Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Felhőtlen68

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Oké, bevallom, nagy a pofám. Nem vagyok teljesen túl a dolgon, mivel még nem váltam el, és nem osztottuk szét a vagyont, amit kizárólag és egyes egyedül én teremtettem meg. De. Az elmúlt egy évben egy ízben találkoztam a…..
Chez DuBarry A nárcisztikus férfi 2013.01.15 14:15:48
Picasso volt az egyik legjobban dokumentált ismert nárcisztikus személyiségzavaros férfi (http://chezdubarry.blog.hu/2012/04/10/title_1654764). Viselkedése tökéletesen mutatja a típusra jellemző jegyeket. De ne gondoljuk, hogy minden nárcisztikus egy Picasso. Legtöbbjük pitiáner lelki parazita, aki…..
Felhőtlen68 2016.01.21 20:44:59
Nem olvastam még végig az összes hozzászólást, némelyik kicsit el is bizonytalanított, hogy én vajon kivel álltam/állok szemben.
Én az expasimmal 15 éve ismerkedtem meg, 2 hónapig leveleztünk csak, így utólag olvasva a "semmiről". Először persze minden szép és jó volt, bár hamar jött az első pofon, hiába költöztem be hozzá, azért ő még folytatta a társkeresést. Évekre rá derült csak ki, hogy úgy járt el egy céghez dolgozni, hogy csak netezni járt be (az a meló amin állítólag dologzott, nem is létezett). 1,5 évig. Bár a nárcisztikus leírásból minden illik rá - egyet kivéve, lehet mert ő agyi nárcisztikus? - a testével ő nemigen foglalkozott, illetve a külsejével. 15 év után már inkább hajléktalanra emlékeztet sokszor...
Ő már korábban (de nem miattam) elhagyta egy előző családját 3 gyerekkel, egy nagy szerelemért, aztán mint most 20 évre rá kiderült, a munkahelyen ahol a nővel összeakadt, a rózsaszín köd hevében elrontott egy fontos melót amiért kirúgták. Persze ezekről nem tudtam. Család tehát kidobva, a nőnek állítólag felépített egy házat, a nő állítólag megcsalta, Ő várt, aztán szakítottak, majd jött egy újabb nő 2 évre és aztán én. Bevettem a maszlagot, hogy Őt minden nő elhagyta, illetve annyit finomított, hogy a család mellett felbukkanó nő igazából azért futott be, mert a feleség vallásra kényszerítette (ez sem volt igaz).
Megfogott a mondata, hogy "kettőnk közül csak Te lehetsz aki elmész" (20 év volt köztünk). A terhesség alatt már voltak fura SMS-ek, skype beszélgetések, telefonok, de persze tagadott. Fél éves volt a lányom, mikor egyik napról a másikra elutasított. Sosem volt extra a szexben, neki jó legyen, a többi mindegy volt, szülés után 3 nappal már az empátia teljes hiányát nélkülözve mászott rám (kár hogy nem volt serpenyő a kezemben). A mélyrepülés itt kezdődött, persze jók a megérzéseim, szexrandin keresett (amiről azt mondta a barátjának keres csajt), az estéit a havernál töltötte. 2,5 évig tűrtem, aztán gondoltam megleckéztetem és féltékennyé teszem: túl jól sikerült, mert tényleg összejöttem egy pasival 1 hónapra, na akkor összeomlott. Könyörgött, fűt-fát ígért. Ebben az időben még nem voltak erős jelek, csak mindig fura volt. Lényeg, helyreállt a kapcsolat hosszas könyörgés után, aztán rá egy évre találkoztam egy régi barátommal (kamaszkori szerelem) beszéltünk de SEMMi nem volt. Azt nem tudtam hogy folyamatosan nyomozott utánam, eleve elmondtam, hogy találkoztam, meg megjavította a kocsimat, stb. és különben meg készültem a tesóprojektre is, az volt a fejemben. Aztán egyik nap csak kitalálta hogy a srác feleségével akadályozták meg, hogy én félrelépjek (???!!!) azóta amúgy is ezt meg az előző évi sztorit hallgattam folyton - hogy Ő mit csinált, az sosem számított, mindig terelt és engem hibáztatott.
Éldegéltünk úgy, hogy én tartottam el - igaz a ház az Övé volt - éveken át, volt, hogy segített, DE csak addig, amíg az neki is jó volt. Utána kiszállt, leszart, a gyerekekkel sosem foglalkozott. Én itthon melóztam, Ő melózott a semmin, de bébiszittert kellett hívnunk, hogy tudjak melózni, mert Ő nem tud a kicsivel mit kezdeni. Holt betegen is keltem mindig a gyerekekhez.
Szexuális erőszak történt sokszor, amolyan addig nyomult mig azt mondtam inkább essek túl rajta, sosem fogadta el a nemet. Nem zavarta, hogy mellettem fekszik a gyerek, és nem is alszik, csak dugjuk be....
Amíg a se veled se nélküled program futott hosszú éveken át, addig nagyjából nem volt sok gond. Újrakezdtük egyszer, aztán rá fél évre végleg kidobtam amikor egy nővel készült tölteni az éjszakát (akivel szerinte "csak" barátok voltak de néha mentálisan másképp is egymásra akadtak... (ő szavai). Rá 1,5 hónapra ismerkedtem meg a párommal, na a balhé ekkor kezdődött igazán. Először jött a szöveg, hogy csak néhány dugásra fogok kelleni, 2-3 hónapig játszotta a mintaapukát, elmondta, hogy neki mással nem megy a szex, stb. stb. majd látta hogy nincs eredmény, kezdett durvulni. Elkezdte kipakolni a cuccaimat, a gyerekek előtt pocskondiázott (ez mostanra nagyon eldurvult), mindenért engem hibáztatott, provokált, irogatott - már látom, hogy manipulált. MIndig azzal jött, hogy egyszer ő nagyon sikeres lesz azzal, amit az országban csak ő tud, miközben engem is, az anyját is, a volt nejét is milliókkal húzta le, mert mindig figyel arra, hogy kiből hol tud hasznot húzni. Nem kér sokat, ezért nem is feltűnő, csak egy kis az itt, csak egy kis az ott...A barátnőjének lakása, nyaralója van, akárkivel nem áll szóba. Amikor nekem gyűrűm lett egy év után, utána kezdett szikrát hányni a szeme igazán - viszont rám már nem tud hatni, mert megtanultam összezavarni, kizökkenteni amikor rázendít, igy most a gyerekeket kínozza. Nekünk még a java hátravan, gyerekelhelyezés, bíróság, de legalább elkezdtem...még írom ám amiket csinált, jó lenne biztosat tudni, mert sztem simán megvezeti a pszichológust is....
Felhőtlen68 2016.01.21 21:16:17
Folyt. köv.
A felsőbbrendűséget többen osztjuk (a volt felesége pszichológus), ugyanezt mondja. Senki sem lehet olyan okos, mint ő, engem állandóan lebutáz mai napig. Végighazudta a fél életét, illetve, nem mondott el mindent. Iszonyat jól színészkedik. Kifele azt mutatja pl. most, hogy ő tök jó apa, mindent megtesz a családért, miközben tudom, hogy miket próbál meg, hogy ellehetetlenítse az ittlakásunkat. Folyamatosan több nővel chatel akik dícsérik folyton, meg kapcsolatot akarnak vele - ez kell az egójának, bár múltkor egy csaj keményen helyretette (én olyan Sherlock féle vagyok :-D, de ebből se tanult még). Nem szokta elmondani, hogy van barátnője, mintha nem is létezne. Csak virtuális ismerősei vannak szinte, barátja sosem volt (ma már tudom, hogy az az egy aki volt, tényleg azért szakított vele, mert le akarta nyúlni a nőjét). Társaságban amúgy csendes és hallgatag. Az én társaságomba sosem tudott beilleszkedni, elvonult. Nem tudom közösségi életet élni, erősen introvertált az exe szerint is. Minden magába folyt. Túl nyugodt, sosem jön ki a sodrából - kivéve, amikor én beszólok, szembesítem a dolgaival, na azt nem bírja. Aki kritizálni meri, vagy a hibáira felhívni a figyelmet, azzal rögtön megszakítja a kapcsolatot.
Rendszeresen megpróbálja kijátszani a szabályokat, pl. parkolásnál olyan süket dumával jön (olyan környék amit konkrétan ezer éve ismer) hogy nem volt kitéve a tábla h fizetőövezet. Volt egy áruházi lopása, azt is rám fogta, hogy az én hibám. (igaz nem is együtt voltunk illetve külön szinten, külön fizettem, külön jöttem ki.
Nemrég eladta a tőle kapott arany ékszeremet, és a barátnőmre fogta, hogy biztos ő lopta el, mert a fürdőszobában volt.
Néha-néha becsusszant egy-egy állásinterjú, de meg van győződve róla a mai napig, hogy azért nem kapja meg az állást, mert túl képzett és túl tapasztalt és a munkaadó azt hiszi róla, hogy ezért ő túl sokat fog kérni amit azok nem tudnak megfizetni (jelzem 20 éve nincs szinte jelen vagy csak hellyel-közzel az informatikában, tehát miről beszélünk? Itt már 1 év kihagyás is iszonyú lemaradás).
Túlfényezi magát, miközben amiben jó, azt nem igazán erősíti, mert azt lenézi (kétkezi munkát). Engem is lenéz, mert a végzettségemtől eltérő munkát vállalok.
Aztán olyan is volt, hogy állásinterjú után visszaírt a cégnek és kritizálta konkrétan a cégben mi hogy és miért nem úgy működik mert ő azt úgy csinálná és az szte sokkal jobb.
Soha semmit nem ért el amúgy. Egy nulla az ember. Fizetetlen számlák halomban. Amig tudott fenyegetni, hogy elzárják a vizet, addig én marha befizettem, ma már nem hat meg. A gyerekektől mindent sajnál, a saját anyjától a gyerekeknek adott pénzt is lenyúlja. Most Karácsonyra otthoni tárgyat képes volt becsomagolni a gyereknek, majd visszarakni mintha mi sem történt volna...persze a gyerek kiszúrta. A gyereknek irogat, hogy elköltözhettek, aztán fél perc múlva közli vele, hogy nem veletek van bajom, hanem anyátok pofátlan. Hogy miért, azt nem tudja amúgy, ha rákérdezel.
Bár egy éve van barátnője, mégis folyton az én párommal van elfoglalva.
Nálunk a csendes lelki terroron és a szexuális erőszakon kívül nem volt más, bár már a lappangó rejtett agressziót megfigyeltem, a gyereken csattant már és ezt már kivülállók is jelezték.
Kommunikálni vele sosem tudtam, problémákat megbeszélni lehetetlen. Nem tud kötődni.
Kínomban volt, hogy más ismerőseinek is elküldtem tényközlő leveleket, amikor nem értettem miért nem tudunk beszélni vagy csak hazudik. Ilyenkor összehúzta magát, azok felé elintézte "rágalmaz és lejárat", de konkrétan amikor vki rákérdezett pontokra, nem is tudott mit felelni. Gondosan ügyeltem, hogy csak olyat irjak bele amit alá is tudok támasztani.
Még két hete is azt irta, hogy nagyon rossz döntést hoztam (mármint hogy otthagytam), aztán a következő az, hogy ha nem lenne más nő a földön akkor se kellenék és megszűntem számára létezni (bárcsak így lenne :-D ). Miközben újra és újra keresi az alkalmat hogy provokáljon.
Én most úgy érzem, hogy azért sok más nőhöz viszonyítva aránylag ép bőrrel megúsztam, de azért vannak pillanatok, amikor én is félek tőle, annyira elönti az agyát a düh....
Nagyon sok komment jött az évek során nárcisztikusokkal kapcsolatban. persze, a házi diagnózis veszélyes, nem mintha ártana a genya férjeknek, hogy a feleség milyet tapaszt ragaszt rá, de azért úgy tűnik, nem minden nárci, ami fénylik. Egy férfi, attól még, hogy szemét, önző, kihasznál, üldöz,…..
Felhőtlen68 2016.01.21 17:46:13
Szia! Most találtam meg a blogot nárci témában, nagyon szuper, már én is rengeteg cikket olvastam, gyűjtöm az irodalmat. Nekem az exre az összes leírt illik, de már több pszichológussal is beszéltem. Eléggé sokkolt, amikor tudatosult bennem, hogy amiről néha már-már elhittem, hogy az én hibám, az valójában az ő manipulációja volt. Nem vagyok könnyű helyzetben, mert nálunk most kezdődött a gyerekelhelyezés és kényszerből egy fedél alatt élünk ráadásul, ami igencsak sok feszkót okoz. Amióta viszont tudom, hogy mi a pálya, azóta én tudom függetleníteni magamat a beszólásaitól, a hibáztatást fel sem veszem, ennek viszont az lett a következménye, hogy a nagyobb gyereknek (12 éves) mondogatja már, ha éppen olyanja van, tartja lelki terror alatt, bár már a lányom is leosztja.
Nálunk a nárcizmusa párosul egy súlyos gyűjtögetéssel is.
Az egész élete hazugság, na nem mintha sokat mesélt volna. Módszeresen figyelt arra, hogy a volt családjával/feleségével ne alakíthassak ki jó viszonyt (nem miattam váltak, 6 év volt közte), ezért képes volt olyan félreérthető helyzeteket létrehozni, hogy a volt feleségét csesztem le egyszer (azóta tisztáztuk). Most lettünk jóba, most tudtunk egy csomó mindent tisztázni, hogy volt valójában. Ugyanazt mondta, amit tudtam: felsőbbrendűség, empátia teljes hiánya, felelősség teljes hiánya. Rendezetlen számák, kiskapuk tucatjai, mások hülyének nézése, kihasználása; gyűjtögette a nőket (az elején ezt sosem tudtam rábizonyítani egészen sajnos), aztán amikor "visszaadtam" persze ő állt feljebb...aztán hallgattam is 6 évig utána. Ő folytatta, most is az új kapcsolatában még pár másiknak is udvarol, gondosan ügyel arra, hogy az információkat csak csepegtesse, emiatt mit tud a másik? Szegény pasit a nők mindig elhagyták...kihasználták. 8 éve munkanélküli, de jól elélt belőlem, természetesen minden az én hibám, 1 évig meccseltünk írásban (minden megvan, egyszer berakom egy blogba, hátha hasznára válik valakinek), a hibáztatás példamutató tanulmánya! Amikor valaki felvetette, hogy nárcisztikus, és le mertem ezt irni az exnek, akkor visszakérdezett, hogy magadról beszélsz?
Nincs semmi betegségtudata, a legkisebb kritikára elfordulással, a kapcsolat beszüntetésével reagált. NIncs barátja, közeli ismerőse, csak face-sok, virtuális "barátok", akik semmit sem tudnak róla, viszont van róla egy jó 16 éves fénykép (igen, azon jól nézett ki). Iszonyú okos (azt szoktam mondani 2 lábon járó lexikon), de soha semmit sem ért el az életben, csak grandiózus tervei vannak, 15 éve rendületlenül. Nem államfőnek készül ugyan, de szerinte Ő az országban az egyetlen, aki egy bizonyos matematikai műveletet egy nagyon komplex egyenletet el tud végezni :-)