Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jim Raynor

0 bejegyzést írt és 1655 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
A lombikbébiprogram körüli vitában számos írás született, számos vélemény látott napvilágot. Érvek és ellenérvek, igazság itt, igazság ott. Nehéz kérdés, valós polémia. De van egy kis hiányérzetem. Mintha a legfontosabbról nem esne szó...
Jim Raynor 2017.08.30 21:49:14
@eloi:

"Isten nem csak egy érzelem, a szeretet, hanem egy személy is, aki szabályokat és értékrendet, és erkölcsöt, és nem utolsó sorban egyházat adott..."

olyan személy, aki - sok más egyéb mellett - tétlenül nézi azt is, hogy a papjai az ő nevében rontanak meg gyerekeket. úgyhogy milyen szabályokról meg értékrendről is beszélünk?
Azzal kezdünk, hogy Luna, akivel az első évadban akkor találkoztunk legutóbb, amikor bóti csöcsöket akart magának (megkapta, VV Soma kifizette), egyfajta Sznezsanapótlékként héderezik Pumpednénél és kibeszélnek. Pasikat. Luna ugye Soma csaja, mármint abban az értelemben, amiben Pumpedné Pumpedé,…..
Bencsik Gábor írása   Attól, hogy valakinek nincsenek jó érvei a véleménye alátámasztására, még lehet igaza. Attól, hogy szinte az egész jobboldal csak hebeg-habog arra a kérdésre, hogy miért is ne szavazhatna a nép az olimpiáról, még igaz lehet, hogy most nagyon nem kellene szavazni. Ugyanis…..
Nem, a cím egyáltalán nem túlzás. Sőt, inkább a finomítása annak a vérfagyasztó ámokfutásnak, amelyet Friderikusz Sándor rendezett az önmagáról elnevezett műsor keddi adásában. A program egyetlen témája annak a Kiss Lászlónak a szerecsenmosdatása volt, aki a jogerős ítélet szerint tettestársaival…..
Jim Raynor 2016.04.13 11:23:28
@Muad\\\'Dib:

nem, nem csak ez jut, viszont ha a rivaldafénybe törekszik valaki, akkor nem kell felháborodni és meglepődni, hogy jajj kiderült.

Amikor a válogatott edzőjévé, vagy az úszószövetség alelnökévé választották, akkor miért nem állt ki, hogy gyerekek, köszönöm a lehetőséget, de van egy ilyen folt a múltamban, ezt tudnotok kell, és ha így is kellek, akkor hajrá, döntsétek el.

Ehelyett ment a sunnyogás, lapítás évtizedeken keresztül.

nem tudom sajnálni.
Ha van filmes téma, ami a 21. századra is megmaradt tabunak, az a vallás. A fősodrásban a coeni öniróniát leszámítva szinte csak nagyítóval találhat az ember hitről, annak befolyásáról szóló filmeket. A témaválasztás szempontjából tehát mindenképpen egyedi a Spotlight,…..
Jim Raynor 2016.02.23 16:56:45
@Fincherista:

hát nem tudom. mi más lehetne egy egészséges érzületű ember gondolata egy ilyen téma kapcsán, mint hogy megkínozni és megölni az összes ilyen férget? ezt meg ugye mégse fűzhették bele...

igen, jegyzőkönyves a film. de ez egy olyan téma, ahol talán jobb az ítélkezést a nézőre bízni. mint ahogy az oknyomozó újságírás is a tényeket közli, a többit az olvasóra bízza.
Van egy rém egyszerű, és a hazai kertévékbe is pillanatok alatt átültethető formátum, a Lip Sync Battle, amiben híres színészek és egyéb celebek küzdenek meg egymással - playbackelésben. A sárga bögre összetettségével vetekedő műsorban minden héten ketten feszülnek…..
Budapest legközpontibb zónáját (Bajcsy-Andrássy ütközése) elfoglalta a sárga birodalmi horda, akit szent meggyőzősédüket próbálják éppen nyomatékosítani. Harcolnak az igazuk és az elmúlt 50 év berögződései mellett. Amíg ők tüntetősdit játszanak, addig senkinek nem fog TAXI osztályrészül jutni, tehát…..
Újabb írást kaptunk Egy Mezei Autóbuszvezetőtől. Hogyan látszanak a kerékpárosok egy busz volánja mögül? Oszlassunk el egy tévhitet: az autóbuszvezetők általánosságban nem utálják a kerékpárosokat. Azonban néha tényleg nagyon haragszanak rájuk. Nem, nem azért mert…..
Aki rendelt már házhoz bármit, aztán várt otthon félnapokat potyára, mert csak nem érkezett meg a szajré, az mélyen átérzi Zoltán panaszát, különös tekintettel a reggel 6:45-ös, egyáltalán nem comme il faut telefonálásra.  De azért én annyira kíváncsi lennék egyszer…..
Jim Raynor 2015.11.27 10:59:22
@ghck:

hát nem. fütyülsz bazmeg és hazudsz, hogy egy klasszikust idézzek. azt faszán kihagyod mindig, hogy a futár 2x baszta el a kiszállítást. ezek után arra kenni a dolgot, hogy mer a poszter nem volt telefonon elérhető, elég mókás.
és igenis, 19.20-kor meg 6.45-kor az anyja picsáját hívogassa, ne az ügyfelet. ez a kibaszott mentalitás MINDENHOL bassza meg, ami a sírba visz, hogy akinek szolgáltatnia kellene PÉNZÉRT, az várja el hogy őhozzá alkalmazkodjanak. hát az ordas faszt, azt.
Jim Raynor 2015.11.27 12:10:28
@ghck:

hányszor kellett volna telefonálnia? egyszer, normális időben. ha meg van beszélve egy adott nap, akkor nem előző este fél nyolckor meg aznap reggel hívogatom az ügyfelet egyeztetni.

azon megint átsiklasz, hogy hétfőre volt megbeszélt időintervallum (nem is kicsi, mert 12-ig), de ez a fél nap sem volt nekik elég, odamentek délután kettőre. Na ez az amit nem lehet egy ügyféllel megcsinálni. ha délig, az legyen délig. és ekkor persze basztak telefonálni az ügyfélnek, hogy nem érnek oda.

szóval én csak azt mondom, hogy lófasz az ilyen futár seggébe. és nem fenéknyalást vár el az ügyfél, csak azt, hogy ha azt ígérik, hogy délig, akkor délig. oldják meg.

nem csak a futár ideje drága ám, hanem az ügyfélé is.

szóval aki itt magas lovon ült, az kurvára a futár volt ám :D
Menj a francba, Mel Brooks! Miattad jön rám a gyomorfájás, ha Robin Hood-ra gondolok, ugyanis mindig nevetőgörcsöt szoktam kapni, mert a te poénjaid jutnak eszembe másodszor, miután kiandalodtam magam Kevin Costner széles vállán. Mert a sherwoodi erdő dögös zsiványának…..
A menekülés közben vízbe fúlt hároméves szír kisfiú képe bejárta a világsajtót. A fotó sok művészt megihletett, és a politikusokra is nagy hatást gyakorolt. De mitől függ, hogy egy fotó ilyen hatásos lesz? Miért pont ez terjedt el, és nem sok másik…..
Jim Raynor 2015.09.17 18:37:45
@Titanik:

én értem, de akkor se ez a módja.

hány értelmetlenül elhunyt gyerek van? sajnos túl sok. de nem használhatjuk fel őket. akármit is akarunk kifejezni.

mint ahogy pl. a nemrég a kamion által elgázolt kisgyereket se fotózzuk le és tesszük közé, illusztrálandó a közlekedés veszélyességét.

van, amikor a cél nem szentesítheti az eszközt.
Jim Raynor 2015.09.18 12:03:38
@Titanik:

ezt azért kifejthetnéd.
Jim Raynor 2015.09.18 12:04:16
@Gamma Leonis:

igen, nekem is.
Ha elképzelem, hogy három éves vagyok, és életemben először óvodába visznek (és ott is hagynak), át tudom érezni a kicsik félelmeit. Miért? Azért, mert 1. anyu nincs ott! 2. se apu, se nagyi, se senki ismerős... 3. egy csomó idegen gyerek van, akik mind ugyanazzal a játékkal akarnak játszani,…..
Olvasóinkat megosztotta a True Detective második évadáról írt, felettébb negatív kritikánk, egyikük pedig nem volt rest, és felkérésemre megírta, hogy miért volt jó ez az etap is. Erunder sorai következnek.   Mivel még mindig divatos a True Detective-t fikázni, így ideje egy…..
A Barátok közt egyik legkarizmatikusabb szereplője tegnap szenvedett balesetet - a szemtanúk és más források beszámolója alapján egy figyelmetlen előzés következtében. Rékasi 600 köbcentis robogójával éppen egy előtte haladó autót akart megelőzni a XXII. kerületben (az RTL…..
Jim Raynor 2015.07.01 10:28:23
@Okosk4: @csabsz13:

ne basszatok fel!

"a a jármű főútvonalon vagy olyan más úton halad, amelyen elsőbbségét jelzőtábla [16. § (1) bek. u) pont] jelzi"

tudjátok, melyik a 16. § (1) bek u) pont szerinti jelzőtábla?? NEM a stoptábla ám. Hanem az "útkereszteződés alárendelt úttal" tábla. Láttatok már olyat? ezek szerint nem. És a kérdéses kereszteződésben sincs ilyen.

remélem, nem vezet egyikőtök sem.
Jim Raynor 2015.07.01 10:28:55
@MikeBoy:

írd már le, hogy mi alapján!
Jim Raynor 2015.07.01 10:32:22
@Okosk4:

elég, ha a fenti képen megmutatod, hogy hol a tábla!
Oké, túl szép volt az elképzelés miszerint csak szólnunk kell, hogy kösz, nem kérjük az áremelést, és már meg is van oldva minden. Van akinek igen megvan, és van, akinek nem. Íme a gyakorlat. Életképek telenorosoktól. Kedves Homár! Nem tudom írtak-e már ebben a…..
Jim Raynor 2015.06.30 11:31:43
@RS-MBIK:

én is foxoltam :D

mondjuk a levélbe azért beleírtam, hogy mennyire fasza, hogy egy távközlési cégnek a 21. században faxot kell küldeni... :DDD

a telenor oldalán ezek a faxszámok vannak:

+36 1 464 6111
+36 1 464 6171
Jim Raynor 2015.06.30 12:14:04
@Manyecska:

mire kellene a formanyomi? leírtam két mondatban, beleírtam az azonosítómat, oszt csá.
Jim Raynor 2015.06.30 12:42:51
@Manyecska:

baszki, akkor küldd el nekik excelben, és elegáns lesz :DDDD
Hosszú ideig tartó rajongói spekulációkat most maga az író-rendező oszlatja el. Megvan a galaktikus mese folytatásának címe. James Gunn író-rendező a facebookján közölte, hogy a tavalyi óriási sikert aratott Galaxis őrzői második epizódját Guardians of the Galaxy Vol. 2…..
Körülöttem sok ismerős láb viseli ezeket a csini és egészséges lábbeliket, általában boldogan, Tündéék viszont nemigen fognak kísérletezni vele ezek után. Eltekintve a hármas rendszertől, meg attól, hogy jó cipőt választottak-e (bár elvileg ez egy kezdőknek ajánlott…..
Noémi ritka szerencsétlen csillagzat alatt intéződő autóeladási ügye még olvasva is kimerítő. A megoldás kulcsa elvileg a kezében van az összes igazolással és hivatalos papírral, úgyhogy szerintem semmiképp ne idegeskedjen, csak írja meg újra és újra, hogy már nem volt az…..
Jim Raynor 2015.04.17 13:39:27
@hagyma:

az se rossz, a lényeg, hogy a lustaság sosem kifizetődő :)
Jim Raynor 2015.04.17 14:20:32
@herk:

nem nem. addig van a nevemen, amíg az okmányiroda a beadott adásvételi alapján le nem írja róla. az, hogy a vevő mikor írattatja át magára, ettől független.

pont azért jelentem le, hogy ne maradjon az én nevemen.
Most, hogy már vízre lehet szállni, a Tisza-tó nyári vízszintje teljes mellszélességgel várja a kenuzókat, kishajósokat, motorcsónakosokat és a vízi sétautakon baktatókat.   Össze is szedtük a 4 abszolút kihagyhatatlan vízhez kötődő tavaszi programot, amit 20 Celsius fok…..
Jim Raynor 2015.04.16 12:11:11
@meiname:

én meg pont arra gondoltam, hogy itthon mennyire sekélyesek az emberek, hogy ami itthon van az szar, debezzegausztria.
és valóban, a világon egyedülálló természeti környezet helyett sokkal jobb elmenni körhintázni. LOL.

mondjuk nem is baj, ha az ilyen ökrök nem itthon rontják a levegőt.
Nem csitulnak a Top Gear című brit autós tévéműsor egyik házigazdájának kirúgása miatt keltett hullámok. Mint ismeretes, Jeremy Clarkson szájon vágta a műsor egyik producerét, mert az egyik forgatási napon elfelejtett a stábnak meleg kaját intézni, és ezen kicsit felbosszantotta…..