Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ugyan Nemár

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai egy rendhagyó poszt lesz, hiszen Tímea és családja a ti segítségetek, tanácsotok kéri. Levele nem hosszú, de a blog egyik célja mégiscsak az, hogy az övékhez hasonló helyzetben a közösség ha tud, segítsen. Szóval ha tudtok, segítsetek tanáccsal, ötletekkel! A kép illusztráció..
Ugyan Nemár 2019.09.16 23:43:45
@Nerinia:
A legtöbb pozícióra szóbeli interjúk vannak. Saját tapasztalat, hogy felsőfokú angollal is nehezek. Szakmai tapasztalat hiányában gondolom méginkább.
Én úgy jöttem ki, hogy konkrét állást ajánlottak nekem a szakmámban, míg Magyarországon dolgoztam. Valahogy megtaláltak.
Ti is biztosan találtok majd melót, de nem biztos, hogy a szakmátokon belül, hanem mondjuk árufeltöltőként az Aldiban. Sokkal többért persze, mint Magyarországon, de a boldoguláshoz az írországi árakhoz nem elegendő.
                       Posztolónk idén lesz 32 éves, és bár szeretne kapcsolatot, olyat biztosan nem, ahol a párja rendszeresen verbálisan kasztrálja őt. Eddig azt hitte, hogy a nők olyan férfit akarnak, aki mellett nők lehetnek, nőnek érezhetik magukat és nőként is viselkedhetnek, épp ezért nem…..
Ne legyünk álszentek, a legtöbb utazó emlékbe magával visz egy-egy szappant, esetleg tollat a szállodai szobából. A hotelek ezzel nagyjából számolnak is, ám amit a minap egy indiai család művelt, az azért elég ritka...
„Nem akarok beledumálni túlzottan, de ő először mindig a kiszemelt ingatlan és a szülei háza közti távot nézi” - A barátnőnek amúgy nem sok baja van a párja családjával, csak máshol képzeli el kettejük közös jövőjét. Az biztos, hogy nem akar úgy járni, mint a sorsára…..
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..
Ugyan Nemár 2019.06.02 20:17:03
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nagyon köszönöm a leírást, nem mondom, hogy tökéletesen megértettem a leírtakat, de legalább van valami fogalmam :)
Az HBO és a Sky koprodukciójában készült Csernobil című sorozatot a kritikusok és a nagyközönség egyaránt hatalmas dicsérettel illette. Az öt epizód a híres atomerőmű katasztrófát részben hitelesen és tényszerűen mutatja be, de persze a fiktív elemek és a dramatizálás sem hiányozhat a hollywoodi…..
Ugyan Nemár 2019.06.01 21:30:16
A gondolkodási hibákban az a közös, hogy mindenkivel megtörténik. Nem veszik figyelembe a nemünket, a korunkat vagy a státuszunkat. Fiatalt és topmenedzsert épp úgy érint, mint öreget és tapasztalt szakembert, a raktárostól, az orvoson át az amerikai elnökig. Rolf Dobelli egy olvasmányos és…..
A poloska részben fehérjéből áll és nincs olyan undorító vagy büdös energiaforrás, melyre rá ne fanyalodna egy szagokra érzéketlen állat. Kivéve a poloskát, amit tényleg semmi nem eszik. Mint kiderült, korunk kertészeti hőse a szamurájdarázs (Trissolcus japonicus), szintén nem süllyedt odáig, hogy…..
Egy alapítványnál dolgozom, a gyermekvédelemben. Igaz, én csak asszisztens vagyok, de munkám része volt az adományok fogadása is. Hogy miért kértem a tárgyi, használt adományok fogadásának megszüntetését? Elmesélem. 2016 szeptemberében kezdtem meg munkámat , az SOS Gyermekfalu Magyarországi…..
Ugyan Nemár 2019.02.09 00:45:55
@Grafschaft Glatz:
Köszönöm a felvilágosítást, örülök, hogy funkcionális analfabétaként doktori címet sikerült szereznem 20 évvel ezelőtt :)
Bár én csak a saját tapasztalatomat osztottam meg.
Ugyan Nemár 2019.02.09 00:48:51
@Almandin: @Grafschaft Glatz:
Köszönöm a felvilágosítást, örülök, hogy funkcionális analfabétaként doktori címet sikerült szereznem 20 évvel ezelőtt :)
Bár én csak a saját tapasztalatomat osztottam meg.
Ugyan Nemár 2019.02.09 00:49:48
@Almandin:
Egyetértek, igazad van.
Nemrég jöttem haza Ausztriából, s még az odafelé úton rögtön a határ után mögém érkezett egy P-s rendszámú BMW szabadidő-autó. Egy huszonéves srác vezette, mellette a szőke barátnője, az autón tetőcsomagtartó. Minden együtt volt tehát egy klasszikus tahó BMW-s sztereotípiára, s a sofőr nem is…..
Egy finom ételhez nem szükséges mindig hús. Néhány zöldségből is készíthetünk finom, tartalmas ételt. A csípős hidegben a leves és a chili is tökéletes segítség, én most édesburgonyát választottam, amit néhány szem paradicsommal gazdagítottam. Egyszerű, mégis különleges végeredmény…..
Gyakran teszik fel a kérdést a pályaválasztó fiatalok: „Milyen munkával lehet jól keresni?”, viszont sokkal ritkábban fogalmazódik meg részükről e kérdés ellenpontja: „Mi az a munka, amit szívvel-lélekkel tudnék végezni?” Ezekről a kérdésekről kezdtem el beszélgetni…..
Féláron esznek. Ráadásul a királyi vár új lakója fordítva fogja a kést, miközben a Gundel szotyimenzáján a vagdalthúst szeleteli. Kedves #Gundel - ez aztán remekmű. Igazi Fine dining...
Az anyatej a legtermészetesebb táplálék az újszülöttek számára. A nemzetközi ajánlások szerint az a legjobb, ha a picik hat hónapos korukig kizárólag anyatejet kapnak. A WHO azt javasolja, hogy féléves kor után, a szilárd táplálékok bevezetése mellett is folytassuk a szoptatást a babánk kétéves…..
Egyszerre lehet szórakoztató és dühítő nézni egy parlamenti vitát, amelyben időnként válogatott szitkokat vágnak egymás fejéhez a politikusok, de az ember közben arra gondolhat: mégiscsak ők vezetik az országot. Szerencsére nem mindenki tartja a heves viselkedést…..
Tényleg lenne sokkal jobb dolgom is, mint szombat este azzal foglalkozni, hogy az állam tőgyéből két marokkal pénz pumpáló, de a nézettségét legszívesebben eltitkoló Echo TV (0,3 százalékos közönségarány 19:00-23:00 között a 18-59-es korosztályban) egyik semmitmondó műsorában Bayer Zsolt, akit a…..
Retro játékmúzeum Fúvós Triola 2018.06.20 23:26:15
A Triola az én gyerekkorom egyik kedvenc hangszere volt a gyerekek körében. A fúvós hangszer több változatban is megvásárolható volt és szüleink nem is sajnálták arra a pénzt, hogy egy kis zenei tudással is felvértezzenek bennünket.Mivel általában műanyagból készült fúvós gyerekhangszerről van szó,…..
Nem akarok anya lenni, de még csak meg sem akarom kockáztatni azt. Aspergeres vagyok, és habár sok autista remek szülő lesz, ez nem az a valami, amit én tovább fontolgatnék. Egyszerűen nincs meg bennem, hiányzik belőlem az az ösztön, ami ahhoz kell, hogy gondoskodjak egy másik személyről, de azért…..
Ugyan Nemár 2018.03.25 22:31:32
@közép dunántúli régió:
Teljesen egyetértek.
Az Asperger spektrumosok nem mqgamutogatóak. Ez a làny felhasználta a diagnózisàt az exhibicionizmusához.
Ez a lány egy mai átlag rüfke.
Aki robotporszívó vásárlásra vagy nézelődésre adta a fejét, azoknak feltűnhet, hogy a Xiaomi termékei kitűnnek a kínai márkák közül. Bizony drágábban mérik őket, mint amiket a konkurenseknél láthatunk. De vajon mit tudnak? Rengeteg eszközüket próbáltuk már, telefonokat, okos órát, külső…..
Nem kell Geréb Ágnes mellett elkötelezettnek lenni ahhoz, hogy lássuk, korszakhatáron vagyunk. Észre kell vennünk, hogy megkezdődött a Nőgyógyász Istenek alkonya. Egyrészt (majdnem) minden információ elérhető a neten. Keress rá az orvosodra, és százszámra találsz róla véleményeket, mert a kismama…..
Ugyan Nemár 2018.02.18 22:21:47
@Könnyen elkaptuk, uram!:
A szülészek vágnak otthon, ha kell, ha nem!
Mert védik a saját popsijukat, a szülő nőét kevésbé.
A gyerekszülés és az anyaság nagy hatással van a testünk állapotára, az egészségünkre, a közérzetünkre és a kinézetünkre is. Aki ezt átélte már, az jól tudja, hogy a felmerülő problémák nem oldódnak meg automatikusan, ahogy múlik az idő, ellenkezőleg: minden nap tenni kell értük!..
HeStyle MIT VISELJ AZ ELSŐ RANDIN? 2018.02.09 05:55:00
Az első randi kulcsfontosságú, hiszen nagyon sok múlik az első benyomáson. Az első randi vízválasztó lehet hiszen eldönti, hogy lesz e folytatás vagy sem. Ezért is fontos, hogy hangsúlyt fektess az öltözékedre is, persze az egyéniségedet megőrizve...
Igazuk van a diákoknak, hogy tüntetnek. Magolni, fölösleges dolgokra emlékezni, ma erre tanít az iskola. Közben rengeteg olyan téma van, amiről nincs szó akkor, ha csak az érettségire, felvételire készítjük föl a gyerekeket. Persze vannak tanárok, akik az életre tanítják a gyerekeket, de a mai…..
Ugyan Nemár 2018.01.24 22:44:48
@naty77:
Szerintem a palacsinta egészségtelen, nem kell vele tömni a gyereket. Egyen inkább gyümölcsöt. Mirelitet, akár.
  A Ryanairnél tegnap lépett életbe az új kézipoggyász-szabályozás, ami szerint ingyen már csak egy csomagot lehet felvinni a gépre, a másikat csak akkor, ha befizetünk az elsőbbségi beszállásról "elsőbbség és 2 kézipoggyász"-ra keresztelt opcióra. Több levél is jött az ügyben, amikből leginkább az…..
Ugyan Nemár 2018.01.17 11:28:20
@évi*évi:
Például egy kisbaba repüléshez szükséges holmijai. X adag anyatej vagy egyéb elemózsia. Pelenkák, váltóruha robbanásos vagy szivárgás is esetekre, esetleg gyógyszerek.
Talán valami kis játékot vinni sem hátrány, hogy le lehessen kötni a figyelmét.
Na mindezt próbáld beleszuszakolni egy retikülbe.