Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rita Perintfalvi

183 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a meglepő nyilatkozatot tette Georg Bätzing püspök, a Német Katolikus Püspöki Konferencia elnöke az egyik legnívósabb teológiai lapnak, a Herder Korrespondenz-nek adott nyilatkozatában "Vátozást akarok!" címmel. És arról is beszélt, hogy a nők számára is jóval nagyobb megbecsülést kellene…..
"Érintődés-Közelség" - Ádventi lélekmelengető Meditáció Perintfalvi Ritával   "A lélek igénye, hogy érintődjön. Ehhez azonban jelenlétre van szükség! Amikor bensődben megérint valami vagy valaki, akkor érzed, hogy élsz. Amikor megérzed a szó ízét egy beszélgetésben, akkor érintődsz. Sokszor nem…..
Az áldozatok gyógyulását pont az segítheti elő, ha tudnak arról beszélni, hogy mit tettek velük - mondja Csóka Judit klinikai szakpszichológus, hipnoterapeuta és meseterapeuta a világi és egyházon belüli szexuális bántalmazást elszenvedett túlélőkről. De az ő hangjukat az egyház itthon eddig még nem…..
Nekem a Feldmár  Egy Mester. Titkok tudója. Aki ismeri az emberi lélek minden titkát, mint egy tapasztalt, öreg sámán, aki, ha csak egy pillanatra is az ember szemébe tekint, olyan mélyre lát, hogy egyetlen titka sem marad rejtve előtte. Pillantása mégsem bántó, s bármit is hoz elő a lélek…..
Végigolvastam a Btk. 208. paragrafusát, amiben a kiskorú veszélyeztetése a téma. Azt gondolom, hogy Gulyás Gergely jó nagy politikai blöfföt csinált azzal a kijelentésével, hogy vizsgálni kell azokat az óvodákat, ahol felolvasnak a Meseország mindenkié c. mesekönyvből, mert felmerülhet a kiskorú…..
Érdekes megfigyelni, hogy az aktuális magyar politikai és vallási fundamentalista diskurzusban két téma összeér: az egyik az, hogy b*zizni büntetlenül szabad mind a kereszténydemokrata politikusoknak, mind pedig egyházi személyeknek, például Osztie Zoltán katolikus plébánosnak vagy egyéb, eddig…..
Cikkem apropója K.-val, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében papnövendékként szexuális bántalmazást elszenvedett áldozattal való személyes beszélgetésem. A fiatalember 18 éves kispap volt, amikor egyik elöljárója, Mészáros István pap több ízben szexuálisan zaklatta és szerelmével üldözte őt. K.…..
Úgy tűnik, hogy az idei Pride-hét minden eddiginél jobban radikalizálja nemcsak a politikai szélsőjobboldalt, beleértve persze a kormánypártokat is, hanem a vallási fanatikusok legalja is előmerészkedett a középkori sötétségből. Mert úgy tűnik, hogy van rájuk igény?! Tényleg van? Döbbenetes, hogy…..
Az elmúlt hónapokban több hír és elemzés jelent meg gyermekekkel szembeni szexuális visszaélésekről, azon belül is kiemelten a gyermekpornográfia és a gyermekprostitúció bűncselekményéről, mint korábban bármikor. Ezek megerősítették azt, amit a gyermekvédelmi szakma régóta mond: az áldozatok…..
Ezzel az írásommal szeretném megköszönni Nektek / Önöknek azt a sok száz támogató és bátorító kommentet, amit az engem és velem együtt párhuzamosan több kisebbségi csoportot etikátlan és aljas módon megtámadó Katolikus Válasz c. blog mémjére reagálva írtatok / írtak! Sajnos ez a blog ezzel a mémmel…..
Az a megtiszteltetés ért, hogy egy baráti pár felkért engem, hogy én legyek az esküvőjükön Isten képviselője, mert engem tartanak hitelesnek annyira, hogy megkérjenek rá, hogy ezen a számukra oly különleges napon beszéljek a szerelemről és a házasságról. Nagyon szerettem volna, hogy valami igazán…..
Perintfalvi Rita a Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesületének elnöke, a grazi Karl-Franzens Egyetem oktatója, aki épp könyvet ír az egyházon belüli szexuális bántalmazás témájában, volt a vendége a Tilos Rádió 3. Utas c. tudományos, fantasztikus szemléletmagazinjának. A beszélgetésben…..
Mészáros György nyílt levelet fogalmazott meg a CitizenGo által "Közös kiállás, amikor családjainkat, gyermekeinket, hitünket és Szent Koronát támadják" c. petíciójához, amelyet eljuttatott a Felszabtér szerkesztőségébe. Szerkesztőségünk nyomatékosan visszautasítja a vallási alapú gyűlöletkeltés…..
Az egyházak fontos szerepet játszanak a társadalom életében. Karitatív tevékenységükkel hirdetik a minket szerető Isten jelenlétét a világban. Vigasztalást, reményt nyújtanak a szenvedésben, és békességet a távozóknak. A római katolikus egyház 2000 éves történelmével, a világ egyik legősibb vallási…..
Liliána egy megsebzett gyógyító, akivel szemben gyermek- és ifjú korában több katolikus pap is szexuális visszaélést követett el. Hosszú évtizedekbe tellett, amíg feldolgozta mindezt és megtanult beszélni a titokról, sőt írni a szenvedésről és a szégyenről. Cikkünkben szerepel egy megrázó epizód…..
Hodász András katolikus pap sajnos nem fogadta el a beszélgetésre való felkérést, de Perintfalvi Rita teológus mégis szeretne üzenni neki is valamit az ún. "melegkigyógyító terápiák" kapcsán: "Hodász András atya, Szőnyi Szilárd újságíróval együtt egy tudománytalan pozíciót képviselt abban a tavalyi…..
Miközben a kormányzati média attól a szlogentől zúg, hogy „Egyetlen magyar sincs egyedül!” – valahogy egyre szűkül azok köre, akik magyarnak számítanak. Most a transz- és interszexuális emberek kerültek ki a kalapból. Korábban a romák, a hajléktalanok, a munkanélküliek, a feministák, a melegek, a…..
Miután a holland kormány bátorító levelet írt a szingliknek, akikről a járvány idején teljesen megfeledkezett, országunk Felíciája a magyar katolikus egyházzal előzetesen egyeztetve, szintén megírt egy körlevelet, amelyet vasárnap – mikor már végre újra lesznek misék – a templomokban is felolvasnak…..
Megdöbbentő, hogy 2020-ban Magyarországon sikerült a kormányzatnak elsöpörnie az Isztambuli egyezményt, ami végre hathatós fellépést jelenthetett volna a nők ellen elkövetett erőszak felszámolásában. Épp ennyire ijesztő az is, hogy a köztévé műsoraiban dilettáns megszólalók egyre élénkebben kezdik…..
„Valami nincsen veled rendben és ezen változtatnod kell, mielőtt Isten egészen elfogad téged.” – Mondta egy lelkész, aki hosszú évtizedekig életcéljának tekintette a homoszexuális keresztények „kigyógyítását”, mielőtt megértette és nyilvánosan is beismerte, hogy mindez lehetetlen. Magyarországon is…..
A jobboldali populista magyar miniszterelnök Orbán Viktor a parlamenttől mindenre kiterjedő különleges felhatalmazást kapott a koronavírus-járvány legyőzése végett. Így időbeli korlát nélkül, adott esetben a parlament ellenőrzése nélkül rendeletek útján kormányozhat. A szükségállapoti törvény…..
Eljött a húsvét szent három napja, hamarosan itt a feltámadási körmenet szokásos ideje is és mégis az ürességtől konganak a templomok, amiket nekem emeltetek. Az oltárt megfosztották ruháitól, elhallgattak a harangok is, csupán a mentőautók szirénái egyre hangosabbak szerte a világban. Mert baj van.…..
Talán megdöbbentő, hogy éppen nagycsütörtökön jelenik meg ez az írásom, de kétszeresen is nagyon aktuálisnak gondolom. Egyrészt azért, mert éppen most kedden mentették fel a pedofília vádjával 2019-ben hat év szabadságvesztésre elítélt ausztrál bíborost, Georg Pellt. Az ő megbüntetésének nagyon…..
Krízishelyzetekben megnő az emberek igénye a spiritualitásra, a vallási megerősítésre. Ez önmagában természetes és jó dolog, viszont a visszájára is fordulhat, a babonaság, a fundamentalista, fanatikus vallásosság súlyos veszélyforrássá is válhat, mégpedig az egész társadalomra nézve. Ilyenkor a…..
Miért vagyunk a világon? - kérdezték Willigis Jäger-től, amire a rá jellemző misztikus mélységgel válaszolt: "Azért, hogy egészen emberré váljunk. Hiszen Isten bennünk, emberekben, mégpedig úgy, ahogy vagyunk, akar jelen lenni és járni-kelni ebben a világban, ebben az időben, ami a miénk". 2020.…..