@kkkchris: pont erre gondoltam, mint egy kissé túlfőtt szilvalekvár, akkor azt is dobjam ki?
Előbeszéd Elvileg, ha van egy jó hangkártyám, meg egy-két jó szoftverem, már tudok zenét csinálni. Gyakorlatilag viszont nem lett belőlem sem Mozart, de még egy Lagzi Lajcsi sem. Az ekönyvekkel sincs ez másképp. Még ingyenes eszközökből is van sok, de a kereskedelmiek sem…..
Elmegyek pár napra pihenni, mire hazajövök, már célegyenesbe fordul a sorozás ...Azt hittem ezen a héten még senki sem csinál semmit, csak tömi a maradék bejglit és Bud Spencer - Terence Hill filmekre vadászik a távkapcsolón.Ehelyett a RezsiWars egyre konkrétabb formát kezd ölteni,…..
_iMaginer_ 2014.01.03 08:41:31
@sada67: Nálunk dettó: eddig fizettünk 5000 kommunális adót, a falu ebből szállíttatta el a szemetet. Idéntől ezt nem lehet, helyette van 6000 kommunális adó plusz negyedévente 3000 Dél-kom szemétszállítás (számlán meg rajta hogy a rezsicsökkentés miatt kevesebbet fizetek, ha ha ha)
Nekem már itt van a karácsony, az Agave az eddigi kísérletek után most rendesen odatette magát, és oly sok kör után ráállt az elektronikus kiadásra is. Innentől kezdve már nem rajtuk múlik, ha valamelyik könyvük nem jön ki elektronikusan. Az ő szándékuk és képességeik…..
Kedves barátaim az Úrban, bár teljesen úgy néz ki, de amit látunk az még nem a tuti, a DiBook.hu még nem indult el rendesen. Amit látunk az praktikusan egy nyilvános tesztüzem. Leginkább azért mondom ezt, mert pont azok a tényezők, amik megkülönböztetnék a meglevő ekönyves…..
_iMaginer_ 2013.11.21 07:24:44
@Dworkyll: nook st
_iMaginer_ 2013.11.21 08:33:03
@Dworkyll: Pl.: lvált a férjét</span><span class="t24">ő</span><span class="t24">l, Larry an
<p><span class="t25">A fiú arcára lézer sugarak tüzeltek, mintha a szoba hirtelen egy</span> <span class="t25">ű</span><span class="t25">rhajó fedélzetévé változott volna.</span></p>
_iMaginer_ 2013.11.21 08:46:35
@_iMaginer_: ja, és nem tesz be elválasztójelet, hanem a szó egy része a következő sorba kerül