Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orosz Bogi

67 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szomjas Utazó RAMOS GIN FIZZ 2020.06.05 17:52:27
New Orleansról először a jazz jut eszünkbe, de híres még a gasztronómiájáról, a gyarmati korban épült, bohém francia negyedéről. Itt született Louis Armstrong, innen terjed el a Gospel mise és rengeted amerikai filmet forgattak a vársoban. Szintén New Orleans érdekessége, hogy  itt készítették el…..
Az elmúlt hetekben rendezgettem a régi fényképeinket és ráakadtam az egyik bakancslistás utazásunk fotóira. Nagyon jó volt újranézni őket és feleleveníteni az élményeket. Így most Dél- Amerikába, Brazília színes, izgalmas világába kalauzollak el Titeket. Persze az utazási korlátozások miatt most…..
Szomjas Utazó CAIPIRINHA 2020.05.10 08:39:26
A Caiprinha koktél szülőhazája Brazilia. Az ital fő alkotóeleme - a cachaça, (erjesztett cukornádból készített, 38-51% alkoholtartalmú párlat)  Brazília eredetvédet, nemzeti itala. A Caipirinha születése körül több legenda kering, a legismertebb történet szerint az első italt 1918 körül São Paulo…..
FRISSÍTŐ, NYÁRI HANGULATOT IDÉZŐ KOKTÉLOK, KARANTÉN IDEJÉRE Az idei tavasz a koronavírus miatt egészen másképpen alakult, mint ahogy terveztem. Elmaradtak a munka utáni lazító, tavaszi kirándulások, utazások, viszont nagyszerűen elsajátítottam a Homeoffice módszerét, lakásunkban pedig tökéletes…..
Szomjas Utazó DAIQUIRI 2020.05.06 20:54:18
 Ezt az italt a rum őshazájában, Kubában készítették először, a Spanyol-Amerikai háború alatt. A legenda szerint  Santiago de Cuba melletti  fémbányában dolgozott az ital első elkészítője Jenning Cox bányamérnökként. Történt egyszer, hogy amikor a főnöke látogatóba  érkezett hozzá, éppen nem volt…..
Szomjas Utazó COSMOPOLITAN 2019.03.05 15:12:19
A Cosmopolitan koktél kialakulása körül számos mende-monda ismert a világon. Talán a legelfogadottabb, hogy az italt először a mai formájában 1985-ben vagy 86-ban készítette el egy floridai bártender lány South Beach-en. Világhírűvé a "Szex és New York" filmsorozat tette. A film hatására egy nagyon…..
A múlt héten egy őrült munkanap után –hirtelen ötlettől vezérelve- az egyik barátnőmmel elmentünk inni egy forró kakaót. Fáradtan ültünk egymással szemben és csak szürcsöltük a finom, lélekmelegítő italt. Az egésznapi hajtás után igazán jól esett ez a forró kakaó! Hazafelé azon morfondíroztam,…..
Szomjas Utazó BOMBARDINO 2017.11.28 15:35:54
A legenda szerint a Bombardino-t egy genovai bártender készítette el először, de nem a tengerparton, hanem az olasz Alpokban. A történet szerint egy nap, négy síelő a hóvihar elől bemenekült a bárjába és valami forró ital kértek. A genovai körbenézett és a rendelkezése álló alapanyagokból gyorsan…..
A forralt bor a téli szezon egyik örökzöld itala. Minden karácsonyi vásáron megtalálható, de otthon is könnyen elkészíthető. Érdemes kísérletezni, a szokásos forralt bort új fűszerek vagy gyümölcsökkel könnyen fel lehet dobni. Az idei évben én a gránátalmát választottam és azzal készítem el a…..
A Cointreau nagy kedvencem, klasszikus koktélok (például: White Lady vagy Margarita) elengedhetetlen szereplője. Azt is szeretem benne, hogy egyedül is megállja a helyét, így nyáron isteni Fizz-t tudunk belőle csinálni, télen pedig fantasztikus forró kakaót készíthetünk vele. Összetevők: 4 cl…..
Bárhogy is késztünk el egy italt, lehet ez egyszerű vagy szofisztikált koktél, a lényeg az ízek harmóniája. Ha ez felborul hiába is használunk minőségi alapanyagokat vagy kiegészítőket rossz italt kapunk, amit kevésbe tudunk értékelni és élvezni. Figyeljünk az ízek harmóniájára. A koktélkészítés…..
Szomjas Utazó WHISKY SOUR 2017.09.29 11:40:11
A Whisky Sour az egyik legismertebb whisky koktél a világon és egy nagyon kellemes aperitif ital. Összetevők: 4 cl whisky (elsősorban bourbon) 2 cl citromlé1 cl cukorszirup Így készítsd el az italt: Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk és a koktélt jéggel teli Old Fashioned pohárba…..
Szomjas Utazó MARGARITA 2017.09.27 12:12:20
A Margarita az egyik legnépszerűbb tequila alapú koktél a világon. Mexikóból származik, az ital születéséről számos legenda ismeretes. A legromatikusabb történet szerint egy mexikói bártendert egy Margarita nevezetű lány inspirált, és neki szeretett volna készíteni egy mesés…..
Szomjas Utazó MOJITO 2017.09.27 11:55:54
A Mojito a legismertebb kubai Highball ital. Története egészen az 1500-as évekre nyúlik vissza. A 2000-es évek nagy felfedezettje, a Hollywoodi filmipar nagy szerepet játszott, hogy a világ egyik legkedveltebb itala legyen, hiszen Hally Berry Halj meg máskor című James Bond film egyik ismert…..
Szomjas Utazó PINA COLADA 2017.09.22 16:25:46
A Piña Colada egy igazi klasszikus kevert ital, 1954-ben született Puerto Ricoban. Erről a karibi szigetről indult el meghódítani a világot és ma már olyan népszerűségnek örvend, hogy a föld számos országában, Július 10-én megünneplik ezt a frissítő digestif koktélt Összetevők: 4 cl rum 3 cl…..
Szomjas Utazó APEROL SPRITZ 2017.09.22 16:08:14
A Spritzek Észak-Olaszországban a legnépszerűbbek és innen is származnak. Elsősorban étkezések előtt fogyasztott italok, de szerintem bármikor fogyaszthatóak, persze csak mértékkel! Frissítő, keserédes ízű italok, a prosecconak köszönhetően pedig kellemes pezsgés is jellemzi őket, a színükről nem is…..
Rómába mindig szívesen megyek, emlékszem, hogy mennyire vártam az első utazásomat. Nagyon izgatott voltam és sok időt töltöttem a készülődéssel. Az ismert látnivalók hosszú listáját kiegészítettük számos, a turista útvonalról kieső, eldugott műemlékkel kiegészítve. Nézegettem, hol vannak a klassz…..
Szomjas Utazó CAMPARI NEGRONI 2017.09.22 15:17:24
Amennyiben Észak-Olaszországban - különösen, ha Milánóban - jártok érdemes kipróbálni legalább egy Campari alapú italt. Az Americano mellett a legismertebb aperifif ital a Negroni, amelyet Milánó minden tisztességes bárjában megtalálhatsz. Érdekes azonban, hogy az italt először Firenzében…..
Tavaly három napot a Skót Felföldön töltöttem, azóta nemcsak Sean Connery, a Harry Potter (mert állítólag  J. K. Rowling Edinburgh egyik kávézójában is írta a regényt) vagy az isteni skót füstölt lazac miatt érdekel ez az ország, a vendégszeretetükkel és a whisky iránti tiszteletükkel a skótok…..
Szomjas Utazó Mi a Whisky? 2017.09.22 15:13:41
A whisky gabona erjesztésével, lepárlásával és többnyire, tölgyfahordóban történő érlelésével készült alkoholos ital.  Az első whisky készítésre utaló írás 1494-ből, Skóciából származik. IV. Jakab skót király jegyzéke szerint Friar John Cor szerzetes 8 hordó malátát kapott a királytól „aqua…..
Ma, május 16-án van a 1920-as évek egyik kedvenc pezsgőkoktéljának, a Mimosanak a napja. A mindennapi nagy rohanásban sajnos hajlamosak vagyunk megfeledkezni életünk egy-egy kiemelkedő momentumáról, vagy sok esetben nem szánunk megfelelő időt magunkra, családunkra, barátainkra. Talán ezért is…..
A Mimosa párizsi Ritz Hotelben látott napvilágot az 1920-as években. Egy nagyon kellemes, könnyed ital, amelyet elsősorban vasárnapi brunch-hoz vagy laza kerti partikhoz ajánljuk.   Összetevők: 1 rész frissen facsart narancslé1 rész száraz pezsgőOpcionálisan tehetünk hozzá egy kis teáskanálnyi…..
Számos platformon is hangoztattuk már a mértékletes alkoholfogyasztás fontosságát. Kérünk téged, ha nem vagy még 18 éves, akkor a cikkeinket ne olvasd és az italmérték program "0" pontjára vonatkozó részt tartsd a szemed előtt. Ha elmúltál már 18 éves, akkor pedig a kulturált alkoholfogyasztás…..
Dél-Amerika néhány italáról már írtunk a blogon, bemutattunk az eredetvédett venezuelai rumot, a Dipolmatico-t. A múlt héten olvashattatok Chile nemzeti italáról, a Pisco sour-ről. Csilla olyan lelkesen mesélt az előadásról és a kóstolóról, hogy úgy döntöttük, folytatjuk Dél-Amerika italkultúrájának…..
A Caipirinha születése körül is több legenda kering, a legismertebb történet szerint az első italt 1918 körül São Paulo környékén készítették. Eredetileg mézzel és fokhagymával készült a recept, amelyet a spanyol influenza ellen használtak.  Egy napon valaki úgy döntött, hogy kiveszi az italból a…..