Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koszagondolatok

9 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történetem valószínűleg nem egyedi, viszont fényesen példázza a hazai gépjárművezető-oktatás sajátságos helyzetét. Mint közismert, a gépjárművezető-oktatásban zajló évtizedes korrupciót azzal a remek ötlettel próbálták felszámolni, hogy kiszervezték azt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy…..
koszagondolatok 2019.10.15 19:32:56
@teéjesenmindegy: Nem fékkört, hanem tartályt. Igen, felszerelnek, akár többet is. És a buszon sem annyi van, és nem csak arra szolgál, mint egy teherautón, amit egy C kategóriánál nem kell tudni, ergo a vizsgabiztos nem kérdezheti.
koszagondolatok 2019.10.16 07:11:13
@teéjesenmindegy: Akkor ezek szerint te sem mentél volna át. :)
koszagondolatok 2019.10.16 19:53:21
@teéjesenmindegy: Valamit nagyon benézel ebben a történetben. Senki nem állított ilyet, hogy valaki elindulás előtt szerelget tartályokat. De, akkor bedobom a mentőövet, és elmondom, hogy mi a lényeg. Nem a légkörök száma, hanem a levegő mennyisége is összefügg a légtartályok számával. A buszban az ajtókat is ez a levegő üzemelteti, így ott akár 4 db légtartály is lehet, a pótos teherautón akár 8 (!) is lehet (a vizsgabiztos bácsi elmondása alapján), hogy a megnövekedett tömeghez megfelelő mennyiségű levegőt tudjon tárolni. Ezt, bevallom, hogy nem tudtam. Jelzem, hogy nem C kategóriás kérdés, így egy C jogsihoz nem is kell tudni. Ezek szerint te sem tudtad, így ezért mást leszólni nem túl intelligens dolog, de gondolom az IFA-ban te sem Shakespeare-t olvasgatsz 2 sóderfuvar között. Mellesleg C jogsi nem csak teherautóhoz, hanem 3500 kg-nál nagyobb tömegű személyautóhoz is kell, így a légfék, tachográf, és egyéb teherautó-specifikus dolog ismerete nem kell minden C kategóriás járműhöz. Azt talán a fuvarozói vizsgához kéne tenni manapság.
A minap pont a belvárosban volt dolgom így volt időm tüzetesebben szemügyre venni az Erzsébet téren levő Michael Jackson emlékfát. A fa A Google térképen is rajta van, közkedvelt turista célpont, Michael Jackson rajongóknak meg egyenesen zarándokhely. Jönnek turisták, iskolás csoportok, sőt, Michael…..
  Nem tudom, hogy mennyire ismert a dolog, de van most ez a verseny a lángossütők között, amit az egyik étolajgyártó hirdetett és szavazni lehet a legjobb lángososra. A tét nem túl hatalmas, nem is túl kicsi: 500 liter étolaj a győztesnek, 250 liter a második és 100 liter a harmadik…..
koszagondolatok 2018.07.27 23:15:41
@Jóska Pista: Bocsánat, ez a főváros - vidék dolog egy kicsit félre lett értve. Azt próbáltam a posztban szemléltetni, hogy mennyire megdöbbentő, hogy 100 szavazat különbség miatt egyből csalást kiáltott a FB bejegyzést író hölgy (aki, mint tudjuk nem a lángosos és meg is lett szidva, akik pedig be lettek tagelve a családból nem is olvasták :) )
Reméltem, hogy magától is összeáll a matek az emberek fejében, hogy 2 milliós nagyváros egyik legnépszerűbb utcai kajáldája, ahová a környező irodaházakból, laktótelepekről, de még a város másik részéből is csapatostól jönnek az emberek és naponta tömött sorok állnak lángosért nem szorul szavazatvásárlásra, ráadásul az a 100 szavazat különbség nem volt olyan nagy mértékű, hogy erre következtessen bárki.
Sőt, ha Zsámbék lélekszámát vesszük, akkor arányaiban kiemelkedően sok szavazatot kaptak ők. Mégsem vádolta meg őket senki szavazatvásárlással. Bár, ezek után lehet, hogy érdemes lenne utánanézni, hogy honnan tudnak ennyit a szavazatvásárlásról és szavazatcseréről.
koszagondolatok 2018.07.27 23:18:49
@Válasszunk: Úgy döntöttem, hogy megvárom a 20000. olvasót, aztán megkeresem a Vénuszt, hogy biztosítson jogi képviseletet számomra, elvégre ekkora publicitás biztos jó sok hírlevél feliratkozót, azaz jó sok lead-et jelent a cégnek. :)
koszagondolatok 2018.07.29 08:14:13
@dr. Nagy Gábor: Mivel ha akarnám sem tudnám már elengedni a dolgot, hála a feljelentéseteknek, hadd világosítsalak fel pár dologról.
Miért nem ér végett a dolgot, hogy bocsánatot kértek a megvádolt embertől és ráfogjátok a csajra:
Egyszerűen azért, mert sokkal több ember érintett a dologban.

A rágalmazó poszt egy 2700 fős közösségben lett közzétéve. Ezt a 2700 embert megtévesztettétek, átvertétek azért, hogy megszerezzétek a szavazataikat. Attól, hogy pár nap múlva, miután kipattant a balhé, levettétek a posztot, azok az emberek ugyanúgy tévedésben vannak tartva. Senki nem kért tőlük nyilvánosan bocsánatot azért, hogy csalárd módon szerezték meg a szavazataikat (tudom, a csaj volt, ti nem is tudtatok róla, bla, bla,...)

A szavazat addigi állása szerint 700 érvényes szavazat érkezett a megvádolt vállalkozóra, akiknek a szavazatainak az érvényességét kérdőjeleztétek meg. Tőlük sem kért senki bocsánatot!

Mivel ártottál még magadnak:

Miután kipattant a balhé, mindent rákentél a csajodra (baromi gáláns), bocsánatot kértetek a megvádolt embertől, mert tudtátok, hogy neki minden jogalapja meglenne feljelenteni titeket, viszont mindenki mással pökhendiek és ellenségesek voltatok és maradtatok.

Idejöttél fenyegetőzni (meg a 3. kerületi FB csoportba).

A feljelentéssel pedig szerintem csak tovább rontottál az amúgy is megtépázott hírneveteken.

Az abban foglaltak valóságtartamát pedig majd kideríti a nyomozás, ha lesz. Ugye tudod, hogy hiába töröltétek a rágalmazó posztot, azt a nyomozás során meg tudják állapítani, hogy azt ki tekintette meg, hiszen a facebook szerverein minden információ megmarad?
Ha kiderül, hogy az állításoddal ellentétben mégis megnyitotta bármelyikőtök is a rágalmazó posztot, megdől az az állításod, miszerint senki nem tudott róla a családban?
Utazás közben sokszor jön elő az emberből „az állat” és valahogy kevésbé toleránsak mások, utastársak, személyzet, stb.. iránt. Sok módja van annak, hogy valaki magára ragassza a „bunkó utas” jelzőt, kezdve a biztonsági előírások be nem tartásától, majd a személyzettel ezen való hisztizéstől, a…..
koszagondolatok 2018.03.11 12:10:22
@cardiobascuralis: Köszönöm az ötletet a következő cikkhez, aminek a címe "Hogyan ne legyünk bunkók kommentelés közben" lesz. :)
koszagondolatok 2018.03.11 07:23:10
@geegee: Akkor mondok ennél is jobbat. Voltak olyan elgondolások is nemrég bizonyos légitársaságoknál, hogy fél ülő - félig álló helyzetű "üléseket" tegyenek a gépekbe a turista osztályon, hogy még több utast be lehessen zsúfolni. Ezt szerencsére elvetették egyelőre, de ki tudja mit hoz a jövő.
Sokat olvasni róla, hogy mekkora a feketefoglalkoztatás Magyarországon, és azt is tudni lehet, hogy jellemzően melyek azok a területek, ahol ez az átlagot meghaladó mértékű. Arról, hogy ezek területek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, pontosabban, hogyan kapcsolódnak ugyanazokhoz a személyekhez és…..
Régen nagyon szerettem a Don Pepébe járni. Volt egy kedvenc helyen a szomszéd kerületben, ami nem is volt messze, jó volt a kiszolgálás, finomak az ételek, sőt, egy idő után már kedvezményt is kaptam. Hébe-hóba beugrottam az étteremlánc másik egységeibe, ha éppen arra vitt az utam, és sehol nem…..
koszagondolatok 2017.08.23 08:15:58
@Manka88: Elkaptad a lényeget. ;)
Pont a mai nap jelent meg egy cikk a fizetős egészségügyi szolgáltatások árairól, én pedig már napok óta gondolkozom, hogy megírjam a legutóbbi kalandomat ebben a témában, így végre rászánom magam. Mivel jómagam is a cikkben leírt módon, idegenkedem a hosszú várólistától, az alacsony színvonalú,…..
koszagondolatok 2017.08.22 07:25:07
@rozsomák: Attól, hogy önnek nem tetszett, vagy nem ért vele egyet, a történet az utolsó szóig igaz. Azt, hogy kölcsönkért cérnával varrtak össze onnan tudom, hogy a fejem felett tárgyalta ki a dolgot a személyzet. Hogy hogyan és mikor adták vissza a kölcsönkért eszközöket és cérnát nem tudom, gondolom akkor, amikor ők kaptak ilyen ellátmányt. Szép napot!
koszagondolatok 2017.08.22 07:30:13
@medium size devil: Nincs egészségpénztári kártyám, mert, mint írtam is, igen ritkán járok orvoshoz. Most is egy konkrét megbetegedés kapcsán mentem el. Magáról a vizsgálatról írtam, hogy rendben volt, a laboreredmények pedig még nem jöttek meg, így arról nem tudok mit írni jelen pillanatban. Azért köszönöm, hogy szánt rá időt, hogy elolvassa a posztot és hozzászóljon.
koszagondolatok 2017.08.22 08:58:59
@medium size devil: Igaza van. Konkrétabban is kifejthettem volna abbéli aggályomat, az helyett, hogy csak utaltam rá, hogy vajon milyen gyakran rendelnek meg a szükségesnél több vizsgálatot pusztán bevételnövelés céljából, amire a páciensnek lehet, hogy szüksége sincs. Lehetett volna ez a fő csapásvonal, az értem az utcára kiszaladó, majd a pult hátsó részben a kolléganőivel röhögcsélni eltűnő, számolni nem tudó klárika helyett.
Hamarosan itt a nyár és a nyaralási szezon, és vele együtt az ezzel járó biztonsági kockázatok. íme 10 hasznos eszköz, amit érdemes magunkkal vinni, hogy növeljük a biztonságunkat utazás, valamint kirándulás során.   Személyes eszközök:   Taktikai lámpa Egy nagy fényerejű taktikai lámpa nem…..
koszagondolatok 2017.05.30 08:58:50
@Medgar: Sajnos a kommentekből is. :(
  Azt tartja a mondás, hogy az vagy amit megeszel. Ha ez így van, akkor van pár dolog, ami biztosan nem szeretnék lenni. A következő helyeket alapból tiltólistára tettem, így ezeket a helyeket messzire kerülöm az egész országban.     McDonald's Aki egyszer is látta a Super Size Me-t, az egy…..
A vasárnapi népszavazás eredménye, mint szinte minden ma Magyarországon, eléggé megosztotta közvéleményt. Vannak, akik a népszavazás érvénytelenségét emelik ki, mint fő eredményt, és vannak, akik a szavazat eredményét tekintik, részvételi aránytól függetlenü, döntő fontosságúnak. Mi lett az…..
Nap mint nap jelennek meg újabb cikkek arról, hogy a hazai személy- és vagyonvédelmi szakmában igen kritikus a helyzet, mivel 10-20 ezer vagyonőr hiányzik a piacról. Ha ilyen témájú cikkekból kíván valaki szemezgetni azt megteheti itt, itt, itt és itt is. Miközben ennek okait boncolgatják…..
Elvben még talán egyet is tudnék érteni azzal a céllal, hogy egy adott szolgáltatási szektorban mindenkire egyformán vonatkozzanak a szabályok és mindenki csak legálisan, az adófizetési és egyéb kötelességeinek eleget téve végezzen gazdasági tevékenységet. A konkrét esettel kapcsolatban mégsem…..