Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alauda Arvensis

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alauda Arvensis 2019.05.15 07:30:20
A polipmarkoló fejjel kapcsolatosan véletlenül pont néhány napja láttam bionerd23 egyik videóját, őt 860 μSv sugárzást is mért közvetlenül a markoló felületén.
www.youtube.com/watch?v=clN1p4dtm2E&

Mondjuk neki van néhány elég vad videója arról is, ahogy nagyon apró erősen sugárzó grafit vagy fűtőanyag szemcséket találnak és szednek össze hangyabojból vagy útmenti fűcsomó alól, azokkal ki lehet akasztani a sugárzásmérőt.
Alauda Arvensis 2019.05.15 09:06:26
@Womb Raider: Igen az az 5 megatonna elég eltúlzottnak tűnik egy gőzrobbanás esetén (ők sem nukleáris robbanásról beszélnek), viszont azt már olvastam korábban is, hogy az ereje elegendő lett volna ahhoz, hogy leradírozza a másik három csernobili reaktort is, valamint annyi sugárzó anyagot dobott volna szét a környéken hogy ez a két hatás együtt elég katasztrofális lett volna ahhoz, hogy lakhatatlanná tegyen egy jóval nagyobb területet mint a mostani "Zóna". A filmben ha jól emlékszem "csak" Ukrajna és Belorusszia nagy részének lakhatatlanná válásáról beszélnek legalább 100 évre, de Európa többi részén is komoly egészségügyi problémákat okozott volna a kihullás.
Kritikus Vitatható Oscarok [17.] 2019.04.11 17:30:34
Az Oscar gálák 90 éves történetében rengeteg olyan eset fordult elő, amikor érthetetlen és érdemtelen módon került megjutalmazásra egy-egy filmes alkotás. Ha az utóbbi 30 évet vesszük górcső alá és csak a "legjobb film" kategóriára fókuszálunk, öt esetet emelhetünk ki, melyeknél erősen vitatható…..
Alauda Arvensis 2019.04.12 12:29:22
@ben2: A 1968 Romeo and Juliet-re én speciel emlékszem, az egyik legjobb Franco Zeffirelli film és Shakespeare feldolgozás. Már többször is láttam. Ettől függetlenül tényleg érthetetlen hogy a 2001 Űrodüsszeia mért nincs ott a listán.
  This is the endBeautiful friendThis is the endMy only friendThe end Of our elaborate plans, the endOf everything that stands, the endNo safety or surprise, the endI'll never look into your eyes again (...)Come on baby, take a chance with usCome on baby, take a chance with usCome on baby, take a…..
Alauda Arvensis 2019.02.18 08:51:34
@VV Erőlegény: Igen Zsuzsunak nagyon gyenge a stressztűrő képessége, ezért is gondolom, hogy miután megfutotta szerződése által megkövetelt köröket a bulvárban ő szépen el fog tűnni egy időre, megpróbál minél inkább visszahúzódni és feldolgozni, ami történt vele (ahogy azt a villán belül is időnként próbálta tenni nem sok sikerrel), és pont ez amiben leginkább különbözik Alekosztól, akiről gyakorlatilag bármilyen megjegyzés, megalázás, gúny, és sértés lepergett, sőt örömmel alázta meg saját magát bármilyen helyzetben. Ha meg Zsu tényleg aspergeres lenne, ahogy itt sokan diagnosztizálni próbálták a műsor során, akkor a stressznek való fokozott ás állandó kitettség miatt rövidesen várható egy elég komoly "meltdown", ami a külvilág számára leginkább egy hatalmas, kontrollálatlan, ön és közveszélyes hisztériarohamnak fog tűnni.
Mindenkinek lehetnek rossz időszakai, ahogy nekem is. Egyenlőre még próbálom kiheverni. Nem vagyok egy érzéketlen robot, ahogy sokan gondolják az autistákról, bár az empátia szintemen tényleg lenne mit fejleszteni. Bár még vannak visszaesések, azért büszke vagyok magamra, hiszen végül is egy 6-7…..
Alauda Arvensis 2019.02.07 09:59:11
@Nyírjeslakó: Így már rémlik a hozzászólásod, amit olvastam ezen a blogon (és amit persze nem kapcsoltam hozzá a mostani kommentedhez, hiszen aligha tettem akkor bármiféle erőfeszítést a nickneved megjegyzésére), és az is, mintha te írtad volna azt, hogy hogyan szoktál a beszélgetőpartnereid hasába lyukat beszélni, amíg végig nem szoktad vezetni az általad logikusnak felépítettnek vélt gondolatmenetedet egy adott kérdésben, nem figyelve a partner visszajelzéseire, hiszen, ha jól emlékszem, ahogy magad is írtad némi öniróniával, hogy te kinyilatkoztatsz, nem pedig csak közölsz valamit. Önmagad írt jellemzésében (amire persze nem emlékszem szó szerint, csak körvonalaiban, nyugodtan ezt is a szememre vetheted) is ott látom tükröződni ugyanazt azt a másik véleményére oda nem figyelő monologizálásra való hajlamot, a másik visszajelzéseinek figyelmen kívül hagyását, amit a blogíró szemére vetsz, és ami, megjegyzem, pont, hogy az asperger egyik tünete a verbális kommunikáció során.
Alauda Arvensis 2019.02.07 10:08:17
@Alauda Arvensis: "Önmagad írt jellemzésében"="Az önmagadról írt jellemzésben".

Ideje lenne már, hogy itt is lehetővé tegyék a kommentek utólagos szerkesztését, hogy tudjuk javítani az félregépelt szövegrészeket -.-
Alauda Arvensis 2019.02.07 14:30:30
@Nyírjeslakó: Egy blog alatti fórumon vagyunk, ahol, bármilyen meglepő, az emberek beszélgetni szoktak egymással, véleményt nyilvánítanak - akár a blogról, akár a többi kommentről - és reagálnak egymás megnyilvánulásaira - beszélgetnek. Itt ez a megszokott. Te egy elég negatív véleményt mondtál a blogról, én, akár csak egy másik kommentelő, reagáltam egy ellenvetéssel, jött néhány érv majd ellenérv, amiből ezek szerint most ilyen furcsa módon igyekszel kihátrálni, ami azért is meglepő, hiszen a mai nyitókommented áttételes módon arról is szólt, hogy beszélgessünk a betegségről, ismerjük meg egymás véleményét - hogy idézzelek. "Nem vagy kíváncsi másokra? Akkor minek blogolni". Lelked rajta. Neked is további szép napot.
A live-action adaptációkról eddig túl sok jót nem tudtam elmondani, de azért akadt néhány üdítő kivétel. Az I want to eat your pancreas című regényből készült élőszereplős verzió kicsivel az anime előtt került bemutatásra, így gondoltam, teszek vele egy próbát, hátha kellemes csalódásnak bizonyul. A…..
A párbaj előtti napi wellness programon Reni megmeditálja a Szív Hídjai Felekezet tagjait. Adri úgy elengedi magát, hogy egyből bekönnyezik. Greg is lemegy alfába, de úgy, hogy épp csak a záróizmai nem mentek át totális nirvánába. Zsu, mert ő is ott volt a szeánszon, inkább elpoénkodta az egészet.…..
Bajusz hobbiszélerőmű Péter felel ma a hangulatért, amiből biztosan nem lesz hiány. Első körben a Rúdlény kűzd meg valamelyik ÉNB-sel, nem túl szemérmesen nehézsúlyúnak hívják.. Azon gondolkodtam, hogy Renin ez a fogvédő talán inkább javított, mint rontott optikailag. De aki…..
Alauda Arvensis 2019.02.05 19:45:51
@ibsen: Ha arra gondolsz, hogy az kamu, hogy Zsu leköpött egy vizet osztogató lányt, akkor el kell hogy keserítselek - ezt ő maga mesélte el a beválogatásán készült videófelvételen, amikor megkérdezték tőle, hogy mikor történt és mi volt az utolsó konfliktusa. Én is láttam pár hete a videót, talán pont itt linkelte be valaki.
Alauda Arvensis 2019.02.05 20:05:47
@MacákékIcukája: Némi keresgélés után megtaláltam a videót a válogatásról, ahol elmesélte a sztorit. Ha valaki még nem láttam az oldal aljára görgetve megnézheti:

vipzone.reblog.hu/zsuzsu-igy-kopte-szemen-az-onkentest-foto-es-video
Szerettem volna már valami vidámabbról írni, amivel segítséget nyújthatok, de azt hiszem ez nem ma fog megtörténni.  Hogy miért pont most határoztam úgy, hogy mélyebben érintem az "overload" (túltelítődés) és a "meltdown' témáját? Egy részt az is befolyásolt, hogy a legtöbb magyar, autizmussal…..
Alauda Arvensis 2019.01.31 13:42:45
@Khonsu: Egy extrém introvertáltnak például nincsenek ilyen meltdownjai, amiről a cikk is szól, legfeljebb halálosan lemeríti mások társasága vagy az, ha kizökkentik a napi rutinjából. Egyfajta "overload"-ot ettől függetlenül megtapasztalhat a fentebb is felsoroltak és egyéb ingerek miatt, nálam ezek például migrénes rohamot válthatnak ki. Egy introvertált ezen kívül érti az iróniát, a szarkazmust, tudja olvasni mások társasági visszajelzéseit (mimika, testtartás, hanghordozás, érzelmek), képes megfelelően reagálni társas helyzetekben, képes beleélni magát a másik szempontjába, helyzetébe stb..., miközben egy aspergeresnek ezek nem mennek. Az introvertáltság ráadásul nem egyenlő feltétlenül a szociofóbiávál, a társas helyzetekben való szélsőséges szorongással, mert lehet hogy te azt nevezed extrémnek.
Már a keddi műsornál tartunk, de ma se lépünk sokat előre. A szerkesztők még mindig a párbaj utóhatásaira koncentrálnak, mi meg nem tehetünk mást, csak nézzük a nyomorultak részeg vergődését. Láthatatlan László kiesése egyébként borítékolható volt, hisz még a villalakók sem hittek benne, hogy…..
Alauda Arvensis 2019.01.24 11:39:39
@Sabina Pohl: Két napja már elengedtem ezt az évadot, max már csak az itteni összefoglalókat fogom olvasni, de így utólag már úgy gondolom ebben az évadban nem is Roli volt a nagy taktikus igazán (bár ez leginkább az összefoglalókban ráosztott szerep), hanem Adri , aki az elején egy elég elcseszett taktikával kezdett, sokáig a hierarchia legalján volt, egy kétszínű kis rosszindulatú picsának gondolták, de aztán képes volt megújulni, stratégiát és szerepet váltani, hozzácsapódni az egyik csapathoz, ráadásul elég jól mérte fel a viszonyokat a saját szempontjából, hiszen bár a játékstílusa közelebb áll a Roliékhoz, mégis ahhoz az általa inkább ostobának tartott bandához verődött, akik úgy tűnik jóval tovább bent tartják a játékban. Leginkább csak azért nem nevezzük őt a legjobb taktikusnak, meg a retek a szarkeverő karaktert osztotta rá a tematikában. Zsura kitérve pedig én pl nem utálom őt, sőt sajnáltam is az első hetekben, de az vele a baj, hogy egy buta kis viselkedészavaros csaj, az a fajta, aki az életben elviselhetetlen lenne hosszútávon, de ettől még persze lehetne mondjuk szórakoztató, hiszen a VV nem arról szól, hogy feltétlenül számunka szimpatikus embereket bámuljunk (lásd Alekosz), de a probléma a vele leginkább az, hogy legfeljebb addig lehetett vele együtt érezni, amíg a rossz szociális képességei és a gyenge idegei miatt a csoport legalján volt és rajta vezették le a feszültségüket a többiek, mihelyt viszont kissé nyeregben érzete magát előjött belőle is az elfojtott rosszindulat, egy igazi kis rikácsoló hárpiává vált az ostobák kofastílusú nagyhangúságával, ahol az érvek helyett a hangerő számít igazán, és az önkontroll hiányát és a bunkóságot pedig "én ilyen vagyok, csak magamat adom" szöveggel indokolják (amúgy ezt az érvet én még nem hallottam senkitől az életben VV-n kívül) . Nekem azt a nőt testesíti meg Renyhével együtt, akik messze kerülni kell az életben, szerencsére nincsenek hasonló figurák a közvetlen környezetemben.
Úgy határoztam erőt veszek végre magamon és megosztom a világgal, hogy milyen is egy asperger-szindrómával élő nő élete. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg hasonló (és talán hasznosabb) blog, weboldal létezik a témával kapcsolatban, amelyekkel én is sok mindenben tudok azonosulni, viszont egyik…..
Alauda Arvensis 2019.01.23 12:50:05
@exterminador: Azért ezt érdemes egy szakemberrel megvizsgáltatni, mielőtt még bekategorizálnátok magatokat aspergeresnek. Én például elég erősen introvertált vagyok, és így jópár az aspergereseknek tulajdonítható vonás is megtalálható bennem, ami miatt pl ez az online teszt psychcentral.com/quizzes/autism-test/ hamisan 30 pontos eredménnyel asperger gyanúsnak mutat, miközben tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok az, mivel ha szükséges és megerőltetem magam nincs gondom azzal, hogy kommunikáljak másokkal, hogy kapcsolatokat építsek ki, hogy beilleszkedjek valahova. A tesztet, amúgy csak most a cikk apropóján kerestem meg és töltöttem ki, de megerősítette azt a korábban is bennem élő gyanút (és talán olvastam is valahol már), hogy az introvertál személyiség az autisztikus spektrum leggyengébb megjelenési formája, ami azért közel nem okoz akkora problémát. Persze ez csak egy teória részemről, amit egy szakember lehet h kinevetne - érdekelne mondjuk, hogy egy aspergeres lehet e extrovertált.
Alauda Arvensis 2019.01.23 12:55:31
@Kolompár Magneto: Nem tudom miből gondolod, hogy az introvertáltság azzal jár, hogy az ember írásban is szűkszavú, sőt épp ellenkezőleg, az introvertáltak szívesebben fejezik magukat írásban, mint élőszóban. Ezt nem az általad említett bloggerre mondom, mivel nem tudom nincs kire célzol.
Alauda Arvensis 2019.01.23 06:55:22
@Sanda.Ipse: Szerintem ez csak a forgatókönyv szerint következő Roli/REnyhe párbaj miatt van, bebiztosítják, hogy a rikácskirálynő jöjjön vissza aztán utána megint Zsu fogják preferálni.

@Pamutbojt: Én is már csak öt percbe sűrítve tekertem végig a tegnapi adást, inkább megszokásból és csodára várva - mint pl. Reni és Greg idegösszeomlást kapnak és megverik Zsut, mindhárom elhagyja a villát, ketten előzetesbe a harmadik elemegyógyintézetbe kerül - de hát megint nem volt happy end, nem is érdemes rá várni az előre megírt forgatókönyv szerint.
Anikóval indítunk, aki felfokozott állapotban van a párbaj miatt, és persze mi is, hiszen kurvára szétbasz bennünket az ideg, hogy melyik agyhalott esik ki vasárnap. Főleg mikor ilyen nagy a tét! Na jó, tét az nincs, felőlem még Anikó is kieshet, bár a dürhő Győzőnek jobban örülnék, mert miatta nem…..
Alauda Arvensis 2019.01.17 12:56:03
@Spitzbauer: Nem vagyok benne biztos, hogy VV Nigger végig bírta volna idegileg, ha bent maradt volna a csipeszhajigálás után. Az utolsó heteiben látszott, hogy merül ki idegileg: egyre többet hisztizett, duzzogott, nem csinálta a kötelező feladatokat, és közel akkora dühkitörései voltak, mint Erának. A végére lemorzsolódtak volna a szavazói, de az első háromba talán belefért volna. Viszont érdekes lett volna mennyire másként alakult volna a benti csoportdinamika, mert ha Csoki bent marad továbbra is ő lett volna az alfahím, akire fel lehetett volna húzni a tematikát, nem jött volna létre a csillámpóni-trió, Reni energiáit lekötötték volna a vele folytatott cirkuszok és valószínűleg Zsuval is még jóban lenne.
Nem tudom más hogy van ezzel, de szerintem elfáradt ez az évad. Szerintem nem is szabadna 80 napnál tovább tartania egy ilyen beköltözős realitynek. Nézem ezeket az embereket, és látom rajtuk, hogy totál rottyon vannak. Reni eddig se volt teljesen százas, de a mai/tegnapi adásban a szokásosnál is…..
Immár 2019 első napja van (már az adásban), ami ugye általában igen csendesen, visszafogottan szokott telni, de nem Bajusznál, aki valamiért még mindig pörög, mint egy bádoglavór a metlakin. Lehet tegnap sok volt az eki, mert ma ott folytatja, ahol tegnap éjjel befejezte, és ocelot…..
Alauda Arvensis 2019.01.02 17:20:07
@C.Chauchat: Ezért kell online nézni másnap az összefoglalókat, ott simán át lehet tekerni az ilyen részeket a hasonló többivel együtt, ahol elkap miattuk a szekunder szégyenérzet, feszengek az ostobaságuk miatt, irritálnak vagy egyszerűen unom őket. Greget pl. a kiválasztás után eljátszott cirkusza óta folyamatosan áttekerem, annyira elkezdett irritálni, pedig előtte teljesen semleges volt. Ilyen módon ráadásul húsz perc alatt le lehet tudni egy 45 perces műsort.
Alauda Arvensis 2019.01.02 17:34:40
@,,: Én a szórakozás érdekében inkább shippelném Lacikát és Zsut. El tudom képzelni milyen félelmetesen épületes beszélgetéseket tudna ez a kettő összehozni, ha rendszeresen kommunikálni kezdenének. Egy szellemi sziporkapárbaj lenne.
Vagy három hete nem írtam hogyvoltot, erre ma mit kapok? Karácsonyi vonyítva sírást, ahol még a legkeményebb játékosok is nyüszítve törölgetik a taknyos orrukat. Te meg kedves hv író rittyentsél ide egy kurva posztot könnyekből. Higgyétek el, én mindent megpróbáltam, de csak ennyire futotta ma. :D..
Alauda Arvensis 2018.12.27 16:19:32
@Maximista vagyok: Most néztem az összefoglalót ott Roli is Greget nevezi legerősebbnek a fiúk közül, bár az is lehet hogy csak trollkodott Adrival és nem akarta kiadni neki mit gondol igazán.
Csaló, félrevezető, szélhámos, kókler, szemfényvesztő, becstelen, hantás, átverő, megtévesztő, simlis, füllentő, széltoló, svindler, lódító, ámító. Ennyi szinonimája van a szótár szerint a „hazug” jelzőnek, aminek ellenére ez az egy hangzik el az adásban, ez viszont…..
Alauda Arvensis 2018.12.23 11:00:21
@ibsen: Nem vették le csak egy-másfél hete szarakodik az oldal és nem tölti be még frissítést követően sem az utolsó videókat alapból. Indítsd el a legutolsó videót amit fent látsz, tekerj a legvégére, hagyd véget érni majd nyomd meg a bal felső sarokban megjelenő vissza gombot és megjelennek a legújabb videók is (most pl. 49. a legutolsó, de trükközés nélkül én is csak a 44-ig látom)
  Anikó-ruhaelemzést nem tartok, mert nem értek hozzá, mindenki döntse el maga, aztán jöjjön a lényeg!   1. Összefoglaló: A párbaj közeledtével Adri felveszi a beletörődő bölcs figuráját, így a Krisztiánisztánba tett diplomáciai látogatása alatt sem győzköd senkit az átállásról. Komolyságát…..
Nehezített pálya a mostani, mert garantáltan nem engem vártatok, de az van komáim, hogy sixx atyánk bokros teendői miatt sajnos kénytelen volt ideiglenesen lemondani a trashadagjáról, ezért mára az átlagon aluli színvonal meg az ócska viccek jutottak, dehát ezt a békát most le kell nyelni. Anikó van…..
Alauda Arvensis 2018.11.23 07:24:42
@Qqts: Legutoljára a VV4-et néztem, de ott még nyílt titok volt (úgy rémlik még adásban is említették), hogy egy-egy játékosnak időnként a szerkesztők adtak" titkos feladatokat" a riportszobában, amelyekről nem beszélhettek a többieknek. Szerintem a Zsuzsa cuccainak eldugdosása is egy ilyen lehetett, illetve gyanús, hogy sok más mindenféle előzmény vagy felvezető nélküli konfliktusnak is lehet ilyen az alapja, ha meg mégsem akkor a trehány szerkesztés miatt nem érthető mi motiválja őket időnként.
Egyre kétségbeesettebben keresik a tévés ipari szereplők a következő Trónok harcát. A Variety meg a Deadline most arról írnak, hogy a Warner stúdió tévés részlege éppen egy Gyűrűk Ura sorozatot próbál elpasszolni a legmélyebb zsebbel rendelkező játékosoknak a piacon...
 Úgy veszem észre, hogy manapság mindennek  vagy egyre kisebbnek vagy nagyobbnak, egyre olcsóbbnak vagy drágábbnak kell lennie, ahhoz hogy figyelmünket felkeltse. Valahogy így van ez a kutyákkal is. Minap a párommal bevásárolni indultunk, amikor is megláttam egy srác kezébe egy kiskutyát. Rögtön…..