Regisztráció Blogot indítok
Adatok
veterán

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HaHa foglalkoztat a kések világa és akár egy komolyabb gyűjtemény létrehozásába is belefognál, akkor az első lépés mindenképp a tervezés kell legyen. Mint ahogy minden más gyűjteménynél, ennél is vannak olyan szempontok és tényezők, amelyeket nem lehet szem elől téveszteni, legalábbis ha értékes,…..
Ha foglalkoztat a kések világa és akár egy komolyabb gyűjtemény létrehozásába is belefognál, akkor biztosan érdekelnek a legnagyobb készítők munkái. Mint ahogy minden más gyűjteménynél, a késgyűjtők kollekcióiban is vannak bizonyos darabok, amelyeknek feltétlenül szereplniük kell.  Cikkünkben…..
veterán 2020.07.17 07:06:37
Mint már említettem ehelyütt, az étkezési célra árult magból vetett bab igen szépen termett idén. Az Erzsike fajtát zsengén kifejtettem és lefagyasztottam, a tarkabab néven vett változatot teljesen száraz állapotban tettem el. Az előbbiből egy adagot szintén megszárítottam és…..
  A grissino egy jellegzetes piemonti pálcika alakú pékáru. A hagyomány szerint a grissino 1679-ben született, amikor Antonio Brunero egy lanzoi pékmester az udvari orvos utasításai alapján elkészítette II. Viktor Amadénak, aki nem tudta megemészteni a kenyeret. Sajnálom szegényt, de ha tudná, hogy…..
veterán 2017.08.04 11:08:07
veterán 2017.08.05 09:21:19
@ÍZcsiklandozó: Így bizony más a leányzó fekvése. Amúgy nagyon gusztán néznek ki a rudak.
Kedden, azaz április 11-én, József Attila születésnapján volt a magyar költészet napja. Ennek apropóján össze is szedtünk tíz dalt, melyekben a zenekarok egy-egy magyar költő versét, illetve annak egy részletét vették górcső alá és zenésítették meg a legjobb tudásuk…..
veterán 2017.04.16 09:23:30
Az egy dolog, hogy hideg van, de nem csak emiatt érkeztünk el végre a KOCSONYA SZEZONHOZ! Minden adott, hogy elkészítsük ezt a megint csak megosztó ételt. Bizony, megosztó. Van, aki egyáltalán nem szereti, van, aki kimondottan imádja (ez vagyok én). Van, aki fehéren, van, aki pirosan. Van, aki…..
Amikor reggel lefagysz, amíg elegyensúlyozol a magassarkúdban a kocsiig, látod a lehelleted, 4-kor sötét van, persze már ezerrel korog a gyomrod, hiába figyelsz arra, hogy a napi 5 étkezésed meglegyen, és elmenj a gymbe, zabálni akarsz, mert tél van...na akkor kívánsz ra az olyan levesekre, mint ez,…..
Minden összejövetel fontos kellékei az édes és sós sütik, rágcsálnivalók. Természetesen ezekről sem kell lemondanunk, ha diétázunk, csak megfelelő hozzávalókból kell elkészíteni őket és persze nem árt odafigyelni, hogy mennyit eszünk meg belőlük.  Egyik kedvenc Ilyenem a…..
ketzifintshy Egy jó hortobágyi? 2015.08.26 14:02:54
Ó, a hortobágyi húsos palacsinta.. A kommunista éra gasztronómiájának zászlóshajója, kompresszált hungarikum, 30 év leválthatatlan királya. A hiánygazdaság kreatív torzszülötte, a flexitarianizmus állatorvosi lova, a népétkeztetés bibliájának Krisztusa, a…..
Szombat este a szokásosnál, vagy várnál nagyobb különbséggel (54-46 százalék arányban) nyert VV Dennis az eddig háromszor is győztes párbajról visszatérő VV Laci ellen, aki elflegmáskodta eddigi legfontosabb párbaját. Végül is, hogy a két nagyszájú gyökérből melyik került…..
 A február 5-én, a Hír Tv-nek adott televízióinterjúban a szerdán megkezdődött háromnapos frakcióülés tervezett vitatárgyai mellett arról is beszélt a miniszterelnök, hogy két hét múlva esedékes Putyin látogatása, mely eseményhez Orbán igen nagy reményeket fűz. Az…..
w Kései sirató 2009.09.29 06:15:00
Öt éve ezen a napon avatták miniszterelnökké Gyurcsány Ferencet. Meg akarta változtatni Magyarországot, és ma, röpke fél évtized után elmondhatja szerénytelenség nélkül, hogy ez sikerült. Csinált valami nagyot. Nem egyedül, dehogy; ekkorát egyetlen ember semmiképpen sem tud…..