Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ypszilonanyu

77 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi 20-as, 30-as felnőttek komoly transzgenerációs terheket cipelünk.Talán nem mind a saját gyermekkorunkban szereztünk komoly sebeket,talán azért akarjuk annyira óvni, félteni,semmit nem siettetni, erőltetnigyermekeinket, hogy a szüleinkkel, nagyszüleinkkel történteket kompenzáljuk picit.Bizonyára…..
A gyermekes családok életminősége rosszabb, és boldogtalanabbak, mint a gyermektelen párok bizonyos kutatások szerint. Más cikkek névtelenségbe burkolózó szülőkre hivatkoznak, akik nem szeretik gyermekeiket, megint mások rettenetesen megbánták, hogy gyereket vállaltak. Horror szüléstörténetek,…..
2005 óta törvény tiltja a gyermekbántalmazást. A nevelő célzatú, jobbító pofonokat is. 2020-ban mégis téma lehet egy országos rádió reggeli műsorában. A műsorvezetők kapták és adják, de legalábbis helyeslik. A gyermeknevelést máshogyan el se tudják képzelni, szerintük a fegyelmezésre nincs más…..
A pénzügyi ismeretek elsajátítása elengedhetetlen ahhoz, hogy boldoguljunk mindennapjaink során. Ha pedig szeretnénk, hogy gyermekünk is jól bánjon a pénzzel felnőttkorában, akkor meg kell tanítanunk neki a helyes pénzkezelést.  Képek forrása:pexels.com Bár pénzért nem lehet mindent megvenni,…..
Mi jut eszedbe egy 10 éves kislányról? Nevetgélnek, súgdolóznak, picit furcsák, picit idegesítőek, érthetetlenek? Rendben, akkor verjük meg, rúgjuk fel őket! Legalábbis egy görbe-tükörnek szánt Lackfi vers szerint így viselkednek a 10 éves kisfiúk lány osztálytársaikkal. Bár Lackfi Jánost jó…..
A te életedben is elérkezett a pillanat, amikor egyre jobban vágysz egy kisbabára? Tapasztalatból tudom, milyen nehéz a gólyára várakozás. Ez egy olyan dolog, amit nem irányíthatunk, bármennyire is szeretnénk. Amikor viszont beköszönt a várva várt csoda, mégis hirtelen minden a feje tetejére…..
Halottak Napja kapcsán szülőként sokan elgondolkodunk, vajon való-e ez egy kisgyereknek? Vajon kivigyük a temetőbe, menjünk egyáltalán? Beszéljünk neki a halálról? Mit válaszoljunk a rázós, és gyakran szívünkbe markoló kérdéseikre? Felnőttként a halál, az elmúlás lehet nagyon félelmetes és…..
Szinte biztos, hogy mire felnevelünk egy gyermeket, átéljük néhányszor a nyilvános hisztit, és a járókelők nyilvános megjegyzéseit. Rosszul esik. Ott és akkor nagyon nehéz, de aztán tovább lépünk. Tudjunk, hogy ez csak egy korszak, elmúlik, és a következő percben már mosolyogva játszunk és nevetünk…..
A játék a gyerekek elsődleges örömforrási lehetősége, és ezzel együtt a legjobb tanulási módszer az életkori sajátosságaikból adódóan. Játék közben felfedez, utánoz, másol, gyakorol, logikai folyamatokat épít, társas kapcsolatai élénkülnek, együttműködő és szociális kompetenciái, társas…..
Az ősz beköszöntével sok pici gyermek engedi el édesanyja kezét, és lépi át az óvoda küszöbét. Nem kisbabák többé, hanem nagy óvodások. Az óvodakezdést, az elválást anyaként gyakran nehezebben éljük meg, mint a gyermekünk.  Nem véletlen, hiszen míg gyermekünket magával ragadják az események,…..
Mosolygós totyogósod játszik a téren. Motorozgat, barátkozik. Öröm nézni, ahogy játszik. Szelíd szóval, vagy akár csak egy-egy pillantással is terelgetheted, bízol benne, tudod, hogy szót fogad, és jelez, ha segítségre lesz szüksége. Sokan megnézik, mosolyognak rá, bárhová mentek, elismerő…..
A legnagyobb ajándék, amit gyermekednek adhatsz te magad vagy. Születhet akármilyen rossz körülmények közé, ha megkapja a teljes figyelmedet és szeretetedet, mindent megadtál neki a kezdetekre. Egyre több szülőnek válik fontosabbá gyermeke biztonságos kötődése, mint az, hogy jól aludjon és időre…..
Amikor állsz a szupermarket közepén egy hangosan visító, toporzékoló, földön fetrengő kisgyerekkel, egyre jobban érzed, hogy megsemmisülsz, föld mélyére süllyedsz a szégyentől és a tehetetlenségtől, és azon gondolkodsz, hogy ez mégis hogyan történhetett, mit rontottál el, miközben próbálod nem…..
Ma reggel minden úgy indult, mint máskor. Kisfiam puszijával ébredtem, a konyhában főtt a kávé, félálomban kikóvályogtam a szobámból és megkezdtük a reggeli rutint. Gyors reggeli, fogmosás, öltözés, majd mikor indultunk volna cipőt venni, kisfiam egyik hajgumimmal a kezében csillogó szemekkel rám…..
Akik olvastok, tudjátok, hogy az utóbbi hetekben teszteltem az Anyatest projekt szülés utáni regenerációs programját, sokan biztattatok a kezdeteknél, ezért szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat. Támogatott tartalom következik. Amikor még csak vártam az indulásra, sokat olvasgattam az…..
Emlékszem, milyen izgatottan vártam diákként a nyári szüneteket. Végre nem volt házi feladat, dolgozatírás. Volt helyette viszont strandolás, barátokkal lógás, családi nyaralások, nagymamázás, táborozás. Gyerekként valóban nagyszerű dolog a vakáció, azonban a szülőkre a hosszú óvodai és iskolai…..
A Föld napja kapcsán elgondolkoztam, és közös gondolkodásra hívtam oldalam követőit is, vajon milyen apró lépéseket tehetünk, hogy környezettudatosabbá váljunk, és így egész családunkra, főleg gyermekeinkre hatással lehessünk. Nem szeretnék őszintétlen lenni, ebben a témában nekem még sokat kell…..
Kisgyerekkel az ünnepek olyan csodálatosak! Már készítettünk Húsvéti kopogtatót, festünk majd együtt tojást, kézműveskedünk valamit, amivel díszíthetjük együtt a lakást. Húsvét reggelén lesz majd kincskeresés, a kincsek egy része már a szekrényembe bújva várja a Nyuszit, hétfőn pedig meglátogatjuk a…..
Borsos Bea táplálkozási szakértővel az Anyafalatkája.hu oldal megálmodójával beszélgettem, arról, hogyan is indult ez e blog és miért is olyan fontos ez. Mikor kezdtél el a táplálkozástudománnyal foglalkozni és miért? Mindig is érdekelt az egészséges étkezés. Egyre jobban beleástam magam az…..
Nőnap alkalmából elgondolkodtam picit, mit is ünneplünk pontosan. Mi az, amire büszkék lehetünk nőként, anyaként, és vajon mire vágyunk valójában ezen a napon. Mostanában sokszor elgondolkodom azon, vajon kellett-e nekünk ez az emancipáció? Nem is olyan régen egy nőnek egy dolga és vágya…..
Attól fogva, hogy megjelent az a bizonyos két csík, az életünk jelentősen megváltozik. Reggeli rosszullétek, mellfeszülés, egyre nagyobb pocak, tomboló hormonok az egyik oldalon, kirobbanó öröm, határtalan szeretet és aggodalmakkal teli várakozás a másik oldalon. Nem tudunk nem rá gondolni minden…..
Sok édesanyából hozza ki a kreativitást a gyerekekkel otthon töltött idő. Elkezdünk blogolni, varrni, barkácsolni, festeni, vagy éppen ékszert készíteni. Berkesné Ficzek Zsanettel, az Angel wings jewel tulajdonosával beszélgettem, aki úgy döntött, két gyermek édesanyjaként saját vállalkozást indít…..
Volt idő, amikor szó nem lehetett válásról. Amikor a szerelem nem volt a házasságkötés előfeltétele, sőt. Amikor ki kellett bírni, össze kellett szokni akkor is, ha jó volt egy kapcsolat, és akkor is, ha ártalmas. Ma már máshogy van. Keressük és megéljük a szerelmet, mi választunk. Aztán az idő…..
Már látom is lelki szemeimmel a vérhabos felháborodást, miszerint hogy képzelem, aki Facebookozik, az nem boldog?Szerintem ehhez először definiálni kellene a boldogságot. Vendégposzt következik Erenya tollából. Mai rohanó világunkban a boldogságot sokan a magasfokú, izzó eufóriával azonosítják. És…..
Jajj nekünk, akik ma gyermeket merünk nevelni. Minden napra jut egy szakértő, egy kutatás, ami szerint rosszul csináljuk, elrontjuk, érzelmileg halott, megkésett beszédfejlődésű, viselkedészavaros, tanulásra, együttérzésre, önkifejezésre, tiszteletre képtelen nemzedéket nevelünk.  A bögre teszt is…..