Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fairy4

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretem az „összeesküvés elméleteket”, mert ugyanazokat a tényeket más sorrendben, vagy más megvilágításban nézve érdekes megállapításokat lehet tenni. Talán azok a következtetések a fontosabbak, amiket ilyen levezetések után át lehet ültetni valós történések előrejelzéseként. Itt van ez a török…..
Fairy4 2016.07.18 05:56:59
@fércnél maradandóbb: Ha a te házadnál lehet, az övénél miért nem?
Ott van a vége a jogállamnak (ami feltétele a demokráciának), hogy valakire más szabályok vonatkoznak, csak mert őt Orbán Viktornak hívják. Ez pont a diktatúra lényege.
Mióta Orbán új alkotmányt írt, magyarország nem demokrácia többé. Csak a látszatát akarja fenntartani, különben búcsút mondhatna az EU-s pénzeknek, és a NATO tagságnak is.
Fairy4 2016.07.18 05:58:20
@midnight coder: Csókold meg Edogan seggét, ha ennyire szereted.
Habár az igazi, kőkemény nyári kánikulára még várni kell néhány hetet, már most ideje felkészülni a tikkasztó napokra. A legjobb persze mindenkinek az lenne, ha a legmelegebb napokat egy tóparton vagy egyenesen a tóban tölthetné, de erre azért elég nehéz bazírozni a nyári…..
Ez a cikk jött szembe velem ma. Ízlelgettem, olvasgattam, mert vannak benne érdekességek, sok-sok hasznos tanulság. És néhány pontatlan megfogalmazás, pl. idézet a cikkből: „Nem a tudást keressük elsősorban, hanem az attitűdöt” – nyilván nem arra gondolt, hogy szorgalmas hülyéket keresnek, mert az…..
Fairy4 2016.05.20 11:10:42
@Din Serpahis: Ha jól sejtem, árulnak sok-sok pénzért tanfolyamot, ahol meg lehet tanulni.
SAP konzulensnek lenni nagyon jó meló, mert kevesen értenek hozzá. Éppen ezért nem is nagyon szeretnek újakat beengedni ebbe a körbe.
A Facebookon megalakult CSOK károsultak csoportjában olvastam egy vélhetően fideszes kötődésű emberkének a kommentjeit (aztán ez az ember emailben engem is elküldött a picsába), ami miatt billentyűzetet ragadtam. Nem látom értelmét privátban bizonygatni szellemi képességeit. Sokkal inkább tartozik a…..
Fairy4 2016.05.20 10:56:33
@kublerek: Addigra megszüntetik az egészet.
Nem tisztem eldönteni, van-e gyönyörűbb két, élő adásban puszilkodó taxisnál; viszont kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor egyesek puszta haszonszerzés céljából visszaélnek kiváltságos helyzetükkel − az eszköz nélküli fogyasztók kárára. A sajtóban már…..
Fairy4 2016.05.20 10:47:33
@Conchobar: Lehetne. Pl. kínában egy km. 100 forint alatt van, így a taxi a tömegközlekedés szerves része. Ugyan a szolgáltatás színvonala kicsit alacsonyabb, de a cukrász, bolti eladó, fodrász is megengedheti magának, hogy hetente egy-két alkalommal taxival menjen valahova.
Mindemellett a taxit is lehet appon keresztül rendelni, ahol ajánlhatsz többet, hogy hamarabb kapj kocsit; és ezzel békésen megfér az Über, ami tényleg über, vagyis szebb/tisztább/nagyobb kocsit kapsz több pénzért.
És ha belebukik, akkor azt csak magának köszönheti...
Fairy4 2016.04.07 08:39:54
@Pukka Pad: "Az ezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik"
Nyilván a hétvégi nyitvatartás, vagy a tanárok lázadása vihar a biliben - de ha az "átlagember" megérzi, hogy Orbán nem mindenható, gyengébb, mint amilyennek látszani akar, akkor eszébe jut, mivel is rövidítették meg az elmúlt években. Mert van mit számolni, csak most még visszaretten az ember az erő láttán. Stockholm-szindróma.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     A halálraítélt korosztályt olvastuk. Nézzük csak meg, milyen korosztályból származnak országunk politikai és pénzügyi vezetői? Igen, a 45-65 évesből. Tehát saját korosztályukat nem segítik, csak gyilkolják. Miért?…..
Fairy4 2016.04.07 05:43:16
@BircaHang Média: Igen, a kérdés politikai.
A 25 éve választott út lehet, hogy tévút, de a 2010-es fordulat az igazi zsákutca.
Szalai Vivien kinevezésével új éra kezdődött a TV2 háza táján: jelentős elbocsátások és személycserék után a csatorna készen áll arra, hogy a bármifajta szakmai kritika nélkül sugározza a fideszes pártpropagandát. Az új igazgató áldásos tevékenységét már most, rövid…..
Fairy4 2016.04.06 05:12:42
@A megvalósult amerikai ólom..: Ahogy a 2008-as gazdasági válság is legenda?
Az nem is zavar, hogy akkoriban 250 forint volt egy euró, most meg 320? Papíron ugyan nincs infáció, csak kevesebbet kapsz a pénzedért...
NemGogol Veszedelmes viszonyok 2016.03.27 12:17:22
Dr. Vejkey Imre a KDNP országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Mentelmi Bizottságának elnöke A parlament mentelmi bizottsága nem indít vagyonnyilatkozati eljárást Orbán Viktorral szemben. A mentelmi bizottság elnöke, Vejkey Imre szerint erre azért nincs szükség, mert a vizsgálatra vonatkozó…..
Fairy4 2016.03.28 11:58:34
@midnight coder: Nem mindegy. Még ha úgy is lenne, ahogy mondod, akkor is lenne egy olyan üzenete a dolognak, hogy ha gátlástalanul és nyíltan lopsz, akkor 4 év után elveszíted a lehetőséget, és szopóágra kerülsz. Ez igenis kontrollálná a lopást, még ha nem is szüntetné meg.
Ezért is volt tragédia a 2010-es választás - nem azért, mert a bal jobb mint a jobb, hanem mert megszűnt a verseny, és ennek mi, a "fogyasztók" vagyunk az áldozatai.
Fairy4 2016.03.29 04:20:53
@leponex: Értem az érvelésed, logikusan hangzik, nem véletlenül indokolta ezzel a kormány. A baj csak az, hogy nettó hazugság (nem a te részedről, hanem a kormányéról) - ugyanis az államadósságot a visszaszerzett 3000 milliárd nem csökkentette - a kormány néhány hónap alatt eltapsolta az összeg 90%-át, a maradékot meg a következő 1-2 évben. Az államadósság abban az időszakban nem csökkent.

Hogy az alapkezelőknek mennyi volt a profitja, az csak terelés - az állami megtakarítások kezelése (lásd devizatartalék) pont ugyanígy pénzbe kerül, ráadásul a kormány ezt szabadon szabályozhatja, hogy azt meg is tette. Ez nem indok az egész megtakarítás elvételére és felélésére.
Hadiállapothoz hasonlította az egyik kereszténydemokrata EP-képviselő a mai (március 22-ei) brüsszeli helyzetet. Reggel óta nekem is az járt a fejemben: háború van Európában. Véletlen-e, hogy épp a nagyhétre, a keresztény világ legnagyobb ünnepének nyitányára időzítették ezt a merényletet? A…..
Fairy4 2016.03.24 11:03:43
@fa1: Ők is pont így gondolkoznak, ezért is alapították meg az Iszlám Államot. Remélem sikeresen felrobbantjátok egymás seggét.
Mivel hat éve minden intézmény és projekt neve úgy kezdődik Magyarországon, hogy nemzeti, így ha a korrupciós trendet kéne megnevezni, úgy hívnák: Nemzeti Lenyúlás Rendszere. Úgy tűnik, ez a védjegy most már végérvényesen átkerült a kormányzópártra a korábbi ősgonosz MSZP-től, hiszen egy friss…..
Fairy4 2016.03.21 06:42:41
@Hajdú Peter: Remélem téged ezért fizetnek, mert ilyeneket hobbiból írni elég beteg lenne...
Fairy4 2016.03.21 06:45:59
@Hajdú Peter: Ha az "embereken" Orbán Viktort és haverjait érted, akkor igazad van :D
Fairy4 2016.03.21 06:49:36
@hétköznapi libsizmus: Az ország szétlopásáról volt szó, nem a bevándorlókról, vagy az elmúltnyócévről. És azokról, akik ezt teszik - Orbán Viktorról, és a Fideszről, amit összehozott.
Bár itthon is egyre több a minőségi étterem, még mindig akadnak olyanok, amelyek piszkos trükkökkel próbálkoznak, hogy lehúzzanak minket. Ennek azonban most vége, mutatom, mire kell figyelni. Kisadag vagy nagyadag? A legtöbb étteremben választhatnak a vendégek a kis- és a nagyadag között. A…..
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely (Pénzriport) írása   A minap arról írtam, miként teremtettek pénzt Kossuth Lajosék a szabadságharcos kormány számára 1848-49 során. A történet ma is tanulságos, hiszen az ország pénzügyi tartalékai feletti ellenőrzés a mai korban is stratégiai jelentőséggel…..
A jelek arra utalnak, hogy miniszterelnökünk nem veszi komolyan Pukli István tegnapelőtti felszólítását. A Tanítanék-mozgalmat vezető gimnáziumigazgató nógatására, ösztökélésére, hogy kérjen bocsánatot a közoktatás elfuserálásáért, Orbán Viktor tegnap ezt válaszolta a Népszabadság parlamenti…..
Mintha valami sorozatot néznék. Régóta. A forgatókönyvíró ennyi idő után nem talál újabb fordulatos eseményeket, konfliktusokat, megismétli hát a már látottakat újonnan érkezett szereplőkkel. Egyszer működött, hát biztos lesz élvezeti értéke most is. Ilyen érzésem volt tegnap. A régi történet, régi…..
Azt hiszem, 2010 körül volt, hogy meghívtuk őket egy házibuliba. Aztán megjelentek, kizabálták a hűtőt, összesározták a szőnyeget, elhajtották az összes jó csajt és srácot, és még tőlem kértek cigit, mielőtt elmentek. Azok a fajták voltak, akik sokáig néznek a szemedbe, majd amikor rájuk köszönsz,…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Egy multinacionális vállalat dolgozója vagyok 8 éve,ez alatt volt lehetőségem több munkakört is végezni. Csapatunk 2 éve új kollégával bővült,aki általam korábban is végzett…..
Pataki Niki Apukám sokszor járt Kínában gyárakat látogatni és mindig mesélte, hogy az ottaniak hogy böfögnek, köpködnek, milyen csúszómászókat, pókokat esznek az utcán, nem tudnak angolul és hogy az európai ember nem igazán tud közéjük beilleszkedni. Pár hónap itt lakás után egyre jobban…..
Fairy4 2016.01.18 13:19:17
Kezdjük azzal, hogy a város neve standard kínaiban Shenzhen (ejtsd: shendzsen).
Másodsorban ez a cirka 17 milliós kisváros nem csak egy ipartelep - sajnálom, ha csak azt a részt láttad belőle. Itt van pl. Kína egyik legnagyobb IT centruma, ahol a "gyári munkások" a magyar IT-s bérek duplájáért-háromszorosáért güriznek, kétségtelenül keményen.
Kultúrsokk van - a krákogást/köpködést én sem bírom megszokni, takarítani nem tudnak (a HK-i filippínó házvezetőkhöz képest semmiképpen), néhol tolakodni kell, a közlekedési szabályokat nem igazán tartják be, főleg biciklivel.
Cserébe nagy mennyiségű zöldterület van mindenütt a városban, az utak szélesek, és a levegő tisztább, mint a legtöbb kínai nagyvárosban.
Az olcsó ruhákról nem tudok nyilatkozni, mert olyat még nem láttam. Mivel a netes rendelés hétköznapi, és mindenkinek van okostelefonja, olcsó termékeket nem éri meg drágán bérelt boltban árulni.
Nyugati kajában HK kétségtelenül jobb - Burger King csak 3 van az egész városban, a meki és a KFC kajája szimplán rossz (igazi junk food, nem úgy, mint Európában), valamint pizzából is csak rosszat, és elfogadhatót ettem még itt. Viszont találhatsz jó steak-et, mexikóit, indiait, német kaját relatíve könnyen.
A japán konyha is gyakori, de abból sem találtam még elfogadhatót sem - de a japánokat nehéz utolérni minőségben.
Kínában persze a kínai kaja a legjobb - a legredvább helyeken is jók az ételek, és vannak jól kinéző, tiszta helyek is. Sajnos ezt ki kell tapasztalni, nem biztos, hogy az első hely, ahova bemész, megfelel majd.
Legközelebb ha errefelé jársz, nézz be a Sea World-be, nézd meg a Chinese Cultural Village-t (OCT), vagy tölts el egy estét Futian-ban, mondjuk a Coco park környékén. A kézfertőtlenítőt nyugodtan HK-ban hagyhatod, csak a nyers kagylót kerüld. :-)