Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balázs utazik

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétszázszor jártam eddig a budapesti repülőtéren. Ennyi idő alatt kitapasztaltam, hogyan spórolhatok pénzt, hogyan nyerhetek időt vagy épp kerülhetem ki a tömeget az utazásaim során. Felderítettem a „lisztferihegy” kevésbé ismert zugait, miközben a saját káromon tanultam. Íme, ezek egy hivatásos…..
Balázs utazik 2018.09.23 20:22:04
@ MINDENKI: ezt az üres palackba vizet töltök a csapból felháborodást nem értem. A környezettudatosság mintha meg sem fordulna senki fejében. Kevesebb szemét, műanyag, stb. Ha már a repülés ennyire nagy teher a környezetre, egy-két aprósággal lehet azt csökkenteni.

Az USA-ban mindenhol van ivókút a reptereken, sőt sok helyen palacktöltő is. A világ legtermészetesebb dolga, hogy az üres üvegedet csapvízzel megtöltöd. Az szomorú, hogy a budapesti reptéren erre csak úgy van lehetőség, hogy a mosdóba mész és a kézmosót használod.

Aki útnak indul, nem valószínű, hogy egy 500 Ft-os víz vagy 1000 Ft-os capuccino problémát fog okozni, de így ha spórolni akarsz, akkor tudsz és talán egy palackkal kevesebb szemetet termelsz.

@Kánikula: vonatra sem a MÁV applikációval, sem a weboldalon keresztül nem tudtam mobilról jegyet venni. Nem tudom mi volt a probléma, mert több böngészőből is próbáltam.

@vavhab: az, hogy egy légitársaság több pultot üzemeltet és minden járatára ott lehet feladni a bőröndöt a nemzetközi gyakorlat alapján meggyorsítja a folyamatot. Az USA-ban szinte az összes repülőtéren ez így működik, talán még gazdaságosabb is.

@Etniez: milyen, mekkora drónnal tudtál átmenni a biztonsági ellenőrzésen? Én dji Mavic pro-t használok és nem engedik át. Ez ki is van táblázva már a pultoknál.

@funfun: köszi az extra ötleteket. Szólásszabadság van, jöhetnek a vélemények, egyelőre bírom a kritikát.
Ez lesz a legszemélyesebb posztom valaha, ideje egy kis vissza (na meg előre!)tekintést csinálnom, pontosan 6 évvel a blog indulás után.[Disclaimer: még pátosz is lesz benne!] Hajnali keléssel ünnepeltem ma. (Borobudur)..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
A Vörös-tenger csücskében fekvő Eilat télen is kellemes hely, nyári meleg, langyos tenger. Ám miközben mindent megtesznek a turisták kiszolgálásáért, vannak bosszantó hiányosságok. A cápákat és a rézbányát ugyanakkor meg kell nézni. A város egy komplett izraeli túra…..