Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DS Gergő

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
DS Gergő 2017.02.06 15:17:18
Hali Tomi !

Gyönyörű hely a Tisza-Tó ! És látom gyönyörű halak is vannak benne! Én ugyan még csak 1x voltam veled és pont "B" héten (tehát amikor nem evett a hal ) de így is magával ragadott a táj szépsége. Rengeteg ígéretes helyet átnéztünk és láttam mindegyikben a lehetőséget. Nem volt nehéz belelátni a halat mert 5 percenként mondtad hogy itt is fogtunk meg ott is. :) De idén szeretném megtapasztalni én is az öröm pecát a Tisza-Tavon. Ehhez tudom hogy a szerencse is mellénk kell hogy álljon, de én türelmes vagyok látod. Lehet hogy azon a héten mikor mentünk ( "B hét") kicsit többre számítottam, és türelmetlenebb voltam a kelleténél, de azt hallottam mindenkitől hogy a Tisza -Tavon mindig lehet halat fogni, és hülye béna vagyok ha ott nem fogok... De be kellett látnom hogy vadvízen ilyen hogy "tuti" nincs, nem létezik. Ahogy írtad rapszodikus ez is. Pont mint a Duna. A spinner bait-ekre én is furcsán néztem az elején amikor megjelent, de azóta fogtam vele pár csukát én is és megkedveltem. Írtad hogy "Érdemes minőségi spinnert használni" . Én pl olcsóbb spinnereket szoktam használni, és meg szoktam fogni azzal is a csukeszt. Viszont jó lenne ha egyszer letesztelnénk és összemérnénk egy örömpeca alkalmával a két kategóriát. Olcsó (gyengébb minőség) spinner kontra drága (minőségi) spinner. Persze ehhez kell az "A" hét :)
Gratulálok ehhez a cikkhez is ! Jó sok fogás lett , jó lehetett .

üdv. Gergő
DS Gergő 2017.02.06 13:58:27
Szeva Tomi !

Ismét egy tartalmas cikk pazar halakkal ! :) Gratulálok ! Biztosan sokan irigykedve olvassák ezt a cikket és sóvárognak ilyen halak után . De sokan bele se gondolnak hogy mennyi munka van ebben. Manapság elterjedt az úgynevezett "infó éhség" Ez annyit jelent hogy ülnek a monitor előtt lustán, és várják sült halat, a tuti tippet. (hol fogtad? mivel fogtad? mikor fogtad? stb... ) De a dolog nem ilyen egyszerű. Sokat kell ahhoz lejárni, tapasztalni, hogy az ember bele fusson néha egy-két ilyen szituba. A legrosszabb szerintem ha az ember csak otthon ül és a másiktól várja a fogást, és az infót . De lehet hogy mire az infó eljut hozzá és másnap lemegy pecázni már késő. Arrébb álltak a halak, légnyomás változott , vízállás is stb.. Amúgy is egy híres filozófustól hallottam egy frappáns mondást ami ide illik és így szól " Aki folyton a csorda után megy,mindig szaros füvet fog legelni! " És mekkora igazság ! Nem a másik (horgász) után kell menni hanem egy lépéssel mindig előtte járni. Így tettük ezt mi is tavaly. Emlékszem azon az éjszakán is amikor a 4es formát fogtad azon röhögtünk hogy mi akkor jövünk horgászni amikor más (csorda) már haza felé battyog. És lám meg is lett az eredménye. Nem a másikra kell rácuppanni hanem a saját utadat járni, kitapasztalni. Na de elég is az okoskodásomról. Még annyit hogy ez a Blázy féle gull elég meggyőző volt számomra is, úgyhogy azonnal rendeltem én is kétféle színben. Remélem idén felavatom én is.

Gergő
DS Gergő 2016.08.17 11:59:28
@Bogyo_bacsi: Valahogy volt egy ilyen érzésem hogy az első találkozás a Tiszával ilyesmi lesz.. Azért titkon reméltem hogy bele nyúlunk valami jó halba véletlenül. Mivel Miki előttünk , utánunk, és amíg lent voltunk akkor is fogta a harcsákat. :) Tehát a hal ott volt és mi is , csak a valahogy nem találkoztunk egymással. De nem gond én türelmes vagyok és tudom hogy meg kell ismerni a vizet és kitartónak kell lenni. Nagyon várom már hogy ősszel ha megyünk gumizni mi fog kisülni belőle. Remélem velünk tud majd jönni Miki is és akkor jobbról és balról is tapasztalt horgászok vesznek majd körül. :P Na akkor kell majd résen lennem és figyelni / tanulni.