Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petra mozizik

578 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hát, mit mondjak?! :D igazán nem volt nehéz kipörgetni ezt az évadotamikor megírtam az elsőről a kritikámat (MA! :)), akkor ugyan ebből már láttam 3-4 részt, de puff… a maradék 4-et is letoltamés azt kell, hogy mondjam: nagyon rápakoltakeszméletlenül erős és jómég viccesebb, még agresszívebbamilyen…..
picit viharosabb napokat, heteket éltem meg mostanában, és gondoltam, hogy jót tenne valami szuper vígjáték sorozatmivel ezekkel kevésbé van terítve a piac és ilyen ajánlásokat sem kaptam mostanában, 2 út állt előttem:vagy rákeresek a szokásos módon, hogy „best comedy series 2023”vagy ránézek arra,…..
VILÁGOS, hogy az eredeti, 1984-es ’Ghostbusters’ egy legendakultfilm lettés nem csak a zenéje miattnem nagyon tudok embert, aki ne szeretnéés igen, persze, gagyi kis szellemek voltak benne, de akkor isamitől pedig jó volt: az ötlet, az egyedisége, és AZ a csapat: Bill Murray (örök kedvencem <3),…..
nem is tudom, hol futottam bele ebbe a sorozatba – mármint, valaki valahol javasoltanem ismerős, hanem valami fórumonnéha nekik is hinni kell ;)viccelek! :D sokszor szoktam onnan ötleteket lopniazt kell, hogy mondjam: beszippantotta vége nem tetszett, de azt majd én is a végén mesélem el – és abban…..
mint tudjátok, óriási rajongója voltam a ’Dűne’- filmnekno, nem az eredetinek, Cooper ügynökkel, hiába szeretem őt + David Lynch-et issajna túl bonyi volt, túl komplex – vagy én láttam túl fiatalon :PDenis Villeneuve ’Dűne’-je viszont csodálatosminden szinten elvarázsolt3x láttam, legutóbb azelőtt,…..
FIGYELEM! 18+-os téma vagy tartalom! kiskorúaknak nem ajánlott... rég láttam olyan filmet, ami ennyire megviselt volna :(iszonyatos… miközben mindent úgy „tálal”, úgy mutat, hogy szinte nem mutat semmités mindez sajnos NEM fikció, nagyon is valóságosha rákerestek Rudolf Franz Ferdinand Höss…..
amikor elkezdtek bepotyogni egyesével az évad részei, nem bírtam magammal és végül is (hitvallásom ellenére – amit azért már megszegtem párszor, pl. a ’Succession’, vagy a ’The White Lotus’ alatt... folyamatosan… :P) elkezdtem nézni őketszeretem megvárni, ha minden rész lejött, utálom ezt a…..
FIGYELEM! 18+-os téma vagy tartalom! kiskorúaknak nem ajánlott... kezdem a végénél! vagyis a stáblistánál ;)fantasztikus érzés tudni és látni, hogy ennyi magyar dolgozott a filmen, csak úgy jönnek egymás után a nevek <3 (hiszen itt forgattak egy csomót az Origo Filmstúdióban)arról meg nem is…..
óriási érzés, amikor a TV-ben belefutok olyanba, amit még sose láttam (sőt, talán sosem hallottam róla), és még tetszik is!szerencsés csillagzatállás?! a véletlenek összejátszása?!vagy pedig pont egy jó helyen, jó időben pillanat?!mindegy is, mi dobta ezt fel nekem, nem tudtam leakadni rólaannyira…..
PREMIER: sosem írtam még dokumentumfilmrőltudom, ciki, de ez van…nem igazán az én műfajom és eléggé műveletlennek érzem magam emiatt, hiszen rengeteg zseniális alkotás (szó szerint!) készül ezen a frontonde legalább, ha zenészek, énekesek életéről néznénk doksikat!! legalább annyi… az még illő is…..
a ’Fool Me Once’ nagyot ment a neten, szóval én is felkaptam rá a fejemet, hogy ez biztosan klassz leszaz volt, szó se róla ;)ma reggel Barbitól – köszönet érte! <3 – megtudtam, hogy nem ez az egyedüli Harlan Coben-regény, amiből sorozat készült… és mind elég ütős(most utánanéztem és a Netflix…..
premier előtti sajtóvetítésen láttam az ’Argylle’-t, kedvenc mozis társammal, E. K.-val <3mindenekelőtt: hatalmas köszönet Andinak és a UIP-nek, hogy ilyen menő körülmények között, IMAX-luxiban kaptuk ezt az élményt <31000 hála, de tényleg!szuper kép, hang……viszont itt sajna véget is értek a…..
nagyon imádtam a ’Ted’-filmeket – az elsőt és a másodikat is <3abszolút FAN vagyok!!a ’Family Guy’-t is piszkosul csípem (igaz, inkább „southparkos” lennék, ha feltétlenül választanom kéne, de mivel az a sorozat csak késő éjszaka megy a TV-ben, a ’F. G.’ meg kb. egész este, így elég sok részt…..
„World is decay. Life is perception.” (Democritus, magyarul Démokritosz)ritkán kezdek idézettel egy filmkritikát, inkább a végére szoktam ezeket az okosságokat tenni, de ez nagyon megfogottsőt, ha azt is hozzáteszem, hogy alig várom, hogy elolvassam Marcus Aurelius „Elmélkedések” c. könyvét – az is…..
nehéz lesz ezt a kritikát megírnomegyrészt azért, mert IMÁDOM a ’Fargo’-tez alatt most érthetjük a Coen-féle legendás filmet, és magukat a sorozatokat ismost az utóbbiról lesz szó, méghozzá az 5. évadrólnehéz, mert az elmúlt 4 évadot – még ha mások is voltak, elképzelhető, hogy volt bennünk apróbb…..
ez a sorozat ismét a cukkermukker, édibédi sorozatok listáját erősíti – csupa szeretet és kedvességmindamellett, hogy vannak csúnya, gonosz emberek benne, persze – és ha nem is győz mindig az igazság és a jó, de azért a legtöbbször igen ;)van benne küzdés a nőkért, a nők megbecsüléséért, jogaikért…..
a ’May December’ 4 jelölést is kapott a Golden Globe-on, így felkerült a listámra isnem csak emiatt, hanem főleg a 2 női főszereplő miatt, akik mindketten fantasztikus tehetségek és minden műfajban jókJulianne Moore egy olyan nőt játszik, aki anno, 36 évesen (tanárként) elcsábított és megrontott egy…..
FIGYELEM! 18+-os téma vagy tartalom! kiskorúaknak nem ajánlott... ismét egy jó beteg film a horizonton! Petra boldog! :Da ’Saltburn’ 3 módon került a fókuszomba, és azért ez már bőven elég volt, hogy meggyőzzön: meg kell néznem1. az őrület, ami megy a közösségi médiában, főleg a TikTok-on a…..
vajon mennyire determinált valakinek a sorsa?minden eldöntött, vagy van szabad akarat?örök kérdések, amik nem hagyják nyugodni a tudósokat, kutatókat, hívőket és hitetleneket, minket, az átlagembereket…ki ne gondolkodott volna már ezen?!és nem tudom, kinek MI a megnyugtató válaszvan egy Isten…..
David Fincher nagyon sokáig az egyik kedvenc rendezőm voltmég „kiskoromban” (Oliver Stone és Tarantino mellett… aztán szerencsére színesedett ez a paletta sok mindenki mással is, más stílusokból – igaz, T. mester még tartja magát a TOP-ban ;))elég, ha annyit mondok, hogy ’Harcosok klubja’,…..
ezt a filmet – a Vertigónak és Ivettnek köszönhetően – már december 13-án láthattam, sokkal előbb a hazai bemutatónál (2024. febr. 1. a port.hu szerint… amit nem is értek…)ezért hála és köszönet! <3a szomszédomat, E.-t vittem el rá, mivel óriási nagy Mads Mikkelsen-rajongódolgozott egy ideig a…..
hetek óta minden ettől a filmtől hangosvalaki azt mondja, zseniális, a legjobbmások pedig nem értik, mi ez a hype, szerintük ugyanis lassú és unalmasaz biztos, a trailer magával ragadó...tetszik a sok furcsaság, hogy úgy tűnik, itt durva és megmagyarázhatatlan dolgok történnek, és azért a szereplők…..
Petra mozizik Petra, a Visszatérő 2023.12.27 20:04:21
2023. október 8-án írtam meg az utolsó filmkritikámat – már ami kikerült a blograaztán október 21-én bezártam, elköszöntem Tőletekel sem tudom mondani, mennyire jól esett a sok reakció, komment, kérdés, szívecske vagy szomorú fej, amit kaptam a posztomra a Petra mozizik FB oldalon – itt is, most is:…..
Petra mozizik 2023.12.28 10:10:09
@Liberális Artúr: :D Akkor tessék Neked is beindulni! :P
ki a csuda gondolta volna, hogy a sorozat megtekintése során (OK, a vége felé – szóval ez most szokás szerint lehet, hogy SPOILER lesz…) eszembe jut majd az a magyar népmese (talán ’A kicsi dió’ volt a címe), amiben a szegényember lepaktál az ördöggel, dealt köt vele, nem sejtve, vagy nem biztosan…..
Roman Polanski nem éppen a vicces filmekről ismertnagyon nem…teljesen ledöbbenetem, hogy a mostani (talán utolsó?!) mozijában ezt a témát dolgozta fel és ÍGY1999. dec. 31-e van, jön a Millennium, itt a világvége, a számítógépek megbolondulnak… vagy nem?!a helyszín a legendás Gstaad Palace, Svájcban…..