Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johny Firpo

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány nő kikéri magának, amikor egy pasi tárgyiasítani próbálja őt, és mindent megtesz azért, hogy egyenlő partnerként legyen kezelve, tiszteljék és adjanak a szavára... De hiába szónokolnak, mégis olyan férfiakért vannak oda, akik pont azt művelik velük, amit nem…..
„Nem kell mindig, akár öregkorunkban is, megtalálni az IGAZIT, elég egy kis reménysugár, hogy minden este vele feküdjünk le, vele ébredjünk” - Egy fogászati rendelő várójában sok minden történhet, akár még szexuális fantáziák forrásává is válhat. Egy nőt keresünk,…..
Johny Firpo 2019.04.09 15:13:16
A káromkodás varázslatos hatalmával gyerekkoromban ismerkedtem meg. Apám, akit magával sodort a '80-as évek Csináld magad lendülete, mesteri módon demonstrálta újra és újra 68 négyzetméteres lakótelepi lakásunk végeláthatatlan szerelési munkái során ezt a mágiát. Nem volt az a makacs tipli vagy az a…..
Lázár Úr! 31 éves megélhetési menekült vagyok, Ön szerint rabszolga.  Immár évek óta Németországban élek - távol a gyermekemtől, családomtól, barátaimtól,  otthonomtól. Terveimben szerepel egyszer hazatérni ahová tartozom, a gyökereimhez, egyre többször merengem el ezen. De aztán egyből jön a…..
Johny Firpo 2017.05.01 00:18:41
Azért ezt a nettó 140-150 ezres borsodi átlagkeresetet gondolják át akik írták, KSH szerint 2015-ben volt az 124 e is. www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qli030.html

Amúgy itt Miskolcon kezdő programozóként én is 240-et keresek, de ilyen és ehhez hasonló állásból van pár tucat, nagyon max pár száz a megyében, mindenki más (99%) meg örül a maga kis biztos havi százezrének.

Hát annyiért én sem maradtam volna itthon, bár hozzáteszem, nem is érettségivel akartam jól keresni.
Az OECD nők napja alkalmából megjelentette a rendszeresen közzétett statisztikáit a nők és a férfiak közti bérszakadékról. Ez alapján az átlag 14,7 százalék, míg a magyar átlag ennél kisebb, 9,5 százalék. Ha ezt a jelenlegi nettó átlagkeresetre (havi 192 ezer forint)…..
  Kevés toleránsabb embert ismerek, mint a barátnőmet. Teljesen laza, felőle aztán tényleg bárki azt tesz, amit akar, őt nemigen hozza ki semmi a sodrából. Barátnőm nem vallásos, a gyereküket meg se keresztelték. Amikor a gyerek iskolába ment, mégis hittanra íratta be, két okból kifolyólag. Az…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Mt! A munkahelyen felborítottak egy állvánnyal és 5 métert zuhantam. Betonon értem földet. Eltört a kezem, átszakadt a combizmom, a fejem és a sípcsontom melletti izom szétszakadt.…..
Johny Firpo 2017.02.10 18:32:40
A baleset tényét utólag már csak úgy tudnád bizonyítani, ha a kollégáid a munkáltató ellen vallanának a bíróságon, de ezt nem fogják megtenni, ahogy nyilván te sem kockáztatnád ellenkező esetben az állásod egyikük kedvéért sem.

Bár neked nem is ezzel van alapvetően problémád, hanem a bejelentés hiányával, ezért nem kapsz táppénzt az államtól (az hogy hogyan lettél beteg amúgy mindegy is lenne).

Ha nem akarsz már többet ott dolgozni, akkor érdemes lehet beperelni őket a betegséged alatt elmaradt fizetésed és a be nem fizetett járulékaid összegére. Esetleg még megállapítasz egy csinosabb összeget kötelező segítségnyújtás elmulasztása miatt bekövetkezett maradandó egészségkárosodásra is. Tehát mondjuk 1-2 millió.

Fontos, hogy ilyesmikkel sosem szabad fenyegetni a munkáltatót, mert azzal előnyhöz juttatod őket, kitalálják hogyan bújhatnak ki a dologból.
Elmész a város ingyenes jogsegély pontjára konzultálni ügyvéddel, ő megmondja milyen bizonyítékokat szedj össze, majd beadod a keresetet a munkaügyi bíróságon, akik úgy tudom rendelnek melléd ügyvédet szintén ingyen hivatalból.
Néhány tárgyalás után (1-2-3 hónap) a munkáltató meg fog keresni, hogy kifizesse a követelt összeg kb. felét, ha visszavonod a keresetet ellenük. Ezt érdemes lehet majd elfogadnod, - mert a bírósági ítélet akár sokkal tovább is húzódhat - hogy a pénzedhesz juss.
Nyomatékot adva a követelésednek és kicsit nehezítve a dolgukat, közben érdemes lehet még feljelenteni őket a rendőrségen kötelező segítségnyújtás elmulasztása miatt, illetve felnyomni őket az adóhatòságnál és a munkaügyi felügyeletnél is.
Johny Firpo 2017.02.10 20:39:58
@Ernő Horváth:
nem egészen értem mire hozza példaként a munkaszerződést, arra nem jár szabadság, táppénz, pótlék, eü ellátás, nyugdíj, se semmi, ha nem jelenti be mellé a munkavállalót.

A poszter le is írta az első bekezdésben, hogy ez nem történt meg, a végén meg azt, hogy ezért nincs pénze hónapok óta kajára sem.

Ennek melyik része a nem világos?
Kutyasétáltatás közben, amikor a parkoló autók egyemberesre szűkítik a járdát, számomra természetes, hogy a kutyával beállok két kocsi közé. Türelmesen kivárjuk, hogy a gyerekkel, csomagokkal vagy akár egyedül szemből érkező gyalogos elhaladjon. Az a pár pillanat semmibe sem kerül. Másrészt tudom,…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
A porckopás (artrózis) az ízületek leggyakoribb betegsége, a felnőtt korú lakosság közel egyharmadát érinti. Igen súlyos probléma, hisz a folyamattal együtt járó erős fájdalom és ízületi merevség gyakran okoz jelentős mozgáskorlátozottságot. Sokak számára az ún. porcépítő szerek jelentik az egyetlen…..
Még sosem voltam nudista strandon, mégis megszállt a vágy, hogy ledobáljam a fürdőruhámat a strandon. Persze nem lehet, nem lehetek abban, amiben kényelmesen érzem magam. Miért nem? "Nem, és kész!" - kb. ezt érzem a kultúránk válaszának, merthogy igazán értelmes magyarázat…..
Johny Firpo 2016.08.02 23:55:22
@Polilili: Nem az a kellemetlen ha te izgulsz fel, hanem ha rád izgulnak fel és te ezt nem akarod látni vagy hallani. Mert egyáltalán nem vonz az illető, netán visszataszítónak vagy kifejezetten undorítónak találod.
Mondjuk én itt elsősorban a gyerekekről beszéltem, ők azok akik ezt még nem tudják kezelni, ezért nem is szabad őket kitenni ennek.
Ha csak felnőttek közötti meztelenkedésről van szó, arra meg ugye megvan a lehetőség nudista strandon.
A nyálcsorgatásról még annyi, hogy nyilván ennek is vannak fokozatai, kezdve az oda-odapillantástól egészen a bunkó beszólásokig. Ha tehát te elvárod, hogy diszkrétek legyenek veled szemben, akkor szerintem tőled is elvárható hogy ne rakd ki amid van.
Ugye ti is láttatok már férfiakat egyedül ülni a bárpultnál, ahogy éppen borongósan néz maga elé, vagy a pultosribancnak udvarol, esetleg hülyét csinál magából. Valamiért vannak olyan férfiak, akik meg vannak győződve arról, hogy a pult támasztása jó móka, sőt mi több jövedelmező lesz valamilyen…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Tisztelt Munkahelyi Terror! A tulajdonos felvette egyik barátjának egy barátját cégünkhöz…..
Johny Firpo 2016.01.12 12:21:15
Kedves Posztoló,

Domokos Anna feljebb végülis leírta már a megoldást, csak gondolom megerősítelek benne, az első és legfontosabb lépés, hogy ezt az egész történetet ugyanígy leírd és elküld a közvetlen főnöködnek e-mail-ben, vagy annak aki eddig a legmegértőbbnek, normálisabbnak tűnt közülük.

Viszont ha nem sikerül majd rendezni az ügyet - amire ebben a táppénzes fázisban már komoly esély van - akkor még mindig csak a te szavad áll majd az övével szemben és mivel a munkáltatónak ő haver te meg nem, valószínűleg te húzod majd a rövidebbet.

Így azon fog múlni az ügy, lesz-e aki tanúsítsa a történteket, tehát szükséged van a kollégáid segítségére. Kérj meg (legalább) kettőt akikben a legjobban megbízol, hogy álljanak ki melletted és hogy becsatolhasd őket a panaszlevélbe. Amire válaszul 1-2 sorban tényszerűen leírják, hogy tanúsítják a történteket, xy ekkor és akkor agresszívan, fenyegetőleg, megfélemlítőleg, stb... lépett fel veled szemben az irodádban, őket pedig ezzel-azzal ellened próbálta hangolni.

A végén pedig tegyél javaslatot a főnökség felé, hogy milyen rendezését kéred az ügynek, teszem azt tiltsák meg az illetőnek, hogy a közeledbe menjen, vagy amit elfogadhatónak gondolsz...
A főnökség válaszát ugyanúgy írásban kérd a leveledre, szóban szart sem fog érni.

Mert hogy ha nem ajánlanak fel elfogadható megoldást, akkor irány egy jó ügyvéd, kezedben az írásos panasszal, tanúkkal és az elutasító válasszal a főnökségtől. Ezzel már jó eséllyel le tudsz majd akasztani róluk egy pár misit a bíróságon, ilyen-olyan lelki és egészségügyi problémákra hivatkozva, ezt majd az ügyvéd kitalálja.

A legjobbakat,
Johny Firpo