Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skylin

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összeválogatta a világ 50 legjobb süteményét a CNN egyik munkatársa, a gasztronómiai és utazási témákat feldolgozó Jen Rose Smith, és három magyar édességet is beválasztott az élmezőnybe. Az újságíró kilenc évig járta a világot, hogy megmondja, mik a legjobb sütemények. Jen Rose Smith a világjárása…..
skylin 2021.02.17 14:00:44
@Valldemossa: Az Eszterházy torta tetejét fehér fondannal vonják be, csokoládéból csak a csíkok készülnek, a klasszikus Rigó Jancsiban nincs lekvár, utána járáshoz pedig a mindmegetteponthu nem tekinthető hiteles forrásnak, oda bárki feltehet bármilyen receptet.
1864. november. A William T. Sherman tábornok vezette északi csapatok vasútvonalat rongálnak meg Atlanta térségében, hogy nehezítsék a déliek ellátását..
asszonypajtás Szaftos répatorta 2020.11.23 13:57:37
Nem tudom, ti hogy vagytok vele; én csak a kétezres évek elején jöttem rá, hogy a répatorta létező dolog, és további éveknek kellett eltelnie ahhoz, hogy megkóstoljam és rájöjjek, hogy isteni finom. Tényleg az. Hihetetlenül szaftos, már-már lédús, egyszerre otthonos ízű és könnyed, ráadásul kicsit…..
skylin 2020.11.25 17:43:53
Amióta felfedeztem, hogy egy másfél kilós kenyérhez 8 gramm élesztőt adva nem kell sokat várni a kelesztésre, így sütöm a kenyereket. Ettől persze még meg kell várni, míg megérik a kovászunk - ezt nem hagyhatjuk el, de azt lehet napra készen tartani, és csak a sütés előtt túletetni... Most Nagyi…..
skylin 2020.09.30 11:18:41
@Andrass9: Ez érdekes, hogy a kályhásboltnál meg az igazipizzánál más a samott lap ára, mert egy cégről van szó :)
skylin 2020.09.30 14:34:17
@Andrass9: Ha nem forgatod, végül is elég az egy oldal :) Bár már én is átfordítottam, mert ráégettem valamit ez egyik oldalra, mostanra viszont a másik még foltosabb lett :D (Én jó pár éve vettem a pizzakövet, akkor még jóval olcsóbb volt, nemrégiben ajándékba akartam venni egy másikat, de az árak láttán elbizonytalanodtam.)
skylin 2020.09.30 15:00:42
@Andrass9: Visszakerestem a leveleim között, ugyanakkor vettem ugyanannyiért :) Négy év alatt 2.5x-es árnövekedés...
Hogy feloldjuk a címben található képzavart, máris kifejtem, miről is van itt szó! Bár a papíralapú könyvfogyasztás mellett erős vetélytársként megjelent a digitális olvasás is mint az információszerzés korszerű formája, a kezdetekről nem szabad megfeledkezni, úgyhogy véssük jól az eszünkbe, minden…..
Nagyon szuper az UMI Super, meg tök jó, hogy van rá promóciós ajánlat, meg minden anyám kínja, de azért vannak dolgok, amiket még Kínában sem lenne szabad. Például ilyen videót készíteni a termék reklámozása alkalmából. Ha találok valami érdekességet kint, és megpróbálom megosztani veletek, mindig…..
Alimento A füvesember tanácsot ad 2016.03.18 07:13:04
Szabó Gyuri bácsi, a „bükki füvesember” jellegzetes alakja a magyar alternatív gyógyászat világának, nevével nem csak a népi gyógyászat címszó alatt találkozhatunk, gyakorlatilag a gyógynövények alkalmazásának egyfajta hazai tekintélyének tekintik sokan. Pedig nem kellene.....
skylin 2016.03.21 16:37:39
@Kicknick: parlagfű vs búzafű

"kb ennyire nézel Te is utána a dolgoknak" :))
Lepcsánkparty Perfekt tiramisu 2016.03.21 00:05:00
Pillanatok alatt világhírnévre tett szert a tiramisu, amit tradícionális itáliai desszertnek gondolnánk, pedig csak az 1960-as években alkották meg Venetoban. Ma már nincs olyan olasz trattoria, ahol ne szerepelne az édességek között, de az egész világon népszerűvé vált. Hogy miért? Az édes és…..
A blogon találkozhattunk már a mini hot-dogok finomlisztes változatával, azonban most egy teljes kiőrlésű, magos verziót sütöttem, az eredeti recept apró változtatásaival. Az eredmény ugyanolyan finom, puha, ínycsiklandó sós sütemény, közepén fűszeres mustárral és virslivel. Hmmm... Hozzávalók…..
Alimento Évzáró 2015 2015.12.19 13:48:14
Szinte magam is meglepődtem, amikor idén novemberben a naptárba tekintve megállapítottam, hogy az Alimento blog a második születésnapját ünnepelheti. Tekintettel arra, hogy ez az év feladatokban igen bővelkedő volt, örülök, hogy a blog meg tudott maradni és 17 írást el tudtam készíteni...
skylin 2016.01.12 14:19:08
@Meleg Sándor: @Haggyma:

Koszonom mindkettotoknek, szerintem en is nekiallok egy sajat tablazat elkeszitesenek.
Haggyma, koszonet a felajanlasert, de jobban szeretem magam osszeallitani, akkor konnyebben kiigazdok benne. Excelhez ertek, gepelni meg gepeltem mar rosszabbat is :)
skylin 2016.01.12 16:23:37
@Zb74: igen, ez már bennem is felmerült, de azért valami szamàrvezetőnek szerintem jó a táblázat. Egyébként pont az alma kapcsán, nekem volt régebben olyan táblázatom, amiben több almafajta is szerepelt, eltérő CH értékekkel (csak már elhagytam valahol ezt a listát).
Meg láttam olyan táblázatot is a neten, ahol a fagyasztott bab fehérje és CH tartalma fele annyi volt, mint a száraz babé...
skylin 2016.01.13 08:08:00
@Zb74: Egy 160 grammos diéta nem azt jelenti, hogy az egészen pontosan ennyi lesz, mint Sándor is írta, belefér egy kis "lötyögés". Nekem pl. úgy tanították (13 éve, terhességi diabetesz oktatáson), hogy az alacsony szénhidrát tartalmú dolgokat nem kell számolni (5g Ch / 100g alatt), mint mondjuk paprika, paradicsom, saláta. Tehát mondjuk egy sajtos szendvicsnél elég a kenyér szénhidrát tartalmát számolni, a rá kerülő vaj, sajt, mellé fogyasztott paprika, paradicsom nem számít - itt rögtön bekerül azért még pár gramm szénhidrát.
Általában ha vége az ünnepeknek, az emberek többsége megpróbálja megfogadni, hogy nem eszik annyit és hogy pláne nem eszik édességet. Ezt az első héten nagyjából sikerül is megtartani, hiszen akkor még a bejgli íze ott van szánkban. De ahogy múlnak a napok egyre jobban halványul és egyre jobban…..
skylin 2016.01.11 15:53:27