Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IST

197 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MÁV ebben az évben két retró hétvégét is tartott a "magyar tengernél". Már rengeteg videót láttam róla a YouTube-on és az idővonalamon is szembe jött jónéhány kép, ami ott készült. Talán a blog.hu-n is írt már róla valaki. Szóval nem fogok még egy bejegyzést írni, ahol egy rakat képet és videót…..
IST 2020.09.27 09:02:44
@churchill:
Az elmúlt hetek eseményei után (index.hu és társai) leszedtem a cikkeket.
Majd ha lesz új hely akkor jó eséllyel újraindulunk.
Vasútgépész szimulátor, hogy érthetőbben fogalmazzam meg a címét a programnak. Amikor először hallottam róla akkor egyrészt komolyan megvakargattam a fejem, hogy akkor ez mi is lesz és kell-e egyáltalán nekünk, másrészt meg belelkesültem, mondván ilyen még tutira nem volt. Az autószerelős…..
Tavaly szeptemberben azt mondták a Dovetail Games fejlesztőcsapatánál, hogy most figyeljen mindenki, varázsolnak egy keveset és februárra olyan többjátékos vasúti szimulátort rittyentenek össze, hogy attól fog koppanni az állunk a peronok térkövén. Március van, annak is a közepe. A késésből azt…..
Ismét egy újságbemutató, gondolhatnátok elsőre, de inkább lehűtenék mindenkit: nem érkezett a magyar - meglehetősen döglődő - nyomtatott sajtó piacára egy új, minőségi kiadvány amely a vasútmodellezésről szól, hanem inkább itthon is belecsöppenünk a gyűjtögethető és összerakható modellek, jelen…..
IST 2016.10.05 22:21:00
@juba01:
A helyi vasútmodellklub meglátogatása valóban jó ötlet lehet. Jellemzően mindenhol örülnek az újoncoknak.
Szolnokon már mi is jártunk, a klubosok pár tagja szokott is minket olvasgatni, így lehet, hogy közben már jól fel is készültek rád. :-) Az SZVMK vezetőjével mindig beszélgetek pár mondatot ha találkozunk.
vonatmagazin.blog.hu/2013/04/09/szolnoki_kirandulas
Esetleg ha van kedved akkor a most hétvégén megrendezésre kerülő Temofeszten keress meg engem vagy crash-t az N-es modulasztaloknál aztán beszélgethetünk egy kicsit a hogyan továbbról!
IST 2016.10.09 07:01:29
@juba01:
Kérdezni itt is lehet bátran, végülis azért van a honlap, attól meg tartózkodnék, hogy vasútmodellezés témakörben én mondjam meg a tutifrankót, én is csak borzalmasan amatőr szinten űzöm ezt a hobbit.

Por elleni védekezés: lakásban nem mutat jól, de klubban/kiállításokon működőképes a nagyon vékony festőfólia, mely kellőképpen könnyű ahhoz, hogy ne nyomjon le semmit, viszont a portól megvédi a terepasztalt. Otthoni témakörben láttam már plexilapokból felépített "kockát" terepasztalon, csakúgy mint függönnyel eltakartat.
IST 2017.02.27 19:14:43
@izsak:
Van abban valami amit írsz, viszont amilyen visszajelzéseket hallottam eddig azoktól akik megvásárolgatják a számok egy-egy darabját, az nekem alátámasztotta azt amit írtam a cikkben vagy a kommentekben.
Láttam ugyanilyen kiadványt a japánoknál, láttam a briteknél (még mielőtt írtam volna a fentieket) és a "hazaiból" is megtekintettem pár példányt. Ugyanazt írnám le most is, mint anno.

De nem magyarázom a bizonyítványt, mert felesleges. Te másképp gondolod, mint én, van ez így, szerencsére sokféle ember él a Földön, mindenkinek lehet más véleménye. :-)
Nagy távolságra szóló utazásnál nálam mindig előjön az örök dilemma, azaz mi a fontosabb: repülővel hamar odaérni valahova és ott eltölteni plusz egy napot, vagy menjünk inkább lassabban és élvezzük az elsuhanó tájat? Idén belefutottam ebbe a problémába, mivel az Amerikai Egyesült Államok…..
Nagyszabású bejelentőnapot terveztek mára a Train Simulator sorozat készítőjénél, a Dovetail Gamesnél. A tájékoztató meg is érkezett egy 10 perces videó képében amelyet egyrészt behivatkozok, másrészt röviden összefoglalom a lényeget:Jön a TS2017 szeptember közepén, négy darab pályával (francia,…..
Személyes poszt következik, kérlek nézzétek el nekem!Már idejét sem tudom mikor, talán jóval több mint 1 évtizede ismerkedtem meg egy bonyhádi sráccal virtuális vonatozás okán. Lanman arról volt ismert, hogy a német Zugsimulator für Windows, rövidebb nevén ZuSi szimulátornak volt a mindentudója,…..
Pár héttel ezelőtt jött szembe velem a hír Twitteren, csak aztán jól elfeledkeztem arról, hogy itt is megosszam veletek: Új-Zélandon az utolsó Ganz-Mávag EM/ET típusú motorvonatot is kivonták a forgalomból. Nyilván ez remek hír az ottani utazóközönségnek, hiszen 34 évet töltött el szolgálatban a 44…..
A világ minden táján vannak olyan vonatok melyek nem elsősorban az egyik pontból másik pontba való eljutást szolgálják, hanem magára az utazásra koncentrálnak, hogy az élmény legyen a jegyvásárlónak. Van ahol ezt kényelmesebb ülésekkel, nagyobb lábhellyel, kiváló étkezőkocsival, nagyobb…..
Nem tudom mennyire emlékeztek még rá vagy esetleg van olyan aki játszik is még vele, de 2014 őszén jelent meg  a Train Fever névre hallgató stratégiai játék, melyben leginkább vasúthálózatot építhettünk ki meglehetősen jó grafika mellett. Ennek ellenére engem nem kötött le túlságosan, de azt tudom,…..
Ha 1954-ban nem süllyedt volna el egy komp, talán sohasem értük volna meg ezt a napot: 2016. március 26-án megindult a forgalom Japán legújabb nagysebességű vasútvonalán. A vonalnak számos műszaki és társadalmi érdekessége van, de az is izgalmas, hogy vajon hogyan küzd meg a vonal üzemeltetésével az…..
vonatmagazin MondoCon 2016 tavasz 2016.03.28 21:56:23
Megvolt a MondoCon idei első rendezvénye és ahogy azt korábban beharangoztam, általunk némi japán témájú vasútmodelles kiállítás is volt a programok sorában. Készültem egy kis képanyaggal, melynek segítségével megpróbálom bemutatni milyen is volt a mi szemszögünkből az esemény. Modulok, vonatok,…..
2016. március 26-27.-én kerül megrendezésre az anime kedvelők szokásos találkozója, a MondoCon, a HungExpo területén Budapesten. Ez a hír nem kívánkozna annyira ide a VonatMagazin felületére, viszont a rendezvényen én is ott leszek a kis japán T-trak moduljaimmal és a villamosos terepasztalkámmal. A…..
Valami készül a vasútmodellezés környékén. Böngészgettem a spanyol AK Interactive honlapját, és az új katalógusuk borítóján egy érdekes dolgot láttam: Train Series. Azaz a hajók, tankok, figurák repülők mellett új kategória jelent meg: a vonatok. Külön kategória, azaz készülnek valami…..
vonatmagazin Trainz katalógus 2016.02.27 16:18:59
Számítógépen vonatozóknak biztosan ismerős az a probléma, hogy meglátsz a neten egy képet amely mondjuk a kedvenc programodban készült egy járműről és szeretnéd te is letölteni, kipróbálni, de egyszerűen nem bukkansz rá. A Google keresője által felajánlott hivatkozások már rég nem működnek vagy…..
Tegnap bevásárlás előtt beugrottunk néhány könyvért a Libribe, kissé frissíteni az olvasnivalókon. Éppen az újdonságos polcokat szemléltem amikor elémugrott egy kb. A4-es formátumú könyv rajta egy bájosan bénán kinéző papírgőzössel, valamint A vonatok története címmel. Gondoltam megnézem mi is lehet…..
IST 2016.02.15 22:20:32
@Viliavereb:
Köszi a tippet! Kicsit más kategória, a már tapasztalt hajtogatóknak/ragasztóknak valóban érdemes lehet körülnézni a Canonnál.
Kis visszatekintés következik, ugyanis még tavaly ősszel volt alkalmam pár napot Koppenhágában és egyet Malmőben eltölteni. A dán városnézési program egyik kulcsfontosságú eleme volt számomra a metróhálózat teljes beutazása. Na nem mintha ez akkora hatalmas elfoglaltságot jelentett volna, hiszen…..
vonatmagazin Vonatot cserélnek 2016.02.08 21:01:56
Csak nem vodkára, hanem villamosra.Egyik kedvenc brit vasútvonalam a Wight szigetén futó harmadiksínes pálya, melyen Londonból átszállított 1938-as sorozatú metrószerelvények járkálnak fel és alá Ryde stégen fekvő kikötője és Shanklin között. Azt olvastam ma a BBC-n, hogy a kormányzat a hamarosan…..
vonatmagazin Tele lesz a vonat? 2016.01.05 22:19:09
Az egyik legfontosabb kérdés a vonaton utazóknak azokon a szerelvényeken, amelyeken nem létezik a helyfoglalás. Nem hinném, hogy sokat kell ecsetelni milyen érzés telt házas járaton 40 fokban megsülve hozzátapadni a körülöttünk izzadó embertársakhoz csak azért mert már megint kevés a vasúti kocsi,…..
Az elmúlt 5 évben az év legvége vagy legeleje arról szólt, hogy elmegyünk egyet vonatozni - jellemzően Hódmezővásárhely környékére. Idén ez kissé megváltozott, ezúttal más célpontot kerestünk btx-szel. Két dolog között vacilláltunk: Nógrád vagy a Bakony? A hideg idő és…..
vonatmagazin Az Erő a vonaton van 2015.11.23 07:00:00
Lassan közeleg a Csillagok Háborúja új részének bemutatója és ahogy azt már megszokhattuk a korábbi részeknél, az egész világ elkezdett pörögni ezen a témán. Az elborultságukról méltán híres japánok természetesen bevetették a csodafegyverüket, egy teljes vonatot…..
Már meg nem tudnám mondani hogyan bukkantam rá a Monzo nevű telefonos/táblagépes alkalmazásra, mindenesetre a cucc a leírásában azt ígérte nekem, hogy az érintőképernyős kijelző segítségével rakhatok össze vele különböző maketteket. A freemium szó egyfelől azt sugallta,…..
Gonosz üzemmód ON Megvolt a nagy nap tegnap és megjelent a Train Simulator ezévi része, amely a 2016-os sorszámot kapta meg. Azok akik már rendelkeztek a TS egyik korábbi részével ingyen megkapták a frissítést, amelynek tartalmát a játékból remekül elkapott képpel illusztráltam…..
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Az ünnepélyes negyedik posztban a MÁV(-csoport) elmúlt huszonhat évét értékeljük. Bemutatásra kerül minden lényeges megvalósult és elmaradt fejlesztés. A poszt végén szavazhatsz: szerinted mi a legnagyobb hiányossága a…..
Amíg crash Szilit festeget nagy bőszen ebben a kissé elromlott időjárásban, addig én kuplungot cseréltem a 0-2000 típusú N-es Shinkansenemben. A pár évvel ezelőtt Angliában használtan beszerzett Kato vonatom futásával ugyanis nem voltam megelégedve: még a nagyobb, 414 mm-es…..