Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ShotInTheDark

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Enjoy The Silence nem tud elcsépelt lenni. Még akkor sem, ha sokan eljátszották már, ha milliószor hallottad, és ha még annál is többször láttad koncerten. Ez egy olyan dal, ami mindig ott lesz, amíg vannak dolgok, amik képesek zenét lejátszani ezen a Földön. Béna kifejezés, de 'örökérvényű' -…..
A 90-es években nemcsak a sorozatokat imádtam, hanem a filmeket is, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Kicsit szűkítettem a kört és csak a romantikus filmekből szemezgettem, de még így is nagyon nehéz volt egy 10-es listát írnom, hiszen sokkal több említésre méltó film jutott eszembe. Lássuk a…..
A kémtörténetek sajátos kategóriát jelentenek a filmvilágon belül, mégpedig több filmes műfaj metszéspontjában, a thriller, az akció és a krimi határmezsgyéjén. Az ide tartozó sztorik közös jellemzője, hogy tekervényes történeteik középpontjában ügynökök, hírszerzők, katonák, rendőrök állnak, akik…..
Nagyon téved az, aki azt hiszi, a Disney taszította át a Sötét Oldalra a Csillagok háborúja franchise-t! Már George Lucas is minden marhaságra engedélyt adott 1977 és 2012 között, és boldog-boldogtalannak odaadta a Star Wars-logót, ha két cent hasznot remélhetett az üzletből. Nemrég ismét a…..
A Klubrádión tavaly szilveszterkor ment le egy maratoni Galaxis kalauz-adás, amiben szerénységem volt Tímár Ágnes és Lay Viktória vendége. Az év vége jó apropó volt ahhoz, hogy szilveszteri és újévi filmekről, moziklasszikusok és kultsorozatok jó és rossz befejezéséről és alkotói életpályák…..
ShotInTheDark 2019.01.21 21:04:15
@efi: kacsa !
ShotInTheDark 2019.01.21 22:38:38
@efi: Réges-régen, amikor először megjelent nálunk a film* ,akkor annyira imádtuk (mindenki) ,h mindent (is) megpróbáltunk beszerezni a S.W. -ról. Kártyanaptárt, képregényt, könyvet... A könyvet sokkal könnyebb volt levenni a polcról mint újra és újra megnézni a filmet. (kevés embernek volt videómagnója a nyolcvanas évek legelején) Belém égett a IV ,V , VI. -rész rendesen. A későbbi S.W. -okról ne kérdezz, azokat (valamiért) nem vágom ! :]
Pocsék zenék mindig voltak, igénytelenség mindig is létezett. A kilencvenes évek második felétől azonban olyan folyamat indult a fősodratú könnyűzenében, ami teljesen átalakította az addig ismert popműfajt. Korábban a nagyközönség előtt valamiféle zenei tudással és/vagy tartalommal felvértezve…..
A napokban (pontosan február 25-én) múlt 25 éve annak, hogy napvilágot látott a Pantera örökérvényűje, az ikonikus borítóval megspékelt Vulgar Display Of Power. Ennek örömére a Loudwire készített egy háromrészes sorozatot a lemezről, melyeket itt, nálunk is láthattok. A…..
ShotInTheDark 2018.02.27 11:32:07
<3
Lassan három éve lesz, hogy nekiálltam gitározni. Noha nem tartok sehol, mégis folyamatosnak érzem a fejlődést. Olyanokon kapom magam, hogy kezdek igényesebb lenni, nem fogadom el, hogy úgysem tudom rendesen eljátszani, hanem ha nem megy, elemeire bontom, megfigyelem, hogy mit csinálok, mi az oka…..
ShotInTheDark 2018.01.11 00:30:09
"Hogy kompresszor pedál kéne vagy valami multifunkciós, nem tudom, hiába olvastam róla, hiába hallgattam demókat, és vélem érteni, hogy melyik effekt mit csinál..."
A nagy zenészeknek is külön hangmérnökük van erre a feladatra, -a megfelelő hangzás előállítására.
Halihó ! Jó látni / hallani, hogy még nyomod ! :) Jó. Én egy Boss ME 50 -es multieffektet vettem magamnak pár éve. Rengeteg effektet van benne ,rendkívül egyszerűen , gyorsan lehet kezelni ,és nem is drága. A hangzás persze nem olyan jó, hogy közönség elé állhass vele, de a szobagitározáshoz ,kísérletezéshez bőven elég.
youtu.be/DO_1O_e5wTM Ha meguntad vagy jobbat akarsz akkor viszonylag könnyen el lehet adni egy kezdő gitárosnak. Ha bemész a hangszerboltba akkor ott biztos, hogy 50 ,60 ezer Ft -körüli áron kapsz az ME 50-hez hasonló multieffektet. (ha külön vennél pedálokat akkor azok drágábbak / viszont jobban, izmosabban szólnak) A multieffektekbe gyárilag is be van építve egy csomó hangzás, nem muszáj neked keverned. www.zeneszmagazin.hu/hirek/boss+me+50+gitar+multieffekt.html

Amúgy szépen haladsz, érződik a magabiztosság, + igazad van,hogy a legfontosabb a gitáros (zenész) tudása, keze, esze ,nem pedig a milliónyi effekt . Itt van Joe Satriani amikor nem a szupermotyóján játszik. : www.youtube.com/watch?v=D9v5e1TTwts
Néhány (egyre több) zenészember egyszerűen a számítógépre köti a gitárját és az ott fellelhető effektekkel dolgozik. Nem tudom, hogy neked mennyire tetszene ez a fajta effektpróbálgatás. ? www.youtube.com/watch?v=BEv8emu31iw -BZ
November 4-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Adam Lamberttel a Queen. Ennek apropóján összeszedtünk tíz frontemberváltáson átesett zenekart. A sorrend nem jelent rangsorolást. A cikk második részében további öt zenekarral ismerkedhetsz meg (az első részt ITT olvashatod)...
Várjátok már a Red Dead Redemption 2-t? Mi nagyon - annyira, hogy nem bírtuk kivárni a premiert anélkül, hogy az egekig magasztalnánk a Rockstar Gamest. Hogyan lett a Lemmings fejlesztőjéből a játékipar egyik legsikeresebb stúdiója? Melyik GTA-nak volt a legjobb főhőse? Miért nem valamelyik GTA a…..
ShotInTheDark 2017.10.23 20:21:28
Kicsit sajnálom,h a Midnight Club L.A. (2008/R*) -ról alig beszélnek az emberek. Mivel csak konzolokra jelent meg ez a pompás autós játék -ezért sokan nem is akarnak tudomást venni róla. Kár. Nekem az egyik kedvencem. Az újabb GTA -helyszín: én inkább a kort változtatnám meg. Vissza 70-es évek közepe/végére ,abba a korba ahol még nem volt mobilteló. Az 5.-részben borzasztó,hogy az okostelót kell nyomkorásznom minden másodpercben. Az új sztorit én egy börtönben kezdeném, -ott tanulnánk meg az alap dolgokat,a zárfeltörést, bunyót, stb. Kocsibeindításhoz is kellene(jó lenne) a zárfeltörés/indítás -úgy mint a ChinatownW. -játékban. A városba csak később mehetnénk ki, egy darabig csak a rácson keresztül szemlélhetnénk a kinti dolgokat.A szabadulás / kiengedés meg hasonlóan élvezetes lenne mint a Fallout3-ban. Lekorlátoznám a magunknál tartható fegyverek számát is.(súly)A mesterlövészpuska és az RPG legyen csak a kocsi csomagtartójában, ne a "zsebemben". Ezzel kicsit belassulna a harc ,de jobban ott lennénk az utcákon, nem csak átrohannánk rajta. Vastagabb lenne az atmoszféra. A RDR2 -t meg nagyon várom. Nem izgat, hogy nem jelenik meg pc- re. Ha kijön akkor veszek egy használt ps4 -et és nyomom orrvérzésig. Szidjam a R* -at mert (lehet,h) nem adja ki pc-re a RDR2-t? Ez lenne a jó megoldás?? Amikor kijött a RDR akkor vettem egy használt xbox360-at,és egy kicsit sem bántam meg.(később meg a TLoU -hoz meg vettem egy használt ps3-at; fillérekért) A RDR2 -egészen biztos,h meg fogja érni az árát, a R* nem csinál(t) rossz játékokat. Én nem akarok (nem fogok) kimaradni a RDR2 -ből.! És még egy fontos dolog ! Egy (1db) karakter legyen az akit irányítani kell a következő GTA -ban (+RDR2) ! Ne három. Ha állandóan / harc közben váltogatnom kell a karakterek között akkor kiesek a történetből. Ha valaki beszél a R*games -es fejlesztőkkel akkor (pls) ez utóbbit feltétlenül említse már meg nekik! Thx!
ShotInTheDark 2017.10.23 20:57:24
@KongFan: hú ,én nagyon kivoltam a MaxP.3 -tól. Mentem 3m-t és átvezetővideó. Léptem ötöt és átvezetővideó. Kezdtem volna belemerülni a játékba és akkor hirtelen...átvezetővideó. +A M.P.2 dermesztő fagyossága ("noire" hangulat) nekem nagyon hiányzott a 3.-részből.
Damien Chazelle új filmje ágyúlövésként jelent meg a kommersz kortárs alkotások világában és földcsuszamlásszerű sikert aratott. Ám a gyorsan jött fanatikus áhitattal szemben hamar kialakult az ellentábor is. A La La Land (Kaliforniai álom) ha nem is végletesen, de érzékelhető mértékben megosztja a…..
ShotInTheDark 2017.07.06 16:09:07
@Drednaught: Miért érezted azt ,hogy ide kell hánynod ? Tudományt keresel a lélekben ? Amit írtál az rólad árulkodik ,nem pedig a filmről.
ShotInTheDark 2017.07.06 16:35:10
@Drednaught: Ok, -sorry. Az én hibám, nyilván nem vagyunk egyformák. (nekem sok rész tetszett a filmből és azt is vágom, hogy miért olyanok a színek, stb...) Nem akartam személyeskedni,csak... hirtelen ez jött ki belőlem. Még egyszer: bocs! písz ! (+1 kérdés: nem te írogattál régebben Stevensan -név alatt bizonyos fórumokon ?)
Focker Blog Watchmen: az őrzők 2017.06.17 15:30:00
Az az igazság, hogy nem igazán vagyok oda a képregény feldolgozásokért. És ennek megvannak a maga okai. Számomra még az agyon hypeolt Bosszúállók 3D is unalmas és erőltetett volt 2012-ben. Popcorn-mozinak elment, de nem estem hanyatt tőle és a végén már feszengtem. És sajnos a…..
Igaz messze nem tökéletes a Wonder Woman, de az első igazán jó mozi az "összesszuperhőstegyfilmbeterelünk" franchise építés óta. ..
Senkinek sem kell bemutatni, mert mindenki hallott már róla. Vannak, akik csak fél füllel, de a legtöbb cinefil valósággal isteníti. És ez nem véletlen, olyan életművet alkotott, amihez hasonlóval Amerikában nem találkozhatunk, miközben magát elhatárolja a szerzői filmtől...
ShotInTheDark 2017.06.01 19:38:05
Ridley Scott 1982-ben készítette el klasszikus disztópikus scifijét, a Szárnyas fejvadászt, ami a műfaj egyik legtöbbre tartott alkotásává nőtte ki magát, ráadásul Harrison Ford szekerének is adott még egy lökést a Star Wars után. Denis Villeneuve nagyban készíti a folytatást,…..
Mindenkivel előfordul, hogy egy bizonyos téma vagy egy konkrét alkotás kapcsán megváltozik a véleménye. Ez történhet azért, mert érettebben áll a dologhoz, mint korábban, esetleg új információk jutottak a birtokába, vagy egyszerűen csak meghallgatott egy meggyőző érvelést. A véleményváltozás…..
1978 novemberében óriási zavar támadt az Erőben. Mintha milliók sikoltottak volna fel, aztán hirtelen csend lett... A Halálcsillag ismét lesújtott volna egy békés bolygóra? Vagy rajtaütöttek a Lázadók bázisán? Nem, dehogy, még ennél is rosszabb dolog történt. A tévé műsorra tűzte a Star Wars Holiday…..
ShotInTheDark 2016.12.25 07:50:04
@KUNTYI: www.youtube.com/watch?v=S3a5j8PgQxg :) +van egy másik (nem túl régi) videó is... ( kockadroid gurul b.+ :D ) www.youtube.com/watch?v=sClBNY1EISU
Most kezdem belülről átégetve megérteni, hogy a dallam csak egy dolog, és hogy a zene milyen lesz, az legalább akkora – ha nem nagyobb – mértékben függ attól, hogy milyen a ritmus, az egyes hangok kitartása, a pendítés jellege és ereje, és még ezerháromszáz másik apró dolog. Sorban veszem elő a…..
ShotInTheDark 2016.12.24 15:29:15
@suhodminyák: Áá, pont most jött meg a karácsonyi ajándék(od) ! (Jézuska nem lazsál:) --> Sound Like AC/DC - By Busting The Bank (itt már nem fukarkodnak a srácok / kicsit vastagabb a hangzás) www.youtube.com/watch?v=tfrJW3gbSrc
Gyerekkoromban úgy gondoltam, hogy ha valaki becsukott szemmel, oda se nézve tud gitározni (vagy bármilyen hangszeren játszani), az a valami, és akinek néznie kell, az sehol nincs. A saját példámon is látom, hogy ez nincs így. Először azt történt, hogy könnyíteni akartam egy kicsit a nyakamon,…..
(Az írás David Ehrlich a Rolling Stone-on megjelent cikkének a fordítása és SPOILERES a Batman Superman ellen-re nézve) Van egy jelenet kb. a Batman Superman ellen felénél, amelyben Bruce Wayne hűséges komornyikja figyelmezteti főnökét, mielőtt az harcba indulna Metropolis idegen megmentője ellen.…..
Úgy érzem, hogy erősen közeledem ahhoz a ponthoz, ahonnan nem fogok tudni érdemben tovább fejlődni tanár nélkül. A Dirty Deeds-zel egyre jobban boldogulok, de még mindig baromira fáraszt – mármint fizikailag. Jó hír viszont, hogy még relatíve intenzív fáradtság mellett sem romlik annyira a…..
ShotInTheDark 2016.03.14 09:58:47
Egy (mások által megírt) dal eljátszása és egy új nóta megírása az két különböző dolog. Rengeteg gitáros van akinek páratlan a technikája (szinte bármit eljátSICK), de a dalírás nem megy nekik. A legtöbb előadónak a nagy:tudású zenei:producerek segítenek (sok-sok pénzért) a nótaféleséget gatyába rázni / eladhatóvá tenni / kerekre csiszolni. Most kezdted a gitározást és már dalt / dallamokat akarsz írni? Háát, egy házat megrajzolhatsz úgy, hogy a kéménynél elkezded és haladsz tovább a tető majd ablakok irányába (és lesz amilyen lesz), vagy: halványan megrajzolod a ház formáját, méreteit és ha megvan az alap akkor bemázolod szépre. A (jó)nótaírásoz komoly tudás kell(ene) Másik dolog: A TAB-os gitárkottákat (az esetek 113%-ban)nem az eredeti előadó veti papírra, hanem egy (jó:esetben) tehetséges zenészembör. (az eredeti kottáknál is) Mindenki egy kicsit máshogyan fogja / kezeli a hangszerét, máshogyan hallja, másképp írja le. Te használd azt ami neked (most) kényelmes / örömet okoz. Később játszhatod úgy a nótát ahogy a nagyfiúk teszik. Oké, ha még nem rogytál meg a roppant súly alatt, akkor: www.ultimate-guitar.com/lessons/guitar_gurus/malcolm_and_angus_young_guitar_methods.html , www.youtube.com/user/CifraClub/search?query=ac+dc , www.youtube.com/watch?v=FgSnqIHb-k0 Én azt javaslom, hogy (pl.:)a Songsterr -oldalon keress magadnak különböző stílusban megírt nótákat. Talán segít az írásban az ha látod a felépítésüket. Ingyen van. (eleje,közepe,vége,íve,átvezetők,fokozás, stb...) A dúdolás is hasznos lehet. (érdemes az egyszerűségre törekedni; a bonyolításoknál széthullhat a jó?ötlet) +Az AC/DC hangzáshó'- a torzítás nagyon alacsonyra van véve. www.youtube.com/watch?v=mdLHy1w8-FM (ui.: fejezd be a hisztit! :)
Azt gondolom (és aszerint is élek), hogy az embernek főbb elvek mentén kell szervezniük az életüket. Ha ezek valódi értékeken és önismereten alapulnak, akkor a legtöbb helyzetben lehet tudni, hogy mi a helyes döntés, csak alkalmazni kell a vonatkozó elve(ke)t az adott szituációra. Az én egyik…..