Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mirrorka

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ARTükör Képpár: Csábítás 2024.08.12 11:34:48
Ez a két festmény olyan, mintha a kerítés két oldalán játszódna. Philip Hermogenes Calderon: Megszegett eskük című festményén egy nő áll, és ha jobban megnézed a képet, csak akkor vesszed észre, mi okozza fájdalmat, ehhez viszont a kerítés mögé kell nézned:..
ARTükör Képpár: Karácsonyfák 2023.12.28 18:52:26
Karácsonyra egy karácsonyi témájú tótágas képpár egy óriási és egy kissé csoffadt karácsonyfáról...
ARTükör Képpár: Menekülés 2023.10.09 09:57:48
Sőtét, vészterhes mekelülések. Az egyik vicces, a másik halálosan komoly. Andrew Esao festményeiért tizenéves korom óta rajongok, nagyjából mióta elkezdte felrakni az alkotásait az internetre, és azóta is követem a munkásságát. Nem csoda hát, hogy azonnal beugrik egy-egy alkotása, ha valami nagyon…..
Amikor megpillantottam Barabás Miklós akvarelljét a Galériában, rögtön tudtam, hogy ezt a sétapálcás alakot én már láttam a távolba révedni. Tótágas képpár nekem ez is. ..
Korábban már írtam egy bejegyzést a legjobb kattintós logikai játékokról, és most is emiatt ültem a billentyűzet elé, mert egyszerűen nem hagyhatom szó nélkül a Rusty Lake játékait. Az egész úgy indult, hogy PC-re néztem játékot, de rá kellett jönnöm, hogy nagyjából 10 év elteltével inkább az appok…..
  Mindannyian tisztában vagytok azzal, hogy ki festette a Mona Lisát. De mi a helyzet a többi híres festmény alkotójával?  Az alapműveltség megkívánja, hogy felismerjük a leghíresebb festmények alkotóit. Ehhez nyújt segítséget ez a vicces kisokos, ami egy-egy jellegzetes stílusjegy alapján…..
Hatalmas örömömre a Mizo idén is új, limitált ArtCoffe kollekcióval rukkolt elő. Folytatva az együttműködést a Szépművel és a Galériával idén az a cél, hogy felkeltsék az érdeklődését Szinyei Merse Pál és kortársainak sokrétű művészete iránt, valamint hogy a tárlatokból „kiemelve” megmutassák a…..
Ez a két festmény nekem annyira képpár! Két kontyos nő fekszik a fűben és a messzeségbe néznek. A póz és a kép elrendezése nagyon hasonló. Pedig tulajdonképpen egymás tótágas ellentétjei...
Nem szoktam előre elolvasni a könyvek keletkezésének háttérsztoriját, sem az elemzéseket, mert félek a spoilertől.  Azt viszont már a történet elején sejtettem, hogy A mestermű című regényben Claude alakját egy valós 19. századi plein air vagy impresszionista festőről mintázta Zola...
Nem gondoltam, hogy a Borszerdát bármi is überelheti, úgy értem az egyik kedvenc italom kombinálva a művészettel, mi is lehetne ennél jobb? Hát A kedvenc italom kombinálva a művészettel: A Galéria és a Szépmű együttműködésével a Mizo piacra dobott egy Art Caffee kollekciót. Vagyis a jól ismert…..
Régóta szemeztem már a  Kortársunk Daumier on-line kiállítással, de most vált számomra igazán aktuálissá:  karikatúráin életre kel Émile Zola világa: a főbérlők, albérlők, tolvaj politikusok, csipkelődő házaspárok, esetlen polgárok és meg nem értett művészek...
  Bárcsak lett volna ilyen programja a Szépműnek, mikor én mentem férjhez. A múzeum új lánybúcsús programja még a Szépműs álomszülinapnál is jobb lehet. ..
A Szépmű A test diadala kiállítása nehezen emészthető, ha az ember nem Michelangelo szakértő. A tárlatról nagyon hiányzik a kontextus. A kiállításon nincsenek olyan ábrák, amik segítenek beazonosítani a vázlatokat. Erre azonban hiánypótló aloldallal rukkolt elő a Szepmű. Az alábbi oldalon…..
Exhibition On Screen a Művészet templomaihoz hasonló művészettörténeti ismeretterjesztő sorozat. Magyar szinkron nem készült, az Urániában is csak magyar felirattal vetítik. Ráadásul az Exhibition előadásokra általában drágább a jegy, mint egy átlagos mozifilmre. Le lehet tölteni, de.....
Mielőtt a Bruegel kiállításra mentünk Bécsbe, minden magyarul fellelhető dolgot elolvastam a műveiről. Ez több szempontból is jó ötlet volt. Egyrészt nem kellett a gyér angoltudásommal szenvednem a képek előtt. Másrészt megtaláltam a Google Arts & Culture történeteit...
Szerintem minden művészetek iránt rajongó álma egy olyan szülinap, amit a Szépművészetben tarthat. Valaki nem szervezne nekem ide meglepetés bulit?..
Tudtad, hogy vannak online kiállításai a Szépműnek? A múzeum honlapjának egy teljesen eldugott részén - konkrétan legalul a az Álláshirdetések és a Kiadványok között - bukkantam egy tök érdekes aloldalra...
Tök véletlenül jutottam el a múzeum egyik eldugott aloldalára, ami zseniális alternatív útvonalakat kínál az állandó kiállításban...
Egy etruszk oroszlán, Orpheusz és Eurüdiké, valamint a bor istene is megelevenedik ezeken a videókon...
A SzépMűvészet az MTVA műsora, ami az épp aktuálisan futó kiállításokba, időszaki tárlatokba, múzeumi újdonságokba nyújt betekintést. Csak egy baj van vele.....
A művészet templomai hazánkban jelenleg a legnépszerűbb művészettörténeti sorozat. Illetve helyesebben úgy is fogalmazhatnék, hogy egy népszerű művészettörténeti sorozat, ugyanis az ilyen jellegű ismeretterjesztő mozifilmekből, tévésorozatokból nincs túl sok magyar nyelven. Sajnos A művészet…..
Hieronymus Bocs a Szépművészeti múzeum új kabalája. Kiváltságos helyzetéből adódóan oda is beleshet, ahová egyébként kevesek. Csöppnyi videóin keresztül azonban ti is bekukucskálhattok a felújítás alatt álló múzeumban. A videókon szereplő macit három éve, egy múzeumpedagógia foglalkozás után…..
Az Egy kis művészet belopta magát a szívembe, de amikor az Ez a civilizáció sorozatot először láttam, Matthew Collingsba egyenesen szerelmes lettem. Mármint tulajdonképpen nem a brit művészettörténészbe, hanem abban, hogy milyen átláthatóan, és könnyen érthetően képes beszélni a művészet és a…..
Már egy csomó témaötlet volt a fejemben, mire végre elhatároztam, hogy ART-blogot indítok. Amikor belevágtam, elgondolkoztam azon, hogy milyen bejegyzéssel lenne érdemes kezdeni. Végül úgy döntöttem, hogy először azokról a sorozatokról írok nektek, amik engem is inspiráltak, és amik a laikusok…..