Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Midnattsol

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma folytatódik az ügyintézős sorozat, Norvégiába látogatunk, és ott nézzük meg, milyen ügyeket kell intéznünk, ha úgy döntünk, megreszkírozzuk az ottani munkavállalást. A kockázatokat már csak azért is fontos hangsúlyozni, mert elképesztően drága országról van szó,…..
Midnattsol 2016.01.30 10:40:16
@wuaaa: Abban a posztban ezek csak peldak voltak. Ha a repteren dolgozol, egy boltban vagy kajas helyen, siman elvagy norveg tudas nelkul a sok kulfoldi utas miatt. Orvoskent is lehet boldogulni csak angollal az elejen, ismerek olyat, aki igy kezdte. Persze, kesobb elvarjak a norvegot, mar hogy ne varnak el... Sot, masik, akit ismerek, fogtechnikuskent is az A1-es norveg tudasaval dolgozik mar vagy ket eve, a norvegja meg nem fejlodik semmit, mert csak magyarokkal log a szabadidejeben.
Szoval nemelyeknek osszejohet. Nekem nem igy jott ossze.
Midnattsol 2016.01.30 10:48:18
Szerintem a kozlekedei infrastruktura nem elmaradott, hanem egyszeruen a legtobb esetben a termeszeti viszonyok nem teszik lehetove pl a ketvaganyu vasut kiepiteset. Viszont hajokozlekedesben eleg jok.

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Nyaron jott ki a Bølgen (The Wave), a Geiranger fjordnal jatszodik, nekem nagyon tetszett. Aztan ott van a Kon-Tiki, es a (norveg) parom ajanlja emg a Max Manus-t, en ez utobbit meg nem lattam.
Norvégia nagyon vonzó hely, ugyanakkor a magas fizetésekhez magas megélhetési költségek is társulnak, így az északi országba nem egyszerű elindulni. A mai poszt szerzőjének, Virágnak egy szerelemnek köszönhetően sikerült, lássuk, hogyan ment a kijutás és a hol tart a…..
Midnattsol 2016.01.18 15:15:08
@Zoole[uk]: Bizony, szep is es nyugodt is, de Trondheimben sem voltak nagy tortenesek, itt mas ertelmet nyer a porgos elet...
Te UK-ben elsz?
Midnattsol 2016.01.18 21:22:50
@Dragonlady (Bp, Hun): Tenyleg nem nagyon hasznalnak esernyot :) Csak felvesznek egy nagy esokabatot, es akar gumicsizmaval is elmennek dolgozni (ott persze levaltjak). A gyerekekre vizhatlan kezeslabast, gumicsizmat adnak es kimennek veluk az udvarra jatszani esoben is! :) A markakkal szerintem azert nem flancolnak, mert a minosegi, speci darabok egyszeruen mindenki altal megfizethetoek. Nyilvan vannak arbeli kulonbsegek, de meleg, vizhatlan telikabatot (norveg telre valot!) lehet venni outletben mar 1000-1500 koronaert, nem outletben meg 2500-3500-ert. (A hatar persze a csillagos eg...) Hol van ez az osszeg egy 28-30 ezres (netto) atlagfizeteshez kepest?
Midnattsol 2016.01.19 11:08:55
@kisrumpf: Ott a pont ;) @verkagrafomanka Hosszu tortenet, meg Olaszorszagban kezdodott...