Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stadlater

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy néha olyan benyomást keltünk, mint akik testületileg nem kedvelik az Audit, pedig az ilyesmi még olyan kemény helyeken is elképzelhetetlen, mint mondjuk Észak-Korea. Nálunk pedig közel sincs olyan kemény diktatúra. Én például nagyon szeretem az Audikat, még az A6-ost, az…..
Stadlater 2008.03.16 09:11:44
Holsten!

Miért kellene a gyárban dolgoznom az állásfoglaláshoz? Ez egy nyílt fórum, egy blog, amíg ki nem moderál a blog tulajdonosa, addig lehet véleményem. Ez is a tolerancia része.
Az internetezés tiltása baromság. Az irodai munkához számtalan esetben lehet szükség olyan információkra, amit hamarabb megtalálsz a google-van, mint ha telefonálgatnál vagy ha a myneten keresgélnél. Akkor fogok "iwiwelni", ha nincs más dolgom, VAGY ha tele van a tököm a különböző fölösleges jelentések 123. verziójának hegesztésével vagy mások hibáinak javítgatásával.
A TÉNYEK kiváló dolgok, ha valóba tények. Te azonban olyasmit is írtál, hogy "Nálunk is több ilyen "civil" járkál..az ember akarva-akaratlanul is látja, napi 8 órájukban mennyit nem dolgoznak", ami arra vall, hogy napi 10-12 órát ülsz mellettük és ezt a TÉNYT figyelted meg. Mert én ismerek sok olyan "civilt", aki valóban megiszik néhány kávét és elszív néhány cigit, aztán este 6-7 felé haza is megy (és ezért munkaidőben intézi a magánügyeit, mert este 7-kor már nem nagyon vannak nyitva a közüzemek...), mert egész addig baszkurálta pl. a másnapi termelési programot, hogy Te is bejöhess és szidhassad, amint elmegy meginni egy kávét. Persze vannak kivételek, mivel igazad van, az indirekt munkaidő (a flex munkaidő) nem tartalmaz "minimum másfél óra lődörgést".
Félre ne értsük egymást: én becsülöm a sor mellett dolgozókat, mert dolgoztam már abban a környezetben és a fizikai megterhelés, a munka szervezése és felügyelete nem hasonlítható az irodáéhoz. Ellenzem a sípszóval vezényelt életet, sztem valaminek a totális félreértéséről van szó gyárszinten. Ja és nehogy azt hidd, hogy csak a Te nyakadon lógnak munkaidő alatt. Van indirekt is bőven, akinek még azt is megmondják, hogyan üsse az entert...
Egyébként meg nem értem, mi a rossebnek vitatkozunk erről az indirekt-direkt baromságról, jól egymásnak ugrunk (ugrasztanak bennünket?), ahelyett, hogy normálisan beszélnénk egymással. Mert alapvetően egyetértünk, azt hiszem.

Kamu elhüjítését meg azért említettem, mert az internetezés problémájára az internetezés tiltása elég lúzer megoldás, viszont sokkal könyebb, mint arról beszélni, miért is internetezik az a tag egyáltalán?