Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szatyoród

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Magyarország egy hét után tizedik az olimpiai éremtáblázaton. Kizárólag nagy és erős országok előzik meg, az Egyesült Államok, Kína, Nagy-Britannia, Japán, Dél-Korea, Németország, Oroszország, Franciaország és Ausztrália. Magyarországon a vívásnak, az úszásnak és a kajak-kenunak olyan…..
Az egyik legcsodálatosabb spanyol város. És nem, nem Barcelona, sőt még tengerpartja sincs. Mór hagyományai, iható söre és antik bája annál inkább. Arról nem beszélve, hogy a Sierra Nevada is csak egy köpésre van, tavasszal és ősszel síelni is lehet az egy szál pólós városnézés után. Granada, a…..
Szatyoród 2016.07.17 00:42:05
@Online Távmunkás: Autót is bérelhetsz :) Az Alhambra elõtt nagyon nagy parkoló van, mindig van hely. A városban azért nehezebb megállni, de az sem lehetetlen. Van egy jó tudományos múzeum is, állandó és idõszaki kiállításokkal, kilátóval, az is megnézhetõ, nem is nagyon drága. Mi minden évben elmegyünk a gyerekekkel Malagából.
Szatyoród 2016.07.17 00:46:52
@jet set: Szerintem Córdoba óvárosa a legszebb. Nekem annyira nem jön be Sevilla, bár ott van víz a folyóban, ami kurriózum errefelé :-).
Oké, egy fapados légitársaságtól az ember nem vár extra komfortos utazást, de azért a kánikulában a napon aszalódni nulla információval ellátva, az nagyon nem oké, pláne, hogy számos visszajelzés és saját tapasztalat alapján is teljesen általános jelenség a Wizz Airnél. Ujabb wizzair…..
   "  Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik." (Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke a huszonegyedik század elején)      A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és…..
Szatyoród 2016.05.02 11:02:04
@kisa: Ezt most egy kis mintán megfigyelem, mivel az elsõszülõtt két hét múlva esküvõt rendez, összeházasodnak 8 év után. A fiam 32 a lány 27, nem igazán tinik már. Eddigi halk kérdéseimre onokanemzés ügyében gazdasági, társadalmi, valamint önkeresési okokra hivatkoztak. Na de most! Hogy névvåltoztatás is lészen nõi oldalon! Meg habos fehír ruha felhõnyi fátyollal - hogy a házassággal szaporodik-e a magyari? Lészen e poronty jövõre, amikor már 52 leszek? Mert összes nõi felmenõm ekkorra már rég nagymama volt, de nekem hiába van 4 utódom, nem látom a további lépéseket a géntovábbítás rögös útján.
Szatyoród 2016.05.02 16:22:33
@kisa: Köszönöm.
Hát így, akkor fel a vizzérre, oszt hejehuja lakodalom. Sajna semmi pintérbélára jegyet kapni a zinterneten nem lehet, öreg raszta elbaktat ladánybenére 19-én, olyan se volt már négy éve. Ha csak nem kéne inkább családként kisvasutalni fel-alá. Mégis inkább a várba megyek, amíg lehet, hogy szerettem a könyvtárat, a nagy fotelokat, be kéne oda is menni, kikérni egy több ezer éves hagyományos köteles példányt, rovásírással. Reá van róva papa mama gyerekek, csupacsok szeretet. Na Budapest, jövök. Egy egész hétre, és mindenki a titkos nyelven fog körülöttem beszélni.
       Ez az egész a German Skerries című darabról jutott az eszembe, amit majd negyven év után vettek elő Angliában. Ez a színdarab tulajdonképpen nem szól semmiről, hétköznapi emberek találkoznak benne egy tengerparti madárlesen, és hétköznapi dolgokról beszélnek. Az egyikük meghal, de ennek…..
Szatyoród 2016.04.22 14:41:56
@ámbátor: Hehe, az biztos jó eccerû lesz. Én évek óta nem tudom elintézni, hogy egy utcavégi másik házból kapjam a családi pótlékot a kiskorú után, mert nem jelentik ki, hogy õk már nem adnak. Csak személyesen lennének hajlandóak szóba állani. Tetszett volna akkor intézkedni, amikor még itten volt, szól a hercegi hang, most már b...hattya.
         Ma megnéztük a Bajnokot a Katonában. Én nem írok kritikát, egyrészt mert nem tudok kritikát írni, másrészre pedig nincs is szükség, ha egyszer nem tudok kritikát írni. Ez egy opera, ami leginkább Puccini Köpenyére épül, de nem egy hajóskapitányt csal meg a felesége egy rakodómunkással,…..
Szatyoród 2016.04.11 18:29:54
@jotunder: De szeretnénk jótündér lenni, meg molnárlánya. Úgy jönni, mintha mennék. Máshol élni, de Pintér Bélát nézni Pesten. Irígy vagyok, na. Itt nincs jó színház. Van 3 befogadó, meg még néhány ilyen-olyan, de mind harsány, vacak, cirkusz. Minden januárban van ún. Málagai Színházi Fesztivál, de idén is csak egy olyan elõadás volt, ami normális darabból készült, négynél többen szerepeltek benne (a Marat-Sade) és az is sz@r volt. Itt tényleg flamencót érdemes nézni, mert az színvonalas, de 3 után már nagyjából minden láttál. Annyira hiányzik az a kultúra, az a pesti mindenféle, jajj. Jajajj. Nézzetek még nekem minden, aztán írjatok róla, ti is. Mert persze az összes online kritikát olvasom, ha már nem látom az elõadásokat. Édes jó istenem, egy síndarab, ami szól is valamirõl... pláne magyarul. Najó, nem rinyálok tovább. Ott is maradhattam volna. - - ahelyett, hogy - -
         Magyarországon egy morális pánik alakult ki, amelynek része, hogy a mára teljesen megbolondult X.Y lepatkányozta azokat, akik Kiss Lászlót támadták, hogy Z.W gyakorlatilag lekurvázta az ügy azóta elhunyt sértettjét, ahogy az is, hogy Kisst Jack the Ripper és Ilse Koch szerelemgyerekeként…..
Szatyoród 2016.04.08 18:04:44
@Tamáspatrik: nem bizony. Tárgyalt tárgyunk, hogy erõszaktevõ volt-e a neves szagember, és ha igen, mért nem? Valamint, hogy fél évszázaddal ezelõtt mekkora súllyal estünk a latba, leánygyermekek dresszírozásához hasznos volt-e a gyanu árnyéka? Ha 70 és a halál közt bármirõl lemondunk, mi az? Ha Kiss László is uszoda még Hajós Alfréd is, melyikük az uszodább?
Szatyoród 2016.04.08 19:24:01
@Tamáspatrik: És miért is ne mondhatnám el kedvenc, több évtizedes véleményeim egyikét, akár ennek az esetnek kapcsán
Szatyoród 2016.04.08 19:50:09
@Muad\\\'Dib: Magamba néztem, lehet, hogy félreérthetõ voltam. Nem gondolom, hogy az úszóedzõk szexuálisan kōzelítettek a rájuk bízott gyerekekre, az alkamazott edzésmódszereket minõsítettem kínzásnak. Elõre megfontolt szándékkal, bûnszövetkezetben.
Körömi Mária Lima, Miraflores… gyönyörű modern épületek, előkelő klubok, mesés parkok, pálmafák tövében padok tengeri kilátással. Luxus éttermek, melynek falait a tenger hullámai korbácsolják… De mit találunk a turista negyed határait átlépve?..
Szatyoród 2016.03.30 18:16:07
@_Neville: Némi szadizmussal- gyerekek is vannak vele...
Örülünk, Vincent? Godot megvár 2016.03.27 00:15:13
  Az elmúlt négy napban láttam az Ahogy tetsziket és a Hét Asszonyát a Kamrában, ma a Godot-ra várvát a Katonában. És igen, ha minden igaz, meg fogom nézni a Bajnokot is, ami miatt annyit pattognak a rezsimszolgák. Én színházazni jövök Pestre, és a színház igen gyakran jelenti a Katonát. Amit talán…..
Szatyoród 2016.03.28 10:44:40
@csársz: de, azért olvastam. Ifjabb koromban olvastam is, nem csak írtam. Én az elérésre gondoltam, az adott mûvészeti egység befogadóképességére és súlyára a mediumok kōzött, amelyek a szavazótábort elérik. Szerintem kedves vezetõék pont lesz@rják, hogy akár Lajosról is milyen szatírát nyom a Pintér és Máté esténként pár száz ember elõtt. A "nemzeti" úgyis az övék, ott lehet Attilának erõlködni.
Szatyoród 2016.03.28 11:22:05
@csársz: nem tudom. Ha a szellem 100℅-ban le lenne igázva, ki lenne az ellen? A soros bérenc, balliba, izé? Ez a "ráfeszülés" nem igénye O.nak. Azok csinálják, akik tudják, hogy abba a klubba, ahol a tisztes, önazonos mûvészek, tudósok, újságírók beszélgetnek, már soha nem léphetnek be (vissza). És azért fáj. Nyilván alacsony a fájdalomküszöb, gyorsan elkezdenek ordítani.
          Nemzeti-keresztény korszakot épít Orbán Viktor, jelentette be tegnap maga az építő. A keresztény-nemzeti eszme Horthy Miklós Orbán által lapályosnak, de dicsőségesnek minősített korszakában volt uralkodó ideológia, mely korszakból kizárólag a numerus clausus vállalható a jelenlegi magyar…..
Szatyoród 2016.03.01 19:19:13
@incze: Vagyunk ám teljesen vallás nélkül élõk is, bár nyilván fekélyek a nemzettesten, akik senkinek nem tudnak ōrülni.
Szatyoród 2016.03.02 18:28:00
@sárospataki lány: Melyik kedves kommentelõ akarta kivonni szerinted a kultúrából a keresztény gondolatiságot, vagy akár a jövevény szavakat? Van itt esetleg sámán?
Szatyoród 2016.03.02 18:35:45
@csársz: :-)
       1. Egy nemzetellenes párt népszavazási kezdeményezést akar benyújtani a népvédelmi törvény azon paragrafusának megváltoztatása céljából, amely biztosítja a magyar emberek jogát ahhoz, hogy az első számú néptestvér unokaöccsének boltjaiban vásárolhassanak ceruzahegyezőt. Ez nem jó dolog. Mit…..
Szatyoród 2016.02.25 12:57:06
@csársz: Hát tényleg nem tudtuk elõre. Nekem 24 évesen az Orbán beszéd a Hõsök terén meghatározó élményem volt. Boldog voltam, hogy megérhettem, hogy oly korban élhettem :-), amikor részese lehettem a változásnak. Borzasztó csalódás lett az egész. Egy szomorú számûzött ( na jó, önkéntes) öregasszony lettem.
Szatyoród 2016.02.25 13:19:58
@klorofilll: Köszönöm.
Csak fûvel élek alkalomadtán, mint raszta, ez szinte kötelességem :-). Itten meg 3 tövet termeszthetek is, ha nem viszem ki az utcára eladni. Kérdés, hogy a bohócdoktorok szaporodnak-e, és mit gondollnak a gyerekeik lehetõségeirõl.
Mi itthon, a spanyol tōrténelem iskolai tanulása mellett, megemlítjük a magyari dicsõségeket is. Hitetlenkedõ kérdés volt a 13 évestõl, hogy tényleg, az Egri csillagok óta nem? Hát nem igazán. Meg õ demonstrálta Magyarországot a Día de Paz (béke napja) alkalmából. Egy dolgot kellett felírni a zászlóra, a Páneurópai pikniket nem értette, csak a Rubik kocka maradt. Még mindig jobb, mint a párhuzamos osztályban a gulyás.
Szatyoród 2016.02.25 13:44:58
@esernyősEvezős: Õk legalább nem csalódtak, amikor a székházazás majd a polgározás elkezdõdött.
Fotó: Szécsi István / Velvet "Olyan ez a nő, mint egy hirdetőoszlop, amit elvittek innen Budapestről" – mondta Bochkor Gábor Pierce Brosnan feleségéről, Keely Shaye Smithről a Music FM Önindító című műsorában a pénteki Bors szerint. A műsorvezető ezt annak kapcsán említette meg, hogy az ír…..
        " A matematika felvételi az utóbbi 10 év legnehezebb vizsgája volt, több gyerek is sírva hagyta el a vizsgatermet - számoltak be a pedagógusok." (penzcentrum.hu)       "Elképesztő feladatok a felvételin. " (mno.hu)       "Matematikából tíz feladatot kellett megoldani, amelyen összesen…..
Szatyoród 2016.01.25 13:34:38
En mar oreg vagyok, magammal, es a Berzsenyivel nem peldaloznek. De van ennekem negy szep utodom, 32, 28, 25 es 13 evesek. A felnottkoruak kozul mindenki videki gimnaziumba jart. Nem voltak neves iskolak, kulonorak, megis lett nyelvvizsga. Aztan meg egyetem. Corvinus, ELTE. Megis, hova lehetett volna meg bekerulni Mo-n. Azota migransok lettunk, Spanyolorszagban elunk. Itt mas a rendszer. 16 eves korig nincs felveteli. A secundaria is kotelezo, lakohely szerinti felvetellel. Nincs merheto kulonbseg a telepules 3 iskolaja kozott, illetve a malagai 14 kozott. Vannak persze maganiskolak, ahol evi 3-5000 euro a tandij, de oda jellemzoen a nyugat europai csaladok gyerekei jarnak itt a Costa del Solon, akik nem akarnak megtanulni spanyolul. A gyereknek minden nap van angol oraja, harom targyat angolul is tanul, illetve 3 francia ora is van. Angolt mar a primaria elso osztalyatol, 6 eves kortol, tanul mindenki. Megfigyelesem szerint a pedagogusok , akik 50 szazalekban ferfiak , ilyet en meg nem lattam - reg tul vannak a frontalis modszeren. Ja, es ingyenes a tankonyv Andaluziaban mindenkinek, mindegyik - bizony nem dolgoznak a konyvekbe, mindent leirnak a fuzetekbe, es meg mindig elnek. Az ertekeles 1-10-ig, illetve felek is vannak, de a bizonyitvany nem szamjegyet, hanem jelzoket tartalmaz, illetve a trimeszter kozepen irasbeli ertesites van az adigi teljesitmenyrol.Ezzel azt akarom mondani, hogy a hoizzaferes 16 eves korig mindenkinek biztositott, azonos feltetelekkel, A spanyol egyszeru es gazdag, a marokkoi arab, az ukran es a magyar gyerek egy osztalyban, ugyanazt kapja.