Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KÉZMŰVES UDVAR

36 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KREATÍV SZAKKÖR Az Élet himnusza 2010.05.04 10:44:00
  Kalkuttai Teréz anya  Az Élet egyetlen esély - vedd komolyan, Az Élet szépség - csodáld meg, Az Élet boldogság - ízleld meg, Az Élet álom - tedd valósággá, Az Élet kihívás - fogadd el, Az Élet kötelesség - teljesítsd, Az Élet játék - játszd, Az Élet…..
 Egyszerű és nagyszerű! Különleges, nem mindennapi ajándékkal lephetjük meg pl. a nagyit, ha elkészítjük ezt a kis képkeretet. Csupán 4 db jégkrémpálcika, akril festék, esetleg tempera, ecset, kevés szines karton, vagy dekorgumi és ragasztó szükséges az elkészítéséhez. Hogyan készül a…..
KREATÍV SZAKKÖR Fűszer-szív 2010.04.26 13:34:00
Illatos ajándék sajátkezüleg   A filcből készült szív alakú kis illatosító belsejében fahéj található, mely kellemes illatot áraszt. Hogyan készül a szív alakú potpourri? Vágjunk ki 2 db szív alakzatot (Lásd sablon) Az egyik közepébe egy kisebb szívet is alakítsunk…..
KREATÍV SZAKKÖR Vakond riasztó 2010.04.25 23:01:00
Környezetbarát megoldás a vakondok ellen   Nemvárt látogatóinkat ezzel az egyszerű módszerrel távol tarthatjuk kertünkből. Érdemes kipróbálni. Egy nagyjából 1,5 m hosszú fa vagy vasrudat szúrjunk a földbe kb 40 cm mélyen. Egy PET palack alját fúrjuk ki, akkorára, hogy…..
    Egyszerű asztali, támasztékos képkeret, hullámkartonból. Alsó sarkában leegyszerűsített virágmotívummal. Anyáknapjára is kedves meglepetés lehet.       Hogyan készül? <<< A képkeret sablonjához katt a képre! A sablon alapján vágjuk ki a…..
A Föld Napjának alapgondolata az Egyesült Államokban élő egyetemi hallgató, Denis Hayes ötlete volt. Az első ünnepre 1970. április 22-én került sor, amelyen mintegy 25 millió amerikai vett részt, hogy felhívja a figyelmet bolygónk romló környezeti állapotára, illetve tiltakozzon…..
 Ajándék csomagolás egyszerűen Íme, egy dekoratív ajándékdoboz, mely könnyedén megvalósítható. A mellékelt sablon segítségével bármilyen ünnephez igazodva egyszerűen elkészíthetjük.  Mindössze alkalomhoz illő kartont, vagy díszcsomagolópapírt kell választanunk…..
  Két hasonló mintával, de különböző színek felhasználásával készült képet mutatok. Különböző anyagok, a karton és a filc jól megférnek egymással.     Hogyan készül? Színes filcre rajzoljuk elő, majd vágjuk ki a virágfej formáját. Közepére egy…..
Aki szeret varrni és hímezni biztosan örömmel fogadja ezt az ötletet. Amellett, hogy hasznos kis apróság, kedves ajándék lehet a közelgő anyáknapjára is. A nagyobb méretű képekhez kattints a fotóra. A minta nem olyan bonyolult, könnyen leolvasható.   Kapcsolódó…..
A napokban sok hasznosítható ötlet került fel a Kreatív Szakkör Galériájába. Bukor Ildikó küldte őket - 7 kategóriában 49 képet. Külön öröm, hogy elkészítési leírást is mellékelt hozzájuk. Így ha valamelyik megtetszik, az könnyen megvalósítható. Jónéhányat…..
"Tavasz közeledtével jól jönne néhány ötlet..." ...vetették fel Kreatív Szakkörünk tagjai közül jónéhányan, szóban és írásban egyaránt. "Olyan egyszerű, de nagyszerű ötletek (és azok megvalósításai) érdekelnének, melyekkel jómagam is meg…..
KREATÍV SZAKKÖR Origami nyuszi 2010.03.31 09:36:00
Húsvéti meglepetés Előzetes húsvéti meglepit kaptam. Egy kis kosárkát, melyből egy papírból hajtogatott kis nyuszi kandikált ki. Még egy apró csokitojást is hozott nekem. Olyan kedves kis figura, ezért arra gondoltam, hogy hajtogatok neki egy társat. Természetesen bemutatom őket nektek is.…..
Kedves ismerősömtől származnak ezek a keresztszemes hímzési technikával készült képek. Úgy gondoltam érdeklődésre tarthatnak számot, így hát megmutatom őket. Aki szeretné elkészíteni, könnyen megteheti, kinagyítottam a mintát, így leszámolható.…..
Bizony ilyen is létezezik! A KREATÍV SZAKKÖR  a Kaposújlaki Kézműves Udvar ingyenes, online szakköre, melynek regisztrált tagjai egy hírlevél segítségével rendszeresen valami időszerű, az aktuális ünnepekhez és eseményekhez is kapcsolódó kreatív ötlettel ismerkedhetnek…..
KREATÍV SZAKKÖR Origami tulipán 2010.03.07 22:00:00
 Hajtogassunk papírtulipánt! Nagyon sokan kérdeztétek, hogyan kell hajtogatni az "igazi" origami tulipánt?Nőnap lévén, most ennek az elkészítését mutatom be, remélve sokaknak örömet szerez majd e kedves kis virág! A tulipán elkészítését lépésről-lépésre nyomon követhetitek Ti is az alábbi fotók…..
Végre közeledik a várva várt tavasz!Ébredezik a természet, süt a nap, vidáman csicseregnek a madarak...Nem tudom, ki hogy van vele, de én ezt az évszakot szeretem a legjobban. Virágos jókedvemben táncra ugyan nem perdültem, de egy kis apróságot azért készítettem. Ez a vidám, tavaszi hangulatú…..
Egyszerű, pár perc alatt elkészíthető dekorötletet mutatok, melyet sokféle módon felhasználhatunk. - Tehetjük kis vázába. - Tűzhetjük cserepes virág földjébe.  - Néhány szál virág mellé téve is dekoratív megoldás lehet. Hajtogatott papírszívek elkészítését lépésről-lépésre nyomon követhetitek az…..
Néhány évvel ezelőtt egy téli napon a fiam alighogy hazaért az iskolából máris ledobta a táskáját, aztán felkapott egy üres 2l-es üdítős flakont és nagy lelkesedéssel munkának látott. Ekkor készítette el egyedül az első madáretetőjét, melyet aztán nagy boldogan megtöltve eleséggel, felakasztott a…..
"Csipp, csipp, hull a hó, Éhezünk, fázunk, Csipp, csipp, hideg van, S nincs meleg házunk." Benedek Elek:  Szegény madárkák A zord téli időben, főként mikor összefüggő hótakaró borítja a tájat, ne feledkezzünk meg kis szárnyas barátainkról sem! Gondoskodnunk kell…..
Egy naptár melynek minden hónapját saját, vagy gyermekeink illusztrációi díszítenek különleges újévi ajándék lehet szeretteinknek, de készíthetjük saját magunk örömére is. A képet kis ünokahúgom rajzolta Segítségként készítettem a 2010-es évhez egy naptár alapot,…..
KÉZMŰVES UDVAR 2010.01.01 19:17:34
@zsuszi:
Kedves Zsuszi!
A Kreatív Szakkör lényege, hogy ötleteket adjon, amit ha tetszik megvalósíthatsz.
Ha nem tetszik, semmi gond! Ne csináld meg!
Vagy készítsd el másképp, úgy ahogyan és amilyenre Te szeretnéd!
Mindenesetre szeretettel várjuk a Te ötleteidet is!
   ..
Kedvenc Ady verssel kívánok Mindenkinek békés, boldog ünnepet!  ..
Az idén Kata lányom készített karácsonyi asztaldíszeket, úgyhogy elsőként az ő alkotását mutatom be. Egyszerűségében is különleges látvány.  Az elkészítésének leírását most mellőzöm, hisz a fotón jól látható minden. Talán csak annyit, hogy a kerámia alapra…..
Ha nem szeretnél a tök kifaragásával bíbelődni, van egy jó hírem, akár rajzolhatsz is rá! Nézd meg a következő videót. Remek tippeket ad! Ugyanakkor ha mégis kedvet kapsz hozzá, a bemutatott ötletek kivágásra is alkalmasak. Érdemes kipróbálni!  ..
Vannak akik nem elégednek megi a hagyományos töklámpák készítésével. Aki már profi módon farag, további ötleteket meríthet ebből a videóból.   A kevésbé profik pedig némi segítséget itt találnak:   ..