Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyar-magyar szótár

1567 bejegyzést írt és 9779 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar-magyar szótár utóirat 2019.08.04 06:07:14
Kedves olvasóim! E szóár felhagyása után is írok, persze. Most már megosztható állapotban van az a szöveg,amin éppen dolgozom.  Ha valaki/bárkikíváncsi rá, jajdeérdekes, hogy már el is küldtem sokaknak és eddig Heki meg jocó reagált :D  akkor e "bejegyzés" komment részébe írja be az ímél…..
magyar-magyar szótár 2019.08.05 10:14:49
@ripők: Vedd csak jellegzetesen indexes szevasztokos álközvetlen mű havervagyok meg minden (de közben igazi üzletember, mint Lovasi vagy Uj Péter, hogy mást ne mondjak)
delelövöm inkább apoent és elárulom:de,krimi
afféle,mint a Kalambó, az alábbi
elhanyagolhatókülönbségekkel:
-A gyilkos röhög avégén és kalambo nem kapja el
-Kalambó kutyája megdöglik szívelzsírosodásmiatt és méghozzá annyi verzióban, ahány autója Kalambónak volt,kilenc (ráadásul két eltérő modell !)
-Kalambó feleségét többször látjuk, így kiderül a rejtély, hogyan nézhet ki agglégenynek Kalambó, asszony ilyen ruhákba férjet nem engedne, miközben a nem is létez feleségéről kormol:
Törökszentmiklóson él (ahol Kalambó) és drogdílereket szople egy-egy adagért (a szerepben Salma Hayek)

És igen,persze,zombik leszne, de ahogy ez a Hulu vállalatnál is beválós,persze erre egy külön team van így, hogy a Trónok harcára már a zombi életciklusa a seniorkori végelgyöngülésbe ért azzal, hogy ím a csontvázuk is RO&HAD! ... úgyhogy ezt majd a szakik összehozzák,mit lehet még a zombikkal csinálni egy korszakban, amiben 3-5 éves óvodások játszanak zombisat és a Hotel Transyvania 3 már annyira cuki. (Kurvajó segge is van a kapitánynőnek, nem olyan,mint Arschkopf Rackete -nek
"Ma már nem az információ megszerzése emel hatalomba, hanem a megosztása" /netokrata tétel/ Ja. Meg az információ blokkolása. A véleménynécik szivesen játszák meg magukat liberálisnak. A liberalizmusból azonban a fő fundamentális és az egészet is behálózó esszenciális véleményszabadság…..
magyar-magyar szótár 2017.07.21 05:28:52
@nagyjoco: Meg se néztem ezeket az adatokat, kösz. A disqusról sem sokat tudok, de nekem így, laikusnak... nem túl blogszerű. Ha nincs"aktivitás" azaz "friss kommentek" .. olvasosttság sem sok. Érdekes, hogy néha napokkal, egy tripákokról szóló kommentem esetében akár hetekkel később is jött felszavazás is meg hozzá[m]szólás is.
magyar-magyar szótár 2017.07.21 05:42:10
@Steinmann a grófnő:
Mindkét hírgyárban a cikkek alá... erősen kritikusan írtam. Véleményszabadon és véleménygyártás-függetlenül. HA bármit kritizáltam, "bekarikáztam" és indokoltam. GYakran eléggé sikerült betalálnom.
Ilyen volt a Heisler ügy, amikor a jógyerekek a valóságra bakfittyet verve ki, elhatározták ezt az antiszemita sávot és rábeszélték a szokásosan Heislert az "állásfoglalás"-ra. Akkor oda azt kommentelmem: Heisler úr előbb érdeklődött volna izraeli rokonainál a vén szaros megítéléséről Izraelben.
Erre egy bennfentes odaszólt, hogy Izraelben csak a jobbosoknak ez a véleménye.

Erre kiderülhetett, a számukra is, hogy az izraeli baloldal... és bárki is... ugyanúgy, azokkal a szavakkal beszél a vén szarosról, mint nálunk a Gyűlölt Ellenséged...
Az én különvéleményem erről egyszerű, szerintem Soros az valami márkanév, minr a dorkó, amiből vászonfelsőrészes kaucsiktalpú torna/teniszcipő köznév lett, a DORCO gyár nevéből.

Arról van szó: Gyávák a Cö, az I és az A betűket használni a Sö, az O a Rö betűket (fölöslegesen) gyakorítják.

A "szegény öreg bácsi" 87 éves.

Ami nem légbőlkapott: Ez a "szegény öreg bácsi" odavél, hogy Európának jó sok menekültet kéne befogadnia majd ezek ellátására jó sok kölcsönt dollárban az USÁ-tól felvennie.

Ismétlem: ez csak egy véleménysáv.

Ez a véleményem nem 444 és nem 888 kompatibilis.

A tömör lényeg: a 444-ről példámmal lesült, hogy nem toleránsak, nem véleményszabadok, sőt, semmi másvéleményt nem tűrnek, sőt DÜRŰLLENEK, nem liberálisok.

Számomra kiderült, hogy a 444 véleménynáci véleményformáló vállalat. És aki csak porszemet szór a gépezetnbe: törlik.
A nácit, a zsidózót, az otromba gyűlöletkeltőt stb, az orbánistát az "ellenséget" nem törlik.
A 444 számára egy ellenség van: az igazság és a valóság.

Még a 888 is toleránsabb és véleményszabadabb, mint a 444
-ezt sikerült demonstrálnom és többszörösen is bizonyítanom.

Bonus: az egyik belsőssel beszélgettem, aki szerint liberális műhelynek semmi értelme. Tehát megkisérelni sem semmit, ami liberális.

Szevasz

Ennyi a történet.
Azt már tudvántudjuk,, hogy ezek mindent rosszul csinálnak, lopnakcsalnak, önzőek és elvezetik Magyarországot Európától. Ó, ezek az ezek. Ó, mindig ez megy Hogyannemtuggyukmegoldani országban! Legyünk most azonban idegenszívűek, de főleg ésszel , és tekintsük, ha nem úgy, ahogy ezek, akkor azok a…..
magyar-magyar szótár 2016.11.07 16:03:45
@kizárólag ezért regisztráltam: Bocsánat, Gyurcsány nem a hátráltatója a baloldalnak, hanem a széjjelkúrója. Ilyen hatékony ellensége a baloldalnak nem volt, mint ő. Az egész története is Shakespeare-dráma[i]. Én soha nem tekintettem baloldali embernek,, az csak aféle ironikus hőzöngés volt nála. (Részletesen erről a Mocskos Kéthét-ben írtam pl és többször Vitányi apó egyetlen hibájáról, amit életében elkövetett. Tkp Gyurcsány még igazi Orbán-ellenesnek sem mondható, hiszen amíg Orbán van addig senki nincsen észnél Gyurcsányról elgondolkodni.
A 16 éves Gyurcsány kb úgy határozta el, hogy most akkor ő baloldali lesz, ahogy egyes korombéli kislányok annakidején a szüzességüktől azért szabadultak meg, hogy könnyebb legyen tampont használni és egyéb [mens]hygiénés kényelmességek okán. Feri úgy döntött, milliomos lesz és ehhez KISZ meg pártkarriert kell befutnia. Szépen fel tudott mondani lózungokat [erről az Igazságbeszéd kapcsán írtam. Ugye az igazságbeszédet ahogy a Jók és Igazak értelmezik... pedig az Igazságbeszéd pofán[SÍP]sa az MSZP-nek és élettel összeegyeztethetetlen, hogy egy ilyen szöveget az MSZP idült alkoholista zöme egy "A te kuranyádat, Ferikém!" közbeszólás nélkül végighallgatott.

Ferenc egy zseni. Ilyen zseniális politikusunk Horn Gyulán kívül talán csak Kádár János volt.

Ferit ráadásul ma már a politika nem is érdekli, a céljai teljesültek... ám pompásan szórakozik.

Ajánlom a figyelmedbe Gyurcsány 2007. szeptember 19-i beszédét, ami egy Dr Goebbels paródia (a címe és témáhja is: rend és Szabadság)
Sajnos a videót az MSZP eltüntette pár nap alatt a honlapról. Feri TÉNYLEG a nemzet színésze, Szily kartárs nem is sejtette, hogy ez igaz is.
magyar-magyar szótár polihisztor 2016.11.07 15:51:30
"Zoltán, maga az utolsó polihisztorok egyike" Ligeti György Kocsis Zoltánnak egy személyes beszélgetés alkalmával..
magyar-magyar szótár majomország 2016.08.17 15:10:15
magyar-magyar szótár 2016.08.22 12:48:25
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Amit linkeltél a-offo az indexről, abból látszik, hogy mennyire tényleg leszarsz engem és amit írtam. A sajá-t szarodtól látsz szaros orbánistának mert úgy szarsz le. Mert egyébként én úgy nacionalista, zsidózó, pl sorosozó stb, gummicsimmás, mint Orbán vagy orbánék, soha nem voltam, főleg pedig nem nemzethyess. Már nemtudomén hány nick óta kijelentettem, hogy nem is vagyok magyar. Ha nem szarnál le, tehát nem a sajátszarodat néznéd hanem ami VALÓJÁBAN alatta van, beláthatnád pl zenében is ...vagy... zenében főleg.

Én mostanában a magyarokon már csak röhögök. Orbán féle magyarokon nem lehet olyan felhőtlenül röhögni, mint az olyan magyarokon, mint te is. Te ugyanolyan nevetséges magyar vagy. mint más magyar. Ez a gyűlölködés. amiben elvakulsz és meg se nézed, mit és kit szarsz le. Ez.. nem az én bajom [-> a szarról írt szövegeim]. Ez a te bajod.
magyar-magyar szótár 2016.08.23 15:39:57
@B. Hella: Az egyik baj az, hogy nem vagy tisztában azzal,mi a fideszes. Neked Lázár János, Mengyi Roland vagy Kósa Lajos egyremegy. (Hogy csak olyanokat nevezzek meg, akiktől egy fideszes eldobja az agyát)

A másik baj az, hogy én már vagy hatszor felsoroltam azokat a fundamentális sarkalatokat, amik kizárnak abból a körből, amit te esztelenül, gondolkodás nélkül frecsegve okádva gyűlölsz.

Kezdeném azzal, hogy nem vagyok magyar, nem tekintem magam magyarnak.

Folytatnám ott, hogy Magyarorszáhgon meg a magyarokon röhögni szoktam, annyira nevetségesek, a te típusod, a szájjalliberális mondjuk csak bájosan kacagtató. Te liberálisnak meg véleményszabadnak hiszed magad, de engem folyton baszogatsz, mert nem ugyanazt szajkózom, ami 4444 vízcsapból folyik. Semmi bajod nem lenne velem, ha bájerzusótot baszogatnám, pedig annyian basszák, hogy ha Bájer akkora lenne, mint a Margitsziget akkor is sorban kéne állniuk a faszoknak a beletrafálásra...

Útálom a focit és a focialistákat is.

Szinte semmit nem néztem az olimpiából.

A pálinkát veszélyes méregnek tartom, alkoholista koromban se ittam.

Útálom a zsírételeket, párolt zöldséget meg a távolkeleti konyhát kedvelem.

Rühellem a zsidózást, ki szoktam kelni ellene, felszólalok ellene stb.

Bár az igaz, hogy a cigányozást is útálom...

Nem szidom a liberálisokat, nem állom a libsizést vagy a kommcsizást.
magyar-magyar szótár magyarok 2016.07.18 13:58:27
A rosszoladliak siettek bunkónak lenni a Mesther halálhíre után és azzal jöttek, ami afféle mint az Őszödi beszéd, amiről minden rosszoldali magyar csak hallott bár a jóoldali magyar ugyanúgy nem olvasta. Ez pedig a rosszoldali hivatkozása az Így neveld a magyarod -ra...
magyar-magyar szótár 2016.07.28 11:19:54
@Hella B.: @Dinamuki: Teljesen világos, hogy a "terroristák" csak áldozatok és eszközök. Az is teljesen világos, hogy Európa destabilizációja a cél.
Egy olyan birodalom fenyegeti Európát állítólag, ami évi 66 Mrd dollárt költ fegyverkezésre. És egy olyan birodalom a világ jótevője, ami évi 550 Mrd dollárt költ fegyverkezésre, a fő információmegosztüó, pl európai újságírókat dotál kiszivárogtatások paláverezéséért. Az összes európakörüli konfliktuisban főszereplő és főszarkeverő.

Tegnap volt egy hír, miszerint mint szenvednek és hogy divatoznak otthon az iráni nők. Szréndzs és fesön. Csakhogy az USA szövetségese, a demokráciakesztyűjébe tutulni tanításban harcostársa Szaúdi-Arábiában sokkal elnyomottabbak a nők. és ha egy iráni nő külföldre utazik akkor pólóban shortban flangál, cigizik a szórakozóhelyen és jókat szórakozik a szaúdi párokon, akiknél az isteni érfi pólüóban és rövidgatyóban, a nő meg csadorban.. és abban is csak paraván mögött ehet.
Vagyis megy a hülyítés ezerrel. Az évi 550 Mrd dollárból fegyverkező világhatalom nemhogy egy ganyi menekültet nem fogad, de még akik éhbérért melóznának a zsírnépe helyett, azoknak is úgy kell beszökdösniük.

Más: A Földközi-Tengeren izmos, jóltáplált, jólöltözött "menekültek" lökdösik egymást a mentőhajók peremén, miközben milliók minden sajtónyilvánosság nélkül gebedhetnek éhet és nemhogy 1500 jurójuk nincsen a csempésztetésre, de két dollárjuk se egy szaros vizeskannára.

Az USA maradék liberális felvilágosult máűvészeinek úgy kell kommersz csihipuhikba már belecsempészniük egy kis társadalomkritikát kb olyasmiket csinálnak, mint a Bacsó Péter vafy Jiri Menzel a pályájik elején...

Csak abba gondoljatok bele, hogy egy éve lehetett arról hazudozni, hogy a 40%-ban elsőfokú végzettségű, magasankvalifikált meneküült mennyit lendít már a 2016-os GDP-n is, ma pedig simán igazságos az, hogy a menekülteket nem fogadó országok fejenként 250millát fizessenek hozzájárulásként minden benemfogadott után.

És ki nem tudja, hogy Merkelék hazugsággyára legkésőbb 2017-ben meg og bukni és minden hete ennek a hazugsággyárnak mennyibe kerül.

Mondhatni : a Merkelschaft egy év alatt 30 évvel a jövőjébe repítette előre NSZK-t.
magyar-magyar szótár 2016.07.28 11:28:49
@Hella B.: Egy picsatársadalomban, amiben 28-32 éves picsák sikolytoznak, ha a barátnőjük MÁR ILYEN KÓÓÓRÁNN HÓÓÓVA SZŰŰŰŰŰLLL MÉÉÉG????44!!?444!4?
szinte senki nem mer vállalni elavult (bár bio) pinásszülést... 60 éves lesz, amikor a gyereke érettségizik és már nem a szüleje, hanem laissez faire nammamija...
Tehát rémesen hangzik, ha arról olvasunk vagy hallunk hogy egy anya a hónapos gyerekével külföldre mert menni

Amikor Rühellkézel meg Cilikézel, akkor tkp a Vidéki Mírjádoss Fődbirtokos Cigánnya azon igazságát igazolod, hogy Magyarországon úriember nem enged politikai pályára de akár közsszereplésre se nőt, annyi gecit kap az arcába. Teljesen igazat adok a Mócskóss VidékiCigánnyának, tényleg, a faszba... nemhogy miniszternő ne legyen, de a fasz miniszter ne nősüljön meg, de barátnőt se tartson, rejszoljon csak a budiba. Gyereke se legyen.
magyar-magyar szótár 2016.07.28 11:35:08
@Hella B.: A magyar felsőoktatás tökéletesen megmarad orbánelőtti Magyar Bálint Style-jében. Minden úgy van, ahogy A Jók és Igazak beállították. Olyan gyenge a legtöbb főiskola meg egyetem, hogy jobbképességű piarista-érettségizett (de 1990 előtti érettségiről beszélek) simán taníthat.
Tanítóképző főiskola hallgató, egy évfolyamból a harmada legalább nem teljesíti az általános iskola 4. osztály olvasási minimumkövetelményeit és erről nem a geci tóvaj Cigánnya tehet.

Egy érettségizett fiatalt nem tudsz betanított munkár szalaghoz állítani, mrt kétjegyűt háromjegyűvel nemhogy fejben nem, de papíron se képes összeszorozni, de még zsebszámolőógépe sincsen, csak a telóka... a multi meg a netes okostelókát nem engedi bevinni. Érettségizett nem tudja értelmezve elolvasni a munkaállás követelményeit egy gépelt oldal terjedelemben. Nem tudja, hogy a termék rakodásánál mi a különbség a sor és az oszlop között. És ez tömeges, Hella! És azt se hiszem, hogy ezzel a katedrán nem szembesülsz és azt se hiszem, hogy ne tudnád, hogy az eredendő bűnök 2010 előttiek és nem Rózsácska picsájából fúvódtak ide
"Mégiscsak Isten kiválasztott népe vagyunk, ha ilyen csürhe kezébe adja a világot, mint a miénk" /Dzsingisz kán 1239./ Howard Stern 1977. Uj Péter 2006. Bede Márton 2016. A picsatársadalom kovácsai, a csatornamunkások feszt kamion-nak írnak minden nagyobbacska teherautót. És az ismétlések…..
magyar-magyar szótár 2016.07.19 15:10:20
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Rakásra van újságot író ember aki nem újságíró. Taxivezetésből élő, aki nem taxis és így tovább. Megint csak azért gecizel mert orbánbuzinak hiszel és akkor fogást kell találnod rajtam

Poönt az egyik legnagyobb baj az a picsatársadalommal, hogy semmi sem az, ami a picsaautó "gyalogosbarát" formájú és a szarbólgyártott lökhárítója szilánkosan törik és pl combi verőeret váh meg ilyesmi. Azon rugózunk itt mióta, hogy úr nem ír, az orvos nem gyógyít, a miniszter félrelép, minden gagyi utánzat, E-szám, természtazonos, ízfokozott ésígytovább. A teherautóvezetésből élők több mint fele ugatja a szakmát és képtelen pl pótkocsival tolatni, a közlekedésimérnök személyautós fejéből kinézve tervez utat meg effélék.

Az ápoló nemápol, a tanító nem tanít a kurva nem szopik hanem kézimunkázik meg imitál ésígytovább, ráadásul gumiba.

Az újságírók viszont kurvák.

Ráadásul Jospeh Heller ezt mikor már megírta, előre.
magyar-magyar szótár 2016.07.21 12:22:48
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Maradjunk annyiban, hogy szerzett teherautóvezetéshez jogosítványt és a terrorcselekmény előtt nemsokkal okozott is súlyos balesetet. Teherautóval. Vasn énnekem meglehetős faszom, vaskos nímöt fasz, mintegy pilztopf, ugye pont erlég is nekem a sajátfaszom... akkor ülne ez geciskedésed, ha nem tudnék úgy írni, mint Magyari Péter vagy Uj Péter, de tudok.

hanem eszembe jutott egy jó szemléltető példa:
Ugye, van a foszene és sok-sok foszenei sztár, mert nem tud az ákorgásához a színpadon mozogni, gitárt akaszt a nyakába, de még a Bodnár-Papp Rita duóból se igazán mondhatnánk Bodnár urat gitárosnak, opedig valamicskét biztosan tudna.

Jól szemlélteted a geciskedéseddel, hogy nem a lényeg a lényeg, hanem a vélt politikaihovatartozás (már az hogy ha valaki velejéig gyűlöli a vidéki cigányt, attól politikailag hovatartoztani képes-e egyáltalán bárkit...)
Azt már nem akarom elismételni hogy gecinek lenni ma cél és morál.

A sofőr szüó használata a gépkocsit vezető emberre nem csak újságírói szókincshiányra mutat rá. De arra is, hogy szarik, leossa az újságíró a valóságot, a hatás kiváltása a fontos, a "szabatosság" és a megfelelés. Tehát nem az a feladat hogy be tudom-e bizonyítani egy újságírónak, hogy egy 7-10 t össztömeges (még vonófej nélküli is!!!) teherautó nem kamion vagy azt, hogy a jogosítvány megszerzése még nem teszi a sofőrt, sőt, az első párszázezer kilométer (=pár év gyakorlat) sem teszi. Ahohy a taxivezetés nem teszi taxissá a taxist és az orvosidioploma meg szakvizsgák sem orvossá az orvost. Téged se érdekel ez, számodra ez mind egy dolopg, a legfontosabb, hogy már megint meg tudjál fogni. Valamin rajtakapni. Az előfeltevéseden, azon.
magyar-magyar szótár 2016.07.28 11:05:43
@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Ismétlés:
"A korzsak legnagyobb baja az hogy a szavakat elferdítik eredeti jelentés[tartalmuk]tól."
/Kung Fu Ce /

A kamion szófejtéséről két hosszasat írtam.

Egyébként pedig a magyar kölekedési iszonyok miatt az autózók harmada kényszerautózó és még jó sokan vasárnapiautósok és gyakorlatlanok.
Erről íis volt itt ÉPÍTŐ vita... pl a lassúhajtás kapcsán... a lassúhajtásnak ma már legalább annyi baleset és halál a következménye, mint a gyorshajtásnak. Tkp a közelekedésen is jól lehet szemléltetni A Csúszás problémáit. Egyszerre minden fennáll és az ellenkezője... Miközben a 40 minuszos korsztás nem csak analfabéta és képtelen fejben algebrai alapműveletekre de pl a vitatást személyestámaásnak veszi és ha pl talál egyetlen egy ellenpéldát akkor azzal kényelmesen megbukni látj 99 ülő állítást.
Az, hogy valaki jogosítványt kap, nem jelenti azt, hogy biztonsággal képes is autót vezetni. Élből és alapból ökörségeket kell betartania a tanulónak, kinyomott kupplunggal vagy üresben kanyarodni, ma már a rutinban semmit se kell tudni.
Csak két példa: Az M7-es hétvégeken mindig van baleset a hétvégi autósok okozzák, nem merészel sávot váltani, de a teherautók és kamionok moög9ött sem szeret haladni a külsősávban. Tükörbe nem néz soha. Ha tükörbe néz, azonnal elindul a keze alatt az autó balra... onnan tudod, hogy lát téged, ha balrahúz előtted...
Hétvégeken a papa bérel egy utánfutót, de valami oknál fogva ezek a papák úgy gondolják, hogy utánfutóval nem szabad ötvennél gyorsabban haladni, vasárnap hajnalban elindul, persze a futó és az autó világítása nem kompatibilis, ráutnak a gyolsabbak a futóra és ki a hibás? - a relatív gyorshajtó.

Képzeld el, hogy vállalati vezető vagy, aki szolgálati autójával napi 400-800 km-t hajtat. Nyilván nem mindegy, hogy kit veszel föl, sofőrt vagy olyan embert, akinek van papírja arról, hogy autót vezhethet, A sofőrök a nemhivatásos autóst régiszép és nem sértő kifejezéssel úrvezetőnek mondják. Nyilván nem egy úrvezetőt fogsz fölvenni SOFŐR-ödnek, aki negyedóra alatt sem képes a teremgarázsban az autó kijelölt helyére beparkolni.

Régebben NSZK-ban voltak olyan úrvezetők akik tudtak úgy vezetni, mint egy hivatássos, 10 év alatt 850000 km-t vezetett, müncheni lakos és az autó eredeti dísztárcsáin egy parkolási karcolás sem volt nemhogy a kasznin.

A picsatársadalomban természetes a nyelv összezuhanása. Miközben az USA filmekben filmesközhely a britek "túl választékos" beszéde aközben a mai brit-angol egyre primkóbb ugatás (szoktál angolszász hóttrealista művészfilmeket nézni? mert én igen)

SZÖVEG : Sitaaa
FELiRAT (magyar) Ide ülj le.

Csonka-bonka mondatok.

Neked van magázódós blogod, ugye.
Szivesen nyelvénckedtél.

Nézd meg a picsasajtó nyelvét: nagyot ment, óriásit, szörnyűt, durván jól, durván rosszul, durván sokat, nagyont ment az árfolyam stb

Pl egy választás, a picsamédiás picsaember írja a beugratót, hogy dasziongyaja durvánnAGYOT BUKOTT az Úúútűlatóss közben egy százalék alatt és azt is csalással.
Képzeljük el Adyt Dévénynél , betör pedig az Új Időknek Új Dalaival, aztán az ezen lelkesülteket pedig (pl a kamasz költő József Attilát) elkezdik csúnyán baszogatni azért, amiért pedig Adyt fennen istenítik. Dévény - kép forrása  ..
magyar-magyar szótár 2016.07.21 11:50:50
@nagyjoco: Esterházynak van egy igen masszív női olvasótábora, a fiatalabbak szűk 40 évesek vagy jól tartják magukat, mint Babarczy Eszter néni. Éshát innen el egészen az 1939 - 1959 között születettekig. Több, mint százezer nőről van szó. Ésméghozzá ez olyan stabil bázis, mint pl az MSZP egymillió szavazója.

A PM-hez nem tudnék igazán írót hasonlítani, ugyanis Gerlóczy Márton nem író. Annyira konstrukciós program-író bázis nélkül, mint a csak duma és virtuale PM nincsen. A PM úgy párt, mint Tibi atya katolikus pap. Sokaknak jó elhinni, hogy lehet ilyen mint Tibi atya vagy a PM.
magyar-magyar szótár 2016.07.21 12:11:49
@PesszimPista: Az Ottlik biturbóval kezdeném, ha írónak nincsen köze Ottlikhoz, az Esterházy Péter pl. Rajongta Otllikot és szépen be is szoptuk ezt fiatalkorunkban. Lényegében EP minden, ami nem Ottlik(i),

EP főlényege az apja, Dr Esterházy Mátyás, az anekdot, a stílbrav és a bon mot.k. [-> Esterházy György az örökségről] Majd következnek a magyar irodalom nyelvimegújítói a Mészöly Óvoda, a nagymarosi kert aztán Orbán Ottó[ék] és akiről ezügyben mindenki szeret hallgatni: Tandori Dezső. Aztán Rónay György következik majd Weöres. Esterházy konkrét mestere Weöres volt , ha biturbó, akkor pl a Tizenhét hattyúk az a Psyché [és Narcisz] biturbóval, de kellhetik-e delizsancra biturbó. Ettől még Esterházy nincsen meg, mert a műlt sdzázad 70-es éveiben kezdte, pont a hidegedés korszakában, amikoris konkrét politikai akarat is kellett ahhoz, hogy a "legvíídámabb barakk"-ban még egy igazi gróf posztmodern író is lehessen, akinek bármit megengedünk azért, hogy ugyanezzel a lendülettel viszont moslékkavaróával verjünk pőofán 77 más fiatal posztmodernet azzal, hogy tessék elébb egy szép klasszikus reálista és szabvány novellát írni. Sokan beszoptuk ezt a madzagot. Az 1990-es évek elején az Aczél korszak irodalmának borsjenői jöttek föl, ezen igen föllelkesedtünk, hogy akkor most szanad lesz posztmodernnek lenni, erre jött 1993-94 közül a történetmondó próza [új határainak feszgetése -> Darvasi] mint modor, mágikus reáűlizmus és Kosztolányi kultusz. Ez a Kosztolányi kultusz pont olyan volt mint az ottlik kultusz, dicsérni Kosztolányit és a gyakorlatban szembemenni kosztolányival, legázolni, betárcsázni és sóval is behinteni.

Kosztolányit nem lehet anélkül tárgyalni hogy Kosztolányi mérhetetlen élet utáűni érdeklődését ne tekintsük. Próbáljon valaki az utcán Nádas Péterhez, Esterházy Péterhez már ne, de akár garaczihoz, de tovább megyek: Para Kovács Imréhez vagy Bächer Ivánhoz odamenni azzal, hogy szerkesztőúr, van egy történetem, hallgassa meg, a testvéreim nem gondozzák anyámat és rámhagyták.
Azt hiszem, az utolsó aki valamicskét komolyan is vette a Kosztolányi követést, az a sajnálatosan néphai Kőrösi Zoltán volt, ő hallgatott meg (= elolvasta a levelét) egy asszonyt.
Esterházy vagy Nádas annyira hiúak (voltak), hogy már a szerkesztőurazásnál kikapcs a Kosztolányi üzemmódjuk.
Azonban Esterházy vagy Nádas nem arrogánsak, szelid galamblelküek is, míg a fiatalabb vágásban már gyakoriak az olyan jógyerekek, akik még fel is vágnak azzal, hogy hányingerük lesz az emberszagtól. Talán Bächer birja a legjobban az emberszagot.

Lábje4gyzetkén Kardos G. Györgyről. Ugye, ha az ember a posztmodernek jaskoláját komolyan venné, hogy főleg a jólmegírtság számít, jól írni, stb, akkor Kardos G-nek lehetne bocsánat. Pont Kardos G. példája mutatja hogy nincs kegyelem--- [Bächerről jutott az eszembe...]
magyar-magyar szótár felolvasás 2016.07.15 22:22:00
Egy Esterházy-buzi noteszéből:..
magyar-magyar szótár 2016.07.18 13:28:37
@KIara: a grúpiság soha nem múlik el... legföljebb ugye klimaxol a grúpi, már nem annyira fiatal gondjai vannak (lesznek) a hüvelyi szárazsággal, viszont nagyobb gondot ordít a pinája tisztaságára... A min ap láttam két grúpit, most eléggé hidegben is a grúpik forrónadrág-bikinifelső keresik a bandát, izgalmas, hogy a testük ugyanolyan poros-piszkos mint mondjuk az első Hajógyári Fesztiváől idején 1981-ben. Csak akkorib
an top-ot hordtak és a forrónadrág forróbb, ám rojtos volt és a punciba joban bevágott.

Namost ha egy elméletileg érfi jelentősen férfiíró grúpija... az már... viszont én is váltakozókorban vagyok, annyira nem nedvesedem csak úgy, beleértve a könnyeket.

Elolvastam egy Galuska˙ [Valuska] nevű grúpi rajongó beszélyét s rájöttem, hogy a fiatal grúpi a HC-ért vaqnnak oda. Én már a HC kijövetelekor is öreg voltam.... ehhez.

Ezt érezheti Keef Richards grúpija... jó klátni, hogy Keef él és jól tartja magát, viszont nehéz a szíve arra gondolván, hogy a merster a kokainozás miatt már csak bepelenkázva léphet föl.

Egészen más egy olyan bedöglött halott "blog" esete, mint ezé... meghalt a műfaj... mintha gépírók Remington Rajongó klubja lennénk. Kit érdekel percenként 400 leütés egy korszakban, amiben 160 karakter is sok már.

Azt írtad, grúpi, ez kb annyit tesz, csók, én: lábod csók' és szia
magyar-magyar szótár alkony 2015.11.07 08:02:46
2015. november 4. -alkonyul a Halálút fölött: Ismeretlen székely autós felségjelzésmozaikja a kombi F-Astrá-ja fenekén...
magyar-magyar szótár gólem 2015.02.23 04:10:23
Az agyag fellelvén nedves iszapban tehát lágy, formálható, hígítván kenhető, mázolható. "A méret nem számít!" /Tokfalvi/..
Ma már, inde(x) közeli (tehát nem megbízható forrásokból) úgy tudható, hogy elsősorban a fő alapító Szikla atya [Erdélyi Zsolt] baszta el. Mivel? - hát pl egyik csápjukkal behalamolták a reklámpénzét a burzsujnak, a másik kezükkel pedig baszogatták ugyanazt a burzsujt a…..
magyar-magyar szótár 2014.07.27 04:27:16
@Dinamuki: Ha Magyarország egy bethlengáboriánus kantonisztikus KárpátokSvejce lehetett volna legkésőbb II. Rákóczi Ferenc győzelme után egy teljesen szilárd stabilgazdaságialapú unalomvölgye, akkor itt is magától működne már minden. Amire @kikoránkel: -nek hiába hívtam föl a figyelmét: Az USA olyan taplótahók és puritánok műve [a WASP-ek egészen Cromwellig levezetvén] Az Amerikai Gótika, ugye, mint a zóbbányfiktórrék... éshát Svájc ősfedr-jei se voltak sokkal különbek Lázár Jánosnál. Svájcban nincsen délibáb, tehát nem lehet népe sem. Illusztráció: E. Hemingway: -hófolat Svájcnak-
Nyár van, paperback-ben akarod, most jelentek meg F.S. Fitzgerald lektűrjei, pompás arcok az Amerikai Gótika délnapjaiból

Abban az Amerikában, ami kikoránkel testvérem ábrándképe, kikoránkelféle délibáblovagokból darálta az Amerikaellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság a hamburgerhúst
Él valahol, de tényleg, viszont mesebeli juhász. Egyé má', naa! -tebege alkotása a !!!.hu művészi közösségéből -sajtóélet kateg', részlet   Aójj, de civilbátor ember, de eőjj! Szembeszállván a gaz döbrögiurasággal, bátorkodott is ellene a falujuk…..
magyar-magyar szótár 2014.07.26 03:30:47
@vészmadár (pica pica): Cégszerűen ignoráljáők Schiffert, nem személyesen. Pont ezért különösen gecik. Newggyőződésem, hogy kevés nép deáksága (ma: értelmisége) volt ekkora geci aljadék, mint a magyaroké. Vannak szép ellenpéldák, de ha megvizsgáljuk a sorsukat: azon kívül, hogy példát adtak vagy mutattak, semmire se mentek. És a magyarnak nem csak a deáksága, de a főnemesége is egy aljadék csürhe volt.

Az, amit nem értesz a 444-ben, klasszikus múltszázadi jelenség a Kádár-korból. A Mozgó Világ a KISZ KB kebelén fogant (ponográf leírás mellőzve) Amit nem élrtez, régi Népszabadságos refles. Magyari Péter az egyik legszebb példánya ennek a népszabó fajtának. A deákos hetykeség, szógálom urunkat, de azért a sorok közé beleírom ellenvéleményem. Az "építő kritikák" "Vannak jelenségek". Ha végig leghetne ezt beszélni a 444-esekkel, megtudnád. Mindegyiknek lenne ilyen kompenzációs hőstette. Ő hogy oironizált már. De ők hogy viccelődtek Bajnain is. Őtóőlük mindenki egyformán megkapja. És sorolják... pont ezeket a példákat. Amikor a saját lelkiismeretük megnyugtatására kompoenzálciós célbó "de azért megírták az igazat is"

"de azért támogatják Schiffert is..."

Egy faszt. Rendesen egyébként senki egy tapodtatot el nem tér az egséges kiadottaktól. Ugyanabba a tartályba vannak ezek a csapok beleverve.

Az udvaribolond ugyanannak a szolgasornak a tagja, mint a tányérhordozó, a főlovász, a heraldus, az étekfogó, a kancellárius, a számvivő ésígytovább.

Egy menetet nem a derékhad és a farka vezet meg az utóvéd... Hanem az Élcsapat. És nekünk ilyen élcsapat jutott. ha megnézed a 444-reseket, kurvajó a hangulatuk, ők a legjobbak, a csúcs, hozzáőjukképest mindenki elmnaradott, a fasorban van, ők az ultrák, a jövők, a menők az úőjságírói karunkban. Annyira faszagyerekek, hogy azt hiszik, már újságírónak se látszanak (az igazolvány azo9nbvan egy igen praktikus lapocska, ha odamegyek és belebaszoök a pofájába péklapáttal, akkor egy újságírónak baszok bele a pofájába, nem egy "közülönkvaló"-nak, amit egyébként megjátszik.

A "rencervátás" bűneiben az értelmiségünk mindenkimáésra mutogat. Az aljanépekre, a választópolgárra, a velünkélőkádárizmusra és effélékre, de a menet élén, amiben ide jutottunk, ki a faszom állt??? Én? Te? a csüörhe? A faszistákok? "A velünkj Élő Kádárizmus?" A Velünk Élő Káűdárizmus szavazta le 1990 márciusában a Velünk Élő Kádárizmust?

Szolgálok és Védek és szabadidőmben egy kicsit kirúgok a hámból

de a hám marad és vonom az igát tovább... ennyit tesz a 444
magyar-magyar szótár 2014.07.26 03:31:57
@vészmadár (pica pica): Magánlevél is megy
magyar-magyar szótár 2014.07.27 04:12:59
@vészmadár (pica pica): Most már nem kell a demagóg a demagóg legyőzésére a jóoldalnak. Amire Mityu bácsi már 2006-ban rájött, az most esik le még az MSZP vidékitanárnő tagozatának, akik Klárit csak azért nyalták volna még ki tavaly méhnyaknyáktavacskáig, mert abban az Isteni (vi
ktorromboló) Nagy Fasz fürdeti büszke fejét. Azonkívül egyszerre basztatják a DK-t meg az MSZP-t, mert a nullakiterjedésű fantozzipártoknak )az egyik ilyennek láncos pinanyalókutyuskája a 444) is kéne a beleszólás Budapestország főpolgijelölésébe, sőt. Ez így megy szendvicsben, Burnt Weeny DK közt egy kis klopfolt MSZP. Mivel Magyarország legokosabb emberei jelenleg mind jóoldali újságírók is egyben, meg tudom érteni a lelkivilágukat, jó, a kezükkel az [ny]írják, amit diktálnak nekik, de szerintem aztán a rabszolganőik [„Bogi”-ék az indexben hagyva…] és csicskásaik kbzásáb kompenzálnak vagy leeresztett redőnyök mögött márkás sörök vedelésével ütik ki magukat , ráadásul vége a fociVB-nek.

Nehéz dolga van mainapság a magamfajta korlátolt és ostoba vidéki büdösparasztnak, ki szellememberéhez igazodjam? Váncsa Pista papó lassan régi önmaga Kívánság Tibibácsija lesz. Tokfalvi atyó Amerikai Áfioma is eléggé felpeshedett már. Van most ez a cigánykérdés csoncsikó –erre az egyre fogom még pazarolni talán a szemem világát.
magyar-magyar szótár egyé'! 2014.07.26 03:35:20
Macskabicskának köszönöm ezt a linket: http://iloveyoulikeafatladylovesapples.com/..
magyar-magyar szótár tápos 2014.05.14 02:51:54
Miközben már minden olvasóm fejlettebb nálam ideológiailag, főleg pedig politikailag megbízhatóbb, mint én [az orbánfasszopó, ugye, a csubakka kurvanyámat, aztat) aközben az eddigi két fő hírforrásom, ugyanis az index.hu és a 444.hu leredukálódott ezutóbbira. Bár ugye…..
magyar-magyar szótár 2014.05.14 09:05:32
@kikoránkel: A teljes igazság az, hogy én esp. transzneműnek képzelem maga, tewhát nőnek (is) és mint ilyen, picsa lehetnék persze. Ha egyébként ezzel a másságommal olyangyon valami mást is szeretnék kifejezni, de nem. Ezt úgy tekintem, mint a térdemen egy sebet, ha éppen megmutatom valakinek, meg, ha nem, nem.
Így aztán, ugye a picsa férfi megfelelője a seggfej.

Nem tudnál te olyan goromba lenni velem, mint én magammal tudok. Miközben persze a te viszonyod a kritikához, pl az önkritikát illetően.

még egy magánfélelmemet megosztom itt veled, ez pedig az: ADDIG nincsen baj, amig tisztában vagyok azzal, hogy seggfejesedem, a katasztrófa az lesz, amikor már seggfej lszek egészen, viszont nem veszem észre.
(Ez is egy érdekes sáv, azok a nők, akik tisztában vannak ennpicsaságukkal, ebben mej bájosak is tudnak lenni. Tkp egy picsának, ha ő tudja, hogy picsa MÁR könnyebb. kedvenc picsám Kosztolányiné Harmos Ilona. Krúdy vagy száz pompás picsát ír le, hát pl a tejigazgatóné az csudálatos [Rezeda Kázmér szép élete] nembeszélve arról a picsáról, akit B. Arankáról mintázott [Karinthyné]

A picsatársadalom olyan picsaemberek összessége, akiknek nemhogy lövelletük vagy haloványfingjuk se nincsen a picsaságukról, de még fejlettebbnek is hiszik magukat [-> aájróperek]

Utóirat Petre Maghari-ról.
Petre konkrét feladatot lát el, felel meg ilyennek. Minden, amit csinál, örv, van színe és persze fonákja is. Az örv az, hogy ő eurpológis mige külpolszakértő, persze a bajnaizmusnak is szakértője, hoóóógyne!

Kérdeztelek már arról, hogy szerinted lehet-e úgy KOMOLYAN foglalkozni az ukrán válsággal, hogy a képben az oroszok fezt össze-vissza vagdalják gólák és más kedves madarak klábait, és amerika úgy kerlhet képbe, mint ezen gólya és más jó és szép madárlábacskák szüntelen gyógyítója, pl Obama maga szíjja ki a gennyet szegény gólyalábakból az ő szájával.
Szerinted ez reális kép?
Vagy pl most, hogy az LMP elkezd idehaza is vadzöldeskedni pl klasszikus antiglobalista kirohanásokkal a multicégek ellen...ennek tükörében Maghari, mint europológ'...
vagy tanár lennél, mernéd a gyermnekeknek hf-be kiadni, hogy magharit tanulmányozzanak, ha fejletaájraóperségből szeretnének leckét.
Csendesamerikainak, annak baszott jó Maghari és zseniális jól ír, illetvehát az ő nemzedékében már kb ez a nívó beállása, ennél csak lennebb lesz, ha lesz... [Lásd Anarki kapitányt ]

Azt hiszem, Maghari a frissenvégzett Alden Pyle-nál annyival geci-aljasabb, amennyivel már öregebb is. [Lásd a geciségról, amit a hadseregben tanultak alapján írtam, a geciség a gumikorszak jellemzője.. éshát Maghari tipikus gumi is, úgy értem, hogy ha egy György Péter eszteta be tudta nyalni Tóta W-t, akkor Petré-től is öszehatja magát.. már mint "öreg mélytengeri szárcsa" ugye)
Kigondoltam Éljen Május 1. 2014.04.30 19:21:50
Éljen Május 1. 2010.04.30. 23:30 Flat Eric / sta press (törölt) Ki ne emlékezne meg nagy szeretettel a szívében,  a munkásosztály nagy nemzetközi ünnepéről, május elsejéről! Elevenítsünk fel néhány pillanatot a múltból: - emlékezzünk a kis radaira, amint a komlói…..
magyar-magyar szótár 2014.05.05 06:17:03
@fogyasztói magastartás: A Frick László Emlékzenekar a felelős a Kigondoltam! ellaposdásáért és kiürülésért, annyira antiszociális volt a kommentiális elterebélyesedése, hogy az elvette az ihletét olyan nagytermékenységű oszlopos szerzőknek, mint Büdös Mackó vagy hogy is hívták már azt a bambusz-zabáló pandaavatáőrás faszit, na, annak. Ráadásul beleugatott a geci mindenbe, pl ahogy A Kigondoltam Igazi Férfijai az alattvaló nőféleséggekkel [itt: pinások] bántak. Például ha mélytorkozás után gusztustalanul bugyborogtak volna, akkor kitiltással fenyegették őket. Ebbe is beleugatott ez a geci Frikk, az aljasan perverz lábujjsszopó.
Petre Maghari aljadék újságíróink legzseniálisabbja már megint akkora tahó volt jópofaságában [keresetlen úritahó kategória, a tahóság Nyírség Aranya -szín áttetsző, viaszos, por nem veszi, hiszen ez a fajta tahó paraszti munkában nem töri magát] ... egy ekkora zseni…..
magyar-magyar szótár 2014.03.13 14:21:59
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Most kurva nagyot tévedtél, testvérem. Nincsen a szivemben semmi gyűlölet Maghari eránt. Semmi si8ncsen ok nélkül, az ég alatt minden teremtménynek megvan a helye, ostoiba az, aki a portáján elszaporodott patkányokat gyűlöli, hiszen elsősorban ő a felelős azért, mert a patkány hawájjnak tekinti a portáját. Maghari megteheti, amit megtesz, senki nem pirit rá, én ugye le vagyok szarva, mit számít, hogy mit ugatok és pl te egyáltalán egy szikrát sem mérlegeled azt, amit én mutatok, egyszerűen ha azt mondom A, akkor te rohansz és Z-t mondasz. Én kaptam be a horgot? -te kaptad be!

Ugyanis attól, hogy valakit aljadéknak nevezek (egyszerűen mert aljas: az eredeti értelemben: más az alja, mint a szine) csíphatom és nagyon csípom Magharit. Pompásan szórakoztat. Azt hagy ne ismételgessem már, hogy a zseniális az csak a Síkbolygón, meg a Kettes Számrencerben [netokrácia] csak-pozitív, ezt már unásig dagonyáztuk Zseniális Ferencnél.

De, történik egyébként, a 444-nél, ha már, akkor ezerrel nyomják a kampányt. Érdemes lenne elemezni, de persze állatnak van ingyen kedve. (Bővebben majd a Frick László Netokrácia és Nijemmá![NeNi ]Intézet hülyerékázásaiban)

(Amúgy főleg a magyar méhészek (= mézhamisítók szövetsége) rinyáltak főleg... akik, tudtommal, nempol-szinezetüek)
A magyar szellemiélet kimagasló alakja, neve mindegy itt, hiszen a lényeg nem a kicsoda ebben, hanem a keresőmotorozási statisztika mire is alkalmassága, pl nagyszabású, a nép milyenségére vonatkozó ítéletek kisujjbólvaló szopikálására, tehát: Ez az ember biszexuális, egy ideig…..
magyar-magyar szótár 2014.03.09 08:27:49
@vészmadár (pica pica): Ez olyan tipikus esztergagépes bőcsesség, erre a sémára bármit beteszek, akármi is jól jön ki, de fonákjára. De pl irodalmárt ismerek, aki annyimindent (és ráadásul amerikaiul is) olvasott már össze, hogy ő maga nem KÉPES írni, mert azt hiszi, nem eléggé jó. Pedig Dovlatov a példa arra, hogy egyszerűen csak írni kell, a legegyszerűbben, minden firlefranctól és sallangtól mentesen (piff neki stíl, bach te formalitás) [és amit Gombrowicz írt erről] ez a Hemigway Idea is, megszabadítani az írást minden nemteherhordó, nemfunkcionális elemtől és ez a zenében is így van. A XIX. sz. második felének bonyolultzeneírói pedig áhitattal Cuperin-re néztek vissza, akinél a zene üösszesen annyi volt, ami: zene. Nem sok, nem túlkevés.
Roppant nehéz a lényeget írni -én csak tudom :D
magyar-magyar szótár 2014.03.09 08:30:13
@Dinamuki: A tuctuc tudatos fogyasztási veddmeg-dobdel termék. Csak addig tart ki, amíg megveszed. És hamar avul, az újtucc elemészti a régit. Amúgy meg archaikus funkcióban, stimulálja az anyagot, csak most már nem erjedgyümölcs meg hazavágós bogyó, szár és levél...
A jó zene a pótszert és a stimulációt fölöslegesé teszi
magyar-magyar szótár 2014.03.09 08:41:19
@Dinamuki: A pornográfia szerintem főleg a kiskamaszokban pusztít végérvényesen és visszavonhatatlanul.
A pornográfia a picsatársadalom terméke, egy nempicsa, pl archaikusabb társadalomban nem is lenne értelmezve, minek. A "bigottság" meg a "viktorianista [ál]szemérem [aminek magához a királynőhöz nem sok köze van :D] ezek újkeletű dolgok. A Felhomályosodás előtti ember, de a lendületben még végig a Felhomályosodás alatt is végig [-> lásd Swedenborg Álomnaplóját, az 57 éves filozófus elkapja és megbassza a szobalányt amúgy klasszikusan] megtette... amit megtehetett... öszetette, amilye volt. A röneszanszkori fürdőélethez képest szexuálisfrenetizmusban a mai pornópank siralomvölgy .. talán a Halál mindennapisága, váratlansága is belejátszott abba a másféle mentalitásba. A feminimopicsoidok azt hiszik, hogy a középkori fogadó szobalánya kurva alávetettségében csapta föl a hátára a szoknyáját, miután megvetette ágyát a fiatal utazó úrfinak. Nem, hanem csipp-csiripp verébiségből, ezt adta a pillanat és nem tudhatta, hogy holnap nem ő lesz e negyedórára kinyújtva a szolga-konyha asztalán, sebtiben gyorsan két gyertyaközt, mint a kis barátnője teteme, élt 16 évet, meghalt.. mert megázott künn az esőben.

A Don Juan -történet értelmezéséből a mai picsatársadalom számára összesen anyni maradt meg, hogy DJ jó sok nőt dugott. Pedig főleg nem ez a történet alaplényege, hiszen EBBEN (pont) DJ-ben semmi különös nem volt. A gátlástalansága LÉNYEGE azonban ebben a picsatársadalomban már nemigen értelmezhető.
Casanova detto, semmivel sem dugott több nőt ill férfit, mint más világfi kortársa, sőt, a "botrány" a maga korában a beszámolója szégyen-és szenvtelensége volt.
Térkép e táj jeligére: Helycegh Mályk, köszike!   kopi, paszta, tejbtök éshhh: Herczeg Márk utazás február 5., szerda 21:47 30   100 A lap utazási rovatának amerikai újságírója véletlenszerűen választott úti célul egy elsőre a turistáknak…..
magyar-magyar szótár 2014.03.08 02:35:44
@Steinmann Lujza: Egy egész ágazata, az American Life egy szimbóluma az autógyártás és autópiac bedőlt az USÁ-ban. Az energiafelhasználás [az USÁ-ban POCSÉKOLÁS] kultusza véget ért. Erre az autóipar képtelen volt reagálni és így az importautók legyalulták a piacot [-> Detroit helyzete... Detroit szimbóluma is a Birodalom rothadásának]
A legfényesebb, legliberálisabb amerikai elmék.. ott Uj Péterből ezer van és 444-ből 77 van, külön Keleti Parti és Nyugati Parti haladóértelmisége van az USÁ-nak. És többgenerációs, a korai Uj Péterek 80 évesek. Ezt kikoránkel még jobban tudja mint én. De kikoránkelnek nem a bizonyítékok meg az igazságok az érdekesek, hanem pusztán annyi, hogy egy orbánistával legyen kevesebb.
Hát legyen, bánom én. Hát búcsúzóul mit kívánhatnék az érzelmektől zubogó zsigereteiknek, ilyen legyen minden orbánista, mint én.
magyar-magyar szótár 2014.03.08 03:14:06
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Túlreagálom? - szerintem nem találsz rajtam kívül más bloggert, aki ennyit visszavont, mert meggyőzték, pont te jössz ezzel NEKEM aki korábbról ismersz és akinek rápirítására legalább 12-szer vontam vissza valamim (bejegyzést, kijelentést etc) miközben a netokratív népszokás az, hogy norödrieen, no rödrien és inkább ki meg széjjelszofisztoikálja, de vissza nem vonja.

Emlékeztetlek a vitánkra a nyelvromlásról, Nádasdy tanár úr kijelentésének a margóján. Mondj kérlek 1 példát arra, amikor te az én érveimre beláttál valamit és visszavontál. nem, hanem elszofisztoikáltad, körülmagyaráztad stb. Tipikusan netokratíve kezelted tehát. Ugyanis kétségtelenül jól, pl szabadelvűnek hangzik, amit Nádasdy mond, csak nem veszi figyelembe a sebességet, ilyen tempóban az emberi nyelv történetében még nem változott nyelv. Tekintsd csak a magázódás kiveszését.

kikoránkel -lel a vita a "bizonyítékok" körül bugyborgott, fortyant meg. Kikoránkel azt állította, hogy én bizonyítatlanul állítok valamit és ő sem hozott föl kitételeire bizonyítákokat. Pl az, hogy az én oltárképem Orbán Viktor, .. ha jó a parabola, akkor ez egy Háromlábú Krúdy.

A kedvenc érved , reámutatásod valamiben a csúsztatás móccerét fölfedezni, és kikoránkel móccerein a tipikus jóoldali csúsztatásfélék szemlétethetőek és az, ami a te májadnak jó parabola, az EGYÉBKÉNT egy ilyen csúsztatás.

Ugyanis a vita POLITIKAI sávjáról beszélünk.

A politikában TERMÉSZETESEN mert EZ ugyanis a politika alaplényege, jó sok történelemha,misítás soha nem lesz bizonyítható. Soha senki nem fogja tudni beBIZONYítani, hogy Kádár és Szuszlov mit csináltak ketten, négyszemközt több, mint 8 órán át.
Kb ugyanúgy bizonyítható az, hogy 1956-ban ellenforradalom volt, mint az, hogy forradalom.

Nézzük tényszerűen: Mező Imre 1956. koraőszén igen népszerű volt a pártban, egyidős nagyjából Kádárral, ugyanazokkal a kommunikációs módszerekkel operál és Kádárhoz képest tiszta ember, pl Rajk kinyírása Kádár tetteinek legsötétebbje, Shakespeare-i Dráma. Ha drámát írok belőle, akkor Kádár panyókára vetett jakóban sétál le a kivégzőhelyre cigarettázva, Rajkl a bitón megpillantja, Rajk az utolsó másodpercig hitt abban, hogy neki itt páretfeladata van és megússza 13 év szibériával vagy mással, de az életét nem veszik.

Lehet, hogy ez így nem t9örtént meg. Nem bizonyítható. 100% az sem, hogy Kádár egyáltalán ott volt.

Ma már bizonyítható, hogy Mozart Rekviem-jét a házi-és kebelbarát Süßmayr fejezte be, elég jól. Peter Schaffer "hazudik" tehát, amikor a haldokló Mozart Salierinek diktálja a kottapaneleket.

De menjünk vissza a politikára. A politika alaplényegére, ami az egzakt történés elhazudozása. Ha nem fedetten játszom a politikát, viszont két nap alatt kinyiffanok.

A politika olyan, mint a sakk és a sakkban sem fogja kinyilatkoztatni a sakkozó a tíz következő lépését... ha esetleg nagyon gyönge játékossal játszik...
A sakk nem pusztán hadi taktikai-stratégiai makett-játék, de ugyanígy alkalmas a politikai gyakorlásra is, egy taktikai áldozat [bástyaáldozat, mondjuk akkor Mesterházy mindössze egy gyalog-áldozat most] hosszútávon lehet stratégiai győzedelmes húzás.
Mindegy, a lényeg az, hogy a politika a bizonyítékok szempontjából homályos terep, pl ha a játékos nem vállalja utólag, hogy ő bástyaáldozatot hozott volna, sőt, akkor csak ráfogni lehet, pl elég annyit hazudnia, hogy pillanatnyi figyelmetlenségből történt. És innen már soha nem bizonyítható, de a parti elemzésével azért találhatóak a bástyaáldozatra alapos indokok.

Mező Imre útban volt Kádárnak a pártonbelüli harcokban és a "forradalom" napjai alkalmasak voltak arra, hogy az ellenforradalmi csürgével likvidáltassa. Ehhez mindössze Biszkjunak vissza kellett tartania a Köztársaság térre vonuló tankokat. Addig. Azt nem lehet bizonyítani, ez teória, de eléggé megáll, hogy Mezőt szándékosan hagyták veszni Kádárék. Az bizonyítható, hogy Biszku a tankokat megállíttatta és a vén szaros nemigen tudna elfogadható indokot hazudni erre. Ez ma történelem, akkor politika volt. tehát a politika ilyen. Ha tehát valaki olyan paraboilát talál ki a politikai sávra, mint kikoránkel, akkor : csúsztat. Bizonyíthatóan és klasszikus szépséggel.
De neked vagy @Steinmann Lujza: -nak fontosabb volt az, hogy kikoránkel bemosott nekem egyet és elintézett.
Tudod mit, - ha neked is ez elintés, ha szerinted is ül a parabola, ha szerinted is ÜTős, akkor üssön is, akkor: let it.
Így mulat a 444-es joló de közben szórakoztatva nevel esztetikailag, miközben üdén mulathatsz is de előszöris tessék a 44.hu-nak a reklámportfólióban prezentált célközönsége: ..Aktív, 18-49 éves, ESOMAR AB státuszú, többségében nagyvárosi, erősen webes…..
magyar-magyar szótár 2014.03.06 12:56:20
@A Hannibal Lektűr-attitűd: bocsáss meg, de karikázd már be azt, hol tettem én a 444 meg az internet közé egyenlőségjelet, sőt végig SAJTÓTERMÉK-ként méghozzá KOMOLY IGAZI SAJTÓTERMÉK-ként beszélek a !!!--ről, pl a munkatársait következetesen újságírónak mondom (ha jolók, akkor is)
De ha egyet találsz, ahol olyan kontextusba helyezem a 444-et hogy egyenlő internet vagy internet egyenlő 444
Arra szoktam rámutatni, hogy az internetet hivatkozásszerűen vagy fedezékként vagy a közülünkvalóság álcázásárára vagy arra használják, hogy igazából ne kelljen lemenni az életbe (= dolgozni) hanem a segget föl se emelve a székről tudni (az internet által) de ezek közül egyik sem az, amit te HAZUDSZ rólam. De kinek? kikoránkell hazudott egy olyat rólam, ami neked tetszett mert szerinted ül és nevettél.
Most nevess.

Tényleg, ez egyre szánalmasabban óvodás szint
magyar-magyar szótár 2014.03.06 13:01:10
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Másrészt a 444 illusztráció is. Így működik ma a hírgyártás. Megnézem, mit tettek föl az instagramra, a fészre, a tmbrlre a Krímről ITT ez nekem nem tetszik SZERINTEM innen ez nem ilyen 8bár fingom soincs az ukrán vagy orosz történelemről, pl hogy a Krím nemegyenlő Grúzia (most azt hagyjuk, hogy Grúzia NEMEGYENLŐ Georgia!!!) Vagy hogy ughye a Kijevi Fejedelemség kinek a fejedelemsége volt ésatöbbi.
Azt mondoid, hogy a 444 nem a világ, de ha átlapozol más jóoldali cégekhez, egységesen moindenütt ugyanazt találod, mert az utolsó remények egyike ez a váláság (a másik utolsóremény a 340 Ft-os juró) Szerinted van ilyen véletlen, hogy 8 vízcsapból ugyanaz folyik? ja, hogy TÉGEDET ez győz meg! Ha ugyanarra a tartályra nyolc csapot szerelek, akkor az nagyobb bizonyítóerő, mint ha egyből folyik ua.

Értelek.
magyar-magyar szótár 2014.03.06 13:02:10
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Bocs, kihagytam ezt a részt
"és gyártok egy analógiát 1956. ősz Bp-re... mert abban a történetben is vannak oroszok
A  jolók már megint nem adják alább a szimpla geciségnél a néphülyítésben, tessék: 16:20 Ha 1956-ban lett volna Twitter, Instagram és szelfi, a Pravda valahogy így közvetítette volna a budapestiek és az orosz szovjet csapatok találkozását: Naplózni muszáj , mert idővel…..
magyar-magyar szótár 2014.03.05 04:47:23
@vészmadár (pica pica): Nem, hát ha nem vagy hír meg [kül]polbuzi, mint én, hogy beszélgessünk erről, egyrészt súlyosbodott a gazdasági válság az USÁ-ban, emmlékszel az újévi nagy Platina Tallér ötletre? másrészt megválasztották Barack Obamát egy négert , ami halleluja és tényleg forradalmi és nagyon úgy tűnik, higy az amerikai háborús doktrina (nem egy nagy, hanem szerte az abroszon több lokális ellenőrzött háborúsgócot fönntartani) véget ér. És persze egy tankhajó nem úgy fordul, mint eghy motorcsónak, pl még előre megy tök'ig betekert kormánnyal is egy darabig
magyar-magyar szótár 2014.03.05 05:17:59
@vészmadár (pica pica): Ó, bárha az USA is csak kb ennyire ragadtatta volna el magát 1945. után, amikor világhatalmi-nagy vérszemeket kapott, árgusokat, mint most az oroszok! Gondolj bele az USA emberjogi helyzetébe Délem az 50-es években, a soul-funky korszakban 1970 után a seattlei CD-ből a nigga-nativ keverékek millimosként sem vásrolhatta máshol ingatlant ésígytovább..

és azért pl az Únió a nagyszámú ukrajnai orosznak egészen más, mint minekünk.. és az ukrán kérdés sokkal bonyulultabb annal, hogy a napi-magyar-belpol párhuzamerüöltetések mind ki is messék.. mi az Únió a nyugat-ukránoknak, galíciaiaknak. Ha Magyarországon teljes joggal büszkén mondhatja a Budapesti Lakos, hogy ő tartja el az országot, ő nyomja aGDP-t a latba, akkor mit mondhat a kelet-ukrán orosz (Únió -a Magyar 1848-as 12 pontra gondolj)
Az USA válságát nem én fóbiázom, ezzel mr nagyon régóta foglalkozik az USA haladó és valóbanliberális értelmisége, de itt van az ingatlan és autópiaci összeomlás.. Detroit.. a drámai változások, sok amerikai ma már szakaszosan használja a lakás világítását, a legkörnyezetttudatosabbak csak ott kapcsolna föl világítást, ahol tartózkodnak is és egységnyi mérföldet sokkal jobb , tartzósabb (magas bevittenergiakivételi arány) autókkal, sokkal gazdaságosabb energiafelhasználássaal tesznek meg
Nem lehet erről nyirtákvágták vita szintjén értekezni, hogy aki nem azonnal náciknak fikázza le az oroszokat és bírálni meri az amerikaiakat az jobbos bunkó
magyar-magyar szótár 2014.03.05 14:08:11
@vészmadár (pica pica): Egy világbirodalom rothadása olyan hosszú folyamat, hogy tkp a mai Nagy-Britannia még mindig a saját hullalevét issza vissza a menekülttémákban és a paki meg indiai invázióban... A Római Birodalom rothadása félévezredig is eltartott. A Török Birodalom máig rothasztja Görögország törökösödött részeit a volt-bolgár zónát. Egyiptomban az a mocsik, ami a nyugat-arab részekről érkezőt mellbe meg orrbavágja, az is török eredetű.
Minél gyorsabb egy birodalom, annál hamarabb hal és annál gyorsabban rothad el, lásd a Hun és más nomád birodalmak (hordai egyesülések) történetét.
Magyarországon a Szovjet birodalom rothasztó hatásai figyelhetőek meg, hiszen csak negyedszázad telt el, de pl a Török Birodalom rothasztó hatását az öngyilkossági meg alkohol statisztika máig kiadja, máig látható a rothasztó hatás, más az ország a végvári (szőlőtermesztési) vonal fölött , Pannónia északi részén, fönn a hegyekben egy más, egy régebbiemberekből való Magyarországot lelsz és ez a Nyírség meg a Részek és Erdély titka is
Félelemben és rettegésben él az ország. Mesterházy Attila miniszterelnökjelölt rá is világított arra, hogy ma már névtelenül és a közvéleménykutatóknak sem merészelik elárulni az emberek pártválasztási titkaikat.  Mesterházy a trükköt is megadja, hogyan verhetjük át a…..
magyar-magyar szótár 2014.03.05 04:52:22
@Steinmann Lujza: Ó, a rémtörténetek, igen. Abból sose lesz rémtörténet, hogy orbán-képre húgyoznak egy Nemzeti Dohányboltot is magában foglaló (ugyanaz a cég) épületegyütes férfihugyaldájában
lásd a rémtörténetek szerepét 1956-ban.
Amúgy különben előre szólok, hogy a választáskor egész bojózatt lesz ebből [-> obstrukció]
Csekkoljuk a jóoldalnak milyen reményei vannak ma:
340 Ft lesz a juró
-TÉNYELeG háborúzik Putyin és akkor a Puytinnal maszatolt (Magyarország a medve rigója a napirajzon!!! 444! és a rigó úgy lesz magyar4, hogy turul)

És mehetünk végig a nagy jóoldali ohajtásokon, mind katasztrófárt,m összeomlást stb rosszat remél, ami fölnyitja az emberek szemét a

Ezt elemezd a marketingismereteid alapján
Hát azért ez nem egy egyszerű mese ám a mai kétváltós síklogikai netokráciában, mert az öregnek meg a fiának kettőnél több választását is leszólták meg höbörögték és nijemmá!!-ozták a népek. Mindenesetre most nagy tanítóim, a 444-es jolók megmutatták, mi lett volna,…..
Hogyannemtudjuk-ezt-megoldani -országban mindenről gyorsan-egyszerűen el tudjuk dönteni, jó-e///rossz-e, Itt vannak mindjárt a visszaszámlálós közlekedési lámpák, amik főleg önkormányzati tulajdonú utakon (a belterületieket a közútkezelő egyszerűen átpasszolta az…..
magyar-magyar szótár 2014.02.21 11:22:43
@A Hannibal Lektűr-attitűd: 2007?? -bazdmeg! Hát 2011. milyen régen volt, nézd már meg, hogy a jóoldal 2011-ben miket jósolt 2014-re.
magyar-magyar szótár 2014.02.21 11:24:24
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Jóhogynem a Spice Girls-el jössz már, amikor Lady Gyaggya ráncfelvarrott klónja Nikki Minaj is kifutószéria...
magyar-magyar szótár 2014.03.04 14:08:35
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ó, a válasz rém egyszerű: nem birta volna a májam, a gyomrom meg a vesém, el se jutottam volna odáig, hogy rámenjen a hasnyálmirigyem