Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tikus

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Purdékoromban nem értettem, hogy az öregek mit rínak annyit, itt fáj, ott hasogat, jön a front, meleget rá, hideget rá, fájdalomcsillapítót, de hát még csak el se estek, ki érti ezt?!? Idővel persze elkezdtem érteni, és nem csak a reumát, hanem az összes többi nyomort…..
Tikus 2011.05.01 09:27:54
@mavo: der Rheumafrage
Előző bejegyzésemben a tartalmi kritikák hiányáról írtam az új alkotmánnyal szemben. A kommentekben a szokásos jókívánságokon túl egy makacsabb tartalmi kifogás bontakozott ki: a költségvetési tanácson és az államfőn keresztül működő utólagos kormánybuktatási…..
2010 április 8. Die Presse Die Presse: Würden die Konservativen Verfassungsänderungen vornehmen? Navracsics: Nein. Megkérdezték Navracsics Tibort, hogy csinálnak-e alkotmánymódosításokat a konzervatívok. A válasz: Nem. Kisebb átalakításokról beszélt csak. Azt, hogy NEIN, hogyan…..
comment:com Még két évad Mad Men 2011.04.01 16:30:00
Megírtuk a héten, hogy a Lionsgate/AMC - Matt Weiner (a Mad Men készítője) tárgyalások először lelassultak, aztén elmérgesedtek, majd szépen meg is szakadtak, és ennek következtében idén már nem kerül képernyőre az ötödik évad - sőt, a felek álláspontja annyira markánsan…..
Tikus 2011.04.04 14:43:22
@sixx: Ja, ott, köszi.
Gondos ember mindenféle szakismeretből bespájzol. Az okos fajta gondos ember természetesen nem a saját fejét tömi tele tudással, hanem körültekintően választja ki a rokonait. Rokonaim ennek megfelelően a tudomány számos terén munkálkodnak, így ha valamit véletlenül nem tudnék…..
Tikus 2011.03.20 14:52:21
@atommanus: Ez érdekes volt, bár tényleg átugrottam néhány részt. Ha jól értem, a hivatkozott írás alapvetően a maiakhoz hasonló erőművek más fűtőanyagra való átállításáról, illetve annak értelmességéről szól. Leginkább akkor lenne hasznos, ha az UFO-k ellopnák uránkészleteink zömét. Viszont -laikusként- olvastam mostanában párszor olyan koncepcióról, aminek itt egy grafikus összefoglalója. www.wellhome.com/blog/wp-content/uploads/2010/12/Final-Thorium.png
Eltekintve a rajz nyilvánvaló nagyvonalúságától, erről a koncepcióról mi az Ön illetve a szakmai közönség véleménye?
Tikus 2011.03.21 08:30:21
@atommanus: Oké, értem Ugyanakkor a gazdag emberek pénzköltéséről álljon itt 2+1 cikk:

Bill Gates támogatja:
intellectualventureslab.com/?p=687
és még itt:
news.cnet.com/8301-11128_3-10438720-54.html

Valamint sok szegény ember egy gazdag országban belevág:
www.wired.com/wiredscience/2011/02/china-thorium-power/

Lehet, hogy most nem gazdaságos, de van pár befolyásos alak, aki igyekszik azzá tenni. Ha összejön nekik, mi majd tőlük kell hogy megvegyük, annyiért, amennyiért ők gondolják, olyan feltételekkel, ahogy ők gondolják. Ezért inkább Gatesnek drukkolok, bár a kínaiaknak még nála is több a pénze.
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
Tikus 2011.03.15 10:14:42
@BISMARCK: Azért kell a szocikkal (és ha már itt tartunk, még a Jobbikkal is) tárgyalni, mert ők is választókat képviselnek. Ha nem így lenne, a Fidesz sem lenne szalonképes.
Tikus 2011.03.15 10:38:13
@LPista: Ez a kedvencem... Nem kell ezekkel foglalkozni, mert az egész alkotmányozás úgy ahogy van, felesleges. Van egy jól működő aktuális alkotmány, két baja van csupán. Az egyik az, hogy benne hagyták az ideiglenességi kitételt (már beletenni is felesleges volt), és megmaradt az eredeti száma. Mind a kettőt rendkívül egyszeri lenne orvosolni, sokkal kisebb belenyúlás lenne, mint amit a Fidesz az elmúlt hónapokban művelt vele.
Múltkor, amikor a bioetanolos cégek erőteljes (és felettébb aggasztó) magyarországi nyomulásáról írtam, egy kedves kommentelőtől erős feddést - mit feddést: leb@szást - kaptam. Azt vágta a fejemhez: miért fáj nekem, ha a magyarok végre összefognak és hazai földben, hazai…..
Tikus 2011.02.26 08:58:13
@padisah: Köszönöm, hogy végre értelmes választ adsz a sok idiótának. Na, nem mint ha sokat értenének belőle, csak figyeld majd a kommenteket.
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a Fringe szénája nem áll valami fényesen. Az idén újra elköltöztetett sorozat az új időpontban, pénteken két nagyszerű estét produkált, de aztán jött a visszaesés, és máris konganak a vészharangok. A Fox a Dollhouse és a Terminator után…..
A Sorozatjunkie-n olvastuk tegnap, hogy Bordán Lili, számos magyar mozifilm és külföldi sorozat (Law&Order SVU, Robin Hood, Painkiller Jane, Silent Witness, stb.) után jelentős szerepet kaphat a BSG Blood and Chrome című spinoffjában. Ő lehet Beka, akibe majd az ifjú Adama szerelmes…..
comment:com A nap képe 2011.02.07 10:00:00
Big Bang Theory menni Bollywood. A legutóbbi epizód egyik legtutibb jelenete Bernie és Rajesh főszereplésével...
Sajnos rossz hírrel kell befejeznünk a hetet: a SyFy szűkszavú közleményben jelentette be, hogy oké, akkor ennyi volt a Stargate Universe-nek, nem kérnek többet a franchise harmadik darabjából. A meglevő tíz epizódot tavasszal még levetítik, és belátható időn belül nem is lesz…..
  Néhány hete a kezembe került egy riportkötet, mely szerintem az utóbbi idők egyik legérdekesebbje a műfaján belül. Mindez azért is különös, mert Kordos Szabolcs Tilos a belépés című könyve nem egzotikus tájakon, veszélyes terepeken játszódik, hanem olyan helyeken, amelyek…..
Tikus 2010.10.20 16:22:36
@Jacques de Molay: Ááá, hagyd el, ez egy fogalmatlan hülye. Nem ismeri a szavak jelentését.
Tikus 2010.10.20 16:48:17
@Csirke72: Ülök itt a kastélyomban, tekintetemet a család ősi kutyabőrén nyugtatva, s közben azon merengek, hogy ha valakit felvesznek istállót pucolni egy német gazdaságba, akkor máris úgy megnő a pofája, hogy a legjobban tejelő marha trágyáját is egy falatban bekapja. Hirtelen minden ócska, proli, és aki nem a Kotdazürön piheni ki a napi istállótakarítást, az már nem is lehet rendes ember. Dobálózunk itt az euróezrekkel, napi szinten száz kommenttel szennyezzük az internetet, de egy nyomorult magyar billentyűzetre már nem telik? Közben megy a szájtépés az igénytelenségről, mi?

A tippem: ül a kiscsávó valamelyik multinál, minimálbérért küzd, miközben elképzelt, Németországban élő, Riviérán nyaraló énje felüdülésként széttrollkodik mindent, amit ér. (hallom Peter Jackson statisztákat keres a Hobbithoz, van esélyed, talán felvesz)
Elkezdődött a Stargate-franchise legkisebb gyermekének második évada is, a szereplők továbbra is abban a koszos pólóban rohangálnak, mint a pilotban (nem irigylem a jelmezes kollégát), és még mindig a Destiny fedélzetén vannak, azaz a fasz rosszabbik végén, bizony. És ez így jó.…..
Tikus 2010.10.07 16:39:33
A nyugati civilizációban, ahova eredetileg tartoznánk, az öltözködés kérdése nem csupán a divat és a kényelem függvénye. A megjelenésnek ugyanis társadalmi jelentése van. Hamar felkapta az internetes sajtó a Blikk tegnapi hírét (Semmi szexi! Új ruhaszabályok a…..
Némi infó csepegtettek a TV2-től az idei sorozattermésre vonatkozóan (biztos lesz még valami nagyobb durranás, de egyelőre erről nem volt szó): jön az NCIS testvérsorozata, az NCIS: Los Angeles, lesz Hősök harmadik és Shark második évad is, érkezik majd lassan a Férjem…..
Gyerekszoba Csúszhatnánk így is! 2009.12.22 14:16:00
Még van hó meg a téli szünet is, ezért talán érdemes a karácsony előtti takarítás helyett kimozdulni a családdal és szánkózni egy jót. Vagy csak állni a dombtetőn, szürcsölni a forralt bort, míg a kölkök a hóban fetrengenek a lejtő alján.A designerek is oda lehetnek a…..
Lassan közelharcot kell vívnunk a gépesekkel, hogy ne markolják el azokat az építményeket, amiket mi tavaly gondosan kibontottuk majd visszatakartunk. Ma a pellengért akarták újra elmarkolni. Mármint a tavalyit. Precízen kivárták a 4 órát, amikor nekünk lejár a munkaidőnk. Egész…..
Ellentmondásos technológiát tukmál az EU a tagállamokra, a megvétózott gm kukorica mögött egy agresszív multi áll.>>> Marad a moratórium a gm kukoricára..
Tikus 2009.03.09 08:11:58
@duggongg: Azért védik, mert érték. Ha neked lenne egy olyan törzsed, ami sokmilliárd dollár hasznot termel, akkor te hagynád, hogy valamelyik alkamazottad elpostázza valakinek csak úgy?