Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budapest Avantgarde

111 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Föld műanyag szennyezettsége vitathatatlanul az egyik legsúlyosabb globális problémák közé sorolható, főként az óceáni és tengeri műanyaghulladék mennyisége félelmetes, melynek jelentős csökkentésére azonnali és radikális beavatkozásra van szükség. E világszintű problémára reflektált közös…..
Németh Zoltán / MNU, Salgótarján szürke és romos utcáiról indult 1996-ban, mint másodgenerációs graffiti művész. A kezdeti évek láthatóan - egészen máig - végig kísérték munkásságát. Az alkalmazott grafika világába 2001-ben csöppent bele, amikor Budapestre költözött. Illusztrációk, rendezvények,…..
A magyar graffiti szcéna két meghatározó alakja, Fat Heat és TransOne 2017 telén elkövettek egy egyesült államokbeli turnét. Felbukkantak itt-ott, New York-ban, Wynwood kerületében, Miami-ban, Los Angeles-ben, és egy kötelező Las Vegas-i kört is megjártak. A THE US TAPES az első amerikai útjukat…..
Graffiti jammel ünnepelte a csapat összejövetelét a CFS, amelyre meghívták barátaikat is, az AFX és DCK fiúkat.  A nyárias tavaszi időben a festés mellé grillezés és hideg sör is dukált...
Szubjektív street art fotódokumentum sorozat...
Április utolsó szombatján egész napos ingyenes programon vehettek részt a graffiti és a hip-hop jegyében, Magyarország talán leghíresebb és legrégebbi legális graffiti falánál. A FILA Graff Jamen 35 alkotó számára biztosít a szervező csapat festési lehetőséget a nagy falon, de marad hely azoknak is,…..
A Senkinek Sem Art művészcsoport tagjai és független művészek festettek és nyomtattak molinókra, amelyeket óriásplakát felületekre helyeztek el nyolc különböző helyen a városban. A kezdeményezés a Magyar Kétfarkú Kutya Párt RÓSÁNÉKATÉKA (Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alap) pályázat…..
"A művészettörténet sokat elemezte már a '60-as évek végének nagy csoportos kiállításain (Stúdió, IPARTERV, Szürenon) testet öltő progresszív képzőművészeti irányzatokat, köztük a non-figuratív alkotók tűrt-tiltott műveit. A közvetlen előzményeket viszont még mindig sűrű homály fedi. Az Art+Text…..
Idén negyedik alkalommal rendezik meg Acélvárosban a tavaszindító Steel City Jamet. Az élő festés mellett gördeszka versennyel és roller jammel is készülnek a Skate Day Miskolc szervezői. A talpalávalót Györemix! szolgáltatja. Helyszín: Factory Sport Aréna - 3533 Miskolc, Vasgyári út 43.Időpont:…..
Rapa73, a hazai graffiti mozgalom egyik legelső úttörője az utóbbi évtizedben a festékspray-t kerámia égető kemencékre cserélte és műhelyében abszolút elsőosztályú csempéket és dísztárgyakat készít, melyekkel az utca embere is találkozhat itt-ott a városban, ha felemelt fővel jár. Praktikus. Jómagam…..
Budapest Avantgarde 2018.03.30 20:18:36
@Lesley: Örülök, nincs mit. :)
Új dallal lepte meg rajongóit Tyler, The Creator. Az "OKRA" című szám Tyler szerint egy "throwaway song", de ez nem akadályozta meg abban, hogy videót is készítsen a megjelenéshez. Jól tette...
Fat Heat egy interaktív installációval lepte meg a városlakókat a Bajcsy-Zsilinszky úton. Vajon mit rejt a New York Fat Cap?..
Szubjektív street art fotódokumentum sorozat...
Miss KK visszatért, és mint Zorro az éj leple alatt, ismét nyomot hagy Budapest utcáin. A város kopottas falairól újra ránk kacsintanak a street art művész népszerű babái. És bár alkotójuk jobban szereti, amikor az emberek az utcán látják a babáit, mint interneten, azért azt elismeri, hogy egy…..
A következő videó FORK4 athéni vakációját foglalja keretbe, legalább is azt a részt, amikor TONES-sal (GFR Crew) lóg együtt. Festenek egy közös szettet, majd FORK4 hátra hagy egy kis ezüstöt is...
Budapest Avantgarde Wolsky András 2017.11.02 10:04:05
Válogatást láthattok Wolsky András festőművész munkáiból. András a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő és intermédia szakán végzett 1996-ban. 1996-1998 között posztgraduális tanulmányokat folytat. Az egyetemi évek alatt a salzburgi Sommerakademie, a Párizsi Magyar Intézet és a Római Magyar Akadémia…..
Az Urban Postivie kiállítás a városi területek hangulatát szeretné megragadni három kortárs művész, Juraj Florek, Stefan Osnowski és Juraj Toman munkái által. Helyszín: LATARKA Galéria - 1061 Budapest, Andrássy út 32.Megnyitó: 2017. november 8. 19:00hFacebook event Juraj Florek..
Remek kis úti film készült Fat Heat és TransOne koszovói utazásáról. A srácok Pristinában voltak, ahol a Geurilla Art Festival 2017 eseményen festettek közös murált... és még ezt-azt...
A graffiti művészből illusztrátorrá avanzsált Nikon One nem csupán a művészetnek él, de szenvedélyes túrázó hírében is áll. Nikon az elmúlt évek során bejárta Magyarország legszebb tájait, az élményei alapján pedig csodálatos rajzokat készített a tájakra jellemző állat- és növényvilágról. A…..
Szeptember első hetében nyílik lengyel urban art művészek munkáiból kiállítás a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria és a Színes Város szervezésében. Az illusztris kiállító művészek közül a legtöbben első alkalommal látogatnak fővárosukba, de akad köztük olyan alkotó is, aki már megfordult…..
Az év legnagyobb graffitis rendezvénye, a Meeting Of Styles Hungary, több mint 50 művész közreműködésével idén augusztusban két napra ismét Magyarországra érkezik. Helyszín: 1185 Budapest, Május 1. tér (Szemeretelep Vasútállomás)Időpont: 2017. augusztus 19 - 20.Facebook event A rendezvény első…..
Budapest Avantgarde Spraywatch 2017.08.02 21:59:37
Fork4 az Adriai-tengernél töltött nyaralása alatt sem tétlen, ha van festék és falfelület. A következő videóra még David Hasselhoff is elismerően biccentene...
Suzie és Coke meghívást kaptak a Meeting Of Styles Copenhagen jamre. A "Lost in the Woods" című közös szettjük mellett egy-egy szóló falfestményt is készítettek Koppenhága Christiania városrészében...