Regisztráció Blogot indítok
Adatok
commontalk

55 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szó szerint a legnagyobb titokban folynak a fóti gyermekotthon úgynevezett kitagolásának az előkészületei. Úgynevezett, mert ez nem egy tömegintézmény, ergo nem kell kitagolni, sokkal inkább arról lehet szó, hogy valakit ezzel a hellyel akarnak kifizetni. Vagy valakinek megtetszett. Másfél éve…..
commontalk 2019.02.19 07:49:33
Az európai versenyzők hamar megismerték a pályát, különösen az új-zélandi Paul Radisich. Két adáson vagyunk túl a dominikai palikozásból, és ha agyonvernek sem tudom megmondani, miről és kinek szól ez a műsor, amit Exatlonnak hívnak, és kábé olyan, mintha a Survivor…..
Annyit már egészen biztosan elért a Demokratikus Koalíció Platform, hogy az MSZP megmozdult. Jó egy éve állt már szinte megdermedve abban a reményben, hogy Orbán hazugságainak lelepleződése nyomán az eltávolodott "néprétegek" visszatalálnak a szocialistákhoz. Ez…..
commontalk 2011.06.29 07:07:52
@morcos-harcos: 3-4 ember nagyobb településeken a teljes plakátolást, rendezvényszervezést el tudja látni. Hozzájuk csatlakoznak, a jelölt s családja, az ő barátai, és minden megoldott. 20 év alatt meglehetős rutint szereztünk. Tavaly, csak példaképpen: az összes plakátot, nem volt kevés 1,5 nap alatt hiánytalanul feltettük, aztán leszedtük. Átlagosan 6 ember végezte ezt, nem volt semmi gond. Ráadásul sikeresek voltunk, de nem fogom az orrodra kötni, hogy hol.
Két hónapos csúszással a minisztérium kiizzadta magából a Magyar Munka Tervet, ezt a 86 oldalas csodát (pdf vagy word). Nem kevesebbet vártunk a doksitól, mint azt, hogy kiderül belőle, hogyan is lesz 10 év alatt 1 millió új munkahely ... (spoiler: nem derül ki). Mivel a problémák…..
Az új magyar médiatörvény európai fogadtatásával kapcsolatban köztudott, hogy a külföld véleményét a szocialisták nemzetközi kapcsolataikat felhasználva negatívan befolyásolták. Nagyon valószínű, hogy több neves külföldi lap, mint a Times vagy a Frankfurter Allgemeine…..
commontalk 2011.01.26 23:28:54
@Gerzsonka:
Kalocsa; 1974 - 37-es Budapesti Forradalmi Ezred állománygyűlésén hangzott el, sajnos ott voltam...
  Jelentősen szigorodhat az újságírók országgyűlési munkájának szabályozása. Kövér László házelnök már többször beszélt róla, hogy nem tetszik neki a plenáris üléseknek otthont adó alsóházi terem folyosóin bóklászó, a képviselőket kérdésekkel…..
Ugyanazért, amiért 2002-ben. Gazdasági ügyek? Nem. Ahhoz ők túl jól kommunikálnak, bármit el tudnak adni. Komoly lépések helyett látszatmagyarkodás? Ugyan, imádná a nép. A sajtószabadság lábbal tiprása? Legyünk őszinték, egy szűk, de annál értelmesebb réteget leszámítva…..
commontalk 2010.12.22 14:59:02
@légycsapó: Na, ezt sem gondoltam volna egy hónapja sem. Majd térdepelhetsz a sarokban:)
Az, hogy mennyire jelentéktelen a magánynyugdíj pénztára államosítása nemzetközi, főleg pénzügyi, szempontból, az Economist egyik blogján megjelent poszton érezhető. A szerző szót ejt a kétharmados többségről, az Alkotmánybíróság jogkörének megnyírbálásáról, sőt…..
commontalk 2010.11.28 05:05:17
@Senkifia: Nekem, nem volt kötelező, már túl voltam akkor is azon a koron, hogy számomra kötelező lett volna, és nem vagyok egyedül. A mai ötvenesek jelentős számban beléptünk, azok, akik tudtuk, hogy képzettségünk, beosztásunk révén, az átlagosnál magasabb volt a jövedelmünk. Én 13 év alatt majdnem 4 millát gyűjtögettem, de van 6-és 10 millás ismerősöm is. Csak nem gondolod, hogy tapsolunk? Alig várjuk a pertársaságot, és azonnal "visszacsapunk".

Ami az enyém, azt nem, hagyom, mert emlékszem öregapám arcára, amikor 10-15 év után megkapta a békekölcsönét, névértékben...gondolhatod.

Selmeczi et.-nő csak rám erősített a tegnapi 16%-os adó rémképével, ha visszalépnék az államiba - eddig sem tettem volna - de most már biztosan nem fogok visszalépni.
commontalk 2010.11.28 05:10:18
@mavo: Az utóbbi hetekben számtalan ismerősömnek elmondtam, veled is megosztom ezt a gondolatot. II. Józsefnek 3/3-a volt. Az abszolút uralkodó testidegen törvényeket erőszakolt ránk, és egyéb népeire. Nos, velünk semmire sem ment, leráztuk magunkról az intézkedéseit, mint kutya a bolhát...
Frissítve! A 20 legfontosabb nyilatkozat az elmúlt 24 órából:  Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter (MTV, az Este): „Engem, bevallom őszintén, meggyőzött a kormány mai döntése. ...Ha valaki úgy dönt, és erről kell nyilatkoznia, hogy marad a…..
Avagy mi a sláger a FIDESZBEN?Kaptunk még a kampány kezdetén egy levelet. A kérdőív részéről már írtam... feherenfeketen.blog.hu/2010/08/15/igen_elkezdodott_a_kampany_1De most újra találkoztam a levéllel! Csákberényi ismerősömmel beszélgettem a falunap kapcsán, mikor…..
Az izlandi vulkán kitörésről tudósítóknak nemcsak a helyszín viszontagságaival kell megküzdeniük, hanem az Eyjafjallajökull szó kimondásával is. A helyiek jót vidulnak a külföldi újságírók tudósításain, amiben elhangzik a vulkán feletti gleccser neve. Itt egy videó a…..
 A H1N1 elleni védőoltás kapcsán, napról napra röppennek fel hírek, amelyek egyes esetekben aggasztónak tűnnek, máskor pedig a témával kapcsolatos összeesküvés elméletek sorát gyarapítják.   Itt van például egy magyar nő története, akinek (állítása szerint) a…..
  A Jobbik közkönyvtárat alapított. Önmagában nem emiatt szakítottuk meg MDF-sorozatunkat, hanem mert ez a diszlexiás műveletlen banda bohó ifjúság kikelt korunk egyik legjobb magyar (hirtelen véleményűeknek: hazai) írója, Spiró György ellen, és kizárnák, mint Herényi az…..
commontalk 2009.05.16 20:22:07
@serwer: Szerintem nem Vilmos, mintha János lett volna, de annyira nem fontos.
Május elseje nálunk még mindig a "majálisról" szól, ami egyenlő a sör-virsli kultúrájával. Kimegyünk a "zöldbe" a gyerekekkel (lásd: Városliget), megvesszük az 500 forintos lángost, és teleszemeteljük a parkokat.Közben más országokban felismerik, hogy a…..
commontalk 2009.05.02 20:01:24
alomlato.nolblog.hu/archives/2009/05/01/Eljen_majus_elseje/

Ezt ajánlom, sok-sok képpel, máshol ünnepelnek, nálunk széthúzás, újságírók inzultálása, egymás lejáratása.
Republicator Egy igazi celeb műsor 2009.04.23 13:23:00
Miket tudhat meg a földi halandó a “The Ellen DeGeneres Show.” –ból.   (A DeGenere nekem, valahogy az itthon készült nagyszerű magyar rajzfilmből rémlik, és Bocsinkai  Jónás furfangos fiatalember kalandjaira emlékeztet, persze tudom, hogy Jókainál…..
Avagy a Billabong és a Waltzing Matilda Folytatom a beismerő vallomást. Sorozatot néztem, s kis bűntudatom is volt, hogy McGregorék történetével múlatom drága időmet.A film ismertetése: Az ausztrál Banjo Paterson költő szépséges balladájára épült ausztrál sorozat a 19.…..
Republicator Kocsonya 2009.01.27 16:21:00
 "A kocsonya a disznónak egy végső koncentráltságú kivonata, éteri esszenciája, a kocsonyában a disznó platóni ideáját ragadjuk meg, a kocsonya az asztrális síkra emelkedő, téren és időn kívüli, elvont és örök disznóság földi visszfénye, vagy ami tetszik."…..
A bejegyzésem alatti csatolt link alapján mindenki könnyen megfejtheti, hogyan is volt annak idején, és a Hej halászok c. népköltésben, mit is jelent a vörös szárnyú keszeg, amelyet egyébként borozós-pincés estéken öblögetve szoktunk óbégatni, legjobb barátainknak hitt-tudott…..
Republicator Heron a zseni 2009.01.06 05:40:16
 A görögökről sokat tudunk - gondoljuk, s lehet, hogy semmit nem tudunk. Elkönyveljük, hogy írtak eposzokat, drámákat, tragédiákat, de még vígjátékokat is, mellette sportoltak, isteneik civakodtak, rendszeresen kibabráltak a perzsákkal, szóval egészen jó arcok lehettek.Mai…..