Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kóber György Márk

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai világban - bár jómagam sem használom a munkám során - én is elengedhetetlennek tartom azt, hogy az emberek idegen nyelveken beszéljenek, mert a mindennapi életünket is megkönnyítheti egy-egy nyelv ismerete. Azonban míg korábban a diploma megszerzését kötötték államilag elfogadott, középfokú…..
Habár 5 hónappal ezelőtti nyílt levelemre és óvodai csoportomba történő meghívásomra nem érkezett válasz Kásler Miklóstól, azért bíztam benne, hogy talán valmikor egyszer betoppan az ajtón. Ehelyett egy XVII. kerületi óvodába látogatott el az emberi erőforrások minisztere. Egy darabig figyelte, mit…..
"Az oktatásban  is szükséges gondolkodásmód-váltás egyik kulcsa az, ha olyanok választják a tanári pályát, akik nemcsak kereseti lehetőségnek tekintik a pedagógusi pályát..." (Bódis József oktatási államtitkár) Érlelgessük még egy kicsit Bódis József oktatási államtitkár szavait, és ugorjunk…..
Vajda Zoltán barátommal napok óta nem tudjuk békében álomra hajtani a fejünket, mert rettegünk attól, hogy a kormány által becsempészett, illegális bevándorló, a hazájában börtönre ítélt Nikola Gruevski vajon mit csinál itt.Megtalálása érdekében ma reggel 7.00-kor plakátokat szerettünk volna kirakni…..
Tisztelt prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr! Kóber György vagyok, óvóbácsiként dolgozom, és tegnapi kijelentésére szeretnék reagálni. Ön szerint törvénybe kell iktatni, hogy már az óvodákban elkezdődjön a gyermekek egészséges életmódra való nevelése. Ezúton szeretném felhívni figyelmét,…..
Kóber György Márk 2018.08.04 16:33:22
@Weltner János: Önnek nem kell bemutatnom, hogy milyen is ez a "mindent egybe" rendszer. Sajnálom, hogy az egészségügy ugyanott van, ahol az oktatás...
Kóber György Márk 2018.08.05 13:16:38
@Hafnek: Sajnos ez így van. Sokszor nem is tudom, hogy mit etessek meg velük, mert, ha én sem tudom megenni, akkor miért várja el ezt egy gyermektől... :'(
Tegnap óta néhány dél-budai buszjáratra már csak az első ajtónál lehet felszállni hétvégenként. Ennek folyománya az is, hogy jó páran a felszálláskor szembesülnek ezzel, és nincs nálunk se jegy, se bérlet, és így nem tudnak felszállni. Ma éppen a 33-as buszon utazva azt láttam, hogy Budafok…..
Évek óta keringenek különböző weboldalakon és blogokon, hogy  a liberális nevelés megbukott.    Ez a mondat a mai "illiberális" és "régi vágású kereszténydemokrácia" idején nagyon hangzatos, azonban, ha közelebbről megvizsgáljuk a dolgot, akkor akár józan paraszti ésszel is rájöhetünk, hogy ez…..
Az életpályamodell bevezetése óta némiképpen emelkedtek a pedagógusok bére, azonban ez teljesen aránytalan azzal az elvárással szemben, amit közben megkövetelnek. Például egy pályakezdő (akinek a gyakorlatban ugyanannyi feladata van, mint azoknak, akik régebb óta a pályán vannak) nettó fizetése…..
A Kormány által kitalált "pedagógus előmeneteli-rendszer" réme engem is utolért, így péntekig jómagam és több ezer másik pedagógus kollégám is a körmünket csutkáig rágva feltöltöttük a portfóliónkat. Félreértés ne essék, jómagam is híve vagyok az ésszerű és logikus ellenőrzéseknek - mert fontos,…..