Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csattanós maszlag

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élt egy ember, akit a környezete Habsburgnak tartott. Vajon ki volt ő?..
Csattanós maszlag 2023.10.04 18:08:15
@leslaw: Írtad, hogy Potocki szeretett női szíveket hódítani. Nyilván nem Stefánia volt az egyetlen trófeája. Amúgy abban az időben egy főrangú hölgytől elvárták, hogy diszkréten hunyjon szemet a hites ura ilyetén akciói felett. Anno Stefániától is rossz néven vették a nyilvános féltékenykedést és ha esetleg olyasmit ejtett volna ki a száján, hogy emiatt válni szeretne, hamarost egy félreeső kolostorban/idegszanatóriumban találta volna magát nagyon jól bezárva. Ezen az alapon nem gondolnám, hogy akármilyen rangú zabigyerek válópert eredményezett volna a Potocki családban. Viszont - tekintve, hogy a Potockik olykor mikbe keveredtek - az nem kizárt, hogy a hercegnő nagyon problémásnak tartotta a hites ura valamelyik akcióját és inkább elvált, mielőtt a férje az ő fejére is szégyent hozott volna.

II. Vilmos nem volt egy észlény, cserébe viszont meggondolatlan, lobbanékony és agresszív volt, egy kellően rafinált manipulátor bárkire ráuszíthatta.

Stefánia még Rudolf életében rengeteg kellemes utazást köszönhetett annak, hogy a császár reménykedett egy fiú utódban, ezért ritkán emelt kifogást, ha Stefánia "fürdőre" akart utazni. Ha sikerült volna egészséges gyermeket világra hoznia - bárki volt is az apja - akkor valamilyen úton-módon, de biztosan megtartotta volna a babát...akit Lónyay gróf természetesen a nevére vett volna...Stefánia kitagadta Erzsébetet és nem volt örököse (azt nem tudom, hogy szerencsétlen unokáira hagyott-e valamit).

Elvileg elképzelhető, hogy Stefánia terhes lett, de ha így történt is, vagy elvetélt vagy beteg, esetleg halott gyermeket hozott a világra. Mellesleg ezt Galíciánál kellemesebb környezetben is megtehette...pláne télen...

Mit csináltak a Potockik Mayerlingben? A hivatalos verzió nem említi a nevüket.
Csattanós maszlag 2023.10.06 18:47:50
@leslaw: Pedig néha vannak véletlenek.

Akkor a történetet úgy kell érteni, hogy Jerzy Jozef Potocki Rudolf és Mary szerelemgyereke?

Minden megtörténhet...Még ez is...

Viszont van pár furcsaság. Mary és Rudolf utolsó nyilvánosság előtti találkozása Reuss herceg, a német nagykövet bálján volt, amelyet II. Vilmos születésnapjának tiszteletére rendezett a saját palotájában.

Abban gondolom egyetérthetünk, hogy egy hét hónaposnál fiatalabb magzat életben maradási esélyei abban a korban nagyon csekélyek voltak, tehát Marynek minimum hét hónapos terhesnek kellett lennie. Mivel állítólag a tavaszi lóversenyek idején mutatták be Rudolfnak, a fogantatás simán megtörténhetett azon a nyáron, valamikor júliusban.

Egy hét hónapos terhesség viszont már látszik. Természetesen be lehet fűzni a kismamát, de szinte biztos, hogy rosszul lesz. Ráadásul Mary mindig is a dundi bakfisok táborát erősítette, befűzve se volt igazán vékony, terhesség nélkül se. Vagyis annak a terhességnek bizony báli ruhában is látszania kellett, ha annyi idős volt.

Viszont állítólag nem is kellett sokáig ott maradnia a bálban, mert okozott egy kisebbfajta botrányt, amikor nem volt hajlandó pukedlizni Stefániának, ezért a mamája a taktikai visszavonulás mellett döntött.

Csakhogy Helena Vetsera már kinézte a lányának a megfelelő férjet. Ha Mary terhes lett volna...és valóban 1888. nyarán esett teherbe, akkor azon a bálon már részt vennie sem lett volna szabad, mert legkésőbb karácsony óta külföldön kellett volna lennie, hogy megszülje a gyereket, aztán megszabaduljon tőle...Hogy aztán Bécsbe visszatérve hótisztán nyújtsa a kezét Braganza Miguelnek.

És ha Rudolf tudta volna, hogy képes egészséges fiút nemzeni, talán emiatt eltűnni se akart volna...
Csattanós maszlag 2023.10.22 11:45:10
@leslaw: És nem szabad megfeledkezni Johann Nepomuk Wilczek grófról sem, aki - bár osztrák születésűnek van feltüntetve - szintén lengyel grófok leszármazottja...ha jól tudom. Wilczek igazi világfi, a főrendi ház tagja, gazdag műpártoló, tudományos expedíciók bőkezű finanszírozója és olykor résztvevője...+ Katharina Schratt révén Ferenc József szerelmi vetélytársa továbbá közvetítő Erzsébet császárné verseinek kinyomtatásakor...

És az is ő volt, aki udvariasan kimentette magát, amikor a trónörökös 1889. januárjának végén vadászatra hívta Mayerlingbe. Vajon miért nem akart belekeveredni?

Az ilyen belső szolgálattevő állás nagyon bizalmi munka volt. Komoly ajánlólevelek nélkül nem lehetett bekerülni egy arisztokrata háztartásába. A Loschek család tagjai nyilván generációk óta jelen voltak már a főrendek palotáiban. Loschek vastagon meghálálta a trónörökös bizalmát...és nagyon szép meséket költött a vizsgálóknak Rudolf utolsó óráiról.
Rudolf, a trónörökös, már régóta boldogtalan házasságban élt Stefánia hercegnővel, aki I. Lipót belga király unokájaként Viktória királynő rokonságába is beletartozott. Ebben persze az is szerepet játszhatott, hogy Rudolf egyik alkalmi kapcsolatában valamilyen nemi betegséget (gonorrhoeát vagy…..
Csattanós maszlag 2023.01.03 07:58:00
Rudolf gonorrhoeával fertőzte meg a feleségét. Ha szifilisszel fertőzte volna meg, akkor Stefánia nem érte volna meg a nyolcvanadik évét. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a rokonházasság, a túlhajtott életmód, az alkoholizmus és a kábítószerfüggőség miatt gyenge immunrendszerű Rudolf a szifiliszt is megkapta, ugyanis Mizzi Caspar - Rudolf félvilági kedvese - már kamaszkorában fertőződött szifilisszel, aminek a szövődményeibe 41 évesen halt bele.
Mary Vetsera koponyájáról állítólag már nem lehet megállapítani, hogy milyen sérülések vannak rajta, ugyanis a sok kiásás és visszatemetés következtében több darabra tört. A Vetsera család többi tagja nem temetkezett Mary mellé, tehát a heiligenkreutzi sír nem nevezhető családi kriptának.
A szobának, ahol Rudolf és Mária testét megtalálták két bejárata volt. Az egyik zárva volt és benne volt a kulcs, a másikat viszont senki nem ellenőrizte. Akár nyitva is lehetett.
A hivatalos információk szerint Mary bátyja nem aludt Mayerlingben. Azon egyszerű oknál fogva, hogy nem volt neki. Ladislaus nevű fivére bent égett a Ringtheaterben 1881-ben. Feri nevű öccse pedig csak 16 éves volt akkoriban. Arra nincs hiteles bizonyíték, hogy négy nagybátyja közül valamelyik meghívott vendég lett volna...a Baltazzi fiúk és Rudolf nem ugyanazokban a körökben mozogtak. A kastélyban a szerelmespáron és a személyzeten kívül csak Bratfisch, a kocsis és Joseph Hoyos gróf tartózkodott a haláleset időpontjában. Philip Coburg herceg, Rudolf sógora a vadászat után visszament arra a családi ebédre, amiről Rudolf táviratilag is és Coburg herceg révén is kimentette magát.
Kinek lehetett útjában a trónörökös? A Brit Birodalomnak biztosan nem, mert jó kapcsolatokat ápolt a királynővel és a trónörökössel is. Franciaországnak sem, hiszen Szeps Móric lapkiadó segítségével tárgyalásokat folytatott Clemenceauval. Oroszország és a Német Birodalom profitálhatott a halálából, de ők meg elég jól informáltak voltak és tudták, hogy Rudolfot igencsak rövid pórázon tartja az apja és nem fogja engedni, hogy a Monarchiát Anglia és Franciaország irányába vigye.
És hogy hol az igazság? Valószínűleg a Taaffe-ház pincéjében, Írországban...meg a Kapucinusok kriptájában, Bécsben. De amíg nem vizsgálják át a ládákat és nem engedélyezik Rudolf holttestének vizsgálatát, addig marad a találgatás meg a konteók gyártása.
A válásszakértő Fogyi Pék szülői frusztrációktól terhelten elefánt módjára csörtet a marketing szakma porcelánüzletében. Az anyját teherbe ejtő férfi Norbi születésekor elhagyta a nőt és kisfiát, sosem volt rá kíváncsi. Talán nem kilogrammban mérhető az apa tette. A testtömegindex a világon…..
Az igazi Sisi nagyon más volt, mint az a kép, ami bennünk él róla. A gyönyörű császárné, aki nagyon szerette a magyarokat, sokkal összetettebb személyiség volt, annál, amit a Romy Schneider főszereplésével készült filmek alapján gondolunk róla. Sok tekintetben megelőzte a korát, egy igazi…..
Csattanós maszlag 2019.11.11 20:22:45
@Örömhernyó: Az, hogy elrohadtak némileg túlzás. Állítólag már menyasszonykorában sem voltak nagyon szépek a fogai. Később a rengeteg koplalás miatt valószínűleg komoly vitaminhiánya lehetett, amit csak súlyosbított a négy kihordott terhesség, ami sok kalciumot vont ki a szervezetéből. Mosta ő a fogait, de az akkor divatos szódabikarbónás fogpor tönkretette a maradék fogzománcát is (Ferenc József ugyanígy járt). Aztán amikor Angliában járt falkavadászatokon, inkognitóban egy specialistához fordult, aki olyan tökéletes műfogsort készített számára, amit állítólag még a boncolását végző orvos sem vett észre.
Csattanós maszlag 2019.11.26 20:24:46
@Almandin: Bizony, kivehető. Sisit állítólag látták, amint gyors mozdulattal kivette, leöblítette és visszatette. Azt viszont el tudom képzelni, hogy a boncoló orvos nem végezte el a teljes vizsgálatot, csak a halál okát kereste, ezért nem nézett bele az elhunyt szájába. Sisi arcának szépségét a korán kívül a túlzásba vitt fogyókúrák és a sok sport is kikezdte, pedig az akkor létező összes ránctalanító procedúrát kipróbálta. Nem véletlenül nem engedett magáról képet nyilvánosságra hozni negyven éves kora után + kalapfátyol, napernyő és egy hatalmas legyező nélkül nem is tette a lábát az utcára.
Nos felebarátaim, hamvaiból feltámadt főnixmadár módjára kezdi meg a TV2 az őszi tévés szezont röpke egy hónapos csúszással, de annál nagyobb lendülettel, ugyanis a hét minden napjára tartogatnak valamit. Haragudni semmiképp nem tudunk rájuk, hisz az emoji-kampány okozta sebek…..
Csattanós maszlag 2018.10.14 13:57:30
Neked ki dönti el, hogy mit eszel? Se szeri se száma a különböző diétairányzatoknak, spirituális étrendeknek. Mikor legyen gyanús egy-egy tanácsadó? Kikkel legyünk óvatosak, ha biztonságban akarjuk tudni az egészségünket és a pénztárcánkat?..
Ha szóba került valamilyen beszélgetés során Schobert Norbi neve, akkor mindig bevédtem. Egy elhízott rendőrből Magyarország fitness guruja és nem mellesleg egyik első számú brand tulajdonosa és üzletembere lett. Minden elismerésem az övé, hiszen olyan birodalmat épített fel, amit 100 évente csak…..
Csattanós maszlag 2017.08.01 16:42:36
@cirrmurr: A kilógó himbilimbis képet Norbi egy kajareklámnak szánt szórólapon terjesztette kb. 10 évvel ezelőtt.
Rubint Réka és Schobert Norbi szeptemberben újra kimondják a boldogító igent. Mint azt az alakreformer terminátor-asszonyságtól megtudhattuk, az újbóli esküvőn fehér ruhát szeretne viselni. Első egybekelésük - utólagos elbeszélésük szerint -  igazi kirakateseménnyé vált, de ez tudatos döntés volt…..
Napi Táptudás Kedves Norbi! 2016.11.30 20:47:48
Először is szeretném megköszönni, hogy megosztottad a Napi Táptudás posztját az oldaladon, és köszönöm, hogy kifejtetted a véleményed. Szerintem túlzottan magadra vetted az egyik posztomat. Úgy érzem, úgy helyes, ha erre válaszolok, mivel a szakmai kompetenciámat is kritizáltad. Ami valahol érthető,…..
Csattanós maszlag 2016.12.01 05:42:23
@fordulo_bogyo: Az hagyján. De ráadásul olyan ember, aki szívesen generál ellenséget a konkurenciából, mielőtt ráuszítja a szemellenzős híveit. Az már csak hab a tortán, hogy a vízprédikáló-borivók leggusztustalanabb alfajába tartozik.
Nézem, nézem az utóbbi napokban kibontakozó hype-ot citromba harapó Norbertünk körül, az összecsapást a józan ész és a mérhetetlen butaság között… Nem bírom ki, hozzászólok.Butának lenni egy dolog.Olyan butának lenni, hogy a kulturáltan megfogalmazott, kihátrálási lehetőséget hagyó, építő kritikával…..
Csattanós maszlag 2016.09.05 23:57:42
@Bara17:

Csak az ész meg az akarat hiányzik.
Amúgy tényleg érdemes megnézni egy-egy észosztó videóját, ahogy a fütyihosszabbítójában furikázva lefelé bámul a telefonba, miközben raccsolva és hadarva hordja össze a legnagyobb ökörségeket + nyalja fényesre a saját fenekét. Nyugtató azért legyen nálad.
Csattanós maszlag 2016.09.06 10:08:35
@Attilajukkaja: A szénhidrátcsökkentést nem Norbi találta ki. Az Atkins diéta, a GI diéta már Norbi színrelépése előtt is ismert volt. Azt se mondanám, hogy jót tesz (mármint Norbi meg a termékei). Mi a jó egy két-háromféle mesterséges édesítőszerrel telinyomott, szójaliszttel szénhidrátcsökkentett, zsiradékkal és plusz fehérjével (sikér) nehezen emészthetővé tett, alacsony szénhidráttartalmú ám kalóriadús, levélbélyeg nagyságú valamiben, ami legalább a négyszeresébe kerül egy hagyományos valaminek, ráadásul túl gyakran merülnek fel minőségi kifogások vele kapcsolatban?
Norbival az az egyik baj, hogy monomániáját még szemellenző alkalmazásával is erősíti. A legújabb példa: "a kalóriaszámolás nem működik" című reklámszövege. (Amúgy működik, én 25 kilót fogytam a segítségével.) Ezt természetesen csak azért mondja, hogy az előző bekezdésben jellemzett termékeket továbbra is megvegyék. Talált egy olyan mumust, aminek az érdekében nem szólal fel senki, mert nem névhez kötött divatdiéta, amit aztán teli pofával szidva kiemelheti a termékei előnyeit.

Csakhogy! Van egy oldal a Facebookon. A neve: "Akik szeretik az update-pékségeket". Nyilvános, tehát bárki olvashatja. Számos szempontból érdemes a figyelemre (pl. az ott előforduló kétbites fanatikusok megnyilvánulásai miatt), de én most egyvalamit emelnék ki: egyre több az olyan poszt, ahol a jóhiszemű Norbihívő az épp agyonreklámozott csodatermék fogyasztása után HÍZÁSRÓL panaszkodik a hitsorsosoknak.

Norbival a másik baj az, hogy azt hiszi, mindenkinek olyan a keringése, a szervi működése és az anyagcseréje, mint az övé. Ezért aztán szentül hiszi, hogy amitől ő lefogy, attól mindenki más is le fog, aki pedig nem teszi, az vagy hazudik vagy melléeszik vagy a hátán akar felkapaszkodni...Az meg külön vicces, hogy az alagsori edzőterme egész falat betöltő tükre előtt, egy szál pendelyben, behúzott hassal, fényesre olajozva feszít, mint pók a lucernásban és lengeti az épp aktuális és méregdrága márkaterméket, a tudta nélkül készült (pl. nyaraláson vagy medvecsárdás...bocsánat: retro aerobic edzésen esetleg élő videón) meg szembeötlő a pocak, a mellbőség és a méretes toka.

Száz szónak is egy a vége: kevés hiteltelenebb és tenyérbemászóbb "életmódszakember" van kis hazánkban Norbinál. Számomra legalábbis.
Csattanós maszlag 2016.09.06 18:32:51
@Bara17: Pedig csórikám mennyit trükközött az időpontokkal, hogy a lehető legjobb színben tüntesse fel a saját termékét.
Amúgy nem csodálom, ha odavan a hasnyálmirigye...hallottam olyan pletykákat, hogy túlzásba viszi a nyakolajat.
Az értéktelen egészségügyi tanácsokat osztogató weboldalaknak se szeri, se száma. A stupiditási lista élén nagy a tolongás, de egy viszonylag új versenyző nagy lendülettel tör élre: a ripost.hu Medicina rovatát szerkesztők olyan szintű dilettantizmussal írják a cikkeiket, hogy az már felveti a…..
Kedves Norbi! Kíváncsiságból belehallgattam a tegnapi élő videódba, ahol tanácsokat adtál embereknek. Még szerencse! A nyírfacukorról, azaz xilitről is beszéltél, ahol kicsit meglepődtem, mivel nagyon is hasonlított egy általam felvetett elmélethez, amit te azonban már sajátos kontextusban tényként…..
Volt egyszer, hol nem volt, kéremszépen, volt egyszer egy rubintréka. Egyszer ez a rubintréka, kéremszépen, lefutott az álomgyönyörűszép (jegyezzük meg ezt a szót) hotel futópadján vagy tíz kilométert, kéremszépen. ...hitte ő! Mert, hát nem futott ő sehova, hanem ott maradt egyhelybe' az ő nyomorult…..
A csavarlazító nem egy jó dolog. Illetve de, csavart lazítani, arra tuti jó, ara találták ki, gondolom, a neve is onnan van, de szipuzni vele nem jó. Szipuzni eleve nem jó, szétkúrja az agyadat, meg úgy amúgy mindent a szervezetedben, szóval isten ments, hogy még egyszer, de igen, volt olyan, hogy…..
Ismerik a Blöff című filmet? Kiváló, klasszikus darab, érdemes megnézni. Megérne egy elemzést, de félek, nem lenne túl hiteles tőlem. Ez a bejegyzés Schobert Norberttel kapcsolatos, anélkül, hogy egyetlen szóval minősíteném módszereit, termékeit - nem vagyok dietetikus, ezzel kapcsolatban meg ők az…..
Csattanós maszlag 2016.03.19 09:58:15
@Dave_bloghu: Norbi válság nélküli kommunikációja is megérne egy misét...
De ahogy elnézem, most már csak válságkommunikáció van. A legviccesebb az egészben meg az, hogy ez a válságkommunikáció nem mérsékeli, hanem tovább gerjeszti a válságot.
Kis blogom alig több, mint egy éves működése alatt is többször megesett már, hogy nem bírtam szó nélkül hagyni a hazai táplálkozásáltudomány mainstream gurujának egy-egy felszólalását. Tettem ezt hol finomabban, mint a zabpehelyről zagyválásnál, hol kicsit cinikusabban, mint a szaharotoxis…..
Csattanós maszlag 2016.02.10 18:14:38
Kisdobos becsszóra nem akartam már többet ezzel a szerencsétlennel foglalkozni, de a mélyenszántó népbutítás, az elmebajba hajló küldetéstudat, a „mindenki hülye, csak én vagyok a zseni” hozzáállás egy olyan interjúban buggyant a felszínre, mely igen tömören foglalja össze, mennyit tud, milyen arc…..
Csattanós maszlag 2016.01.17 08:13:15
@nandras01: Aha...Meghívást kapott. Ja. A dolgot részletesen dokumentálta a Facebookon, de a Steffi által főzött spárga valahogy nem került bele a történetbe, ami fura, tekintve hogy a reggeli kábelezésen és Réka havi ciklusán kívül gyakorlatilag mindent fotóznak.
Viszont az még furább volt, ami megjelent. Norbi és Réka Agassi háza előtt...magánteniszpályáján...Agassival és az édesapjával fotózva (+ Erényi Balázs, aki csak a tükörben látszott félig)...Réka, aki egy limuzin hátsó ülésén próbál egy szupermarketben vásárolt rózsacsokorhoz hozzáadott értéket tenni némi ugyanott vásárolt virágkötészeti dekorral. A bokrétát állítólag Steffinek szánták ajándékba. Az átadásáról fotó nem készült...vagy ha igen, akkor jól titkolják. Az egész műsor egy megszállott teniszrajongó (előre fizetett) találkozására emlékeztetett a bálványával. Hogy történt, illetve történnie kellett volna valami másnak is, arra Erényi jelenléte a bizonyíték, Norbi konyha-angolja ugyanis kevés az ütőképesebb tárgyalásokhoz. A kudarcot pedig egy gyorsan összehozott las vegasi villámesküvő képeivel igyekeztek elkenni.
Konklúzió/konteó: Agassi és Norbi tavalyelőtt szeptemberben borult hivatalosan egymás nyakába. Agassi - vagy valaki a környezetében - azonban gyorsan rájött, hogy nem olyan jó bolt az update. Hogy Andréból nem lett üzlettárs, az gyorsan nyilvánvaló lett abból, hogy - bár Norbi hintette ahol csak tudta - egyetlen pékségmegnyitón sem vett részt. Szerintem A.A. már tavalyelőtt november-december táján megpendítette Norbinak a szerződésbontást, ezért rohantak Schoberték Erényi Balázzsal megtámogatva, lóhalálában Las Vegasba kb. tavaly ilyenkor. Valószínűleg megpróbálták Agassit jobb belátásra bírni, de csak annyit sikerült elérniük, hogy még szeptemberig használhatták Agassi képeit reklámcélra. Agassi életnagyságú fotói a feltűnést feltűnően kerülve kerültek le az update-pékségek kirakatüvegéről, átadva helyüket a fitneszházaspár fotóinak.