Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mrlax

1 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az autóm fényszóróját cserélő pasas a jól látható kínlódás közepette elmondta, hogy eddig nem nagyon látott még ilyen típusú autót, mert csak most kezdett itt, levert a víz... Basszus, még jó, hogy nem a féket javítja... Autószerelőből avanzsált banki pénzügyi tanácsadó. Cukrászból lett…..
Mrlax 2018.12.27 15:28:54
Azért érdekes olvasni, ki hogyan látja ezt a helyzetet... A szó értelmezésében a proli az aki a munkaerejét adja el pénzért. De hogy egyes megfogalmazásban az nem tud dolgozni aki nem "vállalkozó", hagyjuk. Az írás tele van közhelyekkel. A szakemberhiány mindenhol felütötte a fejét tény. Azonban azt ne felejtsük el, hogy az ügyfélréteg 99% árérzékeny, ha fodrászhoz akarunk menni akkor inkább 1500ft, mint 4500ft... az 1500ft-os meg olyan amilyen, nem tudjuk, de nem is igazán akarjuk megfizetni a szaktudást. Ezért a képlet annyi hogy a szolgáltatói réteg meg alkalmazkodik, felveszi a hülyét akinek felét elég fizetni: az hogy bunkó, hülye senkit nem érdekel, olcsó aztán kész... Autószerelés? Kőműves? Sok mekkmester... okosba/olcsón, aztán a végeredmény nulla... de megélnek mert mindig van egy filléres aki bevállalja őket. A piac diktál...

A multikról: mivel összeszerelő ország vagyunk ezért ész/hozzáadott érték konvergál a 0-hoz. Nem kell... rugdosó emberek kellenek, nem szakértelem. A hr meg gyártja a kritériumokat rá. Ráadásul a 2000-es években kinevelődött egy olyan vezetői réteg akik még ma is abban a hittben élnek, hogy a melóssal bármit megtehet: majd jön a következő. Az efféle bolondoknak meg a helyzetfelismerés nem az erősségük. Komplett műszakok számolnak le, mert 500m-rel arréb +20% a fizetés.... a hr, meg a slepp gyárt egy indokot aztán a fővezér felé elsütik. Az hogy fizetést emeljenek, ezzel fluktuációt csökkentsenek, esetleg értelmes ember is feltudnának venni... áá nem, mikor pont ismerősi körömben is (melósok), többen panaszolnák hogy a főnök nem hajlandó semmiféle pénzről beszélni, vagy eltűnik a kérdések elől... nekem a 3 majom jut eszembe (nem hall, nem lát, nem beszél), feje meg 2 méter mélyen a homokban... aztán meg megy a nyígás hogy nincs ember, meg hogy aki van is csak egy nagy 0, hát akkor egyék meg amit főztek, felőlem elbonthatják/felszánthatják/sóval beszórhatják az ilyen cégeket.
Pénz-ügyes Bemutatkozás 2018.02.26 17:03:46
Üdv mindenkinek! Az a baromi nagy igazság, hogy nem tanultam soha pénzügyet, SŐT utáltam, mert szerintem nem tudomány... sokkal inkább pszichológia, fegyelem, és matematika, na jó tényleg tudomány, de nem a nagybetűs fajtából, inkább amolyan öszvérnek nevezném. Sajnos aki ért matekhoz az nem biztos…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt munkahelyi terror szakértő! Szociális szférában dolgozom pontosabban gondozó vagyok, értelmileg súlyosan sérült gyerekek nappali intézményében, ahol olyan belső utasítás kaptunk, hogy…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Az év munkáltatója, na persze! Talán egy álomvilágban! Barátnőm történetét szeretném megosztani, aki karrierjét egy professzionális lakásfinanszírozó banknál ként kezdte el. Kezdeném azzal, ha…..
Mrlax 2018.02.02 16:07:50
@Szumátriai Patkánymajom:

Én már azt várom hogy a különböző rabszolgamunkát dolgoztató multik, a sok hr-s, manager geciputtonnyal az élen mikor nyernek meg maguknak egy kollektív szerződést... vagy szakszervezeti szopatásokat... nah akkor lesz olyan szopika hogy ihaj..

MÁV: Pereskedés mert nem vettek fel a színvak villanyszerelőt... Diszkrimináció. 2 éve tart a per :D
Mrlax 2018.02.02 18:33:48
@Valakiateleprol: a vasut képezte volna, de képesek minden szerért pereskednek
Mrlax 2018.02.03 14:04:15
@grungi: Igaz, épp most fikáztam az asszony barátnőjét, Msc-vel valami alliancos biztosítós kalcenteres apámfaszát dolgozik, hagyjám hogy ott is ment a porhintés hogy 130k nettó az alap és ahhoz jönnek a "bónuszok", meglehet a 200 is. Ennek köszönhetően lehet szépruhában pózolgatni, meg barinőkkel insta képeken pózolgatni.... hesteg#munkabakeszulve... 6 hónapja ott pustul annál a fasz cégnél, egyenlőre rózsás, de már nem csak 200k-t lehet megkeresni hanem akár 250k-t is... ennek ellenére egy petákkal nincs több 130k-nál. :D

Én meg ugyan mertem rákérdezni hogy msc-s diplomával ez volt az életcél??, aszondja jó a légkör, tök jó... és még mindig beveszi hogy lesz 200 a fizetése "MAJD", jó mondom oké én érettségivel keresek 300 nettót, asszony meg olyan 180-190 nettót gyárimunkába... te meg itt héderelsz a fekáliába 130 ért, ez jó?

Megkaptam: engem csak a pénz érdekel, meg amugyis jó, ez ilyen meghasonlott emberek munkahelye, a hiszékeny hülyéké... aki beveszi a marketinget... ameddig vannak ilyen balfaszok, addig lesznek ilyen balfasz semmilyen cégek is, huzza a faszára, de mondtam neki: csak legyen a szomszéd barinő a főni ágyasa.... te meg nézzél a főnök sliccére... kidobnak mint macskát szarni.. óóóó olyan nincs, meg hesteg besztfrendsz... majd meglátjuk
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt cím! Sz. A. vagyok. 9 éve dolgozom egy dinamikusan fejlődő nagyvállalatnál. Történetem úgy nagyjából 2 éve kezdődött ami egy kicsit bizarr,morbid és furcsa másoknak talán vicces is,azt…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt MT,Hol is lehet ezt az egészet kezdeni. Jelenleg egy nagy multinacionális vállalatnál a KPMG-nél dolgozok mint compliance coordinátor (ÁFA bevallásokat készitűnk nagy külföldi cégeknek) Most…..
Mrlax 2018.01.09 09:05:56
@Szumátriai Patkánymajom: hozod a formád :), az az igazság részben igaz, részben nem.

Azt vallom hogy minél specifikusabb szaktudást igénylő egy munka annál inkább kerülhető a posztban leírt élhetetlen emberek szarakodása. Ha pro vagy valamiben, vagy csak pusztán a szakképesítésed olyan ami a többieknek nincs, akkor a legnagyobb nyugiban lehet dolgozni, mert a főnök tudja hogy hülye hozzá, meg te is tudod hogy ott vagy a szeren... aztán előállt a 22-es csapdája, lehet szívni a véred, de ezt a főni is tudja így nem érdemes, mert ő marad fekáliában, te meg nemes egyszerűséggel továbblépsz máshová.

A legnagyobb bajok nők és irodai munka kombinációban szoktak előfordulni. Pl, számlázási, meg asszisztensi stb egyéb irodai pozícióban. Mert 50-es iq felett szép ruhában/magassarkúban lehet üldögélni/dögleni kimondott szaktudást nem igényelve. 1 papír ide/1 papír oda, addig teljesen jó míg nincs ellen mucika, akinek nincs egy barátnője/haverja aki a pozíciódra áhítozik. Mert ugye a magyar köztudat olyan, hogy mind1 hogy 90k a fizetés, a gyárban meg 160... de a körömreszelési idő nagyon fontos... persze próbálják beállítani hogy az a munka amit csinálnak marha fontos, meg hogy mennyire lefárad, a lakkcipő feltörte a lábát jajaj... meg a sok angol kifejezés, "team leader", "manager", "compliance coordinátor"...

Persze lehet ilyen munka jó, lehet kifizetődő is... de vagy dörzsölni kell a team leader meredező falloszát, vagy más munkakörben elhelyezkedni, mivel máshol 1,5 év a betanulás, nem 1,5 év után már az előrelépés felé kacsingat.
Mrlax 2018.01.09 11:00:18
@Szumátriai Patkánymajom: SzAr helyen dolgoztál eddig, ennyi... 3. cégnél feladtad az alkalmazotti státuszkót, ezért minden munkahely fos, meg csak Háeres gecikurvák vannak mindenhol, meg retkes vezetőség.

Van benne igazság.... persze én már úgy sem tudom megváltoztatni a véleményed, és nem is célom, de ha ha az ember nyugodtan, nem konfrontálódva akar munkát végezni, nem lehet mindenhová úgy odamenni hogy háeresgecikurva... van-van bőven, meg idióta cégtulaj Kft-s körben de egy teljes általános következtetést nem lehet levonni.

Multikat én is szoktam telitotorokból szidni, de azért ott is van hogy nem szépségéért, vagy nagypofájusága miatt ültetik oda az embert, kft világ meg megint más, főleg kis cégeknél inkább bűnpartnert keresnek unijóspénz elsíbolására, jó feketén... multiknál meg az összeszerelő/rabszolgamunka miatt ahol nem kell tudás sem munkás sem vezetői szinten, és ezért vannak úgy hogy más a kiválasztási szempont.

A "vagyont kap" meg felejtsd el, az álmaidban max, a fent említett hozzáadott érték nulla alapú munkahelyeknél a vezetői réteg sincs eleresztve.... kap egy felsővezető 500-700k-t egy vidéki multinál ahol a pl csak összeszerelnek, persze láblógatáshoz, faszveréshez sok, de az állandó bizonytalanság hogy a másik mucika, vagy faszverő haver miatt lehet holnap kitesznek-hez viszont kevés. Mert máshol egy villanyszerelő keres ennyit ha bedolgozik nekik... aztán neki senki nem szól be, senki nem baszogatja csak meló legyen kész oszt jónapot...

Az állami seggvakarda is más, nálunk pl máv, az elmúlt 40 évben, volt rendszerváltás, cégek alapultak, számolódtak fel, 5 évente jöttek mentek a főnökök, irodisták, átneveztek, kitaláltak új munkabeosztásokat, de amilyen gyorsan jöttek olyan gyorsan is kirugdalták őket. Aki meg vezeti a mozdonyt, kezeli a jegyeket, állítgatja a váltót, bujkál retkes ruhában a vagonok közt az maradt, 40-43 év szolgálati idővel mennek nyugdíjba, szerinted mucika, vagy a nagyfejű aki 95-97 közt volt valami biszembaszom mire vitte??, ment vissza szartlapátolni, vagy munkanélkülire, de volt olyan kiskirály akit szembeköptek az utcán, mert nem egy fasz húzás fűződik a nevéhez... azóta is nyomorog valahol... :D, persze voltak már próbálkozások (ha a vasútnál maradok) hogy megpróbálta megmondani az aktuális biszembaszom hogy hogyan kell melózni... egy keletis főirányítónak mikor valami műszaki fennakadás van... aki havi 250 ért melózik, az meg lement meginni egy sört meg elszívott 2 cigit, közben a keleti pu.-on 35.000 ember idegesen várakozik, a telefon szüntelen csörög a kisember felveszi beleszól az aktuális máv fővezér maffiózó, az meg megmondja hogy leszámol, és várja a pulthoz melózni... na ilyen helyzetekben meghűl egy főfasz ereiben is vér.... erre mondom azt ha már egy életben egyszer is meg tudod az ilyet csinálni, retorzió nélkül akkor olyan munkát végzel ami ér is valamit.

én hiszek abban hogy hosszútávon beszopják a hülyék, és a gyakorlat azt bizonyítja hogy ez igaz is szokott lenni.
Mrlax 2018.01.09 11:31:29
@Szumátriai Patkánymajom: Igazad van, itthon azért van béka segge alatt a munkamorál.... nem fizetnek meg mi a faszé' izzadjak akkor én. Ez lehet multi-máv-kft bármi más.... mi sokszor a kollégák közt szoktuk okosan intézni a dolgot, ha neki van baja segítek, míg ha nekem van bajom ő segít... persze vannak szardarabok, de azok szarba is maradnak.. ameddig egy főni nem enged a képtelen elvárásokból, addig képtelen marad a munkavégzés is. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a pénz csak egy dolog, ha neked x3 lenne a fizud jobban tűrnéd a főnök szarakodását?... a lófaszt, de ha főnök csak havi 3x megkérdezné hogy mizu, meg emberséges hangnemben dumálna hozzád, 1-2 szabit nem úgy osztana hogy NEKI jó legyen hanem mondjuk NEKED is akkor közelebb kerülnétek emberileg egymáshoz is. Van olyan főni aki hülye mindenhez de emberileg nagyon ott van, ha meg szakmailag van ott akkor attól fosnak, tisztelik.... na de ha egyik sincs ami azért nálunk ritka.. ellenben multinál annál inkább... na akkor áll elő egy patthelyzet. Viszont egy valódi munkavégzésen és/vagy normális hozzáadott értéken alapuló cégen ahol mindenki kell hogy működjön a dolog, akkor előbb utóbb kiveti a rendszer magából az olyan elemeket mint a kiskirályt/hülyét, vagy mucikát a körömreszelgetőt.

Ma Magyarországon, sok olyan munkahely van ami "látszat", vagy jól van az "úgy". Aztán csodálkoznak hogy pl az előállított érték az osztrákoknál 10 euróból 40, míg nálunk 10 euróból 15.... nem-nem ott sem vagy tele lével, meg azért annyit kell melózni hogy elhagyod a beled, de mégis jobba légkör.... élni és élni hagyni..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Mt! Igazából nem is tudom hol kezdjem? Dolgoztam én nagyon sok helyen, volt hogy 2 havonta új melóm volt mert az amit ígértek az nem úgy volt. Először elhúzzák a mézes madzagot, mert nincs…..
Mrlax 2017.12.03 21:36:27
@Sörömpőőr: Ez így igaz, a normális helyen ajánlás kell, no nem az a fajta hogy a rokonom/haverom felvesszük.... mert utána az ajánló ég mint a Reichstag.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi (T)error blog! Szeretnék megosztani veletek egy történetet arról, hogyan képes egy munkáltatói hozzáállás tönkretenni az embereket, csapatokat, tehetetlenné tenni a közvetlen…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre "Cégünk dinamikusan fejlõdõ, hazai tulajdonú vállalat. Munkavégzés során lehetõséged lesz a fejlõdésre egy fiatalos és szuper csapatban, mindezt versenyképes fizetésért. Nyújtunk: kellemes…..
Mrlax 2017.11.07 22:07:17
@nyíregyházi betti: Igen megfordult a fejemben hogy fogom és feljelentem őket, de tudod én azok közé tartozom aki nem bosszút akar állni. Csak egyszerűen nagyra táttatom a fontoskodó gecik száját és beleszarok... Ha olyan sérelem ér akkor jön az ügyvéd.. de az hogy az 50 éves 20 éve odakövesedett munkatársakat azért becsüljek mert bármilyen fost megzabálnak a munkáltatótól, hát ez minden csak nem érv, ez csak olyan sírva vigadunk, együtt tűrjük a megpróbáltatásokat,,, jujj-jaj de nehéz nekünk brühü-brühü.. aztán jön egy kicsit határozottabb ember és felvagytok háborodva....

Ja de ha oda mentem volna agitálni alapítsunk szakszervezetet, havi bruttó 1% tagdíjjal, akkor melyikőtök lépett volna be? Sztrájk? Beszartatok volna mind.... aztán meg jön a mutogatás hogy a fiatal is geci bement oszt emeltek a fizuján.. hogy rohadjon meg.

Hiába nyomod az ec-pecet van munkám, ráadásul az elején 5 éve aláírtam. Immáron 10 éve... Szakszervezet tagja vagyok stb.

Akinek nincs öntudatossága, az meg is érdemli... sírtok sírtok, de aki lép azt kinézitek magatok közül, amikor meg titeket ér sérelem akkor befolyik a kaki mert nem lesz meg a havi 120e droidbér.... amit ezer másik helyen lehet keresni.

Proli bírka népség vagytok....
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Blog! Évek óta olvaslak Titeket, gondoltam én is megírom a tapasztalataimat. Ha gondoljátok tegyétek ki, aláírás alul. Ha zagyva vagy ilyesmi probléma van vele, átírhatom. A tanulság belőle talán az lehet, hogy ha…..
Mrlax 2017.11.06 08:51:39
@Online Távmunkás: Igaz, de Pösten a vízfejben nincs is máv alkalmazott aki pesti lenne, max a vezigben... :D Borsodban elég kiemelkedő a fizetés még így is. Ráadásul Pesten differencia van a villamos vezetők közt, nem mindegy mit vezetsz és merre.. Nálunk van bértábla, szóval az idő előrehaladtával biztos többet kapsz mint aki "friss", legalább 100k van az alsó és a legfelső kategória közt.

Szakszervezetek: A vasutas elégedetlen népség, erre rádob egy lapáttal néha 1-2 szakszervezet is, vdszsz szövetség, VDSZSZ szolidaritás, VSZ, MOSZ, mtszsz.... nekünk a Mosz ugyebár... voltak nézeteltérések de egyszerűen kiköpte a tagság a megvásárolt faszokat. Törvény miatt mostanában szűkösek a lehetőségek, de nem merte senki meghúzgálni a bőrt a farkincákon, 30% emelés 3 lépcsőben simán megadták, míg a jegyvizsgálóknak stb a Gaskó féle szervezetek szépen elmaradtak... aztán lett vagy 150k differencia a fizetésben. Amikor sztrájkolni kellett, nem akartak. A nyalás ugye...

Az hogy a "brand" milyen, nem érdekel, egy multinak jobb? Ugyan, ráadásul semmi garancia hogy 5 múlva arréb pakol az Ukránokhoz, te meg pislogsz a brandingel...

Tegye mindenki a szívére a kezét, igaz sokat szopatnak a vizsgákon, orvosin stb.... de ma Magyarországon 1000 eurót keresni havi 168 órában ritka jelenség, max pesten 1-1 szakmában... más megyeszékhelyen főleg "keletre" megállítja a mérnököt is a 250... nem azt mondom nincs, de az a periféria. Az átlag 120.... nem az orbán féle ksh.