Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fércnél maradandóbb

0 bejegyzést írt és 398 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktornak és kormányának köszönhetően eljött az idő, hogy Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke és Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök egy platformra kerüljön valamiben: mint néhány nappal ezelőtti megszólalásából kiderült, Vona is egyetért az árnyékországgyűlés létrehozásával, ami a jelenleg…..
fércnél maradandóbb 2020.02.22 10:53:04
@Ménár Atya:
Kihagytad a klimavészhelyzetet. Az árnyékparlament első feladata lesz hogy vészhelyzetet hirdet mindenre ami a látóterébe kerül. Saját veszélyjelző szirénát kell felszerelni az árnyékparlament tetejére
fércnél maradandóbb 2020.02.22 10:54:48
@Zionnépe:
"az ellenzékiek szavazata meg semmit sem befolyásol."

Ezért működik még az ország
Nos, ide is eljutottunk.  Kerülném én a szenzációhajhászást, meg a populista felhangokat, de a helyzet az, hogy nem megy. Tehetetlenségi alapon sem, mert tulajdonképpen nincs mit kerülni. Ez önmagában egy erős gyomros. Napvilágot látott ugyanis, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal az idei év…..
Kedd este tette címlapjára a Daily Mail brit napilap a hírt: Meghannek és Harrynek le kell mondaniuk a Sussex Royal brandről. Az újság szerint a királynő és magasrangú udvari képviselők hosszas tárgyalásokat követően abban állapodtak meg: a sussexi hercegi pár többé nem tarthatja meg a "royal",…..
fércnél maradandóbb 2020.02.20 20:52:54
@Pipas:
Én a kislányomnak szoktam mondani ha nem eszik rendesen húst, halat, hogy olyan lesz mint a Greta Thunberg. Ez általában hatni szokott
fércnél maradandóbb 2020.02.21 08:44:19
@Pipas:
Példa arra milyennek nem szabad lenni a kb. 150 centijével
Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Hasonlóan viszonyulok a napi politikához, mint a legtöbb nő a focihoz: a nagyobb bajnokságok, világversenyek nyolcad-negyed döntőibe - úgy többé-kevésbé - becsatlakozom. Így voltam a tegnapi évértékelővel is. Figyelmesen hallgattam, érdeklődésemet mi sem támasztja…..
fércnél maradandóbb 2020.02.20 21:02:52
@Gery87:
Semmi újat nem mondtál, ezt a dalt már rég lekottázták:

Indulj az útra és vissza se nézz!
Múltad a fájó,bús ezer év.
Rád ragyog végre a fény teli nap,
Boldogan,vígan zengd hát e dalt.

Soros Györgyről szóljon az ének,
Felszabadulva zengje a nép.
Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
Felszabadítónk hősi nevét!
A digitális ismerős azt kérdi, hogyan állítom össze a Lefülelt mondatok című válogatást. E dokumentátori munkát három évtizede csinálom, a kikristályosodott forma 21 mondatnyi, napi átlagban három. Ma van a hét második napja, és tegnap három közleményben leltem korjellemző gondolatot. Hiller István…..
Ada tízezres, Tisza menti kisváros Szeged vonzáskörzetében. Trianon után a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság, a későbbi Jugoszlávia része lett. A túlnyomórészt katolikus magyarok lakta település azonban hitbélileg változatlanul a kalocsai érsekséghez tartozott. Ezzel magyarázható, hogy Várady Lipót…..
fércnél maradandóbb 2020.02.17 16:08:16
@György Csaba Nagy:
A németországi törököknek köze nincs a mostani migrincsekhez. Legnagyobb részük munkavállalóként érkezett, egy akkor még nagyon szekularizált, szinte európaiasnak mondható Törökországból. Az integráció sikeressége ezzel együtt is, több generációnyi távlatból is felemás

Végső soron az európai megosztottság következménye volt, hogy Németországba ilyen messziről hoztak munkaerőt, a természetes munkaerő-felhozazatalt adó, vasfüggönyön túli Kelet-Európa helyett. A migrincsutaztatás most is Európa megosztottságát eredménezi. Ha csak ennyi volna a bűne már komoly büntetést érdemelne. Azon felül, hogy miattuk nem tudnak simán átjárni a szerbiai magyarok, ha igaz a szerző okfejtése
"Három, a lakóhelyünkhöz közel eső általános iskolában jártunk mostanában, iskolaválasztás előtt állunk. A többi szülőtárssal együtt bevonultunk a dísztermekbe, és végighallgattuk a három igazgatói beszédet" – így kezdődik a történet, amit egy oktatással foglalkozó Facebook-csoportban osztott meg…..
Péntekre lett teljesen biztos, hogy a XIII. kerületben megrepedt az ellenzéki összefogás, és Kerpel-Fronius Gábor megüresedett helye nyitotta meg ezt a viszálykodást. Ugye, maga a képviselő főpolgármester-helyettesi pozíciót kapott, de ez összeférhetetlen a képviselői poszttal, ezért lemondott, és…..
fércnél maradandóbb 2019.12.31 14:18:09
@gotenson:
"A Momentumnál... hirtelen akkora munka szakadt a nyakukba, hogy szakmai munka mellett nincs idejük politizálni. "

Azért mégiscsak találtak valahogy időt a határon túli magyar jelöltek ellen kampányolni
fércnél maradandóbb 2020.01.01 11:04:09
@gotenson:
Szép szavakkal tele a padlás. Tenni is kéne most már valamit, ami nem a magyarság ellen való
fércnél maradandóbb 2020.01.01 22:30:34
@CCnick:
Nagy a versengés a vicc kategóriában, de nálam igazából az vitte el a pálmát, amikor valaki leírta hogy a vasárnapi leállás komenista találmány. A heti pihenőnap legalább 4000 éves, régebbi a komenizmusnál, a kereszténységnél, sőt a mózesi törvényeknél is
Lassan végéhez közeledik a 2019. polgári év. Mozgalmas esztendő volt az idei a hazai zsidó közösség szempontjából is. Ebben a bejegyzésben igyekeztem összeszedni a tíz legfontosabb eseményt mely meghatározó volt a magyarországi zsidóság életében. Itt szeretném leszögezni, hogy a lista szubjektív,…..
fércnél maradandóbb 2019.12.27 13:50:22
@Attilajukkaja:
"A SorsokHázát együttesen kellene létrehozni, bevonva abba az áldozatok (nem csak a zsidók) és a felelősök képviselőt is."

Ha jól értem nem tetszik hogy Téged mint felelőst kihagytak belőle?
fércnél maradandóbb 2019.12.29 21:52:43
@Attilajukkaja:
Hiába tagadod a felelősségedet, a holokausztért Neked kell személyesen bocsánatot kérned. A sok szamárságért amit idehordasz meg majd a tanáraidnak kell bocsánatot kérni. Az hogy a kereszténységről se tudsz semmit nem a Te hibád, a mozgalmi nevelés velejárója
Huszonöt évvel ezelőtt Zöldi László szerkesztésében megjelent egy olyan könyvecske, mely politikusok, művészek, üzletemberek, sportolók, közéleti személyiségek legjobb, illetve legrosszabb mondásait adta közre. A kötet sztárja kétségtelenül Orbán Viktor, volt aki 1994 elején még abban bízott, hogy…..
fércnél maradandóbb 2019.12.29 10:49:34
@Brendel Mátyás:
Pont rossz a példád

Sipilä 4 év alatt sem tudta megszerezni a parlamenti többséget az egészségügyi reform elképzeléseihez, és lemondott miután ez lett volna a legfőbb programja. Ha nem foglalkozik az egésszel, akkor maradhatott volna még 4 hetet a választásokig
.
Hülyét csinál magából aki 444-et olvas
  Alább a 2019-es önkormányzati választás egy kis elemzése olvasható.   Először is: minek köszönhető ez a meglepő eredmény? Nos, mindenekelőtt annak, hogy az ellenzék végre belátta, hogy összefogás nélkül nem megy, és közös jelölteket állított. Ezen kívül az is benne van, hogy amit a kormány…..
fércnél maradandóbb 2019.10.27 00:51:23
@Etniez:
Megirnám a véleményem, de nincs erőm mert a rapszolga törvény miatt ezen a héten már 327 órát dolgoztam, úgyhogy elmegyek inkább szundizni
fércnél maradandóbb 2019.10.27 00:54:02
@Etniez:
Ha ti lennétek hatalmon, akkor nyilván csak a manager meg a chief executive munkaköröket hozná ide a külföldi befektető, a melós meg robotolhatna tovább odahaza Németországban
fércnél maradandóbb 2019.10.27 01:06:59
@dare:
Megkérdezte az ATV riportere azt a fiatal csávót akit nálunk megválasztottak ellenzéki polgármesternek, hogy mik a tervei? Percekig semmit nem birt kiköhögni azon kivül, hogy pelenkázót kell a játszóterekre. Kérdezte a riporter, hogy na jó de mégis van valami konkrét terv ezen kivül. Ha Tarlós 100 éves koráig marad, ennél még akkor is több újat ki tud magából hozni
Modern, kreatív, rendezett. Helsinkit az utóbbi időben a dizájn fővárosának is nevezték és Európa egyik legélhetőbb városai közé tartozik. Területének kétharmadát parkok foglalják el. Kulturális kínálata gazdag és sokszínű: kiállítások, fesztiválok követik egymást. Sok az Art Nouveau épület, az…..
fércnél maradandóbb 2019.10.10 21:10:28
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Magyarország az egységnyi GDP termelésre eső CO2 kibocsátása is kisebb Finnországénál. A többi meg csak süketelés

Trump előtt nyilván nem is létezett CO2 kibocsátás, de majd a Tonhalas Gréta helyre teszi
Füstös sör, beszélő kutya, magyar lovas, Levi’s farmer, boszorkányok és a legszebb német óváros – ezt ígéri Bamberg, Nürnbergtől 70 km-re. Németországba érkezésünk után Bamberg volt az első város, ahová kirándulást szerveztünk, mert az összes weboldal és útikönyv kiemelten kezelte az UNESCO…..
fércnél maradandóbb 2019.10.06 17:06:38
@Mickey Pearce:
Amennyire tudom a bambergi lovas az egyetlen lovasszobor a világon ami templomon belül van elhelyezve. A másik megjegyzés, hogy nem idealizált emberalakot ábrázol, hanem egy nagyonis hús-vér személyt, a korszakra a legkevésbé sem jellemző naturalisztikus vonásokkal és gesztussal.

Érdekelne, hol láttál valami hasonlót? Van ahol a donátorokat ábrázoltak, ilyen Naumburgban Ekkehardt és Uta szobra, de teljesen másként. Bamberg számára Szent István nagy donátor volt, azon kivül hogy ott járt leánykérőben. Mivel Németországban jó eséllyel megmaradtak közel ezer éves dokumentumok (Bamberg óvárosa még a világháborút is kivételes szerencsével átvészelte) elég jó végigkövethető a történet.
A modern társadalmakban a szólásszabadság elidegeníthetetlen alapjognak számít, azonban vannak olyan esetkörök, amikor a korlátozhatósága megalapozott. Amerikában a First Amendment, vagyis az Amerikai Alkotmány első kiegeszítése, azonban olyan egyedi és szinte feloldozhatatlan védelemben részesíti…..
Habár erre a mondatra léteznek különféle közhelyes vagy szabvány válaszok, érdemes egy kicsit mélyebben megnézni, hogy milyen közös tulajdonságokkal rendelkeznek azok, akik különféle korokban és eltérő körülmények között élen járnak a feszültségkeltésben és ezt láthatóan még élvezik is. A…..
Képeslap egy gyerekekből álló konföderációs hadi zászlóról egy 1907-es konföderációs megemlékezésről (forrás: Library of Virginia) Amikor a történelemhamisításra gondolunk, elsőre alighanem autoriter rendszerek termékei jutnak eszünkbe, mint például a Sztálin-korszak híres-hírhedt fotói.…..
fércnél maradandóbb 2019.09.03 17:04:10
@chrisred:
A újvilági rabszolgakereskedelem kezdettől ipari vállalkozásként működött, és ipari jellegű célokat szolgált, mindenekelőtt a cukornád ipart. A liberalizmus a vállalkozói szabadságot jelentette a liberalizmus őshazájában, Angliában. Amibe belefért, hogy elüldözték a falusi közösségeket a földjeikről, mert jobban megérte birkát tenyészteni és a textiliparnak eladni a gyapjút.

A rabszolgaságot az abolicionisták szüntették meg, akik inkább voltak keresztények, mint mai értelemben vett liberálisok.
fércnél maradandóbb 2019.09.03 22:25:26
@chrisred:
A brit parlament által jóváhagyott slave trade act alapján a flotta ellenőrizte a rabszolgakereskedelemre vonatkozó tilalom betartását. Mivel akkoriban messze a legerősebb tengeri hatalom volt a világon, utána már csak aránytalanul nagy kockázattal lehetett csak belevágni a rabszolgakereskedelembe

A feudális hatalom a gazdálkodó paraszt röghöz kötésében volt érdekelt, az iparositás és ennek ideológiája, a klasszikus liberalizmus változtatta meg a helyzetet
fércnél maradandóbb 2019.09.04 10:09:04
@chrisred:
A rabszolgatartás még beleilleszthető volt a polgári szabadságjogok rendszerébe, a keresztény szabadságjogokkal voltak konfliktusok. Azért találták ki a fajok alsóbb- és felsőbbrendűségének elméletét, hogy igazolni tudják a gazdaságilag előnyös rabszolgatartást

A liberális felfogás most is alsóbb- és felsőbbrendű kategóriákban gondolkodik. Alsóbbrendű például a "kelet-európai" aki az egykori rabszolga jogutódja ilyen módon
A Fidesz még mindig azt a lendületet szeretné használni, melyet 2015 nyarán szerzett a menekültellenes kampány beindításakor. Kétségtelen, a migránsozás sokat hozott a konyhára, egy önkormányzati választás esetében azért mégis elég anakronisztikus dolog, hogy ellenzéki győzelem esetére a déli…..
fércnél maradandóbb 2019.09.03 16:17:41
@Magyarulaszlo:

Nyugaton többet fizetnek, de már nem mindenkinek és átlagban is sokkal kisebb lett az elmúlt években a különbség. Egyre többen azt nézik hogyan jöjjenek vissza, de a szakképzetleneknek nem lesz könnyű. Ráadásul a migrincsimport Nyugatra elsősorban az ő érvényesülésüket neheziti odakint a munkaerőpiacon. Magyarország az összehasonlitásban egyre inkább élhető ország kezd lenni.
fércnél maradandóbb 2019.09.03 16:20:09
@ZX:
Ha elfelejted a forintot és az eurót nézed akkor is jobban megéri Magyarországon tartani
fércnél maradandóbb 2019.09.03 16:54:33
@ZX:
Magyarországon kisebbek a bérkülönbségek. Jól ismerem a kinti helyzetet, éltem több országban is. A foteledből el se tudnád képzelni milyen nagy lehúzások vannak, a külföldi ebből sokba belefut. Ami a munkaadói lehúzást illeti, az EU-n kivülről érkezőkkel olyanokat láttam amit magam se gondoltam volna, éhbérért. A legmagasabban képzetteknél is, az alacsony képzettségűeknél meg szinte akármi belefér. Nyelvtudás nélkül sokakat lehúznak még a keleti EU tagállamból jövők közül is.
Politikai kultúra, emberek közötti együttműködés, a nők és férfiak közti egyenlőség – ez csak három dolog azon 12 közül, amit az Amszterdamban élő Niki szerint érdemes lenne meghonosítani Magyarországon. Folytatódik a beszélgetés, vita annak a felvetésnek kapcsán, hogy mi történne, ha hazaköltözne…..
fércnél maradandóbb 2019.08.21 14:05:47
@midnightcoder2:
Horvátágnes programjából szerencsére csak az OPNI bezárása valósult meg, ami nagy kárt okozott, de a többi még károsabb lett volna.
fércnél maradandóbb 2019.08.21 14:05:47
@chrisred:
Az "EU ellenes" Magyarország nagyobb költségvetést akar, az "EU párti" Németország kisebbet, ez nyilt titok. Saját blablájába fut bele.
fércnél maradandóbb 2019.08.21 14:05:47
@doomguard:
Minden országnak megvan a saját hagyománya, maradjunk ennyiben. Ami lehet jó és rossz.

Magyarországon is van önkén vállalt munka, ráadásul még fizetnek is érte, úgy hivják hogy közfoglalkoztatás. Fejlettebbek vagyunk, nincs mit szégyenkezni.
2019. augusztus 10-én rendeztek először a lengyelországi Plock városában "LMBT Pride" felvonulást. A rendezvény különös végeredménnyel zárult: a róla szóló tudósítások ahelyett, hogy melegjogokkal vagy a résztvevőkkel foglalkoztak volna, egy 15 éves lengyel fiúra irányították rá a figyelmet, aki a…..
1967 szeptember 3-án tértek át Svédországban a bal oldali közlekedésről a jobb oldalira. Egy ilyen átállás nem olyan egyszerű, mint ahogyan gondolnánk. Jelzőtáblák, felfestések, tömegközlekedés átszervezése egyetlen éjszaka alatt?..
Milyennek látszik a magyarországi korrupció Észak-Amerikából nézve? Vajon Kanadában és az Egyesült Államokban is van-e és ha igen, akkor milyen természetű? Ezen elmélkedett el a már több évtizede Kanadában élő Steve (korábbi írását itt olvashatjátok). Szerinted mi történne, ha hazaköltöznének a…..
fércnél maradandóbb 2019.08.13 17:41:16
@arncht:
Az intézményesitett korrupció odakinn bevett formája az "old boys' network"

Legmagasabb szinten a drága magánegyetemek szervezik, hogy minél többen hajlandók legyenek kipengetni a csillagászati tandijat a jobb elhelyezkedés reményében. Na meg a saját pontszámuk is ettől növekszik, és előbbre kerülnek a listán aztán még többet elkérhetnek

Mondjak rá egy hazai példát? Nekem egyből a CEU ugrik be.
fércnél maradandóbb 2019.08.13 19:23:22
@Sequoiah:
Rendőrt akkor kell lefizetni ha szabálytalankodsz, de ez se nagyon műxik már. Múltkor reklamáltam is náluk emiatt de mondták hogy mindkettőjüknek családja van és nem megy.

Épitési engedély alapból már nincs, teljesen más lett a rencer.

Vállalkozóként se az állami rencert fizeted le, hanem a pozicioban levő megrendelőket, ez létezik és nem is nagyon fog mexűnni. Jópár éve beszéltem egy már évtizedek óta Amerikában élő épitésszel, amit elmondott annak alapján ott se jobb a rencer. Oda-vissza megy a befolyással való üzérkedés, lehet hogy nem viszkisdobozt adnak egymásnak de a lényeg ugyanaz.
A baloldal értelmetlennek tartja a megkülönböztetést, a jobboldal értelmesnek. (Népszabadság, 1990. április 21.) A csodáknak van egy hátulütőjük: nem lehet rájuk felkészülni. (Magyar Hírlap, 1994. december 24.) A Gulágon lassan, Auschwitzban gyorsan pusztultak el az emberek. (Népszabadság, 2002.…..
fércnél maradandóbb 2019.07.21 09:00:05
@Csetepaté márki:
Nem volt filozófus a szó igazi értelmében. A filozófust a gondolat érdekli, a hozzá hasonlókat a hatalom. A gondolat csak egy szerszám nekik, eszköz a hatalom megragadására. Egyszer bolsi, aztán libsi, mikor melyikkel lehet fogást találni a hatalmon
fércnél maradandóbb 2019.07.21 09:10:46
@Attilajukkaja:
Nem csak a haladó Magyarország, de az egész Galaktika számára elmondhatatlan veszteség. A Marsot is miatta festették vörösre a marslakók