Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ultramarin

1 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egész délre, Mirissába kell menni bálnalesésre. Kék bálnát, barázdás bálnát, kardszárnyú delfint, óriáscápát, nagy fehér cápát, rájákat lehet látni. A bálnaleséshez nagy szerencse is kell, mert a bálnák alig pár pillanatra jönnek fel levegőzni és nem lehet egész közel hajózni hozzájuk. És kell…..
ultramarin 2015.03.06 15:25:05
@OTom: hát igen, a piacon nagyon olcsó minden, a drágább halak is 1000 Ft-os kilóáron... mondjuk a fehércápa nem. egyszer csináltunk már vörös tonhal steaket, de nem sikerült olyan jól...
ultramarin 2015.03.06 15:26:12
@MRenée: hát igen én is csak javasolni tudom! :) én lino metszetet csinálok
Srí Lanka azért jó hely, mert nem csak a természeti oldala változatos és gyönyörű, a kultúra is nagyon erős és izgalmas, ez utóbbiról lesz most szó. A buddhista templomok és kegyhelyek mindenhol jelen vannak, kereszteződéseknél, rizsföldek mellett, buszállomáson, folyóparton, bárhol. Vannak pici…..
A sok kirándulást a strandon hevertük ki,a sör segített szépen barnulni. Este jókat főztünk, valami különlegeset próbáltunk ki mindig, mint a pörölycápa vagy a paprikás krumpli. jó is ez az instagram szűrő....
Igazi, szép, új, nagy kertes házba költöztünk, a tengerparttól 3 km-re a mocsaras-lápos dzsungel szélére. Véletlenül találtuk ezt a házat, nem volt fenn róla hirdetés, a közelben egy másik sikertelen lakásnézés után hoztak minket ide. El sem akartunk jönni, illetve én leszögeztem, hogy ha még egy…..
Több szempontból is nehezített pályán játszunk itt karácsonykor: először is nincs hideg, nincs itt a család, nincs sütőnk, nem lehet kapni a boltban tejszínt, diót, mákot, fenyőfát, sőt, kuglófot sem. De ami szerencsés, hogy minden hátráltató tényező ellenére továbbra is rettentő jól érezzük…..
Sok természetfilmet láttunk már Sri Lankáról mielőtt idejöttünk volna, ezért úgy döntöttünk saját szemmel is látni akarjuk azokat az érdekes állatokat, (pl. leopárd), ezért november végén meglátogattuk a Yala Nemzeti Parkot. A természet mindenhol intenzíven jelen van, de uncsi volt már a páva meg a…..
ultramarin 2014.12.08 20:19:08
pont annak a madárnak egy közeli rokona él Magyarországon is:) hu.wikipedia.org/wiki/Gyurgyalag
A Nóri a Koggala tónál van papucsban a képeken, ez két különböző nap és hely - ettől függetlenül a szafariba is abban jött csak az nem látszik:)
Az eső elől bemenekültünk egy ócskásboltba, tele volt mindenféle misztikus állattal. Sok út menti ócskásnál ki vannak téve ezek a nagy furcsa fa szobrok, olyanok, mintha egy régi vidámpark elemi lettek volna. Nem mentünk el üres kézzel, egy nagy piros üveggömb karácsonyfadíszt szereztünk...
ultramarin 2014.11.15 20:23:27
Nem tudtunk sokat a buddhizmusról korábban és most se sokkal többet, de szimpatikus vallás ez, lassan beszivárog a hétköznapjainkba, annyira élénken jelen van a helyiek életében. A buddhista templomok nagy hatással vannak ránk, jó lenne tudni pontosan mi-hogy van a falukra festett színes képeken.…..
Ez a mókus természetes ébresztőóra, reggel 7 fele szól. Itt az ablakok egy részén nincs üveg, csak fa rács, a falak papírvékonyak, ez a mókus pedig hangosabban pittyeg, mint a mobilon az ébresztő, és vagy 20 percen át! Sok mérgesen átforgolódott reggel után tegnap  kimentem, hogy ledobjam egy kővel…..
Mielőtt jöttünk volna, már tudtuk, a buddhizmus miatt itt nem nagyon esznek húst az emberek, csak halat, csirkét, teknőst, tengeri herkentyűket. Átlag boltokban semmiféle hús terméket nem lehet kapni, tejtermékekből is csak keveset, néhány féle sajt van, bivaly aludttej, kb 3 féle joghurt, lapkasajt…..
ultramarin 2014.11.13 14:56:05
@OTom: még Drága Feleségemtől kaptam egy egész készletet 30. szülinapomra. De még csak 2x voltam, mert mindenféle más dolgunk volt
    http://animaciosfilm.hu/lakas.mp4 Képek helyett videó! ;)  ..
Budapest Kivágták a fákat a Gellért-hegyen, nagyon helyes (cink) Chuck Norris visszahozza a villamost a Kossuth Lajos utcába? (cink kép/cím) Nem lesz kerítés a Városmajor körül (váczi jános) Ki lehet valójában a Sziget zöld fejű embere? (cink) A Váci utca újramárkázása.…..
Minden lakásban – még a legkisebben is – van olyan falrész, ami elé nyugodtan lehet akár kis mélységű szekrényt építeni. Nem kell okvetlenül olyan drága könnyűszerkezetes gipsz karton technológiát alkalmaznunk, mint a mellékelt, gondolatébresztő videón, mert a…..
 Megszokhattátok már, hogy a cipzárat én nem rendeltetésszerűen használom. Íme egy szuper villámötlet, mit kezdjetek vele, ha éppen nem kabátba varrjátok bele.   Gyárthattok belőle fülhallgatóhoz tokot (burkot? minek nevezzem?), így kevésbé sérül, elviekben nem is fog gubancolódni és véleményem…..
Hali Tibi! Imádom a blogodat, gondoltam színesítem egy kicsit a palettát. Remélem megfelel a színvonala. Bocs, ha kissé hosszú lett. /ez a felvezetés gondolom, direkt volt - Tibi/ Üdv: purga   Modoros punk Lehet akár általános iskolás (kétszer bukott), középiskolás, vagy…..
ultramarin 2011.09.25 17:14:35
@CraB: igen és gyakran vigyáz az előrekoptatott gatyára/ kiegészítőkre, mintha öltöny lenne
Subba Szombathelyi cicaharc 2011.09.01 12:21:00
Szemfüles olvasó-riporterünk telefonját diktafonként használva rögzítette ezt az épületes vitát, köszönjük neki.   ..
ultramarin 2011.09.01 12:35:39
A gyerehaza.org jelentősége, pontosabban jelentéktelensége távolról sem indokolná, hogy újabb bejegyzésben foglalkozzak vele, de a csütörtöki posztra érkezett komment mégis arra sarkall, hogy megpróbáljam olyan lassan és tagoltan elmagyarázni, mi okozta a felháborodást a 10…..
Egy betűt nem értek, de balhé van! ..
ultramarin 2011.03.10 17:32:14
 A Borotvák az űrben című posztban már volt szó a Gillette Techmaticról, mint olyan borotváról, amelyet a hosszabb űrbéli tartózkodások kezdetén számos esetben vittek föl és használtak az amerikai űrhajósok. Ez a modell mára már nem csak ezért ipartörténeti érdekesség, hanem azért is, mert…..
ultramarin 2011.03.01 00:08:17
@Mercel: én is, de azért az Adobe Reader-es cikk is érdekelne! :)
Én katolikus középiskolába jártam, így már azt is eredménynek könyvelem el, ha egy katolikus intézményben nem kötelező Cliff Richardot hallgatni, akire ismeretlen okból végtelenül gerjednek a katkók. A Névtelen Felháborodott Szülő nem ennyire megengedő, ő kiborult a Pázmány…..