Regisztráció Blogot indítok
Adatok
africans

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan jön a hideg, újra zeng a hegy, de vajon mit szólnak hozzá a rendőrök? És mit venne a nepper? Az Égéstér 143. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Belsőség Heti merítés 2014.09.28 08:16:40
Szentségtörés, amikor a Volvós BMW-t vesz Már többször tapasztaltam, hogy megállok a zebra előtt és néznek rám, mintha csoda történt volna. Megállt egy BMW? Tényleg? Sportos családi kisbusz A váltó rövid áttételű, a fokozatok egymáshoz közel esnek, így dinamikusan…..
africans 2014.09.28 16:53:54
@Don Tejbegríz a féllábú matrac:

Fogalmam sincs hogy általános-e de tény, hogy először az egyik oldalit lopták le, aztán csak simán betörték a másikat, majd amikor pótoltam akkor nem sokkal később mindkettőt elvitték. Ekkoriban éjszaka egy 17. kerületi panel előtt parkoltam, mindhárom eset éjszaka itt történt.

maps.google.hu/maps?q=pesti+%C3%BAt+78&hl=hu&ie=UTF8&ll=47.483895,19.242615&spn=0.00106,0.002642&t=h&hnear=Budapest,+XVII.+ker%C3%BClet,+Pesti+%C3%BAt+78,+1173&z=19&layer=c&cbll=47.483991,19.24265&panoid=QguXWzB9rs8rFL6YusuyRw&cbp=12,250.23,,0,15.9
africans 2014.09.28 18:21:18
@Don Tejbegríz a féllábú matrac:

Nos... egyrészt ebben az időben jellemzően napi 16 órát dolgoztam, ami után örültem, hogy aludhattam egy kicsit, másrészt azért ez nem úgy volt, hogy feltettem aztán másnap eltűnt, talán hónapok is elteltek az egyes esetek között. Ültem volna hónapokig télen nyáron esőben hóban fagyban szélben kint hátha ma megint arra jár a tolvaj, aki ráadásul nem is biztos hogy minden esetben ugyanaz a személy? Harmadrészt én ekkor költöztem Békéscsabáról Pestre, szerinted hány markos cimborát ismertem itt? Negyedszer még ha esetleg mindezek ellenére meg is fordult volna ilyesmi a fejemben azt gyorsan kivertem volna belőle, mert alapvetően békés természetem van és nem vagyok híve az ügyek erőszakos megoldásának. Ráadásul azt is gondolom, hogy ebben az esetben én sem lettem volna sokkal különb a tolvajnál. Azt hiszem még ha tetten is értem volna valami csoda folytán, akkor is inkább a rendőröknek szóltam volna... az, hogy ez vajon mennyit ért volna az már egy másik történet...
Amikor megjelent az előző teszt rögtön elkapott a hév, hogy miért ne lehetne megcsinálni a Totalcar saját kis dolgozatát. Kezdetben még nagyon nehézre sikeredett de itt van a végleges verzió, amit most te is kitölthetsz! Lehet, hogy valamelyik kérdésnél több helyes válasz is…..
Hirtelen ötlet, de működhet. Ma este a Szigeten fellép a Madness. Ők csinálták talán minden idők legjobb Honda reklámfilmjeit, ezeket: Imádom ezeket a szpotokat, és most itt az alkalom, hogy harminc év után megint Honda Jazz/City mellett fotózzuk le a dilis angolokat. Legkésőbb…..
africans 2014.08.16 17:34:26
A legnagyobb dolog: bementünk Rómába. Igaz, a Colosseum melletti fotózkodás elmaradt, mert akárhányszor is jártuk körül a területet, mindenütt barikádokba botlottunk, marcona rendőrökkel a réseknél, de nagyrészt meglettek azok a fotók, amikről álmodni se mertem. A kisautó az…..
africans 2014.08.01 06:21:59
@Pensivius: Bár Csikós Zsolt nem szorul rá hogy megvédjem, de mégis hadd válaszoljak helyette:

Te vajon szeretnéd-e ha egy csomó időt pénzt energiát beleölsz ebbe az útba, aztán a nyaralásod idején ahelyett, hogy a gyerekeddel mondjuk társasjátékot játszanál, ahelyett megosztod az élményeidet másokkal, aztán idejönne valaki és konkrétan azt állítaná, hogy hazudsz, és szándékosan átversz több ezer olvasót?

Te vajon nem lennél-e paprikás, ha valaki a névtelenség álarca mögül a tisztességedet és a becsületedet kérdőjelezné meg?
Tegnap (de mire otthon a kollégák kiteszik a posztot, az olvasóknak már tegnapelőtt lesz) alapvetően sima utunk volt Budapestről Balatonföldvárra, ha leszámítjuk a pakolás kitalálásának kínos óráját. Sajna mire Földvárra értünk, a kocsi telefosta magát váltóolajjal, azt…..
africans 2014.07.21 11:27:05
Belsőség Néniautó 2014.04.13 07:07:29
Végül vettem egy Bogarat. Volkswagen. Folkszi. De hogy a harminc éves BMW 518i és a húszéves (tizennyolc) Fiat Ulysse mellé mi a francnak kellett egy negyvehárom éves Bogárhátú? Főleg, hogy a közlekedésre javarészt kerékpárt használok? Kellett és kész. Azóta vágytam rá, hogy…..
africans 2014.04.13 08:01:29
Mostanában, amióta Kati korábban jár dolgozni, mint régen, hetente általában háromszor, néha többször is én viszem a kölköket suliba. Sebaj, így legalább a Foltos is rendszeresen megtornáztatja a tagjait, mert a motor és a tesztautók miatt az utóbbi bő két hónapban nem ment…..
africans 2014.02.16 17:57:30
@Schütii: @csiky944: Néhány évvel ezelőtt jöttem Bp.-re amikor az F astra hirtelen elerőtlenedett az autópályán. El tudtam még jönni vele az ulticélomig, ahol a pesti kollégák által használt márkaszervizbe (aki mellesleg úgy hirdeti magát, hogy "a szerviz szuper") vittem. Kisvártatva közölték a lesújtó hírt, miszerint egy komplett motorgenerál szükséges az autón, melynek várható költsége mintegy 300 ft lesz.... Ezt kissé soknak találtam ezért az autót tréleren hazavitettem Békéscsabára cirka 70 ezer forintért a megszokott műhelybe ami nem márkaszerviz.... ott egy gyertyacserével megoldották a problémát, ami után az autó még kb. 100 ezer km-t futott, amikor eladtuk...

Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy a márkaszerviz alapból ilyen, de mint a fenti eset is bizonyítja, nem minden esetben jobbak, vagy hozzáértőbbek...

És nem ez az egy példám van, csak ez a legdurvább. De kb. 20 évig üzemeltettem egy kb 100 autós flottát, láttam ezalatt más csoda dolgokat is....
africans 2014.02.16 19:12:09
@Schütii: Az a kisvártatva, az kb egy fél napot jelent... igazából nem tudom mit néztek, vagy nem néztek meg, de nem bontották meg a motort az biztos. Igaz ezt Csabán sem tették meg... ott mindenesetre mikor a tréler megjött, mire a műhelyből beértem az irodámba, már szóltak, hogy kész, mehetek vissza érte :)

A trélerezést bebuktam, pontosabban nem én, hanem a cég, de mindenesetre nem bukásnak könyveltük el... amúgy pont azért döntöttem a tréler mellett, mert eleve gyanús volt ez a motorgenerál...
Megfújatnak a rendőrök, de minek. Nem mindig derül ki, hogy mennyi alkohol van a véredben. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Belsőség Ezer 2014.01.23 17:34:07
Lassan hat éve, 2008 április 8.-án jelentkeztem először saját nick alatt, szerzőként a Belsőség-blogon. Az volt az első poszt, melyet én írtam és én is raktam be egy kettővel ezelőtti blog.hu adminfelületen. Az eltelt hat év alatt lettem kommentelőből külsős, majd immáron…..
africans 2014.01.23 23:33:25
Mohó Hiénák, figyelem, a Michelintől származó ajándékaink megváltoztatják az életedet. Például, aki eddig nem viselt baseball-sapkát, az mostantól igen. Akinek eddig nem volt egérpadja, annak lesz. Akinek eddig csak akkor tűnt el a jég a szélvédőjéről, amikor leolvadt, annak…..
africans 2013.12.23 12:24:11
315
Nem is tudom, valójában pontosan mikor került sor erre a beszélgetésre, amely végül itt kötött ki, ezen a blogon. Valószínűleg azért, mert úgy gondoltam, hogy mindenképpen érdekes és tanulságos, bátran leközölhető lett volna a sok bulvárszar mellett máshol is, de végül nem…..
africans 2013.10.26 13:31:50
Utoljára tizenhárom hónappal ezelőtt írtam a felújított Bmw 518i-ről. Emlékszem, akkor szakadt rólam a víz, hőség volt, durva a nyár. Most itt ülök pulcsiban. Nem csak egy év telt el tehát, hanem egy évszak is hozzá. Öt évszakkal ezelőtt írtam a BMW-ről. És ezalatt…..
A nagykörúti bicikliút kérdése kapcsán kialakult televíziós vitára válaszol a Magyar Kerékpárosklub. A kérdéses beszélgetés itt látható: A Magyar Kerékpárosklub Elnöksége az MTV 2013. szeptember 5-i reggeli műsorában el nem hangzott kérdésekre ezúton válaszol 2013.…..
A hallgatók állítólag igénylik, hogy legyen az Égéstérnek előzetese, tartalmi ajánlóval. Mi nem egészen értjük, mire jó, hiszen az Égéstérben három-négy random hülye a szerkesztőségből beszélget mindenféléről. Azt úgyis tudni, hogy lesznek autós témák, miként az is…..
Belsőség Heti merítés 2013.07.14 08:52:12
Klasszikus verda Az autót 2001 óta használom - 2005. ősz óta második autóként. Miután már öreg olasz verdáról van szó valóban igazak a közhelyek: sok rozsda és nagyon gyenge elektromos rendszer. Piros "romboló" Alapvetően nem volt vele sok baj, ha egyszer elindult,…..
Nóra öt éve eladta az autóját, de az új tulaj nem íratta át, majd begyűjtött egy tucat büntetést. Mégis Nórát akarják kiforgatni mindenéből. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Kollégánk, Vályi István a múlt héten meggyőző fölénnyel megnyerte a Totalcar fotópályázatát, mert az olvasók szavazatai alapján ő készítette a legjobb képet az Opel szupercuki kisautójáról, az Adam-ről. Istvánt pillanatokon belül elragadja a világhír, ezért talán ez az…..
A csapat szerdán indult, hogy behajózzák a járműveket, de a személyzet természetesen nem a hat hetes viziutat választotta: mindenki repülővel utazik. Az utolsó pillanatban alaposan megnéztük a pusztítót, amit a Szalay-Bunkoczi páros Selyemút ralis 2. helyezése után sokan várnak a…..
Egyelőre ez a neve, bocs, a By-Way, Biwi, Bivaly és egyéb kreálmányok borzasztó erőltetettek, a Levelibéka, Fűcsomó, Borsó is elvérzett, nem tetszenek. Mindenáron nem kell neki becenév, egyelőre Bazegkettőként emlegetem a szép emlékek miatt, aztán lehet még más is, nincs kőbe…..
africans 2012.08.12 21:16:53
@Dr. GGG77: Szerintem meg azok a pszihésen beteg emberek akik a kutyájukra nem ügy tekintenek mint a családjuk részére, hanem úgy mint egy tárgyra, és igen, a füvet is biztos le lehetne hétközben vágni, ha az ember passzív jövedelemből élne, de amíg az átlagember hétközben dolgozik, a kertész költsége meg nincs beépítve az átlagos bérekbe, addig az átlagember nem tehet mást mint hogy hétvégén vága le. Örülök, hogy te olyan helyzetben vagy, hogy megteheted, hogy mindent csak hétközben, munkaidőben tegyél, de pl mit csinálsz éjszaka a klímáddal? Remélem azt is kikapcsolod. Tudod engem meg az zavar. Ja, és te voltál aki szombat délben az ebéd közben flexelt? Az mióta nem hétvége? Hol is az a szívlapát? :-)
africans 2012.08.12 22:03:04
@Rocko-: Á! Hagyd úgysem érti, vagy nem akarja megérteni hiszen ő Mr. Tökély from Budapest, mindenki más aki másképp gondolja mint ő az egy vidéki tahó...
africans 2012.08.12 23:13:01
@Dr. GGG77: Ja, akkor ezeket biztos én értettem félre
"magyar kutyatartók, alsó hangon, felét basznám tarkón a szívlapáttal" valójában te alapjában vév egy békés és kedves ember vagy, csak úgy 2-3 millió embert basznál tarkón egy igen kedves gesztus gyanánt egy tündéri kis szívlapáttal, de mi ez akkoz a tömeghez képest akit nem bántanál
"Ehhez tenném hozzá, hogy ugyanilyen súlyosnak tartom másokat zavaró állatok tartását, valamint az egyéb vidéki/kertvárosi magyar szokásokat: értsd hétvégi fűnyírás, flexelés, kalapálás. A kezét törném el." és persze ezt is félreértem, hiszen te csupán másik 3-4 millió ember kezét törnéd el nevelési célzattal natürlich, de hát hogy jönnek ők ahhoz, hogy olyan megbocsáthatatlan dolgot tegyenek, hogy füvet nyírjanak...
"Jó nyílászárókkal, klímával a belvárosnál nincs békésebb hely." és igazad van, te meg sem említetted Budapestet, mint követendő pozitív példát hiszen te a belvárosról úgy általában beszélsz, hiszen ott nincsenek ilyen zavaró tényezők, mint kutyák, macskák, gyerekek, ja gyerekek vannak, azt is én értettem félre hiszen "Persze, vannak pszichésen beteg emberek, akik gyerekként, családtagként tekintenek a kutyájukra is." ... "És a kutya nem tárgy, de nem is ember. Ha emberként bánsz vele elviselhetetlen lesz." bár ehhez annít tennék hozzá, hogy a feleséged sem tárgy, de nem is férfi, mégis, ha férfiként bánsz vele elviselhetetlen lesz. Attól még hogy a kutya nem ember, a család része, ezért úgy bánok vele ahogy egy kutya igényli, mint ahogy a feleségem sem férfi ezért megpróbálok úgy bánni vele ahogy egy nő igényli, de mindkettőjüket a családom részének tartom.

Nem akarok parttalan vitát, csak bosszant az amikor azt gondolod te, vagy bárki más, hogy joga van másokat leszólni, elítélni, netán tarkón baszni, meg a kezüket eltörni, mert ők másképpen élik az életüket, mint ahogy azt szerinted kellene. Amiket te kifogásolsz azok a vidéki élet természetes részei, ehhez képst te feljogosítva érzed magad arra, hogy tarkón bassz embereket, eltörd a kezüket, de ha valaki szembesít ezekkel akkor meg megsértődsz, vagy biztos ezt is csak én értettem félre.
" Azt hiszem kicsit sokat látsz bele, amit írtam. A tahózást, pestizést, vidékizést te kezdted."