Regisztráció Blogot indítok
Adatok
motu

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Váratlanul népszerű volt a hardveres visszaemlékezésünk, ezért a Heti retro rovatban a továbbiakban alkalomszerűen lesznek olyan nosztalgiázások is, amiknek tárgya nem egy-egy játék, hanem valamilyen vas. Jelen esetben a kazetta mint adathordozó, illetve a hozzá tartozó magnó.…..
Pár hete leírtam a személyes véleményem Budapest nevének kiejtéséről Ná­das­dy Ádám hasonló témájú cikke kapcsán. Most egy másik írását fogom bon­col­gatni, de ezúttal szakmai szemmel, tárgyilagosan. A Modern Talking címet vi­se­lő…..
Tudtam én, hogy előbb-utóbb minden tőkeharácsoló a pokol tüzén fog flekkenhúsként pörkölődni! Pláne, ha búr!A dél-afrikai Shembe Egyház vezetője, Mthembu Énok atya perli ezt a vuvuzelaiparon hízott Neil van Schalkwyk (tartok tőle, ez a név csak írásban ilyen impozáns,…..
motu 2010.06.18 13:35:07
@Pikszi: Köszi.

Szerintem inkább a zmrzlina akut hiánya okozhatta :)
Népszerű műfaj a Homáron az "ott is szopatják a vásárlót, ahová bármikor emigrálnék, ha lenne merszem" típusú poszt. Íme egy újabb, Viktortól, Írországból, ahol a Lidlben ugyanúgy nem szégyellik jó nagy számokkal kiplakátolni az egycentes árleszállítást. A…..
motu 2010.05.17 12:22:23
@kalandfereg: a magyarországi 500 euróval ugye csak viccelsz? Megnézném, mikor keres valaki a Lidlben pénztárosként nettó 135 ezret -.-
A legek versenye megállíthatatlanul folyik, az óriási építkezési beruházások főleg az Egyesült Államokban, Kelet-Ázsiában és a Perzsa-öböl térségében monumentális méreteket öltöttek. A most következő listából a technika fejlődésének köszönhetően szinte mindent túl…..
A héten nem volt időm szerdai retrót és képregényt összedobni, kárpótlásul viszont indul még egy, alkalomszerűen jelentkező rovat, amiben bulvárgyöngyöket hozunk fel majd a játékörténelem tengeréből (és legyen ez az utolsó képzavar a posztban): legendás balhékról, régen…..
motu 2010.05.06 12:30:25
A barabási rendőrök 2010. április 10-én négy személyt igazoltattak az ukrán – magyar határ közelében. A tiszakerecsenyi határ meglehetősen eldugott részén fémkeresőző személyekre a helyi lakosok figyeltek fel, akik határsértőknek nézték a gyanús idegeneket, így…..
811 éve (1199) halt meg I. (Oroszlánszívű) Richárd.A legendás uralkodó 1189-től követte apját a trónon, rögtön a mai Franciaországba ment harcolni, hol a francia királyért, hol éppen ellene. 1190 és 1192 között a harmadik keresztes hadjárat egyik fővezére, sikerült neki…..
Az új pályalemez első darabjainak elhelyezése, vagyis január közepe óta nem írtam semmit a hídon folyó munkálatokról. Lássuk mi is történt azóta!A budai és a pesti hídfőben megkezdődtek a híd szélesítési munkálatai. Először mély cölöpöket fúrtak a talajba.Az alapozás…..
 Igor Plavšić ügyvéd irodája előtt talált rá a megégett kutyára Vinkovce városában. Az állat háta teljesen megperzselődött, valamint a fején és az orrán is sebek voltak. A férfi döbbenten hívta az állatvédőket, akik megállapították, hogy ismeretlen vandálok…..
Semiambidextrous, sokadszor; Jóbarátok, ezredszer: Apróságnak tűnhet, de az a vétek nem, hogy hogyan végzik ki a poénokat ebben a sorozatban. 2. évad, 1. rész, mikor Chandler készülődik Joey szabójához: Joey: Hey, Chandler, when you see Frankie, tell him Joey says hello. He'll know…..
motu 2010.03.03 12:39:14
@ügyfélszolgálatos:
/off
navahót
on
Ha ilyen floppyt láttál, akkor nem most kezdted. Ha nem, kiválaszthatod, melyik Photoshopot használtad először! Ha egyiket sem ismered, találsz pár szót a bejegyzés végén a Photoshopról, ami nem egy bolt! Te mikor kezdted? 1990 1993 1995 1996 1998 2001 2002…..
motu 2010.02.19 14:44:29
@Romanee Conti:

Köszi a javítást :)

Annyira elvarázsoltak a logók hogy ezekről teljesen el is feledkeztem:
Industrial Light And Magic-nél
Industrial Light And Magicnél

nevét ImagePro-ra
nevét ImagePróra

1990 február 19.-én jelent
1990. február 19-én jelent
motu 2010.02.19 14:45:59
@fraki: sejtem, én egy kicsit konzervatív vagyok, bár igen, néha a letisztultság sem hátrány.
Persze ez is, mint minden más, relatív.
motu 2010.02.22 09:36:05
@Romanee Conti:

kotozkodes
az évszám után kell pont %)
/kotozkodes

Sebaj, legalább sokkal jobb lett, mint az eredeti, és ha tőletek idéznek v. titeket linkelnek, nem terjed tovább a rossz ;)
Most nyilván fel fog lángolni a vita, hogy ez Photoshop-e vagy nem, de mi szeretnénk azt hinni, sőt azt is hisszük, hogy a fenti egy valódi, jószándékú ajánlat az ismert mobilszolgáltatótól. 24 hónapra még ezekkel a kondíciókkal sem rossz ez gyorsuló világunkban. Misi46…..
motu 2010.02.02 13:34:38
@kaqxar: a nicked és az angoltudásod kvázi egálban van, ti. mind a kettő helyes. Ha hülye vagy valamihez, legalább ne verd nagydobra.
Az egzotikus afrikai állatokat ledurrantó gazdagokhoz hasonló népszerűségnek örvendenek a hatalmas luxusjachttal rendelkezők. Oké, utóbbiak legalább azt felhozhatják mentségül, hogy a környezetvédelem csak az utóbbi években kapott kiemelten nagy hangsúlyt, de ez így is-úgy is…..
A Haitin történt tragikus földrengés az építészeket is gondolkodóba ejtette, és olyan ideiglenes megoldások kitalálására késztette, melyekkel hatékony segítséget nyújthatnak az otthon nélkül maradtaknak. Legújabb példája ennek a törekvésnek a SEED elnevezésű projekt, amely…..
Még novemberben kaptunk beszámolót a svájci közlekedésről, ezt egészíti ki most Balázs a saját tapasztalataival. Nemrég volt egy cikk a svájci közlekedésről. Pár apróságot szeretnék még leírni. Az itteni KRESZ csak pár apróságban tér el a magyartól. Az átlag svácji…..
motu 2010.01.20 14:50:01
@KuKori: Ha egy kicsit is utánaszámoltál volna (nem reklám, totalcar.hu/tanacsok/gumidoktor/ alján van egy számológép), akkor tudnád, hogy 3,2% az eltérés. Ráadásul a kettő még nem is váltómérete egymásnak, így műszakit kétszer meggondolnám ezekkel a kerekekkel.

Pont a te eseted: totalcar.hu/tanacsok/gumidoktor/2009/11/14/ne_hallgasson_a_szerelore/
motu 2009.12.09 19:24:12
@Qkac: a lead ólmot jelent, azaz ólommentes átmunkálás. Ha a work igét gyártás jelentésben ismered, akkor még el kéne egy picit mélyedni az angolban ;)
motu 2009.12.09 19:36:30
@motu: az RoHS (Restriction of Hazardous Substances, [egészségre ésvagy környezetre] veszélyes anyagok korlátozása) 2006. július 1-jével hatályba lépett irányelveit általában ólommentes direktívának aposztrófálják, az alábbi anyagok felhasználását korlátozza: ólom, higany, kadmium, hexavalens króm, polibrominált bifenilek és polibrominált difenil-éter.
motu 2009.12.09 20:14:47
@Gaijin70: javítottál nyákot, esetleg már láttál szétszedett elektronikai berendezést közelről? Ha nem, akkor inkább ne adj tanácsot, főleg úgy, ha még helyesen írni se tudsz...
Néhány rövidebb darab, hogy jobban haladjunk:coyote találata:A Discovery Channel valamelyik tudományos-ismeretterjesztő műsorában hangzott el a "kozmetikai sebész" kifejezés, ami szép teljesítmény, mivel (a fordítás szerint is) kb. két mondattal később a hölgy arcába…..
Merengek a sorson és az esélyeken, amelyből a cigányságnak oly kevés jut(ott), annak ellenére, hogy ezt állítja a társadalom széles rétege. Mit adott a politika és a társadalom a cigányoknak? Igen így en bloc a cigányoknak... Nem néhány kiváltságos roma vezérnek, pártfogolt…..
A Fő utca számos kísértése közül a múltkori szomjas nyári estén éppen a Pater Marcus Apátsági Söröző szippantott be bennünket – vesztünkre. Első ránézésre nagyon szimpatikus hely az Apátsági Söröző, olyan jó kis zsákutcában van, ami menedéket ígér a Fő utca…..
motu 2009.08.28 17:59:04
@tomarill: Coronita, schmoronita... Vegyél Sparban v. tuskóban egy világos Leffét (max. 320 Ft), hűtsd be, majd valamivel öblösebb pohárba kiöntve idd meg. Nem fogsz többet Coronitát inni, feltéve ha nem a vesemosás a célod :p
Babits Mihály már 1936-ban arra panaszkodott Kosztolányiról írt nekrológjában, hogy a magyar regények "nincsenek megírva". Éppen a Pacsirta szerzőjét hozta föl ellenpéldaként, kivételként.  Ottlik Géza hasonló megjegyzést tett. Szerinte a magyar írók…..
motu 2009.07.08 14:25:04
@promontor: "A végén beleszakadsz, hiszen az elképzelt csodákhoz ötször annyi pénz kéne, de a végén mégis csak egy torzót leszel képes alkotni."

Ezzel két szempontból sem értek egyet. Ha állam bácsiként nézzük, akkor úgy lenne a jó és helyes, hogy ha:
1. mindent ésszel és szakértelemmel terveznének;
2. nem lopják ki és el a megvalósítás során a pénz, anyag stb. negyedét-harmadát.
Azt már tudjuk, hogy kis hazánkban utáljuk a pirézeket. Most viszont bio brékingjének utolsó mondatából az is kiderül, hogy a paganokat viszont bírjuk:Egész friss, pár perce láttam az m1-en. Vmiféle moziajánlós műsor ment, amiben Gauder Áron készülő új animációs filmjéről…..
motu 2009.06.22 08:29:22
@baba jaga: ha lennél oly drága és felcsapnád az Országhot, akkor tudnád, a horn section a kürtszólam, lévén a horn a kürt, és a wind jelenti a fúvóst :p
PTinfo Tenerife második vonala 2009.06.06 08:24:00
A 2007 nyarán átadott első vonal után a tenerifei villamoshálózat újabb 2,3 kilométerrel bővült. Megnyitották ugyanis a második vonalat, mely az első, 12 kilométeres vonalat két megállós átfedéssel keresztezve (térkép) halad Tincatól a magas népsűrűségű La Cuestaig. Az új…..
A 19 éves Daniel Rothero-t kilenc hónap börtönbüntetésre ítéltek, amiért részese volt a csoportosan elkövetett rongálásnak, melynek eredménye 100 000 angol font kár volt a surrey-i, hampshire-i, berkshire-i, dorseti, buckinghamshire-i, és dél-londoni vasútvonalakon 2006 januárja,…..
Norinda a bő egy héttel ezelőtti autópályán végig belső sávban menős, ámde a világ minden kincséért sem jobbra tartós posztunk után gondolt egyet és megírta egy hasonló élményét, csak éppen a másik szemszögből. Neki viszont legalább volt egy többé-kevésbé elfogadható…..
motu 2009.04.28 22:55:01
@RaveAcE: visszapillantót lehet ócsóér' venni pl. bontóban. Igényes-e vagy?