Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzirmaImre

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legjobb kémfilmek a hírszerző-ügynökségek, kémek világába visznek el bennünket, ahol minden rejtélyes és titokzatos. Akciók, szövevényes sztorik, verekedések, autósüldözések, nagy taktikázások, a másik fél ügynökeinek kijátszása, megtévesztése és persze a világ megmentése van napirenden…..
SzirmaImre 2016.12.02 14:55:05
Láttál mostanában parlamenti közvetítést? Ismered a lakóhelyed politikailag aktív helyi arcait? Furcsálltad, hogy miért lehetett két ilyen színvonaltalan jelölt az amerikai elnökválasztáson? Feltűnt, hogy helyi, országos, és talán globális szinten is hülyülnek és öregednek a politikusok? Ijesztő…..
SzirmaImre 2016.11.30 23:18:04
@árnyékgyuri: Próbálom értelmezni, amit írt. Addig oké, hogy az APEH-os pali dolgozik, bár a szorgalmas-unintelligens ember veszélyes állatfaj.

Nade, az mit jelentsen, hogy se önnek, se a falunak nem érte meg, hogy ön becsületes polgármester volt. Már az önmagában megérte, hogy ön becsületes volt. Ez azonban számokban is kifejezhető: Hiszen, ha a kivitelezőnek nem kell a korrupciót kiszámlázni (mert, ha nem teljesen öngyilkos-hülye, beleépíti az árba), az, ugyebár, a megbízást olcsóbbá teszi, ami viszont mindenkinek jó. Tehát ebben nem lehet kételkedni.

De a cikk és főleg a videók alapján nem lehet abból kiindulni, hogy ezek az állatok képesek egyáltalán valami értelmes gondolatot, ötletet kihajtani magukból. És sokkal szomorúbb, hogy én más "szakmákban" sem látok mást: mindenhol ez a rémülten a bemagolt marhaságok kritikátlan visszaböfögése a jellemző, mint valami november 7-i ünnepségen. Az agy használata tilos, csak a szervilis motyogás lehetséges.
Mi, kissé cinikus szabadelvű polgáriak különös anyagból vagyunk gyúrva. Különcségünk okán - miközben átlátunk rajtuk - értetlenül, hüledezve figyeljük a ballibeket, jobbosokat, a hol nemzethyieskedő, hol baloskodó közpénztolvajokat. Most a Bayert kitüntetése miatt támadó ballib idiótákat nem értjük.…..
Nem rasszista, csak az iszlámot, a fanatizmust nem bírja. Mentségére legyen mondva, hogy ő két dologról beszélt a ma reggeli Mokkában - arról, hogy a nyaralása alatt kirabolták, illetve arról a reptérről jött haza, ahol másnap öngyilkos merénylők robbantottak, de Demcsák és Szebeni a török kalandra…..
Az olasz konyha menő, mindenki imádja, az olasz cégérrel mindent el lehet adni...de biztosak vagyunk benne, hogy minden olasznak tűnő fogás a Csizmából származik, és nem valami körúti vendéglő szakácsának agyszüleménye? Íme egy lista a leghíresebb nem olasz fogásokról a teljesség igénye…..
SzirmaImre 2016.01.15 00:23:09
@Kilgore Trout: Ottapontgecc, polpetti!
SzirmaImre 2016.01.15 00:29:36
@SzirmaImre: @body_andras: A polpetti, kispajtás, az a szocialista gasztró nonplusszultrája: milánói makaróni (parízerrel, soha nem gépsonkával) és hozzá... hozzá... na... kordonblő, azaz húscafatba csomagolt sonka-sajt, vagy mi. Na, erre varrj gombot! Ugyanis ez valójában százcsilliárdéves ősetruszk kaja. Hisz benne van a legfrisseb Fenszter-Giraffe tudományos lexikonban is...
Büntetés nélküli lett a bűn. Futni hagyták az egyik legnagyobb gazembert. Biszku Béla joggal röhögi ki ezt az egészet, mert jól tudja, hogy a rendszerváltáskor megkötött, kis piszkos alkuk miatt semmilyen bántódása nem eshet. Ez történt 2015. december 17-én, huszonöt…..
SzirmaImre 2016.01.14 23:51:08
A szerzőnek ajánlatos volna megismerkedni a per anyagával. Gondolom, sem ő, sem a posztolók nem tudják, mire is támasztja a vádat az ügyészség. Nem tudjuk, milyen bizonyítékok állnak rendelkezésre. Vallomás, tanúk, okiratÜ Mivel itt több mint 50 éves történésről van szó, a bizonyítás nem egyszerű (pl. nem minden tanú él 80+ évet á la Biszku).

A jogi felelősség mércéjét pedig az (írott) jogszabályok adják. A törvényes tényállás megvalósulását pedig be kell bizonyítani. És itt nem valami "történelmi", "morális" felelősségrevonásról van szó. (Hiszen az megtörtént, miután mindenki, pl. a szerző is bőszen-bátran komcsizhatja-buzizhatja - és teszi is tán joggal - Biszkut.) A jogi - tehát a "börtönös" - felelősségrevonás esetén minden kétséget kizáró módon kell bizonyítani, hogy ő, azaz Biszku, lőtt, de legalábbis erre parancsot adott, akár tudott róla és nem akadályozta meg, pedig lehetséges lett volna számára etc. És ez így van jól, hiszen mindenki tudja, hogy beosztottak (jelen esetben pl. egy rendőfőkapitány) sokszor seggnyalásból, tudálékosságból, hozzá nem értésből "önállósulnak" és autonóm módon akár sortüzet is parancsol(hat)nak. Nyilván, ezért (is) Biszkut terheli a POLITIKAI, tán még morális felelősség. Mostanság az ilyen vezető talán lemond. De nem feltétlen a büntetőjogi.

Egyszóval, szégyen és gyalázat, hogy az elsőfokú bíróság ezt az alapvetést nem ismeri és ítéletét valami morális-politikai maszlagra alapítja, amit aztán a másodfok teljes joggal megsemmisít.