Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maab

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy az antifasiszta népfront a beismerő vallomások és az mdfszdsz tuszakodás következtében részben előzetesben van, részben röhejes, a gondolkodó ember azzal a túl aligha becsülhető rémálommal szembesül, hogy egy Fidesz (mérsékelt kormánypárt) és egy Jobbik (enyhén…..
Maab 2010.02.01 12:33:51
@untermensch: Már az is szomorú, hogy azt írod, sajnálod, hogy szóba álltál velem. Kisebb jelentőségű kérdésekben is úgy működnek a dolgok, hogy meg kell állapodni a másikkal, másokkal. Azért "mertem" ezt leírni, mert a teljes foglalkoztatás idején a cigányok nagy része dolgozott, igaz, többségében csak segédmunkákat, de munkát végzett, fizetést kapott. Még régebben meg megvoltak a hagyományos munkáik, amikkel eltartották magukat.
Maab 2010.02.01 12:58:42
@untermensch: Igen, éltem akkor. Biztosan emlékszel a szabolcsi ingázókra, bp-i munkásszállásokra.
Értem, amit írsz a közbiztonságról, de akkor mi a megoldás? Körbevenni a házakat, amíg éhen nem halnak a benne levők? Vagy tevőleg is?
Számomra érthetetlen és ez nem csak cigánykérdés, hogy a vidéken élő emberek többségükben már nem termelik meg a saját szükségleteiket sem, boltban vásárolják mindazt, ami az én gyerekkoromban még megtermett a kertben, vagy megtermelte az istállóban a tehén, vagy az éves 1-2 disznóvágásból származott. Talán erre kellene újra megtanítani az embereket.
Maab 2010.02.01 13:20:41
@untermensch:
Vannak ilyen helyek, látjuk a híradásokban.
De ehhez kapcsolódna, hogy a cigányokat is meg kellene tanítani erre. Tehát valamilyen helyi közmegegyezésre és megoldásra lenne szükség. Azt is el tudnám képzelni, hogy a TSZ-ek mintájára szerveznének közös gazdaságot, amiben munkával lehetne megváltani az ellenértéket.
Én Vas-megyében születtem, ott úgy alakult, hogy nem voltak cigányok a településen, mégis ez a tendencia (ti., hogy nem termelnek).
Ellenőrző A kettes is jó jegy! 2010.01.27 08:00:00
Helicobacter kommentjét találtuk érdemesnek arra, hogy az Elégséges orvosok posztra válaszként megjelentessük. Érdekes egy orvosis szemszögéből látni a dolgokat, azért annyit hozzátennék, hogy a Btk-n sem két nap egy vizsgafelkészülés, még puskával sem... Úgy érzem,…..
Február 7-én indul hosszú (?), rögös útjára Hajdú Péter és új műsora a Frizbi, ami egy közéleti beszélgetős talkshow lesz, mélyebb, komolyabb témákkal (már amennyire a műsor keretei ezt ugye engedik), mint az eddigi inkarnációi (az ATV adásán és a Story4 TV-n is volt…..
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
A baloldalhoz tartozó politikusokkal, háttéremberekkel és egyéb szereplőkkel beszélgetve érdekes hangulatváltozást lehet tapasztalni. Miközben az általános várakozás még mindig a Fidesz elsöprő, akár a kétharmadot is meghaladó győzelme, az általános viselkedés pedig a…..
Maab 2010.01.16 17:05:15
@polom13: A megfogalmazás "természetesebb volt", nem természetes.
Kár, hogy a FIDESz a kisgazda-húzással nem vesztett el hasonló mértékű szavazóbázist, de számomra ez is csak azt bizonyítja, hogy nekik az ilyesmi mindegy. A hit a fontos.
Akik most jobbra fognak szavazni, azok nagy része csak azt várja, hogy majd más lesz, jobb lesz. És azt fogja hallani, hogy mivel itt mindent elrontottak, így nem lehet jobb. Másnak más lesz, mert mindent leöntenek újra a népnemzeti-keresztényi mázzal.
  Az előkészítő manőverek után ma megnyílt a kampány hagyományosan legvéresebb terepe, a nyugdíjasfront. A 2002-ben és 2006-ban megszokott felállás szerint az MSZP és a Fidesz teljes erőbedobással küzd az idősek kegyeiért, akik aztán elmennek s (nagyrészt) leszavaznak…..
Maab 2010.01.15 22:13:08
Szerintem azért leginkább azt kellene megvizsgálni, hogy a két nagy pártnak
1. a mostani nyugdíjasokkal kapcsolatban milyen tervei vannak,
2. a nyugdíjrendszerrel mit akarnak kezdeni, ami a mai fiatalokat, középkorúakat érinti.
Volánrulz: a helyzet az, hogy ha szerencséd van és megéled, te is megöregszel. Az öreg embereknek nehéz, mert már nem tudnak magukon segíteni, elsősorban arra támaszkodhatnak, amit a munkájukkal (befizetéseikkel) létrehoztak. (Megjegyzem, a mai nyugdíjasok még mindannyian bejelentett munkahelyek és rendszeresen levont nyugdíjjárulék alapján kapják nyugdíjukat.) De szerintem ez az egyszerűbb eset, mert emiatt az államnak garantálnia kell, hogy az ellátást biztosítja.
Sokkal nehezebb a ma dolgozók helyzete, mert sem a folyamatos foglalkoztatás, sem bejelentett munkahely nem fixum. Így könnyen lehet, hogy a tisztán saját számlán gyűjtögetett nyugdíj nem lesz majd elegendő a létezéshez, de az állam szerintem akkor sem mondhat le ezekről a polgárairól. Ami azért már elkezdődött, mert a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése ezt jelzi. Józan ésszel nem is lehet realitása annak, hogy 60-70 éves emberek még mindig dolgozzanak, amikor már ma is látható, hogy a fiataloknak nincs elegendő munka.
A magán-nyugdíjpénztárak szintén ezt a célt szolgálnák, mármint, hogy ne az államnak kelljen gondoskodnia a nyugdíjakról, de az látszik, hogy nem jó gazdák, a tavalyi évben láttam 25 %-os értékvesztést, tehát ha csak simán takarékbetétbe helyezték volna a náluk lévő összegeket, akkor is lett volna pár százalékos haszon. A veszteség visszapótlására pedig semmilyen garancia nincs.
Maab 2010.01.16 13:25:09
@Rwindx: Nem is mennék befektetési tanácsadónak. A legbiztosabb befektetési alapok is bedőltek a válság alatt. Egyébként a 25 %-os nyugdíjalap veszteség esetében nem arra gondoltam, hogy az állam pótoljon vissza valamit, hanem maga a nyugdíjpénztár, amelyiknél ez megtörtént. Tartok attól, hogy amíg ez megtörtént, a nyugdíjpénztár vezetői, dolgozói ugyanúgy kapták a fizetésüket, juttatásaikat, mintha misem történt volna.
Az idős embereket nem nézem le, biztosan vannak életerős, fitt 60-asok, de tudod, van egy olyan folyamat, amit úgy hívnak klimax, vagy változó kor, ami a nőknél éppen 55 év körül kezdődik el általánosságban, és ami azt jelenti, hogy a természet már el kezd lemondani az emberről, mint aktív lényről, a hormonális változások beindítanak egy csomó élettani folyamatot, a korábbi védőmechanizmusok kiiktatódnak. Tehát itt jön el az ideje annak, hogy aki ezt még megéri, annak legyen még pár jó éve, amikor pihenhet, vagy éppen olyasmivel foglalatoskodjon, amire azelőtt nem jutott ideje, vagy segítse a gyerekeit az unokák nevelésében.
Szegény embert az ág is húzza, gondolhatják most a második számú kertévé vezérlőjében,  hiszen távozott Magyar Rita, a csatorna eddigi kommunikációs igazgatója csoportvezetője, közös megegyezéssel, persze, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, ráadásul tegnap este volt olyan…..
(Nem hallott még a legnagyobb magyar netes kereskedelmi botrányról? Itt elolvashatja a Homár összes PPO-s posztját!)Bár a magyar internet legnagyobbszabású átverését csak 2009-2010 fordulóján követte el az autópálya-matrica- és telefonfeltöltés-kereskedelemmel foglalkozó PPO,…..
Jogos-e, hogy a BKV dolgozói időről időre megbénítják a város közlekedését? Egyáltalán megbénítják-e, vagy mindenki megvonja a vállát, és gond nélkül megoldja a megoldhatatlant, és a szokásos időben beér a munkahelyére? Szavazz! (Szolg.közl.: úgy tűnik, Firefoxból…..
Maab 2010.01.12 13:18:22
@kávédávid: mire a mosoly? igen, azt is, és így is történik
Maab 2010.01.12 13:20:33
@kávédávid: Egyébként csak ott idegesít a bicikliút, ahol az úttestből vesz el. Egy nagyváros nem igazán a biciklik terepe, ott autók, tömegközlekedési eszközök járjanak. Régen nagyon szerettem biciklizni, de itt, Bp-en nem mernék.
Maab 2010.01.12 13:25:33
@kávédávid: De, és én már nem is vagyok fiatal. Nyilván ezért is félnék itt biciklizni.
Kedves blog-olvasók! Süle Tamara vagyok, jelenleg a 2006-os őszi tüntetésekről (és különböző értelmezéseiről) írok szakdolgozatot. Kutatásom témájához szeretnék segítséget kérni! 2006. október 23.: forradalom, tragédia vagy bohózat?Szeretnék a történtekről új…..
Maab 2010.01.11 14:16:37
@zulu: Nehéz annak, akinek annak idején nem volt kérdés, hogy lesz-e munkája, családja, mert ez természetes volt és most átéli, hogy a gyereke, unokája milyen nehézségekkel néz szembe. Valószínűleg türelmesebbnek kell lennünk egymással, mert mindenkinek lehet igaza a saját szempontjából. Ugyanakkor olyan vad nézetek kaptak újra lábra, amiktől mindenki féltené a gyerekét és általában a fiatalokat.
Ma úgy gondolom - de ez semmit sem számít -, hogy a kelet-európai országoknak kellett volna talán demokratikus alapon összeszövetkezniük és gazdaságaikat biztosabb alapra helyezni, és akkor talán normálisabb fejlődési útra lehetett volna lépni. (Régi idea: Kossuth, Dunamenti Konföderációja)
Maab 2010.01.11 14:38:10
@krampam: és ki a király?::))
Akarsz egy Habsburgot? Vagy Viktort közfelkiáltással a műjégen?
  Emlékeztek még a Hotel Volgára? Az Index néhány éve szavazós játékot indított, ahol Finta József tíz épületét, és ugyanennyi rendszerváltás óta emelt budapesti épületet lehetett pontozni 0-10-ig. A Hotel Ibis-szé nemesedett nevű szálló a legrosszabb helyen végzett. Íme…..
Maab 2010.01.06 16:07:06
@karikaV43:
Biztosan igazad ebből a szempontból, de a városépítészet akár századoknak szól, annak szépnek kell lennie, a környezetébe illőnek. Gondolj a XIX. század végének építkezéseire, épületeire. Ha már nem voltunk olyan szerencsések, hogy megmaradhatott volna a középkori városból, vagy a XVIII. századból, a XIX. század elejéről több, ez adja meg alapvetően a belváros hangulatát, szépségét és rá tudtak fordítani elég pénzt, gondosságot és ízlést.
Maab 2010.01.06 22:19:33
@karikaV43: Nem nagyon értem, modernebb anyagokat, technikát, technológiát lehet használni... Az építész jelentős nyomot hagy, jobban szeretném, ha neki sem lenne mindegy.
Amit írtál, annak az értelme az, hogy nekünk ez is jó. Csak hát láthatóak a különbségek. Gondolom, nincsenek túl nagy differenciák egy-egy irodaház, szálloda tervezési-építési költségei között azonos feltételek mellett, az egyik mégis jó épület, a másiktól elborzadsz. Kálvin téri szörnyűségek, Lehel téri rózsaszínű henger, stb.
A másik meg az, hogy egy jó épület időtálló, hordoz valamit a korból, amelyben megépült, miért kellene azt gondolni, hogy ezek eldobhatók? (Las Vegasról csak azt tudom, amit a filmeken látok, ijesztő és giccses. Ők talán megengedhetik maguknak, hogy folyton romboljanak és építsenek, talán meg is unnák az odaérkezők.)
Levelet kaptunk Török Zoltántól, a Vidrasors című természetfilm készítőjétől. Most éppen egy új, Magyarországról szóló, két évig forgatott természetfilmen dolgozik (aminek nem tudja, mi legyen a címe, a blogján lehet neki tanácsokat adni), és közben vad sakálokkal…..
Miután a Borfesztiválon végigkóstoltuk a Lisicza teljes szortimentjét oda-vissza, lesétáltunk a várból és átballagtunk a Lánchídon Pestre. Lehet, hogy már korábban többször elmentünk mellette, de most egy kis pécsi cirfandlival élesített szemünkkel kiszúrtuk, hogy egy lakat…..
Ha egy meccsen negyvenezren néznék, ahogy újra meg újra elfutok a szélen, kicselezem az emberemet, aztán megint, de a fiúk, mintha térdig homokban törnének előre, még mindig negyven méterre vannak, de az se lenne jobb, ha ott lennének, mert az egyik egy reménytelen…..
w Mint a mókus 2009.08.18 03:15:00
Édes, nehéz botrányszag terjeng, lopásillat. A vízállásjelentés szerint a közfelháborodás elérte a szezonális maximumot, a nyár vezényszava a végkielégítés. Olvasó beír, bekommentel, hallgató és néző betelefonál, ő ezen fel van háborodva, szerkesztő úr, ehhez szóljon…..
Maab 2009.08.18 14:00:07
Az a kérdés (valószínűleg csak az egyik a sok közül), hogy akkor mi marad nekünk? A kapitalizmusra épülő polgári demokrácia, ami így működik (és így működik ez máshol is: ld. német, amerikai, stb. korrupciós, sikkasztásos, tőzsdespekulációs ügyek, gazdasági érdekcsoportok által anyagilag megtámogatott választási kampányok), vagy a diktatúra, ahol előírják, ki mit, (mennyit, ld. tervgazdaság) csinálhat. Nyilván az volna az optimális, ahol az egyén élhetne a szabadságával, de ehhez valami olyan szolidaritás kellene, ami nem várható el az emberi fajtól eddigi történelme alapján. Elfogadni és gyakorolni a túlgazdagságról és kiváltságokról való lemondást, elfogadni és gyakorolni a lent lévők felemelését. Illuzórikus, ugye? Ha a még az egyén számára átlátható önkormányzásra tenném a voksomat, valószínűleg nem lehetne megszervezni a nagy rendszereket, aminél elsősorban a tudományos kutatásra, fejlesztésre, infrastruktúrára, ellátó rendszerekre gondolok.
Gondolhattuk volna, hogy a multik létezése, működése talán hatással lesz a nemzetállamok fennmaradására, vagy megszűnésére, bár lehet, hogy így is van, csak hosszú az időtáv.

In concreto: egy pártnak akkor is megálljt kéne mondani ezekre az ügyekre, ha rövidtávú céljainak ez "jó", mert aztán jönnek a rendcsináló pártok, akik hitelesebbnek fognak látszani és mindent visznek, és a történelem már lejátszott játszmái jönnek újra.
  Nézzünk szembe a tényekkel: Budapest nem az irodaház-építészek paradicsoma, ahova feltöltődni és ötleteket meríteni járnak a szakma nagyjai. Az okok nagyon sok félék, de a végeredmény mindenesetre az, hogy alig van néhány tényleg jópofa irodaház a fővárosban. És az a…..
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
(fotó: HamPage)   Magányos autósok, reszkessetek! Az elmúlt húsz év legradikálisabb közlekedési változása vár mindenkire nyáron Budapesten. Valami csodaszerből szippanthattak ezúttal a főpolgármesteri hivatalban, ugyanis HELYES irányban kezdtek el gondolkodni a fővárosi…..